Выбор оператора 3G.

Автор General_Intfis, 20 Листопад 2009, 12:11:55

Попередня тема - Наступна тема

General_Intfis

Всем привет!!!
Помогите с выбором оператора 3G.
Интернетом буду пользоватся не часто, на выходных. Также, какой лутше тариф подключить, и модем.
Заранее спасибо!!!
Veni, Vidi, Vici.

Miron_Y

Цитата: General_Intfis від 20 Листопад 2009, 12:11:55Помогите с выбором оператора 3G.
Сперва нужно определится с покрытием, а потом говорить о провайдерах, модемах (телефонах) и тарифах.
Тебе тут насоветуют, к примеру киевляне сидящие под ретранслятором Utela, выложат скрины. Ты купишь модем, воткнешь в комп и получишь не 3G, а GPRS от Beeline  :-X

Мобильный интернет в Украине
Интернет от Пиплнета
Интернет от Utel

General_Intfis

Ах да, забыл. Живу я в Коростене Житомирской области. Походу People.NET и Utel отпадают. А как нащет других операторов???
Veni, Vidi, Vici.

Miron_Y

http://expert.com.ua/25912.html

Остаются МТС и EV-DO "Интертелеком"

О последнем впервые слышу.

General_Intfis

МТС тоже не катит. Остался Интертелеком.
Спасибо за помощ!!!
Veni, Vidi, Vici.

Ivanko1

Товарищи, как вообще с этим "Интер-телекомом", стоит вообще связываться? http://www.intertelecom.ua/ru/
Тарифы http://www.pokupki.com.ua/dir.php?id=2058

Выбирать у меня особо не-из-чего, нужен основной интернет (сейчас сижу на GPRS Life). Понятно что у CDMA скорость несоизмеримо выше, но смущает ограниченный трафик и непривычная система оплаты (через банк).
Кто что скажет? :-\

Marex

Цитата: Miron_Y від 20 Листопад 2009, 14:56:28

Це покриття Інтертелеком не EVDO (3,1 Мб/с), а 1х (153 Кб/с). Покриття EVDO дещо скромніше.

Цитата: Ivanko1 від 22 Листопад 2009, 01:38:22
непривычная система оплаты (через банк)

За послуги Інтертелекома можна заплатити крім цього через каси самого Інтертелекома, через термінали поповнення iBox, через сайт компанії по кредитній карточці.

З власного досвіду користування їхніми послугами можу сказати, що до досконалості ще дуже далеко, але порівнюючи з іншими 3G провайдерами, все ще не так погано.
...моржі ревуть, птахи кричать, море шумить...

Miron_Y

Цитата: Marex від 23 Листопад 2009, 09:42:03Це покриття Інтертелеком не EVDO (3,1 Мб/с), а 1х (153 Кб/с). Покриття EVDO дещо скромніше.
Главное, что покрывает твой город. Хотя, я пользуюсь Utel и размещаюсь на "бугорке"- приём отличный, в сотне-двух метрах (в ямке), телефон переходит на роуминг Beelina. >:(

Ivanko1

Marex
Miron_Y
Нда, так стоит переходить?
У меня в городе стоит БС в зоне прямой видимости, но от моего дома на расстоянии где-то 2,5км. В конторе товарисчъ показывал тест скорости - 200-220кБАЙТ/сек, магазин находится в 500м от БС, но на первом этаже и перекрыт пятиэтажкой. Вроде неплохо. :-\
Вместе с модемом цена за подключение ок 800грн.

Есть вариант с Wi-Fi "местного разлива" - скорость и цена теже + анлим, но нужно ставить антенну (9-10м), да и сама контора сомнения вызывают (несерьёзные они там какие-то). :-[

Marex

Ivanko1
Тут вже сам дивись. Якщо вдома покриття Інтертелекома буде стабільне, то по решті параметрів поки що навряд чи знайдеш щось краще. Київстар і МТС відверто слабуваті. Чув, що вони працюють на покритті Utel. Але інформація нічим не підтверджена. Зате особисто порівнював роботу Київстара і Інтертелекома. Перший сильно уступає по покриттю і швидкості. Так що поки я нічого кращого в 3G від Інтертелекома не бачив.
Wi-Fi - це круто, але рано чи пізно може виникнути питання переміщення. Не з антеною ж ходити. Плюс покриття в кращому випадку тільки в межах міста.
ІМХО, якщо якщо людина вибирає бездротовий нет, то на першому місці стоїть мобільність і вже потім ліміту по трафіку. Ще варіант неможливості проведення дроту. Але тут вже треба самому розставляти пріоритети.

max.sim

Цитата: Marex від 25 Листопад 2009, 08:23:30
Київстар і МТС відверто слабуваті. Чув, що вони працюють на покритті Utel. Але інформація нічим не підтверджена.

Про "МТС відверто слабувата" ты погорячился, всё у них нормально и с покрытием(по крупным городам), и со скоростью. Разве что в роуминг не переходят, поэтому сигнал либо EVDO, либо никакого.
МТС работает на своём оборудовании на частоте 450MHz, с покрытием Utel не имеет ничего общего, т.к. разные рабочие частоты.

Garfield

Цитата: max.sim від 25 Листопад 2009, 08:42:14Про "МТС відверто слабувата" ты погорячился, всё у них нормально и с покрытием(по крупным городам), и со скоростью.
У Утела так же все с покрытием и со скоростью нормально, 2.5 Мбит (из квартиры) в Киеве, пинг 100 мс - просто замечательно.

Marex

Я ж відзначив, що інформація не підтверджена і МТС сам не пробував. Пробував тільки Київстар

Miron_Y

Цитата: Ivanko1 від 25 Листопад 2009, 02:40:10Нда, так стоит переходить?
Что я тебе отвечу, если в Днепре вообще нет покрытия этого провайдера?! (см. карту) :-X

Цитата: Marex від 25 Листопад 2009, 08:23:30Київстар і МТС відверто слабуваті. Чув, що вони працюють на покритті Utel.
Здесь писали 3G-интернет от Киевстар: какова скорость? HSDPA или WCDMA? В крупных городах нет разницы ни между Пиплом, ни Утелом, ни МТС, скорость Киевстара (долго пользовался XL) тоже хороша.

Цитата: Marex від 25 Листопад 2009, 09:27:36Пробував тільки Київстар
GPRS или 3G? Я выбрал Utel, только потому, что сим-карточка чудно живет в телефоне (чего не скажешь о People & Kyivstare), по контракту плачу 75 грн. и получаю 1,5 GB трафика + возможность звонить + 7 коп свыше лимита - удобно. Но еще раз повторюсь, у меня значек 3G - пропадает редко (отличное покрытие), но если переходит на роуминг Beelina - тогда капец. :'(

Utel

Beeline

Увага! При користуванні SIM-картою послуги «Мобільний Інтернет 3G» голосова телефонія та інші послуги, за винятком вказаних вище, в мережах «Утел» та «Київстар» заблоковані.
«Київстар» залишає право призупинити дію послуги передачі даних в мережі «Утел», про що абоненти будуть повідомлені додатково. В такому випадку з моменту призупинення надання послуги «Інтернет 3G» абонентам буде доступна тільки послуга передачі даних в мережі «Київстар».

http://www.kyivstar.ua/personal/contract/services/3g/

Выбирать вам, чем смог - помог  :)

MIXAIL_vasylykiv

to ALL:
Якщо є проблеми з покриттям, то треба дивитись на опeрaтора з меншими частотами.
Ютел з його 2100 актуальний, якщо ви живете в радіусі до 5 км від БС. Переважно це в місті така щільність БС.
Піплнет не рекомендував би-почитавши форуми і почувши відгуки знайомих-не достойний покупки.
Інтертелеком-не знаю, не пробував.
МТС-найменша частота і відповідно найбільший радіус дії від БС. Але якщо на одну БС сяде велика к-сть користувачів, то... ну ви мене розумієте.
А тепер розкажу свій досвід.
Я підключився до СДМА-Україна.
Частота-800 Мгц.
враховуюси те, що офіційно в моєму нас.пункті покриття нема і водночас в мене швидкість 0,5 - 1 Мб/c - думаю непогано. Ну правда пінг ужасний-500 мс, і аплоад 0,05 Мб/c, але мені хватає.
Тим більше їхня кантора дає модем для тестування-так шо беріть, пробуйте і думайте чи підключатись.
Плюс СДМА в тому, що вони недавно почали надавати послуги швидкісного інтернету (internet3) http://cdmaua.com/ua/tariffs/services/internet3/ ,тому в них нагрузка на мережу поки що невелика і відповідно швидкість більша.Плюс вони працюють в найновішій Rev.A. Я вже мовчу про те, що в них тарифні пакети найвигідніші. Не спримайте за рекламу,сам вирішив до них підключитися, коли прочитав статтю на ІТС
П.С. Для порівняння: в мен сусід (300 м від мене) на Піпловський модем з антеною(!) приймає 0,5 Мб/c, в мене ж, як я написав - 0,5-1 Мб/с.

Ivanko1

Ok! Спасибо за пояснения! :)
Пока ничего негативного про "Интер-телеком" не слышал (ну кроме того что не анлим), значит будем пробовать. :)

Ivanko1

Эм, скажите, "помогите подобрать CDMA модем для Интер-Телекома" будет оффтопом для данной темы? создать новую? :)

Marex

Цитата: Ivanko1 від 26 Листопад 2009, 09:17:29будет оффтопом для данной темы?
На рахунок оффтопу не знаю. А на рахунок модема можу порадити Huawei EC 228. Він має можливість роботи через спарений USB з додатковим живленням. З досвіду працює стабільніше від інших.
Крім того досить непогані Sierra Wireless U597/U598. Крім вбудованої системи установки драйвера має слот під MicroSD. Досить компактний і зручний в роботі.

MIXAIL_vasylykiv

Я б радив Siera U595 або Novatel U720.(я з цих двох вибирав, коли підключався до СДМА)
Правда на їхньому сайті модемів взагалі не бачу  ???
U597/U598 = лишні понти=лишні гроші.
Для мене особисто кінцевим фактором стала ціна.
Я брав без ДУ, тому був вибір- Сієра 595 за 600 грн або Новател 720 за 400. Взяв останній, про що нітрохи не шкодую. В першій половині дня швидкість доходить до 1.2 Мбіт(але в нього є мінус-неможливо підтикнути зовнішню антенку, тому якщо це критично-беріть Сієру)

Marex

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 26 Листопад 2009, 10:29:42але в нього є мінус-неможливо підтикнути зовнішню антенку
Під інтегрованою антеною є квадратна ґумка. Її відколупай - буде тобі щастя :)
А щодо понтів - це справа вибору. Хтось далі користується Nokia 3110, а хтось купує новіші модельки. Кардрідер - не такі вже і понти. А от те, що Sierra майже вдвічі менша за Novatel ІМХО вагома перевага. Але це вже особисті вподобання.

Ivanko1

Marex
MIXAIL_vasylykiv
Спасибо. У меня цель подключится без лишних переплат, вот хочу хотя бы на модеме пару сотен сэкономить. В магазине они предлагают модемы от 535 до 735грн., например Utstarcom UM175 (http://hotline.ua/tx/utstarcom_um175) у них стоит 685грн.

Пока присматриваюсь к этим двоим HUAWEI EC228 и Sierra AirCard 595U.
Понравилась поддержка Linux OS (второй стоит Ubuntu) и возможность подключения внешней антенны, возможно и не нужно будет, но оно не мешает.
Также заметил что оба подключаются через удлинитель: первый ведь можно подключить через удлинитель mini-usb? а второй подключается через док-станцию? Это так?

Кстати, они определяются автоматически при установке, или нужно шаманить? ???

Тариф планирую Revolution 95, т.к. всёравно сейчас столько же плачу за Life 1000Mb.

Добавлено: 26 Листопад 2009, 13:30:20

Вот только найти в Киеве HUAWEI EC228 сложновато... :-\

MIXAIL_vasylykiv

ЦитатаПід інтегрованою антеною є квадратна ґумка. Її відколупай - буде тобі щастя
шайтанама!  :D
точно є  :) а мені в центрі, де підключався, сказали, що нема-прідуркіі: не знають що продають :P дякую, що сказав, але поки що вона непотрібна  ;)
ЦитатаА от те, що Sierra майже вдвічі менша за Novatel ІМХО вагома перевага.
597-ма  - так ,а 595 по розмірах точно співпадає з 720, порівнював  ;)
Цитатаа второй подключается через док-станцию? Это так?
коли я підключав Сієру 595, то ніякої док-станції в комплекті не було - usb-порт відкидається збоку так, що модем стає буквою L .
ЦитатаКстати, они определяются автоматически при установке, или нужно шаманить?
Ставиш драйвера, а потім підключаєш - модем конектиться автоматом,далі створюєш нове підключення і виходиш в інет.
Взагалі раджу Сієру 595 - і відгуки непогані, і ціни можна знайти нормальні. Плюс підтримує Рев.А.

Ivanko1

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 26 Листопад 2009, 22:21:14коли я підключав Сієру 595, то ніякої док-станції в комплекті не було - usb-порт відкидається збоку так, що модем стає буквою L .
Ну там просто на фото что-то типа того, потому и спрашиваю.
http://hotline.ua/img/tx/089/0890623.jpg

И ещё, б Интертелекоме требуют паспорт и регистрационный код, это у всех так? Стоит чего-то опасаться?

П.с. Может кто-то подскажет (в личку) где в Киеве можно приобрести данные модемы по оптимальной цене? :)

Marex

Цитата: Ivanko1 від 26 Листопад 2009, 13:20:29Кстати, они определяются автоматически при установке, или нужно шаманить?
Точно знаю, що Sierra U597/598 ставляться з вбудованого драйвера самі без проблем, точно рівно і стабільно працюють без додаткових установок на Kubuntu; Huawei 226/228, Novatel 720/727 точно йдуть з диском драйвера, але ставляться без танців. За Sierra U595 i Starcom UM175 точно не скажу, бо не пробував.
А от про Starcom чув не найкращі відклики. В нього слабке місце - дві поворотні точки на USB.

Плюс корпус проклеєний, тому при поломці його розібрати без механічних пошкоджень практично неможливо.

MIXAIL_vasylykiv

ЦитатаИ ещё, в Интертелекоме требуют паспорт и регистрационный код, это у всех так? Стоит чего-то опасаться?
Ні, ти просто укладаєш договір ,який можеш в будь-який час розірвати без штрафних санкцій. От коли підписуєш додаткову угоду (ДУ) на 12 або 24 місяці-тут вже є ризики: якщо ти розірвеш її до закінчення терміну дії, то заплатиш штраф.і немаленький.
А так договір-це формальність. Я думаю це ще пов"язано з тим, що ти не купуєш сімку як у випадку з телефонними операторами, а отримуєш прошитий під їхню мережу модем. ТАй напевно їм контролювати абонентську базу через договори зручніше.(імхо)

Garfield

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 27 Листопад 2009, 08:59:21а отримуєш прошитий під їхню мережу модем.
киевстар тоже продает модемы с ихнем ПО, однако никаких контрактов

MIXAIL_vasylykiv

Цитата: Garfield від 27 Листопад 2009, 09:24:51
киевстар тоже продает модемы с ихнем ПО, однако никаких контрактов
Почитай ІТС і прозрій  http://itc.ua/node/42534  і  http://itc.ua/node/42453 
Я ж кажу, договір операторам потрібен скоріше всього для своїх потреб, оскільки я не бачу нфяких проблем для користувача. Ну хіба що єдиний мінус-треба щомісяця платити.

Ivanko1

Значит подключатся к Интертелекому можно спокойно, только не ввязываться в контракт "модем по акции"? ???
Есть здесь пользователи сего оператора, есть ли какие-то подводные камни при подключении?

И ещё, стоит ли брать модем прошивной, или лучше с карточкой? :)

Garfield

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 27 Листопад 2009, 09:36:10Ну хіба що єдиний мінус-треба щомісяця платити.
я имею ввиду покупку модема БЕЗ контракта, киевстар спокойно просто так продает

Marex

Цитата: Ivanko1 від 27 Листопад 2009, 14:42:10Есть здесь пользователи сего оператора
Є!
Цитата: Ivanko1 від 27 Листопад 2009, 14:42:10есть ли какие-то подводные камни при подключении?
Немає. Тільки якщо не користуєшся від початку місяця, а потім прийдеш в кінці, то прийдеться заплатити повну абонплату за місяць і зарахується повний пакетний трафік, який на наступний місяць не перейде. При самому підключенні плата розбивається пропорційно до кількості днів.
Цитата: Ivanko1 від 27 Листопад 2009, 14:42:10стоит ли брать модем прошивной, или лучше с карточкой?
Коли я підключався, то модемів з карточками не було. І, по-моєму, їх в них взагалі нема.

MIXAIL_vasylykiv

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 27 Листопад 2009, 09:36:10
Ну хіба що єдиний мінус-треба щомісяця платити.
Цитата: Marex від 27 Листопад 2009, 18:09:21
Тільки якщо не користуєшся від початку місяця, а потім прийдеш в кінці, то прийдеться заплатити повну абонплату за місяць і зарахується повний пакетний трафік, який на наступний місяць не перейде.
Ось це я й мав на увазі.
А Київстар, хоча й продає свій комплект без контракту, фактично заганяє на такі ж самі умови, що й з контрактом.

Ivanko1

Гм... Наверное спрошу глупость, а "киевстаровский" модем можно прошить под телеком? или там GPRS/EDGE? :)

Marex

Цитата: Ivanko1 від 27 Листопад 2009, 23:42:46или там GPRS/EDGE?
Там також 3G, але на скільки я в курсі, Інтертелеком не має можливості прошивки карточок. А чисто теоретично, прошити під потрібні параметри можна будь-який 3G модем без карточки. Хоча також можливо, що коли карточка вже в модемі, то шиється він так само, як і звичайний.

Virtuoz

Ребят дико извиняюсь за оффтоп PEOPLEnet-овский R-UIM модем ZTE AC 8700 Rev.0 (800 Mhz) подойдет для Интертелекома?

Marex

Цитата: Ivanko1 від 27 Листопад 2009, 23:42:46а "киевстаровский" модем можно прошить под телеком?
Цитата: Virtuoz від 28 Листопад 2009, 09:54:28PEOPLEnet-овский R-UIM модем ZTE AC 8700 Rev.0 (800 Mhz) подойдет для Интертелекома?
Я трохи поспілкувався з друзями, і вони мені розказали, що Інтертелеком може прошити і модеми на картках. Походження модема значення не має. Головне, щоб він був 3G

Ivanko1

Товарищи, разьясните пожалуйста:
В одном из магазинов мне сказали что цена на Huawei EC228 настолько различается потому что они есть "разных ревизий" - одни проходят отбор, а другие "китайские".
Ну как по аналогии с процессорами: все выпекаются на одной пластине, но лишь часть будут топовыми процессорами.

Такое может быть? или это просто продавец неумело попытался обьяснить завышенную цену? ???
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

И стоит этот Huawei EC228 чтобы за него доплатить, если:
я хочу иметь уверенный приём и стабильную скорость
не танцевать с бубном при установке и иметь совместимость с Linux
и подключать его через шнур, дабы удалить от себя подальше?
:)

Marex

Я корейських Huawei ще жодного разу не бачив.
Може і є "китайські" і "дуже китайські"  :D Різниця цін - швидше за все різниця в націнці. Ціни фіксовані тільки на тарифи, на неакційне обладнання - ні. З гарантією думаю те саме.... Її швидше за все нема зовсім, просто магазини дають свою.
Стосовно самого модема:
- стабільний сигнал - точно краще, ніж будь-які інші, які я пробував (Novatel U720/U727, Starcom UM150/UM175, Sierra Wireless U595/U597/U598, Huawei EC168)
- стабільна швидкість - від модема практично не залежить - головне сигнал і навантаження на мережу
- на Linux його не пробував, але думаю, піде як звичайний USB, там нічого специфічного нема
- шнур він має в комплекті (зі спареним USB)

Garfield

Цитата: Ivanko1 від 30 Листопад 2009, 18:05:19или это просто продавец неумело попытался обьяснить завышенную цену?
именно

Добавлено: 30 Листопад 2009, 22:02:08

Цитата: Ivanko1 від 30 Листопад 2009, 18:05:19и подключать его через шнур, дабы удалить от себя подальше?
"UMTS производят в почти 4 раза меньше излучения, чем распространённые ныне телефоны стандарта GSM"

MIXAIL_vasylykiv

Цитата: Marex від 30 Листопад 2009, 21:48:42- стабільна швидкість - від модема практично не залежить - головне сигнал і навантаження на мережу
Зі всього прочитаного згідний  з цією цитатою. Ну ти хоч золотий модем постав, якщо погано в тебе тягне мережа-всі будуть до одного місцЯ. Тому вибирати раджу виходячи з наявності/ціни/гарантії. Ось і все. До сих пір настоюю, щоб взяти Новател або Сієру-все таки американці будуть покраще задрипаного китайця.
Цитатаи подключать его через шнур, дабы удалить от себя подальше?
Раджу полюбому купити подовжувач ЮСБ (благо, він коштує копійки-я за свій 4 м віддав 25 грн на радіобазарі) - практика показує, що тягне найкраще біля вікна або якоїсь віддаленої від системного блока точки, в певній частині кімнати.

Ivanko1

Цитата: Garfield від 30 Листопад 2009, 22:00:52"UMTS производят в почти 4 раза меньше излучения, чем распространённые ныне телефоны стандарта GSM"
Tnks. :) Да я читал что у них там всего 800МГц.
Цитата: Marex від 30 Листопад 2009, 21:48:42- шнур він має в комплекті (зі спареним USB)
Т.е. - на два usb слота, чтобы питания хватило? Я буду скорее всего подключать через usb-косичку - хватит ли ему питания (друг приносил юсб-винчестер, так он завёлся только при подключении к слотам на самой материнке)? :-
Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 30 Листопад 2009, 22:24:14Тому вибирати раджу виходячи з наявності/ціни/гарантії.
Ну так цена меня и не устраивает, не хочу переплачивать почти в двое.)
Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 30 Листопад 2009, 22:24:14-все таки американці будуть покраще задрипаного китайця.
Да, но этот "задрыпаный китаец" везде почему-то дороже стоит.
Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 30 Листопад 2009, 22:24:14Раджу полюбому купити подовжувач ЮСБ
Согласен, стоит, но как с питанием - хватит ли?
Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 30 Листопад 2009, 22:24:14До сих пір настоюю, щоб взяти Новател або Сієру-все таки американці будуть покраще задрипаного китайця.
Посоветуйте ещё раз? :)

Добавлено: 01 Грудень 2009, 00:05:43

Цитата: Marex від 30 Листопад 2009, 21:48:42- на Linux його не пробував, але думаю, піде як звичайний USB, там нічого специфічного нема
На хотлайне вроде писали что "работает отлично". Мне это важно. :)

Добавлено: 01 Грудень 2009, 00:11:51

Да, и как в Интертелекоме можно контролировать трафик? ???

MIXAIL_vasylykiv

Цитата: Ivanko1 від 30 Листопад 2009, 22:39:19Согласен, стоит, но как с питанием - хватит ли?
Пишу, як в мене: з материнки виведено 2 юсб-порта на передню панель. Через подовжувач все працює відмінно,АЛЕ якщо в сусідній порт підключитии наприклад принтер-модем може вирубатись. Тому бажано сусідній порт залишити незайнятим.
Таке саме напевно буде і на задній панелі материнки-сусідні слоти юсб напевно що мають спільне живлення, так що напевно теж прийдеться сусідній слот залишити порожнім.
Цитата: Ivanko1 від 30 Листопад 2009, 22:39:19Да, и как в Интертелекоме можно контролировать трафик?
Там напевно має бути твоя персональна сторінка, де показано стан твого рахунку і кількість використаних мегабайт (в мене принаймні на СДМА так і є). Прийде Марекс-хай мене поправить, якщо я неправий.

Ivanko1

2 Михаил
Ещё раз спасибо. :)
Да, насчёт персональной странички мне уже обьяснили, как раз подключаюсь (прошивают модем).
Насчёт питания - попробуем.

Остался ещё один вопрос: драйвера на Убунту - где взять и нужны ли?

MIXAIL_vasylykiv

Ось що я знайшов на http://www.3g.co.ua/board.aspx?id=1495 
НАСТРОЙКА ДЛЯ LINUX:
Модем подключается через USB, после чего он определяется как виртуальный диск, с которого
устанавливаются драйвера и программное обеспечение.

Настройка модема через GUI

1.  модем определяется, как:

Bus 001 Device 004: ID 12d1:1001 Huawei Technologies Co., Ltd. E620 USB Modem

2. Устанавливаем пакет gnome-ppp

$ sudo apt-get install gnome-ppp

3. Запускаем gnome-ppp (' приложения' -> 'Интернет' -> 'GNOME PPP'), В разделе 'Настройка', и на вкладке ' модем' нажимаете 'Определить'.

Модем определяется как /dev/ttyUSB0           .

3.1. Выставляете другие настройки:

Тип модема- 'USB-модем'

Способ набора - 'Тональный'.

3. Закрываете окно настроек и прописываете логин, пароль и номер дозвона.

4.Далее производится подключение.

П.С. Впринципі це здається описано для піплнет, але для інтертелекома думаю теж має піти. Дрова ж не мають відношення до мережі-вони просто дають можливість компу "побачити" модем

Marex

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 01 Грудень 2009, 10:32:43Там напевно має бути твоя персональна сторінка
Точно є персональна сторінка, на яку можна зайти тільки зі свого модема
Стосовно підключення на лінуксі (в мене Kubuntu), то я в настройках KDE ppp обирав ttyUSB0, решту система вичитувала сама (правда підключав Sierra Wireless U597), далі по списку

Aftorr

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 01 Грудень 2009, 11:45:47
Ось що я знайшов на http://www.3g.co.ua/board.aspx?id=1495 
НАСТРОЙКА ДЛЯ LINUX:
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

Только что пытался настроить на LINUX (тот дистр. который когда то на ДПК ДВД выкладывали) - нифига не работает, модем не определяется как виртуальный диск, а точнее вообще ничего не происходит  :(

MIXAIL_vasylykiv

Цитата: Aftorr від 06 Січень 2010, 15:33:59
Только что пытался настроить на LINUX (тот дистр. который когда то на ДПК ДВД выкладывали) - нифига не работает, модем не определяется как виртуальный диск, а точнее вообще ничего не происходит  :(
Я без дупля, бо з лінухом не працював :( те шо знайшо-те й написав. Звернись до Ivanko1 або Marex, вони вроді з Лінуксом дружать

Ivanko1

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 06 Січень 2010, 16:37:49Звернись до Ivanko1 або Marex, вони вроді з Лінуксом дружать
Ну я ещё тоже пока новичёк,  но на Ubuntu 9.10 - я свой Huawei EC228 подключил без проблем. Если знать как подключать в виндовс - там почти так же. ;)

Добавлено: 06 Січень 2010, 18:29:56

Ubuntu 9.10 Karmic Koala: обзор и тест новой версии

Marex

Aftorr, на якому дистибутиві пробуєш настроїти? Я хз що там було на ДПК ДВД. На Kubuntu 9.10 зі стандартним додзвонщиком все працює на ура навіть без консолі і додаткової правки будь-яких файлів. А от на 8.04 я довгий час не міг нічого добитись. Так що якщо тобі цікавий не мазохізм, а просто підключення до нету, то краще дистриб обнови.
А на рахунок того, що було написано про віртуальний диск і т. п. як на мене трохи занадто. На то він і лінукс, щоб з дровами не паритись. Я просто задавав в закладці модемів пристрій ttyUSB0 і вичитував параметри з самого модема, після чого без проблем відбувалось з'єднання. Особисто випробувано на Sierra U597/U598, Novatel U720/U727, Huawei EC168/EC226/EC228

Ivanko1

Цитата: Marex від 06 Січень 2010, 20:52:47На Kubuntu 9.10 зі стандартним додзвонщиком все працює на ура навіть без консолі і додаткової правки будь-яких файлів.
Цитата: Marex від 06 Січень 2010, 20:52:47А от на 8.04 я довгий час не міг нічого добитись.
Аналогично! :)
Цитата: Marex від 06 Січень 2010, 20:52:47то краще дистриб обнови.
Лучше закачать полностью последний (например Ubuntu 9.10 AMD64_DVD) и переустановить/установить по-новой - есть жалобы на проблемы после обновления.
Цитата: Marex від 06 Січень 2010, 20:52:47Я просто задавав в закладці модемів пристрій ttyUSB0 і вичитував параметри з самого модема, після чого без проблем відбувалось з'єднання.
А я только вводил имя соединения, логин и пароль - номер дозвона уже был.

Marex

Цитата: Ivanko1 від 06 Січень 2010, 22:27:04Лучше закачать полностью последний
Я мав це на увазі  ;)
Цитата: Ivanko1 від 06 Січень 2010, 22:27:04есть жалобы на проблемы после обновления.
Так було і напевно так ще довго буде  :D