Після примусової перезагрузки система не бачить жорсткий диск

Автор pohgejib, 28 Березень 2010, 12:58:02

Попередня тема - Наступна тема

pohgejib

сьогодні почав лагати вінч 500-ка, думав може вірус. запустив сканер есет, він завис.
скористався кнопкою на системнику. після чого біос не бачить вінч. інший на 250 гіг працює нормально.
Село неначе погоріло, Неначе люди подуріли, Німі на панщину ідуть і діточок своїх ведуть.

фред

¯\_(ツ)_/¯

Factiosus

Цитата: фред від 28 Березень 2010, 13:02:23
уж ни самсунговская 500-ка у тебя не видится?
Не,это у него Макстор на 500 гигов
Цитата: pohgejib від 28 Березень 2010, 12:58:02
біос не бачить вінч.
pohgedjib,У меня была такая проблема.Как ни странно,решилась банальным сбросом Биос.
i7-7700K\Zalman CNPS10X Optima\MSI Z270 Krait Gaming\MSI GTX 1080 Ti GAMING X\2X8 Patriot Viper 4\SSD Kingston SUV400\HDD Seagate Barracuda ST1000+Toshiba HDWD110\Razer BlackWidow Ultimate\Razer Abyssus Mirror\LG 24UD58 24"\Be Quite Pure Power L8 CM 730 W

pohgejib

Цитата: Неофит від 28 Березень 2010, 13:45:18
решилась банальным сбросом Биос.
обновлення біоса засобами від асуса думаєш допоможе?
Село неначе погоріло, Неначе люди подуріли, Німі на панщину ідуть і діточок своїх ведуть.

Hryak

Цитата: pohgejib від 28 Березень 2010, 16:37:52
Ты лучше шлейфы потереби. Возможно банально контакт отошёл.
Поменьше свинства - побольше свинины

фред

думаю стоит так-же полностью форматнуть ЖД, с переразбитием кластеров...
чтоб исключить варианта с програмной ошибкой в самом ЖД...
¯\_(ツ)_/¯

Hryak

Цитата: фред від 28 Березень 2010, 16:43:27думаю стоит так-же полностью форматнуть ЖД
Для этого система его должа увидеть ;)
Поменьше свинства - побольше свинины

Factiosus

Шлейфы,с начала,лучше проверить,обновление Биос-тоже,как вариант,может прокатить
i7-7700K\Zalman CNPS10X Optima\MSI Z270 Krait Gaming\MSI GTX 1080 Ti GAMING X\2X8 Patriot Viper 4\SSD Kingston SUV400\HDD Seagate Barracuda ST1000+Toshiba HDWD110\Razer BlackWidow Ultimate\Razer Abyssus Mirror\LG 24UD58 24"\Be Quite Pure Power L8 CM 730 W

max.sim

Цитата: Неофит від 28 Березень 2010, 13:45:18
У меня была такая проблема.Как ни странно,решилась банальным сбросом Биос.
Ты сначала сбросить BIOS попробуй, а потом уже лезь обновлять его. ;)

Static-X

Не спеши форматтить, для начала выполни:
Цитата: Hryak від 28 Березень 2010, 16:42:55шлейфы потереби
Цитата: Неофит від 28 Березень 2010, 13:45:18сбросом Биос.
Попробуй потыкать в другие входы шлейф.
Intel Core i5 2500K---ASUS SABERTOOTH P67 (REV 3.0)---Corsair H60 watercool---Corsair Vengeance 2x4Gb 1600MHz 1.5v---4xHDD total >2Tb---1xSDD Samsung Evo 120Gb---Gigabyte GeForce GT 1030 2GB  ---Thermaltake Smart SE 630W

pohgejib

Цитата: max.sim від 28 Березень 2010, 17:37:59
Ты сначала сбросить BIOS попробуй, а потом уже лезь обновлять его. ;)
обновив. було видно що старий видаляється і ставиться нова версія.
вінт система бачить, але після запуску 11 гігового фільму починає видавати помилку:

marmulada

Цитата: pohgejib від 28 Березень 2010, 12:58:02після чого біос не бачить вінч
Можу тобі тільки поспівчувати, в мене теж був Макстор Діамондмакс 22. Після 5-6 місяців роботи він ні з того, ні з сього одного прекрасного дня перестав бачитися БІОСом. Я пробував все: оновив БІОС до останньої стабільної версії, переставляв шлейфи, міняв шлейфи, перепрошити сам ХДД і тд. - все безуспішно. Потім полазивши по форумах, вияснив, що не тільки в мене такі проблеми. Виявляється Сігейт випустила у 2009 році цілу партію бракованих ХДД, потім вона це офіційно признала. Проблема полягає у тому, що після 5-6 місяців роботи злітає прошивка ХДД (так, саме прошивка!), після чого він тупо не бачиться у БІОСІ. Багато хто воскрешав новою прошивкою, але в мене не вдалося...
Їх можна поміняти по гарантії, але не так шкода ХДД, як всі дані, що були на ньому...
Як мені сказали, відновлення коштує 70-120 зелених + новий ХДД.

Якщо система ще бачить ХДД, то глянь, чи він не входить у партію бракованих, якщо так, то чимшвидше міняй прошивку.
Everybody lies.

Mulber

А какую ошибку выдает при запуске фильма? По симптомам похоже на наличие бэдов на жестком диске... Попробуйте в БИОСЕ несколько раз выбрать автодект диска... Если определится - загрузитесь с Hiren's Boot CD или подобного и протестите жесткий диск MHDD или Victoria.

marmulada

Цитата: Mulber від 28 Березень 2010, 22:55:19Если определится - загрузитесь с Hiren's Boot CD или подобного и протестите жесткий диск MHDD или Victoria.
Наскільки я знаю, Вікторії пейбл, чи бачить БІОС ХДД, чи ні, мій начебто бачила, але я нічого не міг простестувати, весь час вискакувала помилка Busy!
Everybody lies.

Factiosus

Цитата: pohgejib від 28 Березень 2010, 19:13:45
обновив. було видно що старий видаляється і ставиться нова версія.
вінт система бачить, але після запуску 11 гігового фільму починає видавати помилку:

Можешь ещё поискать новую прошивку для HDD.Ну или уже лучше с ним в СЦ.

pohgejib

поки що працює. збої починаються після спроби запуску 11 гігового фільму, видно з ним щось не впорядку...
всім +1

Добавлено: 29 Березень 2010, 09:34:30

Цитата: Неофит від 29 Березень 2010, 00:07:24поискать новую прошивку для HDD
вміст стреться при цьому?

Factiosus

Цитата: pohgejib від 29 Березень 2010, 09:33:39

Добавлено: 29 Березень 2010, 09:34:30
вміст стреться при цьому?
На многих форумах писали,что данные остаются,но точной информации у меня нет :-X

Static-X

pohgejib, проверь винчестер прогой HDD Tune на битые сектора и вообще на жизненность.
Intel Core i5 2500K---ASUS SABERTOOTH P67 (REV 3.0)---Corsair H60 watercool---Corsair Vengeance 2x4Gb 1600MHz 1.5v---4xHDD total >2Tb---1xSDD Samsung Evo 120Gb---Gigabyte GeForce GT 1030 2GB  ---Thermaltake Smart SE 630W

pohgejib

перепрошив. дані збереглися. нерви добряче поскоботало  :)

pohgejib

Factiosus

VD

pohgejib

VD

pohgejib

VD

Опція SATA RAID/AHCI Mode
Можливі значення Disabled, RAID, AHCI
Опція дозволяє вказати режим роботи  IDE/SATA-контроллера чіпсету.

pohgejib

VD

pohgejib

misha2

Это обычная трабла с Барракудами 11-й серии, а Макстор Даймонд это та же самая Сигейт Барракуда 11, собранная на заводах Макстор. Если винт всё время выдаёт Busy, то значит он залочился (поймал "муху СС"). После разлочки вся инфа на месте. Потом перепрошвка - если Сигейт то на SD1A, если Макстор, то на MX1A.
Профессиональный ремонт HDD. Восстановление информации.
На РС3000-UDMA, PC3000-Express+DataExtractor RE.

pohgejib

misha2, я його прошив ще позавчора, ввів серійник на офф сайті мені дали скачати прогу яка автоматом пускає комп на пеергрузку і при старті перепрошиває вінч. але проблема залишилася. в HD Tune багато битих секторів. на практиці, виглядає так. диск розбитий на 3 частини. 1 з 3х працює вроді нормально. а от при спробі запустити наприклад фільм з інших двох починаються зависони.
що можна ще зробити?

misha2

Если на винте уже есть битые сектора, то никакая перепрошивка их не вылечит. Единственно что можно сделать это подать команду в терминале для внутреннего, технологического формата. Идёт он около 6 часов, может и больше, всё завсит от количества дефектов поверхности. Но боюсь, сами не сделаете, потому что нужно знать саму технологическую команду и умение работать в терминале с Сигейтами серии F3. F3 это семейство к которому относится этот винт. Да и...понимаете что в случае формата вся инфа будет уничтожена на винте.
Профессиональный ремонт HDD. Восстановление информации.
На РС3000-UDMA, PC3000-Express+DataExtractor RE.