Пост код 21 на Intel P55KG

Автор dolbonutiy, 20 Квітень 2010, 17:08:44

Попередня тема - Наступна тема

dolbonutiy

Така проблема:
При збірці наступного
Intel-i7 860
Intel DP55KG
Mushkin 4 GB (2x2GB) DDR3 1333 MHz (996768)

Система сигалізує пост код 21. Ну я давай зразу пам"ять перевіряти. Що цікаво: якщо в двоканальному реждимі в синіх слотах, як по Мануалу - то пост код 21. Якщо залишаю лише одну планку в ДІММ 0 каналі А - завантажується без проблем, бачить цю планку в біосі. Як тільки додаю іншу планку в ДІММ 0 канал В - пост код 21, і далі не грузиться (пищіть  до того ж протівно трьома біпами).

Я тоді так: одну планку - в ДІММ 0 канал А, іншу - в чорний слот ДІММ 1 каналу А, тобто планки стоять поруч, в синьому і чорному слоті - запускається, бачить планки в цих слотах. Тобто, як тільки намагання поставити ці планки у двоканальний режим - амба.

Поставив Мушкіна на Інтел х58 та і7-920 - працює без проблем. Протестив їх - нуль помилок, отже пам"ять не дефектна.

Невже материнка? Може хто стикався з цим глюком, можливо БІОС новий потрібен? В чому справа з цими Р55 від Інтел?
Наивысшей мечтой человечества в общественном плане есть священная свобода человека жить без необходимости работать

Sanin4137

Почитай мануал к материнке. С какими плашками памяти работает твоя материнка а с какими нет
Попробуй обновить биос.
Вот похожая тема.   http://www.dpk.com.ua/forums/index.php?topic=12387.0
,,Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава. І воля святая!"

dolbonutiy

Пам"ять Mushkin DDR3 1333. У списку підтрики не значиться. Але ж працює на платформі Інтел 58. І що такого особливого у ній? Звичайний двоканальний набір. ЕЕС не пітримує. По частоті підходить. Так як у Мануалі.
Наивысшей мечтой человечества в общественном плане есть священная свобода человека жить без необходимости работать

Sanin4137

Я вже вказував ссилку на подібну тему. У мого друга теж така проблема. Пошук в інтернеті вказав на те що ти і мій друг далеко не самотні, подібних випадків дуже багато.
Пропоную звернутися в магазин в якому ти купив данну памьять з проханням замінити тобі на іншу (яка є в списку підтримки  вказаному в мануалі)

Добавлено: 22 Квітень 2010, 18:57:41

Доречі мойому товатишу не допомогли ні оновлення біоса ні махінації з тимже самим біосом ні танці з бубно навколо системника. Використовуе пам*ять у двохканальному режимі
,,Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава. І воля святая!"

Edd.Dragon

Цитата: Sanin4137 від 22 Квітень 2010, 19:53:13Я вже вказував ссилку на подібну тему. У мого друга теж така проблема. Пошук в інтернеті вказав на те що ти і мій друг далеко не самотні, подібних випадків дуже багато.
И не только с H55, но и с предыдущими поколениями чипсетов.
Бывает.

dolbonutiy

Виходить так, що треба брати пам"ять, лише протестовану Інтел? Фігня якась. Там серед списку такі дрімучі, а якщо з радіаторами - то взагалі немає. А я б хотів саме зв"язку проц-мать від інтел. Дочекаюся сервісу, бо я крім того, що рпоблеми з каналами, написав, що ілюмінація не світиться (так воно і є). Там череп на платі намальований, то він поивнен синім горіти і не  горить. Може вдасться з цієї причині повернути гроші  :)

Edd.Dragon

Цитата: dolbonutiy від 23 Квітень 2010, 12:00:45Виходить так, що треба брати пам"ять, лише протестовану Інтел?
Протестированную собственными руками.

dolbonutiy

Із сервіса покищо нічого не чути, то я взяв плату ЕВГА, Р55ФТВ - це просто пісня. Все пішло зразу, все зрозуміло. Пам"ять працює. Комплектація на рівні. Виносний пульт, задня панель із протипиловою мембраною, ну і всякі дрібнички. Мені сподобалося. Правда ілюмінація не така, як у Інтел (без черепу), але є Логотип ЕВГА. який блимає. З прозорою стінкою виглядає нічого.

Edd.Dragon

Цитата: dolbonutiy від 28 Квітень 2010, 14:10:55то я взяв плату ЕВГА, Р55ФТВ - це просто пісня.
А то типа тебе не говорили, что не стоит брать Интеловские платы.

dolbonutiy

Говорілі. А я все одно вірю , що вони гарні! І беру ЕВГА  :'(