Нова система не запускається

Автор Виталій, 07 Листопад 2010, 11:17:38

Попередня тема - Наступна тема

Виталій

Зібрав конфіг наступний:
мать Асрок 870 екстрім 3
проц амд феном 955, рев. 3
модуль памяті годрам 1600
відео хіс айс 5 турбо 5770
вінт ВД сата 3, 640 Гб
двд
БЖ чіфтек 750-14CS

Підключив до мамки кабель від блоку 24 пін. і 4 пін в 8 пін на верху плати біля проца.
Всі кулери: від корпуса, проца - ввімкнено працюють.
Відео в мамку впихнув, більше нічого до неї не підєднував
двд підєднав
Жорсткий підєднав сата 3 та пітаніє від БЖ

спікер працює. при ввімкнені пищить разів 5 потім ще пару раз.
dr debug led працює в кінці горить 85.
мости на ощуп теплі, не гаряці.
через dvi підєднав до монітора  Samsung t200hd
монік не бачить сигнала. пробував через два дівіай по черзі. та через hdmi  сигнала немає.

що я не те підєднав

[вложение удалено администратором]

k1T4eR

Ты не запитал видеокарту. Подключи к ней питание - 6pin. Только тогда ПК запустится.

LoRDEP

А ти не міркував подивитися що означає код 85 ? Див стр.31 мануала.
Цитата85 Display errors to the user and gets the user response for error.

user_lol

Цитата: Виталій від 07 Листопад 2010, 11:17:38
спікер працює. при ввімкнені пищить разів 5 потім ще пару раз.
якщо точно 5 разів - є можливість несправного процесора:
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

Виталій

Всім дяки. :%) дійсно відюха не була ввімкнена
на сторінці 31 німецька інструкція :D
працює ;D

Виталій

ні там здається на клавіатуру ругалося що не ввімкнена. я підєднав монік і вкл. без клави та мишки

комп ввімкнувся. на екрані система що проц такий, модулі памяті такі, двд і жорсткий підкл через сата 3

Виталій

Поспішив я радіти.
Перша картинка це від материнської плати при ввімкнені.
потім чорний екран з білими написами

по тексту ніби щось з жорстким диском і смос не підєднано вірно

Vlad

У тебя дата правильно выставлена в БИОС?
Ryzen 2700, MSI B450-A PRO, DDR4 32GB 3200Mhz, 512GB SSD NWMe +1Tb SSD Samsung+ SEAGATE 6Tb, GIGABYTE Radeon RX 5700XT 8Gb, Монитор 32", Vinga 750W

Виталій

в біос взагалі не заходив ще.
і що там клюкать чи потрібно чи ні не знаю.
по скріну видно що відео ніби не відображає назву.

max.sim

Так ты пробовал нажать F1 и сбросить настройки?
Всё, что там написано - это то, что доступен, но отключён S.M.A.R.T. для винчестера.
И неправильные какие-то настойки BIOS.

Виталій

ща спробую. а як смарт для вінта включити?

DMX

Виталій, де ти там бачив що
Цитата: Виталій від 07 Листопад 2010, 16:44:29
по тексту ніби щось з жорстким диском і смос не підєднано вірно
це машина просто проходить POST і ніяких причин для паніки не має, просто деякі мамки його відображають. ;)
Цитата: Виталій від 07 Листопад 2010, 16:53:41
ща спробую. а як смарт для вінта включити?
не треба лізти куди не слід. Просто нажми F1 як писав max.sim.
Position Of Power

Виталій

нажав ф1 ось що вилізло.
що далі. коли мона пихати диск з віндовсом?

max.sim

У тебя неправильно выставлен приоритет загрузки. Как я понимаю, винчестер у тебя чистый? Тогда в BIOS нужно выставить первым загрузочным устройством CDROM, тогда он запустит загрузочный диск.
Или сразу вставляй диск и жми любую кнопку.

DMX

Заскріни вкладку BIOS-а Boot device щоб глянути як там справи, тобто що стоїть першим. Якщо там все норм значить слід вставити диск з ОС в привід і нажати F11 щоб вибрати запуск приводу і все встановлення вінди пішло. :)

max.sim мене трошки опередив. ;)
Position Of Power

Виталій

змінив жорсткий на двд.
тепер мона і вінду встановлювати?

DMX

Цитата: Виталій від 07 Листопад 2010, 17:21:26
змінив жорсткий на двд.
тепер мона і вінду встановлювати?
Тобто поставив вінт в пріоритет загрузки другим? Тоді да. :) Або можна було просто нажати F11, щоб в Boot Menu вибрати ДВД.
Position Of Power

Виталій

все гуд і вінду поставив. всі компоненти відображають. все пучком. а ще щось потрібно клюкати? оперативну виставив біос на 1333. гнати поки до рідних 1600 не буду. бо руки крюки :-X

DMX

Цитата: Виталій від 07 Листопад 2010, 18:41:36
все гуд і вінду поставив. всі компоненти відображають. все пучком. а ще щось потрібно клюкати? оперативну виставив біос на 1333. гнати поки до рідних 1600 не буду. бо руки крюки :-X
Ну тоді вроді норм. Значить машина робоча, приємного юзання. :)
Position Of Power

Виталій

Sanin4137

Цитата: Виталій від 07 Листопад 2010, 18:41:36
оперативну виставив біос на 1333. гнати поки до рідних 1600 не буду. бо руки крюки :-X

А почему бы не выставить ее родную частоту она ведь должна работать на частоте 1600 МГц, если ты верно указал свой конфиг.
Если напишешь  полное название своей памяти. Тут тебе точно скажут с какой частотой она должна работать

З.Ы. У меня память тоже 1600 МГц и в Биосе можно поставить частоту 1333 МГц, но можно и разогнать до 1900-2000 МГЦ
,,Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава. І воля святая!"

vitalvr

у меня проблема  похожая как у автора   но  динамик  пищит  примерно 7 секунд  как колокольчик потом 2 секунды тихо и начинает поновой
Intel Core i5-760 s1156 2.8GHz
GigaByte GA-P55A-UD3
KINGSTON 2Gb DDR3 1333MHz CL9 (KVR1333D3N9/2G)х2
видео 5770
ж.д. 250

он пищит с оперативкой и без неё одинаково, откльючал уже всё и ж.д. и видео а он и так пищит

мать проц и память новые
монитор не загорается
биос не запускается
температура на процессоре есть небольшая

посоветуйте что делать

vetos

Цитата: vitalvr від 23 Листопад 2010, 20:40:26у меня проблема  похожая как у автора   но  динамик  пищит  примерно 7 секунд  как колокольчик потом 2 секунды тихо и начинает поновой
Что значит как колокольчик? Чередуется как сирена два тона? Или один непрерывный длинный а в конце два коротких?
Вроде этот сигнал в Award BIOS указывает на неисправную видеокарту... Попробуй у кого то взять напрокат другую видяху для проверки.
А блок питания почему не указал?

vitalvr

не  тон один но часто прерывается и похоже на колокольчик )
исправил ситуацию сам.
  планки оперативки я вставлял в синие гнёзда( здесь есть фото и  видео материнки (http://deshevshe.net.ua/motherboards-gigabyte/gigabyte_gap55aud3.html) неважно 1 планка или 2 при включении пк  сразу начинало пищать .
потом я на пробу поставил в белые гнёзда и сразу запустился биос
ща работает  всё нормально    НО  немогу понять почему в синих гнёздах неработает память (
  п.с.  на старой материнке гигабайт  П-31 в любые гнёзда всавляю  работает  а здесь непонятно

LoRDEP

Цитата: vitalvr від 24 Листопад 2010, 22:21:00ща работает  всё нормально    НО  немогу понять почему в синих гнёздах неработает память (
Почитати (18МБ) релігія не дозволяє  ???
ЦитатаWhen enabling Dual Channel mode with two memory modules, be sure to install them in the DDR3_1 and DDR3_3 sockets.
А це якраз білі гнізда. Всі інші запитання по цій темі до інженерів GigaByte  :)