Вимірювання температури ПК

Автор thrustmaster, 25 Листопад 2010, 19:42:52

Попередня тема - Наступна тема

Яким чином користувачі ДПК вимірюють температуру комплектуючих своїх ПК?

Термометром.
1 (2.6%)
Спеціальними програмами.
33 (86.8%)
Дивитесь час від часу в БІОСі.
2 (5.3%)
Прикладаєте руку.
2 (5.3%)
Не вимірюєте, Вам це не потрібно.
1 (2.6%)

Всього голосів: 38

thrustmaster

Звичайно, більшість відповість "спеціальними програмами", але тоді прохання, вписувати програму, якою вимірюєте, в коментарі. Цікаво, чи важлива для вас температура вашого ПК, і які заходи ви приймаєте по її зниженню. Зараз для наших комп'ютерів настає період похолодання і, особисто в мого CPU осінню і зимою температура падає на ~5 градусів (25 в очікуванні і 35 в нагрузці)...
п.с. якщо щось не так по оформленню, то підкажіть як краще. Дякую за увагу :)

k1T4eR

ЦитатаГрадусником
Может не градусником, а термометром? Думаю стоит добавить реобас и т.п.
По теме:
Спеціальними програмами

thrustmaster

Цитата: k1T4eR від 25 Листопад 2010, 19:47:28Может не градусником, а термометром?

дякую :) виправив...
а якими програмами? особисто я HWMonitor 1.13.0
але іноді він на 3-5 градусів завищує...

Garfield

Перенеси тему в "Персональные компьютеры"

k1T4eR

Цитата: thrustmaster від 25 Листопад 2010, 19:50:28але іноді він на 3-5 градусів завищує...
Ну и как ты знаешь, что это именно он завышает? Может сам датчик завышает?
Цитата: thrustmaster від 25 Листопад 2010, 19:50:28а якими програмами?
SpeedFan

thrustmaster

Цитата: k1T4eR від 25 Листопад 2010, 19:52:56Ну и как ты знаешь, что это именно он завышает? Может сам датчик завышает?

можливо, і датчик зависає, але коли включаю програму, то вона показує температуру і через 10 секунд скидує на більш правдиві данні, які вже тримаються стабільніше...

Volan

Спец. программами
в основном Эверест. Так как всегда под рукой.
сейчас ЦП - 35, видео - 36. в нагрузке проц греется до 55, видео 56-58

LoRDEP

AIDA64 Extreme Edition - ніщо і поруч не стоїть по інформативності але шкода що платний продукт.

Hryak

Поменьше свинства - побольше свинины

CCleaner

Для мониторинга температуры CPU использую CoreTemp, для GPU - GPU-Z, чтобы узнать темпу HDD - юзаю CrystalDiskInfo. Температуру радиаторов на мостах материнки - проверяю рукой. И за какой вариант мне голосовать? Не помешает добавить 2 и более варианта ответов ;)
MB - Gigabyte GA-MA770-UD3 rev. 2.0 | CPU - AMD Phenom II X4 955 rev. 3 | Cooler - Arctic Cooling Freezer 64 Pro | 9600 GT | 4 GB DDR-2 800 Kingston | Samsung HD502HJ

LoRDEP

Цитата: CCleaner від 25 Листопад 2010, 20:42:36за какой вариант мне голосовать? Не помешает добавить 2 и более варианта ответов ;)
За "Спеціальними програмами."

CCleaner

Цитата: LoRDEP від 25 Листопад 2010, 21:00:13
За "Спеціальними програмами."

Ну ладно, раз мульти-ответов не предвидится - проголосую за софт.
MB - Gigabyte GA-MA770-UD3 rev. 2.0 | CPU - AMD Phenom II X4 955 rev. 3 | Cooler - Arctic Cooling Freezer 64 Pro | 9600 GT | 4 GB DDR-2 800 Kingston | Samsung HD502HJ

Volan

Ещё можно добавить "Приборами", то есть реобасы, различные самоделки, и т.д. и т.п. :)

k1T4eR

Цитата: Mr_Volan від 25 Листопад 2010, 22:44:36
Ещё можно добавить "Приборами", то есть реобасы, различные самоделки, и т.д. и т.п. :)
Я уже об этом писал, но думаю термометром можно считать и реобас. В общем, все внешние устройства, которые могут измерять температуру, считаем термометром.

Volan

Цитата: k1T4eR від 25 Листопад 2010, 22:48:31Я уже об этом писал
сори, увидел :)
Цитата: k1T4eR від 25 Листопад 2010, 22:48:31все внешние устройства, которые могут измерять температуру, считаем термометром.
без вопросов ;)
проголосовал

-ALS-

Factiosus

Специальными программами,такими,как Everest и HWMonitor.
i7-7700K\Zalman CNPS10X Optima\MSI Z270 Krait Gaming\MSI GTX 1080 Ti GAMING X\2X8 Patriot Viper 4\SSD Kingston SUV400\HDD Seagate Barracuda ST1000+Toshiba HDWD110\Razer BlackWidow Ultimate\Razer Abyssus Mirror\LG 24UD58 24"\Be Quite Pure Power L8 CM 730 W

SilverK

AnVir Task Manager  :D основні темперетури є, а якщо і не точні, то 1-3 градуса нічого не важать ;)
Тільки я не знаю - це спецпрограма чи ні.  :D

thrustmaster

Цитата: CCleaner від 25 Листопад 2010, 20:42:36Не помешает добавить 2 и более варианта ответов

Ви мені пробачте, але підкажіть як...бо самотужки щось не можу знайти...

CCleaner

Цитата: thrustmaster від 26 Листопад 2010, 16:49:01
Ви мені пробачте, але підкажіть як...бо самотужки щось не можу знайти...

Без понятия, я новых тем с опросами никогда не создавал. Хотя по-идее над  первым сообщением должна быть кнопка "изменить" или аналогичная по названию.

thrustmaster

Цитата: CCleaner від 26 Листопад 2010, 17:21:26

Без понятия, я новых тем с опросами никогда не создавал. Хотя по-идее над  первым сообщением должна быть кнопка "изменить" или аналогичная по названию.

так ось там кнопка ця є..але в ній немає пункту додати декілька варіантів...блін...треба було зразу ставити галку...

CCleaner

Цитата: thrustmaster від 26 Листопад 2010, 17:26:55
так ось там кнопка ця є..але в ній немає пункту додати декілька варіантів...блін...треба було зразу ставити галку...
Ничего страшного, вы же не виноваты, что там нет такой опции. И так пойдёт - всё равно большинство прогами пользуются  ;)

thrustmaster

так тему я ж створював - знач я винуватий...але це не критично, можна і за один варіант проголосувати. Сорі за оффтоп.

k1T4eR

Цитата: thrustmaster від 26 Листопад 2010, 17:41:54
так тему я ж створював - знач я винуватий...але це не критично, можна і за один варіант проголосувати. Сорі за оффтоп.
Попроси модераторов, изменят.

GA-EV3

Специальными программами,такими,как  Everest, GPU-Z, FOX ONE (фирменая)
Поторопитесь восхищаться человеком, ибо упустите радость!

DMX

Спеціальними програмами.
Використовую HWMonitor. Похолодало однако... ;)

Position Of Power

thrustmaster

да...холодніше стало...ше й сніг пішов :) от і моя власна "статистика"

Sanьka

Спеціальними програмами
Рива, Коре Темп,HWMonitor. В основном меня интересует критическая/макс возможная температура при разгоне что бы за рамки стабильности не вышла, ведь в состоянии разгона комп у меня всегда.
Главный эксперт во всем!!!

Hryak

Кстати. Очень редко(один раз) видел проги, которые показывают темпу ОЗУ.

Sanьka

Цитата: Hryak від 28 Листопад 2010, 10:56:43Кстати. Очень редко(один раз) видел проги, которые показывают темпу ОЗУ.
Это потому что ОЗУ не особо то и греется.

Hryak

Цитата: Sanyka від 28 Листопад 2010, 10:58:26
А если кто гонит? Зачем на козырные планки радиаторы лепят?

k1T4eR

Цитата: Sanyka від 28 Листопад 2010, 10:58:26
Они нормально греются, и это довольно заметно влияет на стабильность системы.

Sanьka

Цитата: k1T4eR від 28 Листопад 2010, 11:30:29Они нормально греются, и это довольно заметно влияет на стабильность системы.
До ГПУ и ЦПУ им как до неба.  Тем более напруга с выходом новой ДДР постоянно падает.
Цитата: Hryak від 28 Листопад 2010, 11:08:15если кто гонит? Зачем на козырные планки радиаторы лепят?
Ну дык я не говорю что они холодные.

k1T4eR

Цитата: Sanyka від 28 Листопад 2010, 12:15:31До ГПУ и ЦПУ им как до неба
Это не важно. Главное не температура, а её порог. Если у ЦП стабильность уменьшается уже на 60 градусах, а у ГПУ на более высокой температуре, то и у ОЗУ так же. Правда на дефолте вряд ли память сможет перегреться...
Цитата: Sanyka від 28 Листопад 2010, 12:15:31Тем более напруга с выходом новой ДДР постоянно падает.
Это да.

Sanьka

Цитата: k1T4eR від 28 Листопад 2010, 12:19:45Это да
Вот никак не пойму, ведь в старых СД Рамах 100-133 МГц напруга была ваще ппц, и никаких радиаторов не было.

k1T4eR

Цитата: Sanyka від 28 Листопад 2010, 12:21:31
Вот никак не пойму, ведь в старых СД Рамах 100-133 МГц напруга была ваще ппц, и никаких радиаторов не было.
Это уже другой вопрос. Ведь раньше размеры транзисторов были больше чем сейчас, то есть и тепловыделение в принципе больше, и вероятность сгорания меньше. А сейчас, когда размеры транзисторов измеряются в десятках нанометров, вероятность сгорания велика, вот и ставят радиаторы. Ну, так думаю я. А как оно на самом то деле...

thrustmaster

Тобто, чим менший тех-процес виготовлення тих самих процессорів - тим більша температура їх нагрівання?
Я завжди думав, що чим менший тех-процес - тим більша потужність і менше нагрівання...зараз в мене Celeron Dual-Core E1400 стоїть....так він має 65нм тех-процес і не сильно гріється (я напругу трішки зменшив, а потужність та сама :)...і того навіть літом за межі 45 градусів температура не піднімається)...я його хочу поміняти на Celeron Dual-Core E3400, тому що в другого і кеш більший, і частота (вибачаюсь за оффтоп) але тех-процес виготовлення менший - 45нм, а значить і грітись він буде більше? ???

k1T4eR

Цитата: thrustmaster від 28 Листопад 2010, 13:24:35Тобто, чим менший тех-процес виготовлення тих самих процессорів - тим більша температура їх нагрівання?
Да нет же...  Темловыделение наоборот меньше.
Цитата: thrustmaster від 28 Листопад 2010, 13:24:35а значить і грітись він буде більше?
Нет, он будет "холоднее".
ЗЫ То я так криво написал. В общем, это нужно разбираться, что бы понять.

thrustmaster

Цитата: k1T4eR від 28 Листопад 2010, 13:28:18
Да нет же...  Темловыделение наоборот меньше.Нет, он будет "холоднее".
ЗЫ То я так криво написал. В общем, это нужно разбираться, что бы понять.

ааа..ясн...знач чим менший тех-процес виготовлення тим менша температура...хух :D знач новішого Celeron візьму...в принципі для мене тепмература в 50 градусів по Цельсію вже є великою, якою б не була деталь в комп'ютері: відеокарта чи процессор, память чи ЖД. В мене вентиляція хороша і напругу як правило я трішки збиваю на БЖ...так що і енергії менше потребує, і холодний, і потужність достатня...
між іншим скоро вже Intel дійде до 22нм процесу виготовлення CPU.

Sanьka

Цитата: thrustmaster від 28 Листопад 2010, 13:35:09і напругу як правило я трішки збиваю
От этого оч. много зависит.

thrustmaster

Цитата: Sanyka від 28 Листопад 2010, 13:47:36
От этого оч. много зависит.
як правило потужність і потреба в енергії...і температура звісно...

Wolf256

Програмами Everest і HWMonitor або просто прикладаю руку :)
Не двуглавый, а кровавый ждет его оpeл,
И застынет он в веках под гримассой боли.

Mils

Спеціальними програмами,
Everest, CPU-Z, GPU-Z, HWMonitor
٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶

Spy

Спеціальними програмами
OpenHardwareMonitor
EVEREST Ultimate Edition