Выбор жесткого диска на 1500гб

Автор Strider, 02 Грудень 2010, 18:42:39

Попередня тема - Наступна тема

Strider

Хочу взять винт на 1500гб (+ к своему WD WD6400AAKS). Но вот помогите выбрать какой лучше: Seagate ST31500341AS или WD WD15EARS. Сигейт вроде пишут быстрее будет чем ВД. Использоватся он будет как хранилище файлов. Винду наверно оставлю на старом.

Harricein

Цитата: Strider від 02 Грудень 2010, 18:42:39
Хочу взять винт на 1500гб (+ к своему WD WD6400AAKS). Но вот помогите выбрать какой лучше: Seagate ST31500341AS или WD WD15EARS. Сигейт вроде пишут быстрее будет чем ВД. Использоватся он будет как хранилище файлов. Винду наверно оставлю на старом.
Я бы  купил  Сигейт,мне он больше нравиться да и в журнале он есть с 5 звездочками.http://hotline.ua/tx/seagate_st31500341as/ 
Одесса-это большая деревня!
Я скромный гений интернета.

Strider

ЦитатаХочу взять винт на 1500гб (+ к своему WD WD6400AAKS). Но вот помогите выбрать какой лучше: Seagate ST31500341AS или WD WD15EARS. Сигейт вроде пишут быстрее будет чем ВД. Использоватся он будет как хранилище файлов. Винду наверно оставлю на старом.

Вот я тоже, пока что больше в его сторону склоняюсь, но может будут еще мнения)

DMX

Цитата: Harricein від 02 Грудень 2010, 19:04:02
Я бы  купил  Сигейт,мне он больше нравиться да и в журнале он есть с 5 звездочками.
А як ви диветесь на те що Seagate швидко починають дохнути? :-X
Цитата: Strider від 02 Грудень 2010, 17:42:39
Использоватся он будет как хранилище файлов.
тоді важливішим буде не швидкість, хоча це теж не мало важно а більше надійність диску, а на це Seagate храмають. ;)
Цитата: Strider від 02 Грудень 2010, 17:42:39
Винду наверно оставлю на старом.
Тут правильно він шустряк хороший якраз під ОС, тому я б вже радив взяти шось з WD. Один вінч вже маєш і то не поганий тому ще другий прикупи і буде тобі щастя. :)

Але якщо так важлива швидкість то глянь в бік Samsung HD154UI який по характеристикам швидший і має 3 пластини по 500ГБ а не 4 по 375 як в Seagate, а звідси відповідно тихіший та холодніший, що теж є важливим при виборі вінта.
Position Of Power

Harricein

Цитата: Віталік DMX від 02 Грудень 2010, 20:27:27
А як ви диветесь на те що Seagate швидко починають дохнути? :-X тоді важливішим буде не швидкість, хоча це теж не мало важно а більше надійність диску, а на це Seagate храмають. ;)Тут правильно він шустряк хороший якраз під ОС, тому я б вже радив взяти шось з WD. Один вінч вже маєш і то не поганий тому ще другий прикупи і буде тобі щастя. :)
Але якщо так важлива швидкість то глянь в бік Samsung HD154UI який по характеристикам швидший і має 3 пластини по 500ГБ а не 4 по 375 як в Seagate, а звідси відповідно тихіший та холодніший, що теж є важливим при виборі вінта.
Это чисто твоя (ни чем не доказанная) ИМХА.Ни тестов,ни обзоров...
Вот как раз  сансунги дохнут через 3, года но максимум 4(если повезет),это тебе каждый скажет.Лично у меня в системе стоит три диска разных фирм  WD(4 года), Seagate(3 года) и Hitachi(пол года).У WD уже полно BED-секторов.У сеагата пока не замечал.У хитачи понятно что нет.

DMX

Цитата: Harricein від 02 Грудень 2010, 19:52:45Это чисто твоя (ни чем не доказанная) ИМХА.Ни тестов,ни обзоров...
Це також можна і в твою сторону сказати.
Але мої слова базуються не на ИМХО як в тебе
Цитата: Harricein від 02 Грудень 2010, 18:04:02Я бы  купил  Сигейт,мне он больше нравиться...
а на словах спеціалістів які працюють в СЦ, якщо ти так хочеш в цьому переконатись спитай у misha2 який тобі дасть повну вичерпну відповідь про теперішні Seagate. ;)
Position Of Power

Harricein

Цитата: Віталік DMX від 02 Грудень 2010, 20:59:00
Це також можна і в твою сторону сказати.
Але мої слова базуються не на ИМХО як в тебе  а на словах спеціалістів які працюють в СЦ, якщо ти так хочеш в цьому переконатись спитай у misha2 який тобі дасть повну вичерпну відповідь про теперішні Seagate. ;)
Моя ИМХА базируется на январском номере 2009 года и на обзоре http://www.slider.by/?id=9121.+неприятные случаи с дисками самсунг.
Цитатана словах спеціалістів які працюють в СЦ
Мне СЦ не чего не говорит я живу в Одессе а тут такой фирмы нет и оценить ее профессионализм я не могу. :-\

Tranceliker

Цитата: Harricein від 02 Грудень 2010, 20:52:45У WD уже полно BED-секторов.У сеагата пока не замечал.У хитачи понятно что нет.

Дивно, чому в тебе ще стоїть WD, якщо в нього повно бедів))) Я викидаю ЖД вже після першого.. Краще перестрахуюсь. Дивний ти.
СТарі сігейти (яким 4-6 років) досить надійні, а от з новішими серіями постійно проблеми. Якщо не з прошивкою, то із надійністю. При чому буває "плаваюча" надійність. В мене на роботі саме 3-річні сігейти мають ефект маятника. "То потухне то погасне" )) Видно, що трабли із контролером. Про хітачі нічого не скажу, не мав справи, але суб'єктивна думка - він надійніший самсунгів, які в нас справді більше 3 років рідко запливають далі, та сігейтів. Є ще старючі IBM. Їм вже певне років 10. По 5-10Гб.. )) Парцюють, але як шумлять.. Ну а з WD була раз партія - 3 браковані зразу. Але якщо навіть брати до уваги цей брак, WD кращі в експлуатації. В самого 2 штуки. На роботі WD та Seagate. Останній дуже чуттєвий до напруги. Пам'ятаю, розігнав свій ПК, то лінукс не завантажувався, - матюкався, що нема ЖД)) Зкинув розгін - все ОК. Звісно, може з мамкою що, але WD нормально завантажував вінду. Діло за вами. Думаю для загальної інформації буде цікаво почитати.. ;)
Господь не помиляється

Harricein

Цитата: Tranceliker від 02 Грудень 2010, 22:55:57
Дивно, чому в тебе ще стоїть WD, якщо в нього повно бедів))) Я викидаю ЖД вже після першого.. Краще перестрахуюсь. Дивний ти.
СТарі сігейти (яким 4-6 років) досить надійні, а от з новішими серіями постійно проблеми. Якщо не з прошивкою, то із надійністю. При чому буває "плаваюча" надійність. В мене на роботі саме 3-річні сігейти мають ефект маятника. "То потухне то погасне" )) Видно, що трабли із контролером. Про хітачі нічого не скажу, не мав справи, але суб'єктивна думка - він надійніший самсунгів, які в нас справді більше 3 років рідко запливають далі, та сігейтів. Є ще старючі IBM. Їм вже певне років 10. По 5-10Гб.. )) Парцюють, але як шумлять.. Ну а з WD була раз партія - 3 браковані зразу. Але якщо навіть брати до уваги цей брак, WD кращі в експлуатації. В самого 2 штуки. На роботі WD та Seagate. Останній дуже чуттєвий до напруги. Пам'ятаю, розігнав свій ПК, то лінукс не завантажувався, - матюкався, що нема ЖД)) Зкинув розгін - все ОК. Звісно, може з мамкою що, але WD нормально завантажував вінду. Діло за вами. Думаю для загальної інформації буде цікаво почитати.. ;)
Спасибо за информацию.
ЦитатаДивно, чому в тебе ще стоїть WD, якщо в нього повно бедів))) Я викидаю ЖД вже після першого.. Краще перестрахуюсь. Дивний ти.
Выкидывать жалко(я хозяйственный :D).Вот когда умрет окончательно тогда и выкину.Все равно нечего важного я на нем не храню. :)

Strider

Теперь тема отдельная) Спасибо за перенос)

Вообщем, Хитачи и Сигейт отпадают точно (ненадежные). Остется Самсунг и ВД...
Отпишусь еще, по поводу надежности: у меня стоит Самсунг на 40гб старый IDE, ему лет 7 уже, так вот он "почти" нормально работает (иногда не определяется...), потом появился ВД сатовский на 120гб, ну...он уже не пашет), еще сейчас стоит ВД на 640 - года 2 уже, тьфу тьфу все норм).
Так что, услышал еще другие мнения, пока что склоняюсь больше наверно к самсунгу....хотя очень в замешательстве....