Допоможіть знайти програму для інспекції HDD

Автор IIvan, 03 Січень 2011, 20:02:52

Попередня тема - Наступна тема

IIvan

Допоможіть знайти прогу яка б дійсно показувала інфу про хдд зокрема шоб можна було перевірити на биті сектори і тп.
користувався Hard_Drive_Inspector_Pro_2.33, HDDlifePro_3.1.170 , hdtunepro_460_trial, CrystalDiskInfo_3.7.0Rus, але кожна показує шось інше - одна шо все норм а інша шо стан критичний.

IIvan

а як на рахунок HD Tune Pro - ніби нормальна але я нерозумію і не можу знайти шо ті графіки і їх осі  конкретно означають :'(

IIvan

ок,вже шукаю - маю на англ але не дуже ясно тому ше шукаю русифікатор
А як на рахунок ХД про - може знаєш де можна знайти опис графіків і взагалі шо до чого там?

мож маєш ссилку на вікторію але рус?

І ще таке: смарт показує якусь інфу - наприклад помилки позиціонування головок 70 чи 170 - то багато чи мало і в чому то значення взагалі вимірюється

IIvan

Прочитав тут в вікіпедіі

Не работает с дисками больше 1 ТБ. В частности выполнение теста Random Seek вызывает ошибки.

а в мене 1500гб(((

IIvan

допомогає, але воно на англійській - я то розумію но не все а хз як шось важливе пропущу то потім проблем понароблюю.
Я взагалі поки шо вікторію лишив так як прога серйозна і складна а я тільки починаю, тому шось попростіше шукаю.

може підкажете хтось якусь іншу?

IIvan

перекладач до одного мысця - там таблиць багато, поки то все поскладати. Я так прочитав і нема, ну нема там опису шо той графік означає+ті точки. Ніби ясно шо час доступу але шо і як точніше то хз.

РС. мені зараз не до ком і правопису

IIvan

знайшов тут таке:
Spin Retry Count - Количество повторов попыток старта шпинделя диска. Данный атрибут фиксирует общее количество попыток раскрутки шпинделя и его выхода на рабочую скорость, при условии, что первая попытка была неудачной. Снижение значения этого атрибута говорит о неполадках в механике привода.

це шо, якшо було так шо після першої неудачної спроби розкрути потрібно було ще 3 а потім число спроб зменшилось до 2 чи 1 то це буде свідчити про неполадки? шось не врубаюсь чи може читаю нетак???

k1T4eR

Цитата: IIvan від 03 Січень 2011, 23:37:42
знайшов тут таке:
Spin Retry Count - Количество повторов попыток старта шпинделя диска. Данный атрибут фиксирует общее количество попыток раскрутки шпинделя и его выхода на рабочую скорость, при условии, что первая попытка была неудачной. Снижение значения этого атрибута говорит о неполадках в механике привода.

це шо, якшо було так шо після першої неудачної спроби розкрути потрібно було ще 3 а потім число спроб зменшилось до 2 чи 1 то це буде свідчити про неполадки? шось не врубаюсь чи може читаю нетак???
В каждой таблице SMART есть 3 столбца: текущее, худшее, порог. Ориентируйся по значению "порог" и текущему значению. Это всего лишь значение, а не определённое количество запусков. Так понятнее?

Что касается HD Tune. Объясни, для чего тебе разбираться в графиках? Ориентируйся по итоговому значению.
Цитата: Beckett від 03 Січень 2011, 22:32:23после "а" всегда  запятые нужно ставить.
Перед "а". ;)

IIvan

та ніби, але нарахунок того зменшення значення то недуже((

а шо значить по итоговому?
я думав шо треба весь графік аналізувати!
та й де то значення брати коли воно тільки той графік і малює + потім ті точки розставляє - хз шо є шо??

k1T4eR

Давай начнём с того, какой именно тест ты проходишь?

k1T4eR

Цитата: Beckett від 04 Січень 2011, 01:01:21Вот итоговый результат теста.
Я так понимаю, что он проходит тест сканирования на ошибки. Но пока дождёмся его ответа.

IIvan

1.В мене все норм.
2. Я просто хочу навчитись робити провірку хдд - в тому числі і на бед сектори і взагалі подетальніше розібратись з його роботою. Я собі вишукую статті і паралельно проги для таких справ - зараз хотів би розібратись з цими битими секторами - я так  розумію шо вони всюди на кожному хдд є просто в малій кількості.
По ходу справи виникли питання в цій Hd tune pro нарахунок цих графіків і точок а також пункт "поиск ошибок" - (просканував і шо далі?) і в прозі Crystal disk info таке як установка значень переназначенниє сектора, сектори на замену, неисправимие шибки секторов - я думав шо хдд сам як вже бачить биті сектори то обминає їх а тут вроді як можна самому вибрати їх кількість для заміни?

k1T4eR

Цитата: Beckett від 04 Січень 2011, 13:01:40Если есть битые сектора, то можешь нести свой винчестер в СЦ.
Глупости. Каждый ЖД имеет запасные сектора. Они начинают использоваться вместо битых. Вот когда и они не будут помогать, тогда и неси.

IIvan

1.В мене все норм значить шо проблем з хдд немаю а просто вчуся,розбираюсь.

2.Ну что тебе не понятно в тесте "поиск ошибок"? Там ж справа есть условные обозначения! (зеленый цвет=ОК, красный цвет=ошибка) - та то я бачу ;D ;D , там в мануалі показує наприклад error at 336 mb(lba 750000) - ну є такий сектор(на 336-му  Мб чи як?), а що далі з цим робити чи це просто статистика для користувача без можливості шось виправити (в цій програмі)

3.В каждой таблице SMART есть 3 столбца: текущее, худшее, порог. Ориентируйся по значению "порог" и текущему значению. Это всего лишь значение, а не определённое количество запусков.
Всеодно не розумію - познаходив купу описів смарта, який пункт шо означає а з цифрами не розберусь і все((
І чому порогове значення завжди менше за максимальне + запутав 12 пост:
http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=print:11:36706&page=1

IIvan

Ну ясно:
поріг - найм значення
текушее - в даний момент
найгірше - напевно найвище зареєстроване, максимальне, та?
данние - ??

ну а як тоді пояснити картинку(не моя):
http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=attach:11:36706:11:1

в відповіді було так що - просто у тебя всего 11 переназначанных секторов.. т.е. 11 - это Raw (сырые данные), а сами атрибуты = 99, при пороге 10

якшо current 99 - в даний час, то чому він пише шо 11 а не 99
І шо мається на увазі - сирие дание?

IIvan

3.4. Threshold – пороговое (критическое) значение атрибута – значение, величину которого производитель жесткого диска считает критической и при достижении которого вполне вероятен выход диска из строя;

http://www.oszone.net/1496/S.M.A.R.T.

А тут зовсім інше значення порогу :o

IIvan

ну так шо виходить - в вікіпедіі це одне значення а тут інше?

k1T4eR

Цитата: IIvan від 04 Січень 2011, 14:29:33напевно найвище зареєстроване, максимальне, та?
Нет.
Это то значение, которое максимально приблизилось к критическому значению. Так понятнее?

IIvan

чесно - читаю читаю і так і не розберусь з дурними 4 значеннями
може хтось на конкретному прикладі пояснить(любий пункт) - я з того і розберусь:

[вложение удалено администратором]

Garfield

Цитата: IIvan від 04 Січень 2011, 16:37:32
чесно - читаю читаю і так і не розберусь з дурними 4 значеннями
може хтось на конкретному прикладі пояснить(любий пункт) - я з того і розберусь:
стоит обращать внимание только на колонку "Raw" - это и есть значение какого-то параметра.
Например:
Power On Time - значение 26991. Это значит, что винт проработал 26991 час.
Start/Stop Count - количество включений выключений. Оно равно 5519.

Все гуд, кроме большого значения Ultra-DMA CRC Error - возможно проблема с разъемами/кабелями.

Hryak

Цитата: IIvan від 04 Січень 2011, 16:37:32чесно - читаю читаю і так і не розберусь з дурними 4 значеннями
Тебе они надо? Чего ты хочешь от винта? Я их мониторю CrystalDiskInfo 3.10.0 http://crystalmark.info/?lang=en и HD Tune http://www.hdtune.com/ И они обое врут :D Если диск начал сыпаться, то его не нужно гонять прогами, надо менять ;)
Первая, кстати, по русски пишет
;)
Поменьше свинства - побольше свинины

IIvan

1. стоит обращать внимание только на колонку "Raw" - это и есть значение какого-то параметра - це наскільки я розумію сире значення яке розуміє сама прога - а інші стовпці - то вже інфа для юзера.
Тим більше шо там нулів багато, а мені б розібратись з тими іншими колонками шоб самому на око дивитись і розуміти шо до чого.

2. Тебе они надо? Чего ты хочешь от винта? Я их мониторю CrystalDiskInfo 3.10.0 и HD Tune. И они обое врут.  Если диск начал сыпаться, то его не нужно гонять прогами, надо менять.
Незнаю яка но одна точно бреше а то запускаю одну - все норм, запускаю іншу - жовте світло.
Та й ці проги ніби різні функції мають, а спільних в них ніби небагато.
А з диском все норм, я просто розбираюсь.

То порадьте реальну прогу для монітору зовнішнього HDD - вікторія не все бачить + тільки вчу її а то писали шо в неопитних руках може бути шкідлива, тому не ризикую.

І хто знає поясніть ті ІНШІ значення, крім raw, стовпців в смарті.

Hryak

Цитата: IIvan від 04 Січень 2011, 17:26:50Незнаю яка но одна точно бреше а то запускаю одну - все норм, запускаю іншу - жовте світло.Та й ці проги ніби різні функції мають, а спільних в них ніби небагато.
У меня на другом компе то же самое. Кристал пишет "тревога" из-за переназначеных секторов, хдтюн-всё нормально. Я не парюсь особенно :D

Цитируй по людски.

Hryak

Цитата: IIvan від 04 Січень 2011, 17:26:50А з диском все норм, я просто розбираюсь.
Ага. Просто полоскание мозгов ;D

IIvan

неа, просто розбираюсь - знати думаю непомішає, тим більше трохи  часу є.

k1T4eR

Цитата: IIvan від 04 Січень 2011, 17:26:50І хто знає поясніть ті ІНШІ значення, крім raw, стовпців в смарті.
Эту информацию никто ни от кого не скрывает. Можешь загуглить название строки и получить детальное её объяснение.
И в той же Википедии есть таблица с атрибутами СМАРТ.

IIvan

Дякую Beckett і  k1T4eR але таке пояснення і його переклад в мене вже давно є, вже й надруковане.
Я маю на увазі ці цифри і означення стовпців - поточне, найгірше, поріг, бо на різних сайтах по різному пише.
Наприклад як :
http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=print:11:36706&page=1
12-й пост - звідки він зробив такий аналіз шо ще є запас?
Я хочу іменно в цифрах розібратись, в їх звязку між собою
---------------
в мене вікторія розмір сктора звичайного хдд непоказуєчи я незнайшов, а як ставлю флешку чи зовнішній хдд то показує?

чому так?
І флешка хіба сектори має?