Заробіток на встановленні ОС і що для цього потрібно

Автор lam-vit@ukr.net, 05 Березень 2011, 19:35:00

Попередня тема - Наступна тема

lam-vit@ukr.net

Hi, friends!!! Підкажіть хто-небудь, що треба для того, щоб якісно налаштовувати комп'ютер (які програми для цього потрібні, вартість цих послуг). Буду дуже вдячний ;) Наперед дякую!
Elesar

k1T4eR

lam-vit@ukr.net

Elesar

GA-EV3

Хе, смотря кому! Простым людям ставишь  их лицку, а потом есть сборники бесплатных прог, например FreeXPie там есть аналоги платного софта на все случаи жизни. А, ну и набор драйверов необходимо иметь на всякий случай. ;)
Поторопитесь восхищаться человеком, ибо упустите радость!

lam-vit@ukr.net

Цитатаа потом есть сборники бесплатных прог
А які проги треба? Можете подсказать
Elesar

k1T4eR

Цитата: lam-vit@ukr.net від 05 Березень 2011, 20:19:11
Давай начнём с того, сможешь ли ты сам себе настроить полностью систему? А потом уже и другим...

thrustmaster

1. Потрібна, насамперед, ліцензійна копія Windows (XP, Vista, 7).
2. Потрібно знати, де знайти драйвери для любих пристроїв, комплектуючих, де їх скачати...Драйвери як правило бесплатні, входять до комплекту поставки різних комплектуючих, але все-одно треба знати, де їх можна легально скачати. по-друге, треба розбиратись в різних версіях драйверів, приблизно знати, що вони з себе представляють.
3. Потрібно мати ліцензійні копії програмног забезпечення, або безкоштовний аналог тієї чи іншої програми. Тут треба знання в області Software.
4. В принципі, треба теж розбиратись і в самих комплектуючих, щоб знати, що стоїть всередині системного блока, і які драйвери треба для цього качати/встановлювати.
5. Ну і потрібно розбиратись по самому Windows (або іншій ОС), знати, що де включити/виключити, щоб працювало те чи інше. Потрібно розбиратись в службах, вміти налаштовувати ОС, робити бекапи даних і самої ОС і т.д...

тобто, якщо хочеш на цьому заробляти гроші, то треба досить добре розумітись на цьому, щоб в майбутньому не виникло безглуздих непорозумінь ;)

lam-vit@ukr.net

ЦитатаДавай начнём с того, сможешь ли ты сам себе настроить полностью систему?
Я собі вне раз встановляв ОС XP\7 через Bios але потім стикався з проблемою нестачі потрібних мені програм, а інтернет у мене повільний, зараз трохи накопичив кілька антивірусів, архіваторів, програвачів, пару віндів, але відчуваю, що мені багато-чого невистачає хоч і маю вдосталь ключів на вищеперелічені проги
Elesar

thrustmaster

не потрібно мати запас програм...потрібно знати, де їх можна взяти в любий момент...в принципі, антивірус, архіватор, плеєр, прогу для картинок і т.д. потрібно мати завжди, хоча б по одній...але як правило, якщо ти іншим людям будеш встановлювати софт, то це залежатиме від їхніх побажань і потреб, що тобі потрібно буде встановлювати і які програми мати.

lam-vit@ukr.net

Цитатаце залежатиме від їхніх побажань і потреб, що тобі потрібно буде встановлювати 
На яких сайтах це все можна роздобути безкоштокно? Не можеш підказати? Заздалегідь спасибі :)
Elesar

GA-EV3

Цитата: lam-vit@ukr.net від 05 Березень 2011, 20:19:11А які проги треба? Можете подсказать
- не так не пойдёт, рано тебе за это дело браться ;) Бери свой комп, ставь на него систему, проги, кроши, ламай, переустанавливай, читай умные книги, если есть вопросы-давай сюда, чем сможем, тем поможем, и только когда ты сможешь о своём компе и о системе, и прогах сказать многое, и поспорить об этом с форумчанами, тогда берись за чужие компы! :) Удачи тебе!

P.S. - и не вздумай здесь обсуждать пиратские программы и прочий нелегальный софт!!! >:( :D

sddd

Цитата: lam-vit@ukr.net від 05 Березень 2011, 19:35:00Підкажіть хто-небудь, що треба для того, щоб якісно налаштовувати комп'ютер (які програми для цього потрібні, вартість цих послуг).
ты хочешь это делать официально или подпольно? :)
- Идите к чертовой матери со своим "студебекером"!

thrustmaster

Цитата: lam-vit@ukr.net від 05 Березень 2011, 20:43:18
На яких сайтах це все можна роздобути безкоштокно? Не можеш підказати? Заздалегідь спасибі :)

як правило, всі драйвери скачуються на оф-сайтах виробника...це можуть бути asus.com, microsoft.com і т.д...
програми, можна також скачувати на оф-сайтах...просто в Google вводиш назву потрібної програми і він тобі виб'є кучу ссилок як легальних, так і не дуже))) в принципі так скачує більшість людей, адже це найзручніше...

thrustmaster

Цитата: GA-EV3 від 05 Березень 2011, 20:50:45
- не так не пойдёт, рано тебе за это дело браться ;) Бери свой комп, ставь на него систему, проги, кроши, ламай, переустанавливай, читай умные книги, если есть вопросы-давай сюда, чем сможем, тем поможем, и только когда ты сможешь о своём компе и о системе, и прогах сказать многое, и поспорить об этом с форумчанами, тогда берись за чужие компы!

він правий...але крім цього

Цитата: GA-EV3 від 05 Березень 2011, 20:50:45
кроши, ламай

lam-vit@ukr.net

Цитататы хочешь это делать официально или подпольно
подпольно -  вигодніше
ЦитатаБери свой комп, ставь на него систему, проги, кроши, ламай, переустанавливай
Я це вже робив досить багато разів, де драйвери взять теж знаю, а от де скачать проги без файлообмінників - шукав і так і не найшов, а вони знижують скорость. До речі яка найкраща утиліта для розбивки вінчестера на два розділи?

GA-EV3, чи не знаєш ти де у Києві є технікуми (коледжі) по програмуванню С++. за відповідь наперед дякую
Elesar

thrustmaster

Цитата: lam-vit@ukr.net від 05 Березень 2011, 21:14:47До речі яка найкраща утиліта для розбивки вінчестера на два розділи?

правильно розбивати з під DOS, можна інтегрованими сервісами ОС (Windows Vista,7)...можна Acronis'ом...

lam-vit@ukr.net

А що ще треба знать, які ще утиліти\програми треба мати під рукою?
Elesar

GA-EV3

Цитата: thrustmaster від 05 Березень 2011, 20:52:59він правий...але крім цього
- а чё? Чем чаще переустанавливаешь систему, тем быстрее набираешься опыта, не это ли цель автора?

Цитата: lam-vit@ukr.net від 05 Березень 2011, 21:14:47GA-EV3, чи не знаєш ти де у Києві є технікуми (коледжі) по програмуванню С++. за відповідь наперед дякую
- спроси здесь

lam-vit@ukr.net

ЦитатаЧем чаще переустанавливаешь систему, тем быстрее набираешься опыта, не это ли цель автора?
Опит є, але я ще хочу знать з якими найбільш поширеними труднощами я можу зіткнутися :-[
Elesar

Volan

Цитата: lam-vit@ukr.net від 06 Березень 2011, 09:12:43Опит є, але я ще хочу знать з якими найбільш поширеними труднощами я можу зіткнутися :-[
с чем угодно)) вплоть с оторванным гнездом аудио выхода))
а ты ж сидишь мучишь ОС и дрова на звук...... :D

GA-EV3

Цитата: lam-vit@ukr.net від 05 Березень 2011, 21:14:47До речі яка найкраща утиліта для розбивки вінчестера на два розділи?
- GParted Live - великолепное средство для разметки разделов винчестера - может и не лутшая, но бесплатная! ;)

LoRDEP

Цитата: lam-vit@ukr.net від 05 Березень 2011, 20:19:11
1) Для завантаження драйверів краще скористатися офіційним сайтом виробника комплектуючих. Якщо немає відомостей про апаратну частину ПК допоможуть наступні програми:
- AIDA64 Extreme Edition (найкраща але платна)
- PC-Wizard .
2) Безкоштовний антивірус:
- avast! Free Antivirus
- Avira AntiVir Personal
- Microsoft Security Essentials (якщо ОС ліцензійна)
- Zillya! Антивiрус
3) Браузер:
- Firefox
- Opera
- Google Chrome
4) Аудіо-відео плеєр:
- AIMP
- Media Player Classic Home Cinema (x86/x64)
перед їх встановлення рекомендую оновити DirectX.
5) Офісні програми:
- LibreOffice
- STDU Viewer (PDF, DjVu)
6) Архіватор:
- 7-Zip
- IZArc
7) Запис дисків:
- ImgBurn
- CDBurnerXP
8 ) Емуляція оптичних приводів - DAEMON Tools Lite
9) Файлові менеджери:
- FreeCommander 
- Unreal Commander
10) LiveCD-дистрибутив - Hiren's BootCD
11) Графічний редактор:
- GIMP
- Paint.NET
12) Утиліти:
- CCleaner - очистка системи та реєстру
- Defraggler - дефрагментатор
- Recuva - відновлення видалених файлів
- CPU-Z - інформаційна утиліта(ЦП, МП, ОП)
- GPU-Z - інформаційна утиліта (ГП)
- MSI Afterburner - утиліта для керування параметрами відеоадаптера
- TagScanner - пакетна обробка тегів аудіо-файлів
- VirtualDub - простенький редактор відео-файлів
P.S. Всі вище вказані програми безкоштовні або мають безкоштовні версії(крім тих що зазначені окремо). 

GA-EV3

Цитата: LoRDEP від 06 Березень 2011, 17:23:0110) LiveCD-дистрибутив - Hiren's BootCD
- це, все ж таки, переважно DOS, а FreeXPie має зручний інтерфейс для встановки софту з під Windows ;)
Цитата: LoRDEP від 06 Березень 2011, 17:23:011) Для завантаження драйверів краще скористатися офіційним сайтом виробника комплектуючих.
- допоможуть з драйверами:
1)DriverMax
2)Driver Magician Lite
Цитата: LoRDEP від 06 Березень 2011, 17:23:013) Браузер:
- додамо качалку файлів Download Master
Цитата: LoRDEP від 06 Березень 2011, 17:23:015) Офісні програми:
- А OpenOffice?
Цитата: LoRDEP від 06 Березень 2011, 17:23:01- MSI Afterburner - утиліта для керування параметрами відеоадаптера
- додамо ATI Tray Tools

Цитата: LoRDEP від 06 Березень 2011, 17:23:01VirtualDub - простенький редактор відео-файлів
- категорично раджу Format Factory - точно фабрика, і проста, і для трохи експертів!
Ще додамо деінсталятор Revo Uninstaller - там є й free-версія.

Давайте далі думати, а то я втомився цей пост набивати, хух! :)

LoRDEP

Цитата: GA-EV3 від 06 Березень 2011, 18:17:47- допоможуть з драйверами:
1)DriverMax
2)Driver Magician Lite
Перша так, а друга - урізана в своїх можливостях, тоді краще(ніж Driver Magician Lite) - Double Driver - простенько і зі смаком  ;) 
Цитата: GA-EV3 від 06 Березень 2011, 18:17:47- А OpenOffice?
Це теж саме  ;)
Цитата: GA-EV3 від 06 Березень 2011, 18:17:47- додамо ATI Tray Tools
Це трішки інше, вона для більш тонкої настройки відеоадаптерів тільки від AMD.

GA-EV3

LoRDEP

Цитата: GA-EV3 від 06 Березень 2011, 20:16:08
- не зрозумів  ???
LibreOffice  [ли́брэофи́с] — свободный независимый офисный пакет с открытым исходным кодом, созданный как ответвление от разработки OpenOffice.org.

lam-vit@ukr.net

дякую за поради! Які вінди треба мати із собою
Elesar

Александр

Цитата: lam-vit@ukr.net від 07 Березень 2011, 07:29:09
Які вінди треба мати із собою
У тебя много лицензионных Виндовс, или ты имел ввиду пиратские копии?

lam-vit@ukr.net

ЦитатаУ тебя много лицензионных Виндовс
:-[ Не одної.

які хр-шки і семерки зараз найбільш популярні?
Elesar

GA-EV3

Цитата: lam-vit@ukr.net від 07 Березень 2011, 09:32:19які хр-шки і семерки зараз найбільш популярні?
- WindowsXP - з хр - шок, Windows7 - з семерок! :D
Якщо ти маєш на увазі так звані збірки, то ще одне слово по цьому питанню, і модератори нам відірвуть те, що в тебе є, якщо ти не дівчинка! :o
Читай правила сайта та форума! ;)
Правила сайта и форума:
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

lam-vit@ukr.net

Мене цікавлять не збірки, а версії (ну, PROFESIONAL\HOME EDITION\ULTIMATE\HOME PREMIUM )
Elesar

thrustmaster

Цитата: lam-vit@ukr.net від 07 Березень 2011, 13:26:22
   Мене цікавлять не збірки, а версії (ну, PROFESIONAL\HOME EDITION\ULTIMATE\HOME PREMIUM )

це залежить від того, кому ти будеш встановлювати Windows. Особисто для мене з головою хватає Home Premium, а от для людей, яким треба BitLocker і т.д. і т.п. то треба ставити Ultimate...
як правило, домашнім користувачам найчастіше встановлюють або Home Premium або Ultimate...але остання дорога...

Hit_man

GA-EV3

Цитата: Hit_man від 07 Березень 2011, 14:33:56Блин это тролль какой-то, пусть гуглит
- ай - йа - йай! Как нехорошо! Человек, далает первые шаги, просит помощи, а ты матюкаться! >:( :P

Цитата: lam-vit@ukr.net від 07 Березень 2011, 13:26:22Мене цікавлять не збірки, а версії (ну, PROFESIONAL\HOME EDITION\ULTIMATE\HOME PREMIUM )
- какую купил твой клиент, такую ему и ставишь! ;)

lam-vit@ukr.net

А ви не можете підказати які є технікуми по програмуванню і системному адмініструванню в Києві  :-\
Elesar

sddd

Цитата: GA-EV3 від 07 Березень 2011, 15:32:10Человек, далает первые шаги, просит помощи, а ты матюкаться!
да... ну и темка. человек собрался пихать народу пиратские копии винды, а вы тут все дружно помогаете ему в этом нелегком деле?  ну-ну...

sddd

Цитата: Hit_man від 07 Березень 2011, 14:33:56Блин это тролль какой-то, пусть гуглит
если тролль - это еще не так страшно. боюсь предположить - а вдруг он на полном серьезе? :-[

lam-vit@ukr.net

Цитатаесли тролль - это еще не так страшно боюсь предположить - а вдруг он на полном серьезе?
для початку буду починати з ліцензійних,  8) і встановлюватиму їхнім власникам, а далі побачу. Так що ще нічого не відомо ;)
Elesar

sddd

Цитата: lam-vit@ukr.net від 07 Березень 2011, 17:16:07для початку буду починати з ліцензійних,   і встановлюватиму їхнім власникам
есть клиенты на примете? большинству людей, купившим коробку, на месте же и предложат услуги по установке.

GA-EV3

Цитата: lam-vit@ukr.net від 07 Березень 2011, 16:47:21
   А ви не можете підказати які є технікуми по програмуванню і системному адмініструванню в Києві  :-\
- Раз у тебя есть интернет - поищи, ибо:
Цитата: Hit_man від 07 Березень 2011, 14:33:56пусть гуглит
- есть истина!
Цитата: sddd від 07 Березень 2011, 16:59:00а вы тут все дружно помогаете ему в этом нелегком деле?
- та не, вроде же пытаемся наставить на путь истинный, правила форума преподносим, бесплатное ПО, модераторами стращаем, чтобы лишнего не болтнул... :-\
Цитата: lam-vit@ukr.net від 07 Березень 2011, 17:16:07для початку буду починати з ліцензійних,
- lam-vit@ukr.net - ты на них цены знаешь?

фред

Цитата: lam-vit@ukr.net від 07 Березень 2011, 09:32:19
   :-[ Не одної.

які хр-шки і семерки зараз найбільш популярні?
скачай ознакомительные версии, которые без ввода ключа рухнут через 30 дней, на их основе можно собирать нормальные установочные диски и проблем с законом не будет...
¯\_(ツ)_/¯

pelik911™

У пользователей, понимающих разницу между этими разбивками одной и той же ОС, необходимости в твоих услугах скорее всего нет. Ты задеёшь такие вопросы, что ну прям заоблачная сложность. Тот же вопрос о прграммах. Что значит какие нужны программы? Мне вот нифига сейчас кроме проигрывателя, браузера, эмулятора образов и WebMoney-кипера вообще ничего не нужно. А человек может и не знать, что ему нужно. Попросит установить всё самое нужное. А ты, выходит, и представления не имеешь что нужно и где это можно взять. Правилами форума, конечно, запрещено обсуждать пиратское ПО, но уходя от сути тебе так никто и не сможет ничем помочь. Конечно, нужно в первую очередь качать бесплатное ПО. И на официальных сайтах, которые найти элементарно. А если что-то пойдёт не так, что станешь делать. Оставишь клиента и пойдёшь на форум спрашивать совета? Да, сложно без этого. Глуп не тот, кто не знает, а кто не спрашивает, если хочет знать. Но в случае, если человек хочет что-то делать за деньги, то должен сначала чему-то научиться, а уж потом начинать это делать.

lam-vit@ukr.net

Цитататы на них цены знаешь?
знаю і вони мені як і більшості людей не надто подобаються. 
Elesar

LoRDEP

Дивись тут порівняльна таблиця версій Windows 7.
Для більшості користувачів вистачить Microsoft Windows 7 Home Basic 64-bit Russian OEM DVD -- 638.56 грн.

lam-vit@ukr.net

Elesar

pelik911™

Цитата: LoRDEP від 07 Березень 2011, 20:05:14Для більшості користувачів вистачить Microsoft Windows 7 Home Basic 64-bit Russian OEM DVD  -- 638.56 грн.
А чем х86 не устраивает? При условии средних объёмов оперативки?

aNGeL

Цитата: pelik911™ від 07 Березень 2011, 23:40:57
А чем х86 не устраивает? При условии средних объёмов оперативки?
Не устроит тем что этой куче пользователей при покупке манагеры будут пихать 4Гб оперы.
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

sddd

Цитата: aNGeL від 08 Березень 2011, 01:19:50
Не устроит тем что этой куче пользователей при покупке манагеры будут пихать 4Гб оперы.
и вся эта куча пользователей, остро нуждается более чем в 3.25Гб? да большинство из них, даже не знают где посмотреть сколько у них озу и какой проц стоит. я молчу про видео :)

GA-EV3

Цитата: sddd від 08 Березень 2011, 07:45:55и вся эта куча пользователей, остро нуждается более чем в 3.25Гб? да большинство из них, даже не знают где посмотреть сколько у них озу и какой проц стоит. я молчу про видео
- про видео моих знакомых:
GT220 - 2шт, 9500 1Gb DDR2 - 2шт, GТ 210, ещё одна 9500, GT430, 7600, MX400 :o, покруче - 3870, и моя 5750 - я самый крутой! 8) :o А это все-го лишь 5750!

sddd

Цитата: GA-EV3 від 08 Березень 2011, 08:59:47- про видео моих знакомых:
я вел к тому, что большинство людей, покупающих коробочную винду и готовые заплатить за ее установку, обычно имеют смутное представление о комп. железе :)