Вибір звязки ADSL модем та Wi-Fi роутер із шейпером.

Автор YuGa-92, 24 Травень 2011, 19:30:17

Попередня тема - Наступна тема

YuGa-92

Є задача замінити старенький WI-Fi роутер TP-Link W8910g на сильніше залізо.
Основною вимогою є наявність шейпера в роутері. Потрібно  буде відділити ~ 2 мегабіт на один ПК. І ~ 4 мегабіт на інший. Остальне буде йти на третій ПК. В інтернеті інформації про ADSL модеми із функціями роутера і шейпера я не знайшов, тому вирішив взяти два девайса.
З роутером я більш- менш визначився. Скоріш за все це буде D-link dir615.
Тільки на рахунок нього є питання:
- В мене раніше стояв модем d-link 2500u  так він дуже боявся перепадів напруги. Навіть коли був включений через UPS при перепадах він всеодно ребутився. Чи є така проблема в D-link dir615?
А з модемом вже складніше:
- Потрібна модель, як вище було написано не чутлива до перепадів напруги.
- ще один підводний камінь - параметри лінії. Вони дуже погані:
SNR Margin (dB):   down-5.9    up-6.0
Attenuation (dB):   down-35.5    up-28.2

Хотів брати щось із серії ZyXEL P-660 але в інтернеті начитався, що ці модеми "дубові" до лінії. Тобто їм потрібні хороші параметри.
Що можете порадити на рахунок цього? Які є варіанти?
На Wi-Fi роутер планую витратити близько 400-500 грн. А на модем не більше 400 грн.  Звичайно буде дуже добре, якщо це все буде в одній залізяці, щоб не тратити лишніх грошей. Тобто чим менша сума тим краще.
Якщо в голову прийшла ідея - головне щоб вона знайшла дорогу до мозку між цими банками та склянками...

omg_wtf

Цитата: YuGa-92 від 24 Травень 2011, 19:30:17З роутером я більш- менш визначився. Скоріш за все це буде D-link dir615.
В принципе, с роутером легко - тебя устроит любой роутер, в который можно зашить dd-wrt прошивку. http://www.dd-wrt.com/ зашив ее, получаешь массу функционала и различных настроек.

А модем вот с модемом даже не знаю, что посоветовать.

YuGa-92

Цитата: omg_wtf від 25 Травень 2011, 12:04:19В принципе, с роутером легко - тебя устроит любой роутер, в который можно зашить dd-wrt прошивку. http://www.dd-wrt.com/ зашив ее, получаешь массу функционала и различных настроек.
так я з ним майже визначився.. цікавить лиш про перепади напруги...

:-\ ніхто не знає, чим можна допомогти?

Якщо в голову прийшла ідея - головне щоб вона знайшла дорогу до мозку між цими банками та склянками...

vetos

Цитата: YuGa-92 від 24 Травень 2011, 19:30:17Навіть коли був включений через UPS при перепадах він всеодно ребутився.
Что за модель ИПБ?
Цитата: YuGa-92 від 25 Травень 2011, 20:55:02цікавить лиш про перепади напруги...  ніхто не знає, чим можна допомогти?
Купить нормальный ИПБ у которого есть стабилизатор напряжения (AVR). Обычно это линейно-интерактивные модели (Line-Interactive). Выполняют также функции стабилизации напряжения. Имеют модуль AVR, который может работать в режиме либо понижения, либо повышения напряжения. Резервный режим включится только тогда,
когда напряжение упадет/повысится до такой степени, что AVR будет не в состоянии поддерживать его на нормальном уровне. Этот тип ИБП имеет более широкий диапазон рабочих напряжений.

YuGa-92

Цитата: vetos від 26 Травень 2011, 21:08:50Что за модель ИПБ?
Модель UPS Powercom Black Knight Pro BNT-600AP а толку ноль :)  Сьогодні спеціально ще раз включив перевірити модем через УПС.. Включив тестування безперебійника... модем перезавантажився - обідно.
Що саме цікаве - стара залізяка TP-link w8910g при перепадах напруги працює стабільно навіть без перебійника... Можливо просто до цього D-link dir 615 взяти інший БЖ, який зможе його нормально тримати?

vetos

Цитата: YuGa-92 від 27 Травень 2011, 00:15:52Модель UPS Powercom Black Knight Pro BNT-600AP а толку ноль   Сьогодні спеціально ще раз включив перевірити модем через УПС
А каким образом, позвольте узнать, модем подключен к ИПБ? С помощью удлинителя или сетевого фильтра со штепселем под ИПБ?
Сетевой фильтр:

Или напрямую была переделана вилка БП модема под такой штекер:

YuGa-92

Цитата: vetos від 27 Травень 2011, 13:03:35А каким образом, позвольте узнать, модем подключен к ИПБ?
З допомогою мережевого фільтра.  Крім модема включена ще акустична система, струменевий принтер, який більшість часу виключений і зарядне телефону :)

vetos

Цитата: YuGa-92 від 27 Травень 2011, 16:01:48З допомогою мережевого фільтра.
Собственно... я так и думал.  :D Вообще то по технике безопасности строго на строго не рекомендуется к выходу ИБП подключать сетевой фильтр. А вот ИБП к сетевому фильтру подключать можно... Попробуй в таком случае купить обычный удлинитель (без функций сетевого фильтра, без кнопок всяких) и шнур от сетевого фильтра переставить на него... Вот это подключение будет правильным... и твой ADSL модем должен заработать правильно.  ;)
Цитата: YuGa-92 від 27 Травень 2011, 16:01:48струменевий принтер, який більшість часу виключений і зарядне телефону
Вот это как раз и лишнее... У твоего BNT-600AP мощность активная и так не ахти (всего 360 Вт). А ты его еще переферией грузишь.

YuGa-92

Цитата: vetos від 27 Травень 2011, 17:40:07Попробуй в таком случае купить обычный удлинитель (без функций сетевого фильтра, без кнопок всяких) и шнур от сетевого фильтра переставить на него... Вот это подключение будет правильным... и твой ADSL модем должен заработать правильно.
Попробую так зробити.. перевірю, відпишусь....

nickk

Цитата: vetos від 27 Травень 2011, 17:40:07Вообще то по технике безопасности строго на строго не рекомендуется к выходу ИБП подключать сетевой фильтр. А вот ИБП к сетевому фильтру подключать можно...

А к стабилизатору сетевой фильтр можно?

Кстати, а почему нельзя? Вроде и специальные фильтры с разъемом под ИБП есть (как на фотке выше). Зачем их тогда выпускают  ???

YuGa-92

Цитата: YuGa-92 від 27 Травень 2011, 19:25:55Попробую так зробити.. перевірю, відпишусь....
vetos, підключив модем напряму до стабалізатора.... Результат:
При включенні тесту ДБЖ перезагрузки модему припинились.  Витянув вилку ДБЖ з розетки- теж без розривів. Зрадів :%) Попрацювало це все приблизно годину часу, поки на лінії не пішов перепад напруги, упс перекючився на батареї і тут  :'( знов перезавантаження модему...

Ну ладно, може то тільки з моїм D-link 2500u таке... Мене цікавить чи роутер D-link dir615 так само буде примхливим до перепадів. В мене стояв цей роутер, але  в іншому місці, там перепадів напруги не було таких. А зараз його просто не можу взяти, бо нема доступу до тої квартири....

А, і доречі... Дійсно чим  мішає мережевий фільтр? Він ж не виконує якусь роботу, щоб нагружати УПС.
Чи я чогось не розумію?

vetos

Цитата: YuGa-92 від 28 Травень 2011, 15:26:34При включенні тесту ДБЖ перезагрузки модему припинились.  Витянув вилку ДБЖ з розетки- теж без розривів. Зрадів  Попрацювало це все приблизно годину часу, поки на лінії не пішов перепад напруги, упс перекючився на батареї і тут
Очень все странно... При включении теста ИБП переходит на батареи... это равносильно тому же что и выдернуть шнур питания из розетки.
Когда AVR не в силах уже стабилизировать напряжение... то ИБП переключается на батареи. Но раз ты говоришь что ИБП проходит тест с подключенной на него нагрузкой, тогда я не знаю что тут еще является причиной такого поведения модема... ??? Попробуй ради эксперимента оставить подключенным к ИБП только модем. Интересно, как в таком случае он будет себя вести.
Цитата: YuGa-92 від 28 Травень 2011, 15:26:34А, і доречі... Дійсно чим  мішає мережевий фільтр? Він ж не виконує якусь роботу, щоб нагружати УПС.Чи я чогось не розумію?
Обычно, не все сетевые фильтры нормально "переваривают" аппроксимированную синусоиду, которая на выходе у ИБП. По этому может возникнуть просадка напряжения уже на выходе сетевого фильтра, которая и станет причиной кратковременного отключения подключенных к нему устройств. (наблюдал самолично и конкретно такой эффект, когда возникла необходимость к своему ИБП Powercom Imperial IMD-2000AP подключить еще телик Sony а в хозяйстве был только пятиметровый сетевой фильтр (кажется Sven))

Да, и сетевой фильтр не сможет сделать из аппроксимированной синусоиды чистую.  :)

nickk

Цитата: vetos від 29 Травень 2011, 20:50:57
Обычно, не все сетевые фильтры нормально "переваривают" аппроксимированную синусоиду, которая на выходе у ИБП. По этому может возникнуть просадка напряжения уже на выходе сетевого фильтра, которая и станет причиной кратковременного отключения подключенных к нему устройств.

Спасибо, не знал.

YuGa-92

Покищо модем стоїть підключений до UPS вже 2й день. Більше нічого до безперебійника не включено. Розривів здається не було. Але й не було перепадів напруги, щоб це перевірити  :(
Коли підуть перепади - відпишушь що і як.

YuGa-92

Не хочу створювати нової теми, тому напишу тут. Підбираю братові ADSL маршрутизатор з wi-fi.
Вагаюсь між двома моделями:
TP-Link TD-W8960N
D-Link DSL-2740U
Живе в особняку(в обох будинках в стінах арматура) і на відстані 70м сусід підключається по wi-fi. Тому вибираю щось із сильними передатчиками.
Що із цих залізяк варто взяти?
П.С. попередня проблема була зарита в БЖ модему....

vetos

Цитата: YuGa-92 від 10 Жовтень 2011, 15:05:46Живе в особняку(в обох будинках в стінах арматура) і на відстані 70м сусід підключається по wi-fi. Тому вибираю щось із сильними передатчиками.Що із цих залізяк варто взяти?
Потужність  передавача (на скільки я пам'ятаю укр.мову :) ) тут ні до чого... Зазвичай потужність передавача в таких приладах приблизно однакова і складає до 20 dBM. Якщо дійсно потрібен стійкий та стабільний сигнал в бік сусіда - без зовнішньої направленої антени не обійтись. Тому варто здається, звернути увагу на пристрій який має розетку RP-SMA, або з'ємні антени... Щоб можливо було залишити одну антену для себе а одну для сусіда, який купить зовнішню антену і направить у свій двір.  :)
Однак...ще є спосіб поліпшити сигнал (але я не дуже впевнений в цьому оскільки не стикався) - AirTies Air 5440. Ніби то фірмова функція "N-speed" дозволяє долати бетонні стіни і забезпечувати високу швидкість. Докладніше тут:)

YuGa-92

Цитата: vetos від 11 Жовтень 2011, 14:50:26Потужність  передавача (на скільки я пам'ятаю укр.мову  )
В інтернеті переважно зіштовхуюсь із російською, тому забувся :)

Цитата: vetos від 11 Жовтень 2011, 14:50:26розетку RP-SMA, або з'ємні антени...
В обох моделях є таке.

Цитата: vetos від 11 Жовтень 2011, 14:50:26AirTies Air 5440.
Пробивав недавно. Там, де він може взяти такого чуда немає.

Загалом замовили D-Link. Якщо сигнал буде не стабільний то вже антену прикрутимо. Можливо попробуємо зробити самі так звану напрямлену "Cantenna" з банки прінгелсів :D, як ні то візьмемо готову параболічну.

Цитата: vetos від 11 Жовтень 2011, 14:50:26Зазвичай потужність передавача в таких приладах приблизно однакова і складає до 20 dBM
А я чомусь думав, що більша потужність передавача і підсилення антен поможе.

vetos

Цитата: YuGa-92 від 11 Жовтень 2011, 17:09:13А я чомусь думав, що більша потужність передавача і підсилення антен поможе.
Ну, передавач це одне... А площина і тип антени - трошки інше.  :)

YuGa-92

Цитата: vetos від 11 Жовтень 2011, 18:22:35Ну, передавач це одне... А площина і тип антени - трошки інше.
Ну так тоді, толк з цих трьох антен з підсиленням 2-3 dBM і передавачем ~ 18 dBM не великий буде? Єдине можна буде поставити одну горизонтально, іншу вертикально, третю ще якось, щоб розширити радіус покриття. А зі стінами і арматурою може й не справитись.

vetos

Цитата: YuGa-92 від 11 Жовтень 2011, 19:01:33Ну так тоді, толк з цих трьох антен з підсиленням 2-3 dBM і передавачем ~ 18 dBM не великий буде?
Чого... С такими показниками у примищенні повинно "брати" у радіусі до 100 метрів... Все залежить відь перекриття стін/поверхів та особливостей інтер'єру. Радіус дії за межами приміщення повинен сягати метрів до 300.
Цитата: YuGa-92 від 11 Жовтень 2011, 19:01:33Єдине можна буде поставити одну горизонтально, іншу вертикально, третю ще якось, щоб розширити радіус покриття
Антени там все-направленні... Так що можеш як хочеш їх крутити, однак це не дуже вплине на сигнал до сусіда...  :) Все залежить тільки від конкретних умов. (Навіть від погодних, як що хочеш: "Ні для кого не секрет що радіохвилі будуть розповсюджуватися краще у достатньо вологу та більш холодну (морозну) погоду.")

YuGa-92

Цитата: vetos від 11 Жовтень 2011, 20:21:09С такими показниками у примищенні повинно "брати" у радіусі до 100 метрів...
Ну якщо проб'є, то буде класно. Там 3 стіни в дві цегли, 2 з них з арматурою. Загалом буде видно.
Цитата: vetos від 11 Жовтень 2011, 20:21:09Антени там все-направленні... Так що можеш як хочеш їх крутити
Можливо всенаправлені, але я всетаки різницю замітив по свому роутеру і комп'ютеру в іншій кімнаті. Якщо обидві антени напрямлені однаково (наприклад 2 горизонтально) то сигнал має трохи більшу силу.

LoRDEP

ADSL: ZyXEL P660RT3 EE -- 277 грн.
Wi-Fi 802.11b/g/n: TP-Link TL-WR1043ND -- 545 грн. (в мене такий, якщо є запитання - в ЛС)
ЦитатаЗвичайно буде дуже добре, якщо це все буде в одній залізяці, щоб не тратити лишніх грошей. Тобто чим менша сума тим краще.
Такий пристрій є ZyXEL P-660HTW2 EE -- 581 грн.

vetos

Цитата: YuGa-92 від 11 Жовтень 2011, 20:41:27Можливо всенаправлені, але я всетаки різницю замітив по свому роутеру і комп'ютеру в іншій кімнаті. Якщо обидві антени напрямлені однаково (наприклад 2 горизонтально) то сигнал має трохи більшу силу.
Так, звичайно... В будинку ясна річ. Але я мав на увазі радіус розповсюдження сигналу поза межами будинку.
Цитата: LoRDEP від 11 Жовтень 2011, 23:30:35Такий пристрій є ZyXEL P-660HTW2 EE -- 581 грн.
Вибач, але на мій погляд це ті ж яйця (TP-Link TD-W8960N, D-Link DSL-2740U) тільки в другі руці... Тобто, дорожче.  :)

YuGa-92

Цитата: LoRDEP від 11 Жовтень 2011, 23:30:35Такий пристрій є ZyXEL P-660HTW2 EE -- 581 грн.
Вже наразі замовили D-link DSL-2740U.
Цитата: vetos від 12 Жовтень 2011, 09:14:22Так, звичайно... В будинку ясна річ. Але я мав на увазі радіус розповсюдження сигналу поза межами будинку.
Ну я в принципі про будинок говорив. Просто не зрозуміли один одного.

YuGa-92

Цитата: YuGa-92 від 12 Жовтень 2011, 15:25:48Вже наразі замовили D-link DSL-2740U.
Мдя... Попалась ревізія C5 з двома антенами, які не відкручуються. Шейпера, як в старішій ревізії нема. Та й залізяка по Wi-Fi сигналу  слабша навіть за мій старенький TP-link, який я віддав братові. Віддали назад

Вот тепер сушу собі голову що можна взяти до 500 грн. Буду брати роутер без ADSL модему, просто на Ethernet. І підключу його до TP-link.
З варіантів D-link Dir-615 (такий зараз в мене стоїть, треба буде попробувати як в нього пробиваємість).
Ще TP-Link TL-WR941ND  трохи похожий на
Цитата: LoRDEP від 11 Жовтень 2011, 23:30:35TP-Link TL-WR1043ND -- 545 грн. (в мене такий, якщо є запитання - в ЛС)
Але не гігабітний.
І ще мені радили придивитись до моделей ZyXEL Keenetic.

От і не знаю що краще буде.