Неправильно підібрана конфігурація?

Автор Athlon24, 04 Червень 2011, 08:11:57

Попередня тема - Наступна тема

Athlon24

Привіт усім))

Мій знайомий вирішив зібрати собі компютера, але оскільки він в них не дуже розбирається, то вибирав комплектуючі методом "тика", що на його думку потужніше і краще...

Після зборки відразу виникли проблеми. ОС не трималася більше троьх днів, часто після виключення вбивали сині екрани, а часто зовсім нічого...
В багатьох випадках компютер зависає просто при будь якій роботі з ЖД, навіть при простого відкриття диску (D:).

Була думка, що ЖД криво поділений на розділи

Гру не можна запустити жодну, вибиває помилку, щось типу "Немає драйверів до вашої відеокарти", зараз точно не памятаю..

Ось і сама конфігурація:ї
Процесор: AMD Athlon IIX3 3.16 Ghz
Материнська плата: ASRock  770 Extreme
ЖД:3'5 WP500Gb WD5000
Оперативна память:GoodRam 2 Gb DDR3 1600
Відеокарта:GeForce GT440 GDDR5 1 Gb
БП:HEDEY 450W

LoRDEP

Цитата: Athlon24 від 04 Червень 2011, 08:11:57
Привіт усім))

Мій знайомий вирішив зібрати собі компютера, але оскільки він в них не дуже розбирається, то вибирав комплектуючі методом "тика", що на його думку потужніше і краще...

Після зборки відразу виникли проблеми. ОС не трималася більше троьх днів, часто після виключення вбивали сині екрани, а часто зовсім нічого...
В багатьох випадках компютер зависає просто при будь якій роботі з ЖД, навіть при простого відкриття диску (D:).

Була думка, що ЖД криво поділений на розділи

Гру не можна запустити жодну, вибиває помилку, щось типу "Немає драйверів до вашої відеокарти", зараз точно не памятаю..

Ось і сама конфігурація:ї
Процесор: AMD Athlon IIX3 3.16 Ghz
Материнська плата: ASRock  770 Extreme
ЖД:3'5 WP500Gb WD5000
Оперативна память:GoodRam 2 Gb DDR3 1600
Відеокарта:GeForce GT440 GDDR5 1 Gb
БП:HEDEY 450W

1) Частоту ЦП не вірно вказав, а якщо вірно то це означає що він в розгоні правильна частота - 3.1 ГГц.
2) на ОП потрібно вручну підняти напругу до 1.65в
3) 
Цитата: Athlon24 від 04 Червень 2011, 08:11:57Гру не можна запустити жодну, вибиває помилку, щось типу "Немає драйверів до вашої відеокарти", зараз точно не памятаю..
Єєєє... неспадало на думку що потрібно встановити відеодрайвер  ;) Брати тут.
Якщо не секрет скільки він віддав за цей ПК  ???

vetos

Цитата: Athlon24 від 04 Червень 2011, 08:11:57Привіт усім))
Привіт.
Цитата: Athlon24 від 04 Червень 2011, 08:11:57але оскільки він в них не дуже розбирається, то вибирав комплектуючі методом "тика", що на його думку потужніше і краще...
Бывает...
Цитата: Athlon24 від 04 Червень 2011, 08:11:57ОС не трималася більше троьх днів, часто після виключення вбивали сині екрани, а часто зовсім нічого...
Лучше сразу выкладывать коды синих экранов:

Цитата: Athlon24 від 04 Червень 2011, 08:11:57Була думка, що ЖД криво поділений на розділи
Версия того самого друга?  :D
Цитата: Athlon24 від 04 Червень 2011, 08:11:57"Немає драйверів до вашої відеокарти", зараз точно не памятаю..
А вообще, драйвера устанавливались на чипсет, видеокарту после установки ОС?
Цитата: Athlon24 від 04 Червень 2011, 08:11:57БП:HEDEY 450W
Сразу ф топку!
БП нужно брать более надежных производителей. Например, Chieftec, Cooler Master, Corsair, Enermax, High Power (Sirtec), SeaSonic, Tagan, Zalman и т.д. От качества БП зависит не только кол-во времени работы комплектующих в системе (иногда года, иногда несколько месяцев  :)) но и жизнь самих комплектующих.

З.Ы. Если вы с другом не очень разбираетесь... все таки мне кажется что вам просто необходимо найти человека который разбирается как в программной так и в аппаратной части ПК и пригласить его домой для дальнейшего разбирательства и установления истинной причины неполадок... Или везти системник в какой нибудь сервисный центр. Тем более это может быть быстрее, нежели вести переписку на форуме. Тут нужен системный подход, проведение некоторых тестов на стабильность и т.д.  ;)

Athlon24

Я не знаю, він зі стипендії збирав 8)

ЦитатаЛучше сразу выкладывать коды синих экранов:

Я в курсі, я йому сказав вже давно, але зараз синячки вже рідше

ЦитатаВерсия того самого друга?  :D

ага))

ЦитатаСразу ф топку!
БП нужно брать более надежных производителей. Например, Chieftec, Cooler Master, Corsair, Enermax, High Power (Sirtec), SeaSonic, Tagan, Zalman и т.д. От качества БП зависит не только кол-во времени работы комплектующих в системе (иногда года, иногда несколько месяцев  :)) но и жизнь самих комплектующих.

Купляв все сам, а я ше раз кажу, він в тому не дуже)) Того й взяв лайно :)

Цитата
З.Ы. Если вы с другом не очень разбираетесь... все таки мне кажется что вам просто необходимо найти человека который разбирается как в программной так и в аппаратной части ПК и пригласить его домой для дальнейшего разбирательства и установления истинной причины неполадок... Или везти системник в какой нибудь сервисный центр. Тем более это может быть быстрее, нежели вести переписку на форуме. Тут нужен системный подход, проведение некоторых тестов на стабильность и т.д.  ;)

Дякую, врахую