EIST & Intel E5400

Автор AngryMan, 23 Лютий 2012, 22:31:31

Попередня тема - Наступна тема

AngryMan

Як пересвідчитися, що дана технологія працює? Чим перевірити частоту ЦП? CPUZ завжди пише 1200 Mhz навіть, незважаючи на запуск Counter Strike Source, HL2, Deus Ex Human revolution etc. Команда, у Fedora, cat /proc/cpuinfo завжди виводить 2.7 Гц. У мене материнська плата G31M-ES2L з M.I.T. чи може ця технологія якось заважати?

k1T4eR

1. Зачем полное название технологии в заголовке? Укороти.(Кнопка "Изменить" над первым сообщением)
2. EIST работает напрямую с ОС, потому, при её включении, нужно выбрать правильный режим. В Мануале к МП должно быть об этом сказано.
Цитата: AngryMan від 23 Лютий 2012, 22:31:31чи може ця технологія якось заважати?
Нет, ели правильно её включить.

AngryMan

Як її правильно вмикати? Там на вибір три режими: Standart, Turbo, Extreme.

k1T4eR

Цитата: AngryMan від 23 Лютий 2012, 23:25:37Там на вибір три режими: Standart, Turbo, Extreme.
Ну, тут уж я тебе не подскажу. Открывай мануал и смотри.
Но, главное, что EIST должен функционировать с твоей ОС. Там, вроде, 2 режима. Один из которых тебе и нужен. В ином случае включай только C1E.

AngryMan

C1E  в BIOS був завжди увімкнений. Ну вот і всьо. Заходимо в BIOS setup тицяємо Ctrl+F1 і з_являються приховані раніше пунктики меню. Зокрема і EIST Function, яка типово є enabled. Не зрозуміло тільки одне - Robust Graphics Booster тільки для інтегрованої відеокарти?
Є ще Enhanced Intel SpeedStep® Technology - How To Document http://www.intel.com/cd/channel/reseller/asmo-na/eng/products/desktop/processor/processors/core2duo/tech/203838.htm
[offtopic]А чому в irc на #dpk нікого (і ніколи не було?)  немає? [/offtopic]

k1T4eR

Цитата: AngryMan від 23 Лютий 2012, 23:55:30Зокрема і EIST Function, яка типово є enabled.
Если всё ещё не пашет, то попробуй отруби её и посмотри как ведёт себя МП при С1Е.
Цитата: AngryMan від 23 Лютий 2012, 23:55:30Robust Graphics Booster тільки для інтегрованої відеокарти?
Естественно.
Цитата: AngryMan від 23 Лютий 2012, 23:55:30[offtopic]А чому в irc на #dpk нікого (і ніколи не було?)  немає? [/offtopic]
Ничего не понял.

AngryMan

AngryMan

Я в стані фрустрації! Як показали подальші експеременти EIST таки не працює!  :'(
Запускємо Deus Ex Human Revolution  і в RivaTuner спостерігаємо за к-тю кадрів за секунду. Під час перестрілки із трьома ботами максимум це 16,8.
Перезавантажуємося, і в BIOS, в графі CPU Clock Ratio ставимо 12. Внаслідок чого датчик  BIOS показує підйом частоти  ЦП до 2.4 Гц, а RivaTuner,у все тій же ситуації, збільшення частоти кадрів до 28. :o
Я зара почну рвати волосся на своїх злегка волохатих сідницях від таки розкладів.
Іще одна суттєва деталь: хоча на пачечці з під плати оперативної пам_яті і написано 800 Мгц, але CPU-z "каже", що тільки 400 :o
Можливо це така чудова материнська плата? Чи я не туди втулив ЦП?

Volan

Цитата: AngryMan від 26 Лютий 2012, 21:32:01на пачечці з під плати оперативної пам_яті і написано 800 Мгц,але CPU-z "каже", що тільки 400 :o
то рабочая и эффективна частота

AngryMan

Я не зрозумів. Можна популярно пояснити чи підкинути послання на толковий матеріал?

Volan

статья на ВИКИ
http://ru.wikipedia.org/wiki/DRAM

тоже хорошая, правда за DDR2
http://vint.com.ua/articles/nelegkij_vybor-19.html

AngryMan

Пічаааааааааааалька!