Вибір HDD 2.5 і організація живлення до нього

Автор IIvan, 30 Квітень 2012, 19:47:12

Попередня тема - Наступна тема

IIvan

Вибираю собі HDD 2.5 1 тб. зупинився на моделях:
- Seagate FreeAgent GoFlex 1.5TB 5400rpm 8MB STAA1500201 2.5 USB 3.0 External Black
- Transcend StoreJet M2 1TB 5400rpm 8MB TS1TSJ25M2 2.5 USB 2.0 External
- Western Digital My Passport Essential 1TB 5400rpm 8MB WDBACX0010BSL-EESN 2.5 USB 3.0

Сподобався Seagate, але чи не забагато переваг в ньому без ніякого недоліка? тоді як всі випускають HDD 2.5 мах. 1Тб, то цей має 1.5 Тб, USB 3.0, змінний контролер, тобто можна підєднати як внутрішній. Та й ціна не дуже відрізняється від 1Тб-них інших виробників.

Проблема ше в тому шо Seagate і Western Digital вже з USB 3.0 і в комплекті кабель не Y-формату як в Transcend, тобто в них живлення відбувається від 1 порту, тоді як в Transcend можливо від двох. В багатьох відзивах до цих HDD пишуть шо нормально працює від одного порту, хоча зустрічаються і такі де пишуть шо не завжди розкручується шпиндель чи тп...
Все через те шо USB 3.0 може видати вже до 900мА тоді як USB 2.0 тільки до 500мА. А наскільки я знаю в початковий момент електромотори потребують більшого струму і тому напевно не завжди USB 2.0 може заберпечити видачу цього пуск.струму при стабільних 5В.
І ще, може хтось хто розбирається скаже, чи можна було б взяти Western Digital чи цей самий Seagate і до нього кабель Y-форми, такого типу:
http://hotline.ua/computer-kabeli-usb/gembird-ccp-usb22-amaf-6/
і живити його від 2-х USB 2.0

Зараз використовую USB 2.0 але в майб планую перейти на 3.0
Вінчестер буде використовуватись з ноутбуком, як зовнішній.

Volan

Цитата: IIvan від 30 Квітень 2012, 19:47:12Сподобався Seagate, але чи не забагато переваг в ньому без ніякого недоліка? тоді як всі випускають HDD 2.5 мах. 1Тб, то цей має 1.5 Тб, USB 3.0, змінний контролер, тобто можна підєднати як внутрішній. Та й ціна не дуже відрізняється від 1Тб-них інших виробників.
бери значит его. на счет НЕ раскручивания шпинделя - пока у себя не попробуешь, ничего не узнаешь. тот кабель Гембирд не покупай, успеешь. если хочешь 100% раскрутки винта, просто не тыкай его в хабы и удлинители юсб, а сразу в гнездо МП :)

IIvan

ну, читав шо бували випадки коли і при підключенні напряму підвисав чи не завжди розкручувався...
Взагалі ці 2.5 працюють на грані можливостей USB, так як їм потрібно досить потужності при малих можливостях USB...
тому і хочу від 2 USB живити зразу, шоб він стабільно отримував струм який потрібно при постійній 5В.

І цей вінт я планую до ноута так шо напряму до МП не вийде((

Volan

Цитата: IIvan від 30 Квітень 2012, 20:25:41ну, читав шо бували випадки коли і при підключенні напряму підвисав чи не завжди розкручувався...
это все зависит от конкретного ПК, надо пробовать
Цитата: IIvan від 30 Квітень 2012, 20:25:41І цей вінт я планую до ноута так шо напряму до МП не вийде((
ммм? на ноуте все на двухметровых шнурках подключено? :D или у него МП не такая?
Цитата: IIvan від 30 Квітень 2012, 20:25:41шоб він стабільно отримував струм який потрібно при постійній 5В.
не бойся за него, получит он все.

IIvan

Ну а на рахунок цього Seagate? як так, що такі як WD,Samsung,Transcend,Werbatim і тд. не випускають 1.5 Тб 2.5'' а Seagate умудрився? Вона ніби не така аж +100 фірма шоб преплюнути всі ці...
Та і я ніколи не мав Seagate тому і сумніваююсь в них...чи варто такого заводити.....

А чи отримувати бажану потужність він буде я от трохи сумніваюсь(
Просто читав колись шо радили спеціалісти на рахунок живлення вінчестерів, і від 220В також....
Тому ше планую переробити БЖ від зовн HDD 3.5'' та такий щоб він незалежно від коливань напруги 205-230, отримував після випрямлення і стабілізації свої 12 чи 5 В , хоч би там шо!:P

Volan

Цитата: IIvan від 30 Квітень 2012, 20:50:32А чи отримувати бажану потужність він буде я от трохи сумніваюсь(
пойми, движки одни и те же. блины разной плотности просто ;)

IIvan

Ну але всетаки...
якщо б я хотів так підєднати через цей Y-кабель, чи було б нормально так для HDD?

і як на рахунок цього 1.5 ТБ "прориву" Seagate?

можехтось маэ такі чи подібні вінчестери і шось може за них сказати?