Возможно ли установить WINDOWS 7 на флешку?

Автор Play2236, 10 Липень 2012, 01:41:27

Попередня тема - Наступна тема

Play2236

Вобщем искал я тут себе флешку и увидив USB 3.0 со скоростью чтения 125мбс и обьёме 64 гб подумал, а чем это не винчестер?
Вобщем было дело проблема с безопасностью....не хотел оставлять дома пк в распоряжении своей криворукой девушки, приходилось отключать сата шнуры открывая корпус,дабы она не смогла включить мой комп.
Вобщем я подумал что не плохо бы установить винду на флешку и забирать её с собой.
В гугле ничего не нашел на эту тему. Разве что про ХР.
Подскажите кто что знает.

Mantikor

Да.
Никто не мешает указать в роле системного диска - флешку(при установке), и вуаля, имеем WINDOWS 7 на флешке.
upd
Смотри ниже.

Volan

вроде на юсб устройства семерка не стает :-[

Marex

Цитата: Mantikor від 10 Липень 2012, 07:39:04Никто не мешает указать в роле системного диска - флешку(при установке), и вуаля, имеем WINDOWS 7 на флешке.
А відколи віндовий встановлювач дає вибрати USB як системний диск?
...моржі ревуть, птахи кричать, море шумить...

YuGa-92

А якщо "зробити з флешки жорсткий диск"?
Є утиліта інтересна, називається BOOTICE.
Сам нею користувався тижні два тому, що правда в інших цілях. Але вона може модифікувати файлову систему флешки так, що та розпізнається ПК як HDD. Флешці це не шкодить і можна все повернути назад за допомогою цієї ж утиліти.
Тут я перший раз з нею познайомився. В прикладі встановлюють Win XP.
Взагалі мануалів по ній знайти можна багато.

Також не раз натикався на програму WinSetupFromUSB. Там в темі є посилання на завантаження. Але про неї нічого сказати не можу.
Якщо в голову прийшла ідея - головне щоб вона знайшла дорогу до мозку між цими банками та склянками...

Mantikor

Цитата: Marex від 10 Липень 2012, 11:41:22
А відколи віндовий встановлювач дає вибрати USB як системний диск?
Да, здесь я ошибся. Знаю что флешка в списке присутствует, но никогда не пробовал ставить на неё ОС.
Тем не менее автор темы поленился даже спросить у гугла, вот первые две его выдачи:
Установка Windows 7 на USB-накопитель
Установка Windows 7 на USB раздел
Цитата: YuGa-92 від 10 Липень 2012, 12:34:28
Також не раз натикався на програму WinSetupFromUSB. Там в темі є посилання на завантаження. Але про неї нічого сказати не можу.
Ця программа робить загрузочну флешку(якщо не помиляюсь), так що трохи не те.

Marex

Цитата: YuGa-92 від 10 Липень 2012, 12:34:28Є утиліта інтересна, називається BOOTICE
Аж цікаво стало як зробити з флехи HDD. Так от утиліта ця всього-на-всього виділяє місце і пише туди MBR - це нічого не вирішує. По-перше, дрова USB завантажуються встановлювачем вже на етапі копіювання файлів (що, в принципі, ще вирішується), по-друге, в самих вікнах не передбачене завантаження через USB, навіть якщо якимось боком їх на флеху запхати.
Я статей про це перечитав трохи більше, ніж забагато. Всі описані способи - це люті танці з бубном, які в результаті працюють на половині машин і при цьому наполовину рівно. Для мене розумним результатом ОС на флешці став лінукс.

Цитата: Play2236 від 10 Липень 2012, 01:41:27не хотел оставлять дома пк в распоряжении своей криворукой девушки, приходилось отключать сата шнуры открывая корпус,дабы она не смогла включить мой комп
А навіщо взагалі такий хардкор? Паролі ОS/BIOS, не?

WEBLegolas

А можливо краще флешку використати як ключ щоб ПК можна було увімкнути?
Не пригадую які це проги для цього, але можливо флешку використовувати як ключ для увімкнення ПК. Тобто без флешки у юзб ПК він не увімкнеться. Витягнув флешу, пішов на роботу/навчання/вечірку і без флешки цієї ПК дівчина не увімкне.

А ще порада яке не потребує танців з бубном - почни довіряти дівчині ;)

Marex

Цитата: WEBLegolas від 10 Липень 2012, 17:20:26Не пригадую які це проги для цього, але можливо флешку використовувати як ключ для увімкнення ПК
І таким забавлялись, коли наступали приступи параної. Користувався прогою Predator. Колись була фрісофтна, зараз не знаю.

Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

WEBLegolas

Цитата: Marex від 10 Липень 2012, 17:35:48І таким забавлялись, коли наступали приступи параної. Користувався прогою Predator. Колись була фрісофтна, зараз не знаю.
І як були враження від користування?
Цитата: Marex від 10 Липень 2012, 17:35:48своей криворукой девушки
Не гарно так про свою дівчину писати ;)
Цитата: Marex від 10 Липень 2012, 17:35:48Я так розумію, в автора стоїть питання не в довірі
Якщо не в довірі, тоді навчити дівчину користуватись ПК.

Вибачаюсь за офф-топ  :)

Marex

Цитата: WEBLegolas від 10 Липень 2012, 17:37:58WEBLegolas
То все вже офф-топ. А вінда, тим часом, на флеху гуманно так і не ставиться  ;)

Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

Vlad

А если просто поставить пароль на Windows или BIOS?
Кстати если флешку сделать системным диском, то долго ли она протянет? Информация постоянно перезаписывается, а у флешки количество циклов перезаписи ограничено.
Ryzen 2700, MSI B450-A PRO, DDR4 32GB 3200Mhz, 512GB SSD NWMe +1Tb SSD Samsung+ SEAGATE 6Tb, GIGABYTE Radeon RX 5700XT 8Gb, Монитор 32", Vinga 750W

Play2236

Да.
В общем для меня вопрос всё равно остаётся открытым. Непонятно действительно как будет ось работать с флешки(скорость работы количество циклов перезаписи).
А ещё интересно про USB 3.0. Который без дров собственно не работает.и имеет ли значение в какой порт я эту флешку вставлю?
Есть умельцы кто уже проводил данные эксперементы? Хочу ещё раз напомнить что речь идёт не про XP.

Vlad

Цитата: Play2236 від 10 Липень 2012, 23:59:22В общем для меня вопрос всё равно остаётся открытым.
Внешний жесткий диск мог бы заменить флешку. Правда габариты больше.
Ryzen 2700, MSI B450-A PRO, DDR4 32GB 3200Mhz, 512GB SSD NWMe +1Tb SSD Samsung+ SEAGATE 6Tb, GIGABYTE Radeon RX 5700XT 8Gb, Монитор 32", Vinga 750W

GA-EV3

Не много не в тему: в августовском номере "ЧИПа" будет статья, про установку Виндовс8 и софта на флешку.
Поторопитесь восхищаться человеком, ибо упустите радость!

DMX

Position Of Power

Edd.Dragon

Цитата: Play2236 від 10 Липень 2012, 01:41:27а чем это не винчестер?
Задержками.

Но таки да, USB3 при КАЧЕСТВЕННОЙ реализации (а не "для каждого отдельного устройства наблюдаем 20-30% от заявленных возможностей, а уже в сумме - моща") вполне годится. Особенно если сравнивать со старыми винтами!

Цитата: Marex від 10 Липень 2012, 17:55:45То все вже офф-топ. А вінда, тим часом, на флеху гуманно так і не ставиться
Зато Убунта - как вкопанная. И уже готовая. Качаешь инсталлку, пхаешь на флешку - получаешь инсталлку + возможность запускаться прямо из нее (выделив на той же флешке свободное место для файла, чтобы не терялось; или не выделив, чтобы "день сурка").  :)

А Микрософту такое зачем?

Marex

Цитата: Edd.Dragon від 18 Липень 2012, 20:00:05Зато Убунта - как вкопанная. И уже готовая. Качаешь инсталлку, пхаешь на флешку - получаешь инсталлку + возможность запускаться прямо из нее (выделив на той же флешке свободное место для файла, чтобы не терялось; или не выделив, чтобы "день сурка").  :)
Можна і так, хоча я ставив на флеху (причому ще на 2.0), як на звичайний вінт. В додаткових параметрах встановлювача ручками дописував місце для GRUB hdc() замість hda0, щоб не ліз на С: В результаті, поки Кубунта не вийшла на 4 кедах, мав цілком адекватну по швидкості систему. До HDD далеко, але консоль літала ;D
Цитата: Edd.Dragon від 18 Липень 2012, 20:00:05А Микрософту такое зачем?
Таки да. Я думаю, вони взагалі не проти, на подобі садоводів, з часом випустити свій десктоп із намертво вшитою ОС.