Наши новые девайсы (и не только)

Автор Dintex, 14 Січень 2013, 11:29:44

Попередня тема - Наступна тема

finalplayer

Xella

З рук купив чи трофейна ?

l1nk

If I had a second chance, I'd make amends
Only to find myself losing in the end

Обамка

finalplayer

Цитата: Xella від 27 Листопад 2022, 20:30:10З рук купив чи трофейна ?
обижаешь. В магазине.

Sanьka

SSD накопичувач Samsung 980 1 TB
Офіційний, 5 років гарантія.
Главный эксперт во всем!!!

T1000

Скільки в нього вже цих накопичувачів?  :D
AMD FX 8350, 16GB 1600 goodram,gigabyte  ga-970а - DS3P, ATI RX5500 XT(7nm) 8 Gb, 1tb hdd Toshiba, chieftec proton 650вт.

Sanьka

Главный эксперт во всем!!!

graved1gger

анус вававбоке 15хе ололод

https://www.asus.com/laptops/for-home/vivobook/vivobook-15x-oled-m1503-amd-ryzen-5000-series/

звів даунтайми на роботі до 1-2 години. якби пон не падав, то було б взагалі ідеально
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

Mantikor

Цитата: graved1gger від 30 Листопад 2022, 00:44:25анус вававбоке 15хе ололод

https://www.asus.com/laptops/for-home/vivobook/vivobook-15x-oled-m1503-amd-ryzen-5000-series/
> Total system memory upgradeable to:16GB
То якесь знущання, 16ГБ зараз наближається до нижньої межі комфортної кількості оперативки. А ще в цьому ноутбуці 2 ГБ оперативки собі забере інтегрована графіка.

l1nk

Цитата: Обамка від 28 Листопад 2022, 10:14:05Not bad

І як воно - заряджати годинник кожного дня?
раз у 2 дня, так само, як і смартфон. особливої проблеми не бачу
If I had a second chance, I'd make amends
Only to find myself losing in the end

GA-EV3

Цитата: Mantikor від 30 Листопад 2022, 08:28:47То якесь знущання, 16ГБ зараз наближається до нижньої межі комфортної кількості оперативки.
Куди ви її витрачаєте?
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

Поторопитесь восхищаться человеком, ибо упустите радость!

graved1gger

Цитата: Mantikor від 30 Листопад 2022, 08:28:47> Total system memory upgradeable to:16GB
То якесь знущання, 16ГБ зараз наближається до нижньої межі комфортної кількості оперативки. А ще в цьому ноутбуці 2 ГБ оперативки собі забере інтегрована графіка.
оце я люблю коли вєщають мені за пам'ять, особливо коли в мене на компі вже 2+ роки 32гб..
ну штош поясню.

ноути беруться не для коня в вакуумі, а для конкретних кейсів. і якщо на десктопі я вижираю 20гб на ізі, особливо коли відключень світла не було, то ноут брався не під задачу РОБИТИ ТАМ ВСЕ ОДНОЧАСНО

ноут брався конкретно під мій робочий кейс, під час роботи в середньому десь 10гб юзаюється. Так шо я буду радий послухати теревені про пам'ять у вакуумі і як з 16гб жізні нєт.
в мене версія на 5600хе та з 16гб.

4к кіно з хдр підключивши колонки теж норм дивитись, правда морда десь на тачпаді має бути  :D

мінуси це пластиковий корпус та тарабанящий біля кнопок тачпад.

а знущання: це баги він10, які пофіксились апдейтом на він11(офіційно він10 не підтримується), але вилізли нові на він11 при роботі з масштабуванням та режимами екрана хдр/сдр - 60/120, та навіть коли підключаю один зі старих моніторів він11 шось дивно це розуміє.
Але це все ж не так у вакуумі цікаво, як знущання про пам'ять, еге ж?
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

graved1gger

Цитата: GA-EV3 від 30 Листопад 2022, 16:32:16Куди ви її витрачаєте?
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

як тільки шо писав, на десктопі в мене на ізі 20гб, а так 25-26 в середньому у ходу. Але це тупо все: музика, робота, торренти, ще гра якась звернута, міліон вкладок у хромі та фаерфоксі з якоюсь вже мертвою стадією наприклад.

aNGeL

[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

GA-EV3

УМБ RAVPower Power Delivery 20000 mAh Black (RP-PB1205)
У нас коштує 1899₴ В Прибалтиці - гривень на 400 дешевше.

Поторопитесь восхищаться человеком, ибо упустите радость!

Mantikor

Цитата: graved1gger від 30 Листопад 2022, 17:39:37оце я люблю коли вєщають мені за пам'ять, особливо коли в мене на компі вже 2+ роки 32гб..
Ти мене не так зрозумів, про знущання це я про виробників таких ноутів, які можуть залишати можливість апгрейду оперативки, але не роблять цього.
А як і для чого ти його використовуєш мене не цікавить.

graved1gger

Цитата: Mantikor від 30 Листопад 2022, 19:56:23Ти мене не так зрозумів, про знущання це я про виробників таких ноутів, які можуть залишати можливість апгрейду оперативки, але не роблять цього.
ну давай об'єктивно - ноут по факту бюджетна друкарська машинки з дуже гарним екраном.
думаєш основна аудиторія буде апгрейдити пам'ять? чи потрібне воно?
нам наче вже не по 18 років коли "НАДА ВСЬО ПРАПГРЕЙДІТЬ" хоча раніше викинеш ніж реально потрібно буде

graved1gger

Цитата: Mantikor від 30 Листопад 2022, 19:56:23А як і для чого ти його використовуєш мене не цікавить.
путаєш причини й наслідки  ;)

Edd.Dragon

Цитата: Mantikor від 30 Листопад 2022, 19:56:23Ти мене не так зрозумів, про знущання це я про виробників таких ноутів, які можуть залишати можливість апгрейду оперативки, але не роблять цього.
ти не описав сенс
має бути сенс для створення можливості втулити туди 32 або більше

ти заявив, що 16 скоро буде нижньою межею, але не показав за рахунок чого. І при цьому мало хто розуміє 16 гіг чого саме буде складати цей мінімум.

2 - десятка
2 - відеоядро
4 - робочі програми та кеш

мінімум - це все ще 8.
12 - достатньо для більшості
16 - одиницям (погромістам, що роблять вигляд типу працюють одночасно в купі жирних програм на ноуті так само ефективно як і на десктопі з чотирма дісплеями) ну і тим, хто 16-гігові ігри не закриває

то ж з яких ділов виробник має думати про можливість втулити дохуана опери в не топовий ноут? логіка?

graved1gger

Во, едік мислить з точки зору юзкейсів та бізнесу ;)

Mantikor

ОК, я вашу логіку зрозумів, більше пристроїв з коротким циклом життя, і якщо хочеш щось змінити - купуй новий пристрій.
Більше технічного сміття.
А ще хтось дивується що апловоди кожного року міняють свій телефон. Це бачу вже і для ноутбуків не далека перспектива. Процесор і оперативка вже розпаяні, ще ssd поки дозволяється міняти, але схоже й це не надовго.
Цитата: Edd.Dragon від 01 Грудень 2022, 07:40:44то ж з яких ділов виробник має думати про можливість втулити дохуана опери в не топовий ноут? логіка?
Тому що я на такий ноутбук навіть не буду дивитись, але наскільки я зрозумів, таких як я мізер, решті нормально.

aNGeL

Я загалом за останні 10 років тільки на одному ноуті грейдив пам'ять, чіп віфі та хдд на ссд міняв.

Тут проблема в тому що ти одразу береш те що тобі потрібно-зручно. І коли потім треба буде вже більше 16Гб то тобі буде треба і інше залізо нове і просто апргрейдом оперативки ти зможеш нічого вирішити.
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

aNGeL

Цитата: Mantikor від 01 Грудень 2022, 13:06:04Це бачу вже і для ноутбуків не далека перспектива.
так вже давно для ноутів раз на 3-4 роки чи максимум 5 - брати нове.

Візьми ноут якому 10 років і спробуй вирішити його проблеми апргрейдом оперативки)

Mantikor

Цитата: aNGeL від 01 Грудень 2022, 17:37:56Тут проблема в тому що ти одразу береш те що тобі потрібно-зручно. І коли потім треба буде вже більше 16Гб то тобі буде треба і інше залізо нове і просто апргрейдом оперативки ти зможеш нічого вирішити.
В мене не так, міняв і проц, і пам'ять, і диск.
Цитата: aNGeL від 01 Грудень 2022, 17:39:59Візьми ноут якому 10 років і спробуй вирішити його проблеми апргрейдом оперативки)
Десять років це ти гарно придумав. А візьми той же ноут через рік-два, уяви що в тебе змінились задачі, і тобі треба більше пам'яті, міг би просто доставити якби зробили таку можливість, а так треба новий ноут купувати під нові задачі.
Як на мене, краще мати таку можливість ніж не мати.

graved1gger

Скіки через мене ноутів пройшло - купляв багато ссд, пам'ять жодного разу.

можна бунт підняти - чому не можна екрани переставляти, ось в мене ноут з 2012 на і7, шуршить з ссд заєбісь, а екран фуфлова тн, хачу 4к олед, а не дають!

graved1gger

Цитата: Mantikor від 01 Грудень 2022, 18:07:32Як на мене, краще мати таку можливість ніж не мати.
я тебе обов'язково покличу коли мені почне не вистачати 16гб, саме на ноуті =)

Edd.Dragon

Цитата: Mantikor від 01 Грудень 2022, 13:06:04але наскільки я зрозумів, таких як я мізер, решті нормально.
І що дивує? на одного айтішника приходится скільки не айтішників? 1000? Більше? Меньше?

Тобто, якщо зібрати середню групу, то тища+ людей послухавши наші теревені, скажуть "йопнуті зануди".

Питання: на хром 16 гіг вистачить? На пограти в те, шо відео потяне? Так якого хєра ви айтішники соплі розвели? Чи в цього ноута через 5 років відкриються надможливості?

Питання: є ноути з 128 гіг опери? Очєнь нада сєрвак піднять з 20-ма віртуалками! То тут, так - ти унікальний!

Всьо. Я не бачу про шо тут сперечатись. Он сунуть в старі ноути (де було 2 гіга) 8 гіг, а не 4 гіга. І шо воно дає? НІ ЧО ГО. Два - мало. Вісім назачєм? Шо з ними робить на тих дровах? Так само і з цим ноутом буде через 10 років. Дрова то є дрова.

А, ну і ще піди знайди зараз 2-гігові планки ДДР і ДДР2. Апгрейдуни їх скупають по цінам антиквариату зі слонової кості! Довольні мабудь.

Скоро таке буде с 4-гіговим сміттям...

aNGeL

Цитата: Mantikor від 01 Грудень 2022, 18:07:32Десять років це ти гарно придумав. А візьми той же ноут через рік-два, уяви що в тебе змінились задачі, і тобі треба більше пам'яті, міг би просто доставити якби зробили таку можливість, а так треба новий ноут купувати під нові задачі.
Як на мене, краще мати таку можливість ніж не мати.
загалом наврядчи взявши зараз наприклад 16Гб через рік-два тобі знадобиться 32.

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 01 Грудень 2022, 22:02:31А, ну і ще піди знайди зараз 2-гігові планки ДДР і ДДР2. Апгрейдуни їх скупають по цінам антиквариату зі слонової кості! Довольні мабудь.
я хотів на старий ноут ддр3 2х8 купити... подивився скіки обійдеться норм комплект - забив на цю затію

graved1gger

Цитата: GA-EV3 від 30 Листопад 2022, 19:47:14УМБ RAVPower Power Delivery 20000 mAh Black (RP-PB1205)
У нас коштує 1899₴ В Прибалтиці - гривень на 400 дешевше.
країни балтії

на 1900 грн можна було купити коробочку за 400грн і 8 х 21700 акумів по 5000 мач з розборки ;)

Mantikor

Цитата: Edd.Dragon від 01 Грудень 2022, 22:02:31Всьо. Я не бачу про шо тут сперечатись. Он сунуть в старі ноути (де було 2 гіга) 8 гіг, а не 4 гіга. І шо воно дає? НІ ЧО ГО. Два - мало. Вісім назачєм? Шо з ними робить на тих дровах? Так само і з цим ноутом буде через 10 років. Дрова то є дрова.
Мій старий ноут 2010 року, почав серйозно не вивозити років через 5, я тоді замінив йому проц (на тих тоутах ще можна було), і докинув ще раз так оперативки, і він так ще 4 роки прожив нормально поки не здох з кінцями, а так би довелось новий ноут купувати одразу. Так що я з тобою кардинально не згідний.
Цитата: Edd.Dragon від 01 Грудень 2022, 22:02:31А, ну і ще піди знайди зараз 2-гігові планки ДДР і ДДР2. Апгрейдуни їх скупають по цінам антиквариату зі слонової кості! Довольні мабудь.
Ну так давай одразу про SDRAM пиши чого вже,  DDR3 живе з 2007 року і до сьогодні, тільки рік тому планку купував, ніяких проблем.

Edd.Dragon

Цитата: Mantikor від 01 Грудень 2022, 23:46:25Мій старий ноут 2010 року, почав серйозно не вивозити років через 5, я тоді замінив йому проц (на тих тоутах ще можна було), і докинув ще раз так оперативки, і він так ще 4 роки прожив нормально поки не здох з кінцями, а так би довелось новий ноут купувати одразу. Так що я з тобою кардинально не згідний.Ну так давай одразу про SDRAM пиши чого вже,  DDR3 живе з 2007 року і до сьогодні, тільки рік тому планку купував, ніяких проблем.
на цей раз ти вже ніякий проц не заміниш
і досі не зміг привести кейс, в якому ноут не вивозить з 16 гігами, але без заміни проца і відео вивезе з 32 гіга

сперечаємось про коня в вакуумі

graved1gger

Цитата: Mantikor від 01 Грудень 2022, 23:46:25Мій старий ноут 2010 року, почав серйозно не вивозити років через 5, я тоді замінив йому проц (на тих тоутах ще можна було), і докинув ще раз так оперативки, і він так ще 4 роки прожив нормально поки не здох з кінцями, а так би довелось новий ноут купувати одразу. Так що я з тобою кардинально не згідний.Ну так давай одразу про SDRAM пиши чого вже,  DDR3 живе з 2007 року і до сьогодні, тільки рік тому планку купував, ніяких проблем.
Найцікавіше шо мабуть дешевше було на олх продати ноут і купити новий))

А взагалі це знущання: нашо купувати не вивозячий ноут! Делл 2011 чи 2012 року на і7 3го покоління з 8гб пам'яті офісну роботу вивозить легко. Ссд докупався окремо,  одразу під цей ноут. Акцентую увагу - одразу і7, 8гб та ссд. А не і5 та 4гб і грайся в апгрейди,  а такі версії тоді були.
От тіки екран ніочінь по сучасним мірками,
І від батареї з самого початку жив не довго.
Оті старі ноут з 60-120 хвилин на батареї важко назвати ноутами зараз.

Volan

Цитата: Edd.Dragon від 01 Грудень 2022, 22:02:31Всьо. Я не бачу про шо тут сперечатись. Он сунуть в старі ноути (де було 2 гіга) 8 гіг, а не 4 гіга. І шо воно дає? НІ ЧО ГО. Два - мало. Вісім назачєм? Шо з ними робить на тих дровах? Так само і з цим ноутом буде через 10 років. Дрова то є дрова.
не погоджусь з тобою. в мене є ноут 2011 року. з заводу там було:
Intel Core i5 2410M 2300 МГц, 4 ГБ DDR3, HDD 320 ГБ, Windows 7 Home Basic
процесору мені вистачало, а от ОЗУ - було малувато, вирішив докинути щось за недорого, знайшов плашку на 2Гб, всього стало 6Гб - і от мені вже з запасом для моїх цілей. потім зі стаціонарного перейшов 2,5 ССД Самсунь, і тепер це пушка-гонка для роботи і розваг

Edd.Dragon

Цитата: Volan від 02 Грудень 2022, 12:20:17не погоджусь з тобою. в мене є ноут 2011 року. з заводу там було:
Intel Core i5 2410M 2300 МГц, 4 ГБ DDR3, HDD 320 ГБ, Windows 7 Home Basic
процесору мені вистачало, а от ОЗУ - було малувато, вирішив докинути щось за недорого, знайшов плашку на 2Гб, всього стало 6Гб - і от мені вже з запасом для моїх цілей. потім зі стаціонарного перейшов 2,5 ССД Самсунь, і тепер це пушка-гонка для роботи і розваг

з ссд треба починати модернізувати старий ноут

і якщо він не для важких ігорь, то на ссд модернізація і закінчится. Без всяких сучасних вартанчиків та арма3  4 гіга достатньо для офісних задач. А з іграми то треба 8 (шість - ні туди, ні сюди).

Ще раз: айтішники/енікейщіки - це меншість. Це не типовий користувач. Я наприклад і з 8 гігами, і з 16 гігами старого ноута не хочу! І міг би тут розвести аргументацію що екран меньше 24 дюймів та куца клава та тіснота в контексті обдуву - це удєл лохів незалежно від кількості оперативки

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 02 Грудень 2022, 14:35:49І міг би тут розвести аргументацію що екран меньше 24 дюймів та куца клава та тіснота в контексті обдуву - це удєл лохів незалежно від кількості оперативки
підтримую! це знущання над очами, юзером та залізом!! ПІДЛІ ВИРОБНИКИ!

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 02 Грудень 2022, 20:50:59підтримую! це знущання над очами, юзером та залізом!! ПІДЛІ ВИРОБНИКИ!
Доречі, хотіли б, то давно б уже зафігачили швидкісний роз'єм для приєднання додаткових модулів. Справа коробку з 4090 втавив, зліва - коробку з оперой та ссд з іграми і пагналі! Попереду ігрова клава і миша. Позаду - телік. Від ноута тілько проц потрібен

:D

aNGeL

Цитата: Edd.Dragon від 02 Грудень 2022, 21:48:38Доречі, хотіли б, то давно б уже зафігачили швидкісний роз'єм для приєднання додаткових модулів. Справа коробку з 4090 втавив, зліва - коробку з оперой та ссд з іграми і пагналі! Попереду ігрова клава і миша. Позаду - телік. Від ноута тілько проц потрібен

:D
Як раз бокси універсальні для зовнішньої відяхи вже давно є

Edd.Dragon

Цитата: aNGeL від 03 Грудень 2022, 10:57:54Як раз бокси універсальні для зовнішньої відяхи вже давно є
Так точно!

max.sim

Цитата: Edd.Dragon від 01 Грудень 2022, 07:40:44то ж з яких ділов виробник має думати про можливість втулити дохуана опери в не топовий ноут? логіка?
Виробник думає лише про прибуток, це зрозуміло, хоча йому це майже нічого не буде коштувати.

А от чому ти, деякий час тому намагаючись порізати вінду так, щоб вона запрацювала на тих крихтах ОЗУ, які в тебе були і які ти не міг додати, зараз кажеш, що не дуже то і треба додавати ОЗУ - ось це не зовсім зрозуміло.  ;D

Як на мене - то коли в тебе досить потужний ЦП на 16 потоків(не у грейва, а в іншій конфігурацію цього ноута) - то якось він не дуже схожий лише на друкарську машинку, і обмеження у 16ГБ ОЗУ у 2022-2023 році(ще й з інтегрованою графікою) - це справді дивно, тут я згоден з Мантікором. Бо тут ми бачимо, що це не технічні обмеження платформи, а просто виробник не захотів, щоб ти користувався ноутом досить довго.  >:(

Edd.Dragon

Цитата: max.sim від 03 Грудень 2022, 14:23:42Виробник думає лише про прибуток, це зрозуміло, хоча йому це майже нічого не буде коштувати.

А от чому ти, деякий час тому намагаючись порізати вінду так, щоб вона запрацювала на тих крихтах ОЗУ, які в тебе були і які ти не міг додати, зараз кажеш, що не дуже то і треба додавати ОЗУ - ось це не зовсім зрозуміло.  ;D

Як на мене - то коли в тебе досить потужний ЦП на 16 потоків(не у грейва, а в іншій конфігурацію цього ноута) - то якось він не дуже схожий лише на друкарську машинку, і обмеження у 16ГБ ОЗУ у 2022-2023 році(ще й з інтегрованою графікою) - це справді дивно, тут я згоден з Мантікором. Бо тут ми бачимо, що це не технічні обмеження платформи, а просто виробник не захотів, щоб ти користувався ноутом досить довго.  >:(
по-перше, я ріжу вінду не на ноутах і не тому, що на тих пк уперся в ліміт підтримки, а тому, що оперативки нема. як би на них було по 4 гіга, то й різати ніхто нічого б не став. а як там було по 16, то я б ще і познімав надлишок, бо 8 там займати нічим.

по-друге, світ ноутів не зійшовся на моделі з 16 потоками та лімітом в 16 гіг. А з менш потужним цп, та з ссд то є доволі гармонічний конфіг, який не буде потреби чипати при масових задачах.

для тих кому мало - є вівобук про з 32 гігами ддр5!

по-третє, за посиланням модель, що позиціонується, як ноут для яскравих мультиків. Але ж ніяк не як ноут для бізнес-задач, на які ти натякаєш. Та й для хай енд геймінгу 15 дюймів, то знущання, чи не так? То ж нащо ми його на лоба натягуємо і розглядаємо в контексті задач, яким ніколи не достатньо ресурсів?

п.с.: по процам, я так розумію, скоро просто не буде менше ніж 8 ядер. Потрібні чи ні - бери.

max.sim

Ну от твої компи теж не планувалось використовувати з Він10, але ж використовуєш, бо воно ще працює і головна проблема - це ОЗУ. І в мене є старий ноут, якому майже 10 років і він був з 4ГБ ОЗУ і зараз це був би слоупок, але він працює з 8ГБ - і для інету він норм, навіщо ж його викидати, якщо працює? А якби виробник цього доволі посереднього ноута тоді вирішив, що і 4ГБ ОЗУ буде вдосталь для його 4 потоків - то це був би зараз шмат лайна навіть для інтернету, бо вже браузеру б не вистачало пам'яті.

Цитата: Edd.Dragon від 03 Грудень 2022, 16:05:20по-перше, я ріжу вінду не на ноутах і не тому, що на тих пк уперся в ліміт підтримки, а тому, що оперативки нема.
Не бачу різниці між "оперативки нема" і "не можна додати", бо результат один і той же - є робоча машина, але замало ОЗУ для комфортної роботи, бо хтось колись вирішив за тебе, що тобі вистачить і того, що вже є.
І зараз немає вже жодної різниці, під які цілі купувалось те старе залізо, з плином часу цілі змінились самі собою, навіть якщо ти продаєш той ноут - все одно хтось їм буде далі користуватись.

Edd.Dragon

Цитата: max.sim від 03 Грудень 2022, 17:09:25Ну от твої компи теж не планувалось використовувати з Він10, але ж використовуєш, бо воно ще працює і головна проблема - це ОЗУ. І в мене є старий ноут, якому майже 10 років і він був з 4ГБ ОЗУ і зараз це був би слоупок, але він працює з 8ГБ - і для інету він норм, навіщо ж його викидати, якщо працює? А якби виробник цього доволі посереднього ноута тоді вирішив, що і 4ГБ ОЗУ буде вдосталь для його 4 потоків - то це був би зараз шмат лайна навіть для інтернету, бо вже браузеру б не вистачало пам'яті.
Не бачу різниці між "оперативки нема" і "не можна додати", бо результат один і той же - є робоча машина, але замало ОЗУ для комфортної роботи, бо хтось колись вирішив за тебе, що тобі вистачить і того, що вже є.
І зараз немає вже жодної різниці, під які цілі купувалось те старе залізо, з плином часу цілі змінились самі собою, навіть якщо ти продаєш той ноут - все одно хтось їм буде далі користуватись.
так два гіга на тій машині - це те саме що зараз 8 гіг на цьому ноуті

а 16 гіг на цьоиу ноуті аналогічно 4+ гігам на тій машині, які б ніхто не чіпав. на той момент уже сімка була (хоч на машинм і ставили ХП) і два гіга тоді було мінімумом під актуальну ОС. Зараз це 4 гіга. Мінімум для комфортної офісної роботи і пкрегляду мультиків - 8 гіг. А ти 16 порівнюєш з тими двома... Ну ок, логіка.

T1000

Якійсь флуд у нас ту попер... трясьтя твоеї матері!
 Припиняйте!

AMD FX 8350, 16GB 1600 goodram,gigabyte  ga-970а - DS3P, ATI RX5500 XT(7nm) 8 Gb, 1tb hdd Toshiba, chieftec proton 650вт.

graved1gger

Цитата: max.sim від 03 Грудень 2022, 14:23:42Виробник думає лише про прибуток, це зрозуміло, хоча йому це майже нічого не буде коштувати.

схуялі 5600ха не потужний? я спецом 5800ха не хотів бо 5800ха жере більше, а даунвольтінг на ноутах забанен. я взагалі хотів на 5600u/5800u/6600u/6800u
ти ще скажи що мій 5600ікс не потужний)))

graved1gger

якщо що, то я завжди за більше пам'яті як оперативної так і вдео пам'яті.
наприкалд той ноут з 2011 брався одразу з 8, хоча народ волав що 4 вистачить.

на дворі 2022, той ноут працює так само з 8 і йому норм.
аналогічно і на цьому анусі - 16 достатньо і якщо раніше не наєбнеться то й потреби не буде в більше.

RUSL

Цитата: graved1gger від 03 Грудень 2022, 18:29:04якщо що, то я завжди за більше пам'яті як оперативної так і вдео пам'яті.
наприкалд той ноут з 2011 брався одразу з 8, хоча народ волав що 4 вистачить.

Вспоминаю как выбирал себе HDD , на 40 или 60 Ггб , а потом поднатужился с деньгами и взял

ВИНЧЕСТЕР НА 80 ГИГОВ !!!!   :o  :o  :o  :o

это было пиzdец как круто , особенно в глазах моих друзей и знакомых

aNGeL