Флудилка:)

Автор S!N, 29 Квітень 2008, 13:06:50

Попередня тема - Наступна тема

Mantikor

Цитата: Edd.Dragon від 04 Жовтень 2022, 17:48:35А чем вот эти 170 ватт охлаждаются? Что там за ВОХ такой?  :o

https://hotline.ua/computer-processory/amd-ryzen-9-7900x-100-100000589wof/
Що купиш тим і буде охолоджуватись, бо

Thermal Solution (PIB): Not included

Vlad

Цитата: Edd.Dragon від 04 Жовтень 2022, 17:48:35А чем вот эти 170 ватт охлаждаются? Что там за ВОХ такой?
Посмотрел на Ютубе. Вроде бокс без кулера. Скорее всего водой надо, выбор воздушных на AM5 пока очень бедный и маломощный.
Ryzen 2700, MSI B450-A PRO, DDR4 32GB 3200Mhz, 512GB SSD NWMe +1Tb SSD Samsung+ SEAGATE 6Tb, GIGABYTE Radeon RX 5700XT 8Gb, Монитор 32", Vinga 750W

Edd.Dragon

И на кой энтузиастам видеоядро?!... Загадка...

max.sim

Цитата: Edd.Dragon від 04 Жовтень 2022, 17:48:35А чем вот эти 170 ватт охлаждаются? Что там за ВОХ такой?  :o

https://hotline.ua/computer-processory/amd-ryzen-9-7900x-100-100000589wof/
а хіба WOF це не "без кулера"?

max.sim

Цитата: Edd.Dragon від 04 Жовтень 2022, 13:46:58Мне кстати нравится украинский пакет локализации десятки.
Там практически вся админская хрень не локализована
Включая "пользователя" Everyone
і аналогічно в Офісі, бо усілякі СУММПРОИЗВ та ДВССЫЛ у російській локалізації це кляте дно.

max.sim

Цитата: GA-EV3 від 04 Жовтень 2022, 15:50:44Так, багато чого ще не українізовано.
В мене і панель керування нВідіа перейшла на інгліш після того, як я Десятку на українську мову переключив.
В налаштуваннях мови треба виставити пріоритет, за яким ОС буде використовувати локалізації.

"Настройки" - "Час і мова" - "Мова" і внизу буде "Мови, яким віддається перевага". Ставиш "Українська" зверху, потім "Російська" і сама нижня "Англійська" - в такому випадку англійський інтерфейс програм буде лише в тому випадку, коли не буде ні українського, ні російського. Звісно, можеш виставити там будь які інші мови, якими ти володієш.  :D

Sanьka

Цитата: Vlad від 04 Жовтень 2022, 18:14:10Посмотрел на Ютубе. Вроде бокс без кулера. Скорее всего водой надо, выбор воздушных на AM5 пока очень бедный и маломощный.
Що?  ;D
Кріплення СО під АМ5 повністю сумісне з АМ4 кулерами.
Це вам не Інтел, тут думають за підтримку і сумісність.
Главный эксперт во всем!!!

Sanьka

Наприклад я без проблем прилаштую свій німецький виготовлений німцями в Німеччині Хеткіллер до АМ5 якщо захочу перейти 8)

Sanьka

Цитата: Edd.Dragon від 03 Жовтень 2022, 16:49:03я ж писал, если удалить лишнее виндовое дерьмо, то десятка внезапно с антивирусом эсэт потребляет всего 1.2 гига, а не 1.8+ после старта
А не все рівно в 2022році 1.2 чи 1.8 , коли 32гб озу це давно вже стандарт, а 16гб мінімум.

T1000

AMD FX 8350, 16GB 1600 goodram,gigabyte  ga-970а - DS3P, ATI RX5500 XT(7nm) 8 Gb, 1tb hdd Toshiba, chieftec proton 650вт.

aNGeL

Цитата: max.sim від 04 Жовтень 2022, 20:00:25і аналогічно в Офісі, бо усілякі СУММПРОИЗВ та ДВССЫЛ у російській локалізації це кляте дно.
Люто плюсую.
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

aNGeL

Цитата: Sanьka від 04 Жовтень 2022, 21:02:20Наприклад я без проблем прилаштую свій німецький виготовлений німцями в Німеччині Хеткіллер до АМ5 якщо захочу перейти 8)
А потім все трісне?)
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

aNGeL

Dmytro

Цитата: Sanьka від 04 Жовтень 2022, 21:08:19А не все рівно в 2022році 1.2 чи 1.8 , коли 32гб озу це давно вже стандарт, а 16гб мінімум.
У меня дома 8гб.
А на рабочих ПК там вообще ховайся. Вангую что на предыдущих работах тачки с 3гб так и живут как компы рабочего места техподдержки.

Ты это, пройдись так сказать по городу, с людьми пообщайся, много нового узнаешь. Не все мажоры с видяхами на 8 гиг и оперативой на 32.

Кстати запустил ту фигню по отключению виндового мусора что Эдик показывал, так таки да, у меня все уже и было выключено, я ручками таки правильно все настроил. Токо все равно что-то винда жрет те самые 1,8гб.
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

Edd.Dragon

Та лучше все же брать интеллвского конкурента прошлогоднего. Все равно интеловское ядро на 3.5 дает такой же выхлоп как ризен на 4.5. А тепловыделение - под воздух, а не под арктические льды. Но конкуренция радует. Очень не плохо.

Sanьka

Edd.Dragon

Цитата: Sanьka від 04 Жовтень 2022, 21:08:19А не все рівно в 2022році 1.2 чи 1.8 , коли 32гб озу це давно вже стандарт, а 16гб мінімум.

Ангел: Памяти добавить надо!
Санька: У всех давно 16 гиг!

Вы ипанутые, чи шо? Нахера бы я этим занимался на своей машине с 8 или 16 гигами?

Судя по всему вы ошибаетесь и вокруг просто огромное количество машин, не подчиняющихся "стандарту" и не увидящих финансирования в ближайшее время. На некоторых из них даже ХП сохранилась.

Mantikor

Взагалі брати перше покоління нової платформи так собі ідея, на тобі будуть всю платформу обкатувати.

Sanьka

Цитата: Dmytro від 04 Жовтень 2022, 21:34:35У меня дома 8гб.
А на рабочих ПК там вообще ховайся. Вангую что на предыдущих работах тачки с 3гб так и живут как компы рабочего места техподдержки.

Ты это, пройдись так сказать по городу, с людьми пообщайся, много нового узнаешь. Не все мажоры с видяхами на 8 гиг и оперативой на 32.

Кстати запустил ту фигню по отключению виндового мусора что Эдик показывал, так таки да, у меня все уже и было выключено, я ручками таки правильно все настроил. Токо все равно что-то винда жрет те самые 1,8гб.
Я дивлюсь по дешманським офіс пк що зараз замовляють десятками різні Діавести.
Там у всіх 8гб. 4гб навіть не замовляють.

Edd.Dragon

Цитата: Mantikor від 04 Жовтень 2022, 21:43:26Взагалі брати перше покоління нової платформи так собі ідея, на тобі будуть всю платформу обкатувати.
С амд (точнее с их тепловыделением) в принципе стремно любой топ брать.

Sanьka

Цитата: Edd.Dragon від 04 Жовтень 2022, 21:42:19Ангел: Памяти добавить надо!
Санька: У всех давно 16 гиг!

Вы ипанутые, чи шо? Нахера бы я этим занимался на своей машине с 8 или 16 гигами?
В мене в мідловому смарті півторарічної давності Сяомі Мі11 лайт 8гб озу.
І ти кажеш що 16для пк то не мінімум?  ;D

Edd.Dragon

Цитата: Dmytro від 04 Жовтень 2022, 21:34:35У меня дома 8гб.

При достатке оперативки она не будет ужиматься, что-то да подгрузит. Ну и у тебя ж оно уже поотключено почти все было. А до настройки она у тебя поди 2+ кушала. Чем новее железо, тем больше дрова занимают. Та же нвидия хотя бы. На офисных тачках только встройка. Вот с ней два гига оперативы полностью виндой заняты, а потом бац, после настройки 1.2 потребление! Аппликухи эти тупо без дела 400-500 мб в оперативке занимают и являются основным объектом свапания туда-сюда в условиях нехватки оперативки.

Dmytro

Цитата: Sanьka від 04 Жовтень 2022, 21:50:59Я дивлюсь по дешманським офіс пк що зараз замовляють десятками різні Діавести.
Там у всіх 8гб. 4гб навіть не замовляють.
Ну видно это новые заказывают если та тачка с 3гб сдохла и во всем офисе нет других рабочих комплектующих на замену)). А если нет, то продолжает работать.

Кстати касательно оперативы 3гб в общем работалось нормально, основной дискомфорт был из-за проца (там что-то из самых первых двухядерников).
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

Sanьka

Ссд дешевіють.

Edd.Dragon

Ну и браузеры - следующая трабла. Легковесных подходящих нема. Старое или редкое дерьмо не подойдет. Нужны актуальные. А они снйчас все жрут одинаково. Даже фокс. На самом деле сейчас самый экономичный - это эдж. Слегка экономичнее остальных. Но тестируют все под хромом в первую очередь. В общем браузер - печаль.

Edd.Dragon

Цитата: Sanьka від 04 Жовтень 2022, 21:53:57В мене в мідловому смарті півторарічної давності Сяомі Мі11 лайт 8гб озу.
І ти кажеш що 16для пк то не мінімум?  ;D

А в мене 100 машин с 4 гигами и 50 машин с 2 гигами. А гигов без машин - нету

Sanьka

В тебе пк на семпроні чи то прикол?

Edd.Dragon

Цитата: Sanьka від 04 Жовтень 2022, 22:04:42В тебе пк на семпроні чи то прикол?
то стабильность в профиле

ядаже не помню, как туда заходить и что там написано
и у других не смотрю

Sanьka

Зараз сильно відчувається коли трапляється комп без ссд.
Просто реш якийсь.
Добре що навіть у школи замовляють пк на ссд.

Sanьka

Цитата: Edd.Dragon від 04 Жовтень 2022, 22:05:56и у других не смотрю
Можеш в мене подивитись, але там нічого немає )

Хдд 500гб просто вимерли. На на 1тб треба все менше, хоча ще досить популярні .
Зараз хдд якщо треба то вже більш великих об'ємів. А так обходяться одним ссд на 240.

Edd.Dragon

Цитата: Sanьka від 04 Жовтень 2022, 22:07:12Зараз сильно відчувається коли трапляється комп без ссд.
Просто реш якийсь.
Добре що навіть у школи замовляють пк на ссд.
в школах як раз треба компи, які дають подумати!  ;D

OzzyZig

Edd.Dragon

Цитата: Sanьka від 04 Жовтень 2022, 22:08:51Можеш в мене подивитись, але там нічого немає )

Хдд 500гб просто вимерли. На на 1тб треба все менше, хоча ще досить популярні .
Зараз хдд якщо треба то вже більш великих об'ємів. А так обходяться одним ссд на 240.

та ну для офіса хіба що
а так барахло кудись дівати треба. якийсь терабайт повинен бути

на юзерьских тачках 240 - зазвичай з головою

Edd.Dragon

Sanьka

Я навіть не знаю яка зараз в них інформатика.
Коли я бував школі, нам якусь чухню показували на бейсіку. Взагалі не розумію нахер воно якщо ти не будеш програмером, на навіть якщо будеш теж не треба.

Sanьka

Цитата: Edd.Dragon від 04 Жовтень 2022, 22:12:33та ну для офіса хіба що
а так барахло кудись дівати треба. якийсь терабайт повинен бути

на юзерьских тачках 240 - зазвичай з головою
На моєму робочому ноуті 120гб ссд.
Трохи музики і ще гіг 60 вільно.

Mantikor

Я багато років довбав керівника щоб закуповував нові компи з SSD, тому що офісному планктону 120-240ГБ вистачає повністю. Нарешті почали це робити. Ну а оперативка зараз 4ГБ це мінімальний мінімум для офісу.
Але в мене на роботі є фінанси певні під це. І можна натравити персонал хай жаліються начальству що все тормозить - тоді рано чи пізно начальство не витримає і проапгрейдить комп, чи купить новий.

Шкода що не всюда так можна, особливо в державних установах.

Sanьka

Як варік компи з ойропи.
100уе і в тебе системний ой3 3покоління, 4гб, 128ссд.

Mantikor

Цитата: Sanьka від 04 Жовтень 2022, 22:18:51Як варік компи з ойропи.
100уе і в тебе ой3 3покоління, 4гб, 128ссд.
Компи з європи важко юридично протягнути, треба щоб тобі їх хтось продав тут, якась фірма-прокладка, ну і гарантія тю-тю

Dmytro

Цитата: Sanьka від 04 Жовтень 2022, 22:18:51Як варік компи з ойропи.
100уе і в тебе системний ой3 3покоління, 4гб, 128ссд.
Ну это если компа нет или тупо там все накрылось. А если есть, но руководство говорит работай на том что есть.

Edd.Dragon

Цитата: Mantikor від 04 Жовтень 2022, 22:20:08Компи з європи важко юридично протягнути, треба щоб тобі їх хтось продав тут, якась фірма-прокладка, ну і гарантія тю-тю
а після прокладки він вже не буде $100.

Mantikor

Цитата: Edd.Dragon від 04 Жовтень 2022, 22:24:30а після прокладки він вже не буде $100.
Що поробиш.
То в невеликих компаніях можна платити комусь закордон і потім отримати якусь техніку, і хай бухгалтер сам думає як це оформити.
В більших компаніях, чи держ.установах там люта бюрократія, має бути тендер, бухгалтерія не оплатить закордон без правильного договору, і ще всякі веселі штукти.

Sanьka

Цитата: Dmytro від 04 Жовтень 2022, 22:23:39Ну это если компа нет или тупо там все накрылось. А если есть, но руководство говорит работай на том что есть.
Погано  :(
Мені це нагадало якусь забиту держ службу.

Edd.Dragon

Цитата: Mantikor від 04 Жовтень 2022, 22:28:22Що поробиш.
То в невеликих компаніях можна платити комусь закордон і потім отримати якусь техніку, і хай бухгалтер сам думає як це оформити.
В більших компаніях, чи держ.установах там люта бюрократія, має бути тендер, бухгалтерія не оплатить закордон без правильного договору, і ще всякі веселі штукти.
ну перша штука - освоїть бюджет. тобто і тендер пройти, і грошенят заробить!

і це коли бюджет є. бо зараз багатьом установам не виділяють коштів зовсім. навіть на тонер.

Dmytro

Цитата: Sanьka від 04 Жовтень 2022, 22:30:07Погано  :(
Мені це нагадало якусь забиту держ службу.
Или какого-то небольшого интернет-провайдера в коих я работал последние несколько лет.

Sanьka

Вчора на якусь лікарню відгрузили більше 10 лазерних принтерів
Що буде коли тонер закінчиться ))))

Sanьka

Цитата: Dmytro від 04 Жовтень 2022, 22:35:18Или какого-то небольшого интернет-провайдера в коих я работал последние несколько лет.
Чоботярі без чобіт.

Edd.Dragon

Цитата: Sanьka від 04 Жовтень 2022, 22:36:25Чоботярі без чобіт.

ну не надо
инета у них - жопом жуй

Sanьka

Важко жувати браузер з 2 гб озу  :D

Vlad

Цитата: Edd.Dragon від 04 Жовтень 2022, 19:13:47И на кой энтузиастам видеоядро?
У меня когда-то накрылась видяха. Встроенных в видеоядро тогда ещё не было. Пришлось бежать покупать на все деньги. Получилась слабее, чем хотел, но альтернатива вообще без компа сидеть. С видеоядром мог бы переждать месяц другой, подсобрать денюжку.
P.S. Когда на Интеле сидел, то от встройки задействовал второй монитор. Меньше нагрузка на основную в играх. Была / есть у них такая фишка, карточки работали по отдельности. Надеюсь АМД тоже таким заморочится.
Ryzen 2700, MSI B450-A PRO, DDR4 32GB 3200Mhz, 512GB SSD NWMe +1Tb SSD Samsung+ SEAGATE 6Tb, GIGABYTE Radeon RX 5700XT 8Gb, Монитор 32", Vinga 750W