Флудилка:)

Автор S!N, 29 Квітень 2008, 13:06:50

Попередня тема - Наступна тема

graved1gger

Цитата: max.sim від 19 Березень 2023, 20:48:18Але ОС може й не запуститься, твої ж слова, то чим же воно краще буде за сату?  ;D
Це ж таких порад наслухаються, що NVMe краще за сату, а потім купують NVMe туди, де потім треба перехідник, щоб воно хоч якось працювало, і бажано, щоб при цьому відяха в х8 не відвалилась.  :)
ти пропустив шо гаев має його ВЖЕ на руках?
купити нвме туди де треба адаптер зараз доволі важко, бо знайти мамку чи ноут без м2 нереально зараз
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

graved1gger

Цитата: max.sim від 19 Березень 2023, 20:48:18Таке враження, що ти маєш комп не заради того, щоб він працював, а щоб на нього дивитись. Ну шлейфи і шлейфи, взяв закритий корпус і взагалі по барабану на них. І ХЗ що там у тебе за гул та вібрації на ХДД були, але у мене зараз гул та вібрації можуть бути лише від того, що пилюка на вентиляторах накопичилась, а ХДД взагалі не чую. Якби він буд дохлий - то щось і було б, тріщав би трохи. Але це ми беремо конфіги, де на ЦП стоїть тихий кулер, а якщо там сток якийсь як зазвичай - то абсолютно пофіг, який там у тебе ХДД - боксовий кулер ЦП його все одно перекриє.

будь-який хдд коли крутиться вібрує і шумить. хтось більше хтось менше. 5400 обертів ще ок, 7200 та 10000 - навіть топові це адіще. якщо ти не відчуваєш вібрацій чи шуму, значить в тебе фоновий шум в кімнаті вище, вентилятори шумлять, трамвай поруч їздить, чи юзер просто глуховатий.

я описав свій кейс, мені так комфортніше і зручніше, не означає шо хтось має повторювати, але не треба мені тут доводити що я маю не вірити власним очам та вухам. це смішно.
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 19 Березень 2023, 21:47:42будь-який хдд коли крутиться вібрує і шумить. хтось більше хтось менше. 5400 обертів ще ок, 7200 та 10000 - навіть топові це адіще. якщо ти не відчуваєш вібрацій чи шуму, значить в тебе фоновий шум в кімнаті вище, вентилятори шумлять, трамвай поруч їздить, чи юзер просто глуховатий.

я описав свій кейс, мені так комфортніше і зручніше, не означає шо хтось має повторювати, але не треба мені тут доводити що я маю не вірити власним очам та вухам. це смішно.
нє
10ezex в моєму корпусі не вібрує (в іншому може гудіти)
чутно тільки тріск при доступі в кінець диску. в першій половині він буквально безшумний на фоні вентиляторів

а от тошиба, яку зараз вюди тулять - це піздєц... у ньго гул який чути незалежно від вентиляторів, навіть коли вони шумлять значно гучніше - це не перебиває гул

graved1gger

Цитата: max.sim від 19 Березень 2023, 20:55:56Ну так а якщо ігри "тих років" - то чого ж воно зараз буде не ОК? Чи треба неодмінно купити 1ТБ NVMe, щоб грати у ігри +-2010 років?
та грай на чому хочеш, я нікого не змушую. звісно ти можеш відкидати реальність і казати шо нема різниці між хдд та ссд для гри з 2011, це теж твій вибір.

я ще півтора роки тому юзав кілька хдд. і навіть ігри там стояли... зараз граю в свтор, який 2011 і на ссд значно швидше завантажується ніж на хдд. Ти не повіриш, але я на свій старий комп коли гра релізилась купив перший свій ссд - куршіал м4 бо чекати доки завантажиться хоч щось вічність було не ок. звісно, максім знає краше і маю не вірити власним очам...

graved1gger

Цитатанє
Цитата: Edd.Dragon від 19 Березень 2023, 21:51:26чутно тільки тріск при доступі в кінець диску
Цитата: Edd.Dragon від 19 Березень 2023, 21:51:26буквально безшумний на фоні вентиляторів
я канешна вибачаюсь, так "нє", чи тріск у другій половині і на фоні не чутно?

Цитата: graved1gger від 19 Березень 2023, 21:47:42значить в тебе фоновий шум в кімнаті вище

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 19 Березень 2023, 21:41:25ти пропустив шо гаев має його ВЖЕ на руках?
купити нвме туди де треба адаптер зараз доволі важко, бо знайти мамку чи ноут без м2 нереально зараз
доречі мамки на нижніх чіпсетах типу H410 зазвичай віддають йому всьго одну лінію. він як би і є, але не зрозуміло що з цим робити  ;D

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 19 Березень 2023, 21:51:26а от тошиба, яку зараз вюди тулять - це піздєц... у ньго гул який чути незалежно від вентиляторів, навіть коли вони шумлять значно гучніше - це не перебиває гул
в кожного хдд свій "гул". є гул відносно гучний який не бісить, а є страшний гул, наче тихий, але бісить завжди.

в деяких корпусах раніше робили прикольні гумові вставки в які вже тикався хдд, це в принципі допомагало

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 19 Березень 2023, 21:54:32я канешна вибачаюсь, так "нє", чи тріск у другій половині і на фоні не чутно?

а він в кінці де тріщіть все ще пустий, або там баласт, який місяцями ніхто не чіпає. я знаю що він там тріщіть, але не слухаю це

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 19 Березень 2023, 21:55:21доречі мамки на нижніх чіпсетах типу H410 зазвичай віддають йому всьго одну лінію. він як би і є, але не зрозуміло що з цим робити  ;D
ну слухай, їм вже скіки? роки 4? ну й там всього 6 ліній так шо...

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 19 Березень 2023, 21:57:23в кожного хдд свій "гул". є гул відносно гучний який не бісить, а є страшний гул, наче тихий, але бісить завжди.

в деяких корпусах раніше робили прикольні гумові вставки в які вже тикався хдд, це в принципі допомагало
проти гулу самого по собі не допомагає
допомогає проти вібрації і проти підсилення звуку гулу корпусом, якщо створюється резонанс.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 19 Березень 2023, 21:58:51ну слухай, їм вже скіки? роки 4? ну й там всього 6 ліній так шо...
всього 4

Edd.Dragon

фред

Я не пропал, я регулярно перечитываю флудилку...
¯\_(ツ)_/¯

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 19 Березень 2023, 22:00:13проти гулу самого по собі не допомагає
допомогає проти вібрації і проти підсилення звуку гулу корпусом, якщо створюється резонанс.
+++
і проти тріску чи клацання головкою не допомагало

Edd.Dragon

а на роботі це просто триндєц
як не втулка на вентилі торохтить, так хдд

по 3-4 компа в кімнатах - то жесть
видувні вкнтилятори на корпусі в першу чершу вимикаємо, коли в корпус ліземо. нашо вони там взагалі, там продувати нічого. цікаво скільки вони без торохтіння пропрацювали...

Edd.Dragon

доречі щодо браузерів і старих інтеловських відеочіпів.

є така гра forge of empires. В браузері вона малюється на html5. Так от в хромі на встройкі вона вважай що не працює. Тобто ніякого хардварного прискорення і сотні спрайтів відмальовуються що фіг дочекаєшься.

А в ФФ виявляється, що все ок. Відеочіп ніфіга не сміття, прискорювати можна, всьо працює як і на більш сучасній/потужній техніці. В Опері теж прискорюється. Тобто і сам хроміум як рушій - не винен.

Тобто Хром сасьоооот! Хоча міг би не сосать (як показує опера)

aNGeL

Цитата: фред від 19 Березень 2023, 22:03:35Я не пропал, я регулярно перечитываю флудилку...
обжився?
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 19 Березень 2023, 22:29:46Тобто Хром сасьоооот! Хоча міг би не сосать (як показує опера)
а ти не помічав, що на деяких відяхах 4к@60фпс або 8к на ютубі в хромі може підлагувати, і те саме відео в фф працює без підлагувань?

мені здається хром якось важко працює з відяхами

graved1gger

блин давно хочу з хрома спригнути а всьо ніяк не наважусь

фред

¯\_(ツ)_/¯

aNGeL

Цитата: graved1gger від 19 Березень 2023, 23:08:18блин давно хочу з хрома спригнути а всьо ніяк не наважусь
Не спригуй. Користуйся різними браузерами. У мене 4шт стоїть.
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

Sanьka

Цитата: graved1gger від 19 Березень 2023, 19:27:47ну ноут оно 34500, мабуть найдорожча покупка.
https://hard.rozetka.com.ua/370504431/p370504431/?utm_l=r&gclid=CjwKCAjwiOCgBhAgEiwAjv5whF_irjTEMc6IijouOoXvzAOPRxMsbWifCNVlNWiu0HCqvJxGat1NEhoCEXwQAvD_BwE
 ;D
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.
Главный эксперт во всем!!!

Миха

Цитата: graved1gger від 19 Березень 2023, 23:01:57а ти не помічав, що на деяких відяхах 4к@60фпс або 8к на ютубі в хромі може підлагувати, і те саме відео в фф працює без підлагувань?

мені здається хром якось важко працює з відяхами
А раніше було навпаки  :-\
В случае атаки ботов - три красных свистка вверх.

Vlad

Цитата: Edd.Dragon від 19 Березень 2023, 21:51:26тошиба, яку зараз вюди тулять - це піздєц... у ньго гул який чути незалежно від вентиляторів
В начале нулевых стоял HDD от IBM на 4 гига. Там был даже не гул, а вой.
Цитата: aNGeL від 20 Березень 2023, 08:17:46Користуйся різними браузерами. У мене 4шт стоїть.
У меня 3.
Цитата: graved1gger від 19 Березень 2023, 23:01:57мені здається хром якось важко працює з відяхами
Я пробовал без аппаратного ускорения. Вот там подлагивает, точнее рывками идёт. :)
Ryzen 2700, MSI B450-A PRO, DDR4 32GB 3200Mhz, 512GB SSD NWMe +1Tb SSD Samsung+ SEAGATE 6Tb, GIGABYTE Radeon RX 5700XT 8Gb, Монитор 32", Vinga 750W

GA-EV3

Цитата: max.sim від 19 Березень 2023, 13:44:30У мене досі під ігри використовується і HDD-шна класика WD10EZEX, для усіляких ігор минулих років вистачає з головою
Стімівська Сіберія 3 в мене дуже повільно завантажується, як сама гра, так і рівні. Не знаю, чи пов'язано це з тим, що тека "Бібліотека Стім" розташована на ХДД?
Поторопитесь восхищаться человеком, ибо упустите радость!

max.sim

Цитата: graved1gger від 19 Березень 2023, 21:41:25ти пропустив шо гаев має його ВЖЕ на руках?
реально чи ні - а гаев шукає адаптер, бо мабуть немає м2. А як він у нього опинився - я хз. Я ж теж можу піти купити собі ДДР5 і потім сказати, що якось воно не лізе, а ви ж казали, що вона буде швидша за мою ДДР4-3200, тож давайте зараз щось заколхозимо.  :)

Цитата: graved1gger від 19 Березень 2023, 21:47:42будь-який хдд коли крутиться вібрує і шумить. хтось більше хтось менше. 5400 обертів ще ок, 7200 та 10000 - навіть топові це адіще.
EZEX на 7200 - ніякого особливого шуму, комп тихий, та й чого диску шуміти, якщо він не працює постійно?

Цитата: graved1gger від 19 Березень 2023, 21:52:09я ще півтора роки тому юзав кілька хдд. і навіть ігри там стояли... зараз граю в свтор, який 2011 і на ссд значно швидше завантажується ніж на хдд. Ти не повіриш, але я на свій старий комп коли гра релізилась купив перший свій ссд - куршіал м4 бо чекати доки завантажиться хоч щось вічність було не ок. звісно, максім знає краше і маю не вірити власним очам...
Я дивуюсь, як ти взагалі в ігри грав у дитинстві, вони ж так довго без ССД завантажувались... Чи ті не грав, допоки ССД не вийшли? Чи для тебе різниця у 10 секунд завантаження - це щось суттєве? Але ж і зараз сучасні ігри стають такі величезні, що і на ССД чекати треба, тож яка різниця, чекати стару гру з ХДД, чи нову с ССД? Чи нову гру треба вже цілком у оперативку заливати, а то чекати завантаження довго?  :)

aNGeL

aNGeL

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 16:35:44Чи для тебе різниця у 10 секунд завантаження - це щось суттєве?
для мене - так  :-[

max.sim

Цитата: aNGeL від 20 Березень 2023, 16:45:36для мене - так  :-[
А на що ти їх витратиш з користю?

max.sim

Цитата: graved1gger від 19 Березень 2023, 21:52:09бо чекати доки завантажиться хоч щось вічність було не ок. звісно, максім знає краше і маю не вірити власним очам...

Хтось може пояснити, навіщо тут SSD?

Vlad1

«Дайте мені Волю, або поцілуйте мене в дупу!»

graved1gger

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 16:35:44Я дивуюсь, як ти взагалі в ігри грав у дитинстві, вони ж так довго без ССД завантажувались... Чи ті не грав, допоки ССД не вийшли? Чи для тебе різниця у 10 секунд завантаження - це щось суттєве? Але ж і зараз сучасні ігри стають такі величезні, що і на ССД чекати треба, тож яка різниця, чекати стару гру з ХДД, чи нову с ССД? Чи нову гру треба вже цілком у оперативку заливати, а то чекати завантаження довго?  :)
ти дивуєшся що мені подобається покращення?
ще й пишеш наче це погано... самому не смішно?

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 16:35:44Чи нову гру треба вже цілком у оперативку заливати
я не проти до речі

graved1gger

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 16:35:44за мою ДДР4-3200,
прикинусь тобою: ти шо? нашо ти купив ддр4-3200!!! треба купувати ддр4-2133! ти що кудись поспішаєш???!!11

graved1gger

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 16:35:44А як він у нього опинився - я хз.
ти ХЗ. але ти розвів тему як воно не потрібно.
може потрібно не бути Х і трохи З? а потім вже все інше?

я не розумію, чому ти настільки не приймаєш інші варіанти крім своїх?

Dmytro

У меня до сих пор игры на ХДД есть и все в порядке, никаких жалоб.
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

graved1gger

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 16:35:44EZEX на 7200 - ніякого особливого шуму, комп тихий
ти розумієш що "тихий" це суб'єктивно? ти свідомо проігнорував що я писав, що може в тебе фоновий шум, трамвай чи глухота.

особливого)) а неособливий?

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 16:35:44якщо він не працює постійно?

так ти ж кажеш шо ігри і взагалі документи там  тримати. оно шиндовс індексацію може запустити, чи просто чого звернутись до хдд. чи ти по пакам поліз.

Edd.Dragon

Ну двигатель диска должен работать всегда, чтобы не дергаться туда сюда. А гул кау раз от его работы.

Та даже если и будет выключаться через 20 минут простоя. Вклюячаться и гудеть же все равно будет? Так что когда гудит раздражительно, то хочется его выкинуть из домашнего компа.

Edd.Dragon

А сибирь 3 будет и на ссд долго грузиться, полагаю

graved1gger

трохи для контексту.
я от прям зараз тикаю хром, відкрита купа вкладок, робота, торренти, кіно(на паузі) і ще різне барахло - в мене у компі жоден вентилятор не крутиться.
знаєш як на цьому тихому фоні добре чути вінти? особливо коли комп оупен стенд в 60см від вуха?
ну і для контексту, особисто для мене реально тихі вентилятори - нокта а-15 чи арктік п120 на 500 оборотах вже гучно, хоча реально тихіше ну не буде.

graved1gger

так, і сплю я в труні щоб не чути шум!

max.sim

Цитата: graved1gger від 20 Березень 2023, 18:36:17прикинусь тобою: ти шо? нашо ти купив ддр4-3200!!! треба купувати ддр4-2133! ти що кудись поспішаєш???!!11
так поспішаю, але не поперед батька в пекло, як ти.  :D Адже я спочатку впевнився, що воно буде працювати без костилів.

Цитата: graved1gger від 20 Березень 2023, 19:01:05знаєш як на цьому тихому фоні добре чути вінти? особливо коли комп оупен стенд в 60см від вуха?
ну і для контексту, особисто для мене реально тихі вентилятори - нокта а-15 чи арктік п120 на 500 оборотах вже гучно, хоча реально тихіше ну не буде.
От ми і дійшли до того, що у тебе не ПК, а якийсь опенстенд в 60см від вуха, тоді як нормальний ПК повинен стояти під столом, і не буде тобі заважати нічого у ньому, окрім стокового кулера.

І чого це у тебе абсолютна тиша у кімнаті, ти що, у морзі сидиш? У мене вулиця за вікном, як майже у всіх людей, там можуть і машини їздити, і пташки співають, і вітер іноді дме та ворушить листя на дереві одразу за моїм вікном. І сам я зазвичай у навушниках(хоча якраз навушники навіть умовно підсилюють гул від вентилятора, коли він трохи запилився, це добре чутно). У звичайній кімнаті вдень не може бути настільки тихо, щоб ти чув нормальний ХДД і нічого іншого.

max.sim

Цитата: Edd.Dragon від 20 Березень 2023, 18:57:13Ну двигатель диска должен работать всегда, чтобы не дергаться туда сюда. А гул кау раз от его работы.
Ну під час гри то чи не пофіг на нього? Звичайно, я вже не пам'ятаю, як там може гарчати якийсь IBM 4МБ чи Toshiba, але можу впевнено сказати, що якщо зняти навушники - то під час гри буде набагато сильніше чути перемикачі клави та мишки, ніж мій HDD. Чи може вже і мишку на омронах неможна використовувати?

graved1gger

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 19:26:04так поспішаю, але не поперед батька в пекло, як ти.  :D Адже я спочатку впевнився, що воно буде працювати без костилів.
тобто ддр4-3600-3800-4000 ти не сприймаєш як клас, бо хмп профілі закінчуються на 3200 для ддр4?

окей. я тебе зрозумів.

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 19:26:04нормальний ПК повинен стояти під столом
"нормальний" - для кого? для твоїх особистих вподобань?
"повинен" - кому повинен? для кого? чого саме повинен?
"під столом" - а коли роблять сетапи і системний блок на столі під вухом, то це не можна?

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 19:26:04і не буде тобі заважати нічого у ньому, окрім стокового кулера.
я маю зробити так як ти кажеш і ніяк інакше і тоді мені ТОЧНО не буде шуміти хдд. ну давай комп викенемо у сусідню кімнату і скажемо що так мають робити всі.
якусь люту надуману хуєту про стоковий кулер навіть коментувати нема сенсу, зважаючи що я детально описав свій кейс вище.

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 19:26:04І чого це у тебе
не можна? заборонено?

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 19:26:04І чого це у тебе абсолютна тиша у кімнаті, ти що, у морзі сидиш?
ніхто не казав за абсолютну. але я люблю тишу, взимку вікна закриті.
про морг відповів вище.

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 19:26:04У звичайній кімнаті вдень не може бути настільки тихо, щоб ти чув нормальний ХДД і нічого іншого.
повторюю ще раз, якщо комп близько і нічого в компі не крутиться більше, то хдд добре чутно. в деяких випадках ще й вібрації

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 19:30:47то під час гри буде набагато сильніше чути перемикачі клави та мишки, ніж мій HDD. Чи може вже і мишку на омронах неможна використовувати?
маніпуляція. я вище описав кейс. там про гру/кіно не було мови. хоча відповідаючи на твоє питання, коли виключається звук в грі/кіні то раптом на фоні тихих вентиляторів на 500-600 обертів гул хдд чутний.

graved1gger

ну а так я тебе зрозумів.
тільки норми і стандарти ім макс.лєніна, всі ПОВИННІ підходити під ці норми

Edd.Dragon

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 19:30:47Ну під час гри то чи не пофіг на нього? Звичайно, я вже не пам'ятаю, як там може гарчати якийсь IBM 4МБ чи Toshiba, але можу впевнено сказати, що якщо зняти навушники - то під час гри буде набагато сильніше чути перемикачі клави та мишки, ніж мій HDD. Чи може вже і мишку на омронах неможна використовувати?
не, тошиба терабайтник гудит раздражающе на особенной частоте. вентилятор проца воет громче, но этот гул залезает тебе не в уши а в самое сердце. И через корпус распространяется по всей комнате. И раздражает в отличии от шума вентиляторов! Единственный выход - отсоединить винт от корпуса и водрузить на губки. И поставить комп подальше  Тогда гул далеко не распространяется.

А с езексом в подходящем не резон рующим на него корпусе (когда система не на нем) частенько задаешься вопросом - а не здох ли он? Надо бы дефрагментатор запустить, карту диска проверить... Двигатель не слышно совсем без хорошего усиления тонколистовым корпусом.

Это реально как добро и зло. Все остальные 7200, которые я встречал в своей жизни, все были посредине. Езексы кстати шумноватые тоже слышал.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 20 Березень 2023, 20:21:46ну а так я тебе зрозумів.
тільки норми і стандарти ім макс.лєніна, всі ПОВИННІ підходити під ці норми

комп з під дупи прибери! вібрірує йому...

а компу воно як? під дупою твоєю. я б теж завив як хдд...

aNGeL

Цитата: max.sim від 20 Березень 2023, 17:30:19А на що ти їх витратиш з користю?
Точно не на очікування

Edd.Dragon

Кстати, положа руку на сердце, меня больше раздражает смена шума, т.е. полная тишина --> нераздражающий шорох --> завывыния то одной то другой турбины в пиках нагрузки --> шорох завывание шорох тишина. Как в таких условиях не сорваться на хдд?!

Это как в пасмурный день солнце то включается, то выключается. Сюда. Туда.

А когда нераздражающе шелестит перманентно, то кого это ипет? Ну пока это не дьявольская тошиба ...

aNGeL

Цитата: graved1gger від 20 Березень 2023, 19:01:05трохи для контексту.
я от прям зараз тикаю хром, відкрита купа вкладок, робота, торренти, кіно(на паузі) і ще різне барахло - в мене у компі жоден вентилятор не крутиться.
знаєш як на цьому тихому фоні добре чути вінти? особливо коли комп оупен стенд в 60см від вуха?

Давай я тобі за недорого продам корпус
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/corsair-carbide-270r-cc-9011106-ww/