Помощь в выборе видеокарт и систем охлаждения к ним + FAQ

Автор Edd.Dragon, 24 Липень 2008, 13:34:19

Попередня тема - Наступна тема

Glebun

А як сильно підвищена частота ядра сприяє фпс?
І що ти маєш на увазі під "не найкраща"? Приблизно скільки градусів різниці? Чи відчується ця різниця на практиці?

АПД: подивився всі сторінки купівлі, там інша карта з частотою 860, а не 1Ггц, як на хотлайні.

Тому вибираю між цими:
http://hotline.ua/computer-videokarty/gigabyte-gv-r785oc-2gd/
http://hotline.ua/computer-videokarty/sapphire-radeon-hd7850-2-gb-11200-01/

Яка буде твоя фінальна думка?

Sanьka

Цитата: Glebun від 18 Липень 2012, 17:12:53І що ти маєш на увазі під "не найкраща"? Приблизно скільки градусів різниці?
погугли обзоры.
Цитата: Glebun від 18 Липень 2012, 17:12:53Чи відчується ця різниця на практиці?
Если не разгонять, но нет. Разве что шуму больше.
Цитата: Glebun від 18 Липень 2012, 17:12:53Яка буде твоя фінальна думка?
Гигабайт.
Главный эксперт во всем!!!

Glebun

Voldemar

Цитата: Glebun від 18 Липень 2012, 16:21:35Ось ця від PowerColor http://hotline.ua/computer-videokarty/powercolor-hd7850-2-gb-ax7850-2gbd5-2dhмає найвищу частоту ядра і найменшу мінімальну ціну - може, вона і є оптимальним варіантом?
Там опечатка, разогнанная вот эта моделька: http://hotline.ua/computer-videokarty/powercolor-hd7850-2-gb-pcsplus-ax7850-2gbd5-2dhpp/

SilverK

Ну все таки пам'ять пам'яттю, але судячи з цього старенька GTX570 ще гарно виглядає. ;)

Glebun

А нічого, що у цієї карти в специфікаціях вказано Pci-e 3.0, а у моєї мп лише 2.0?

Sanьka

Цитата: Glebun від 19 Липень 2012, 23:04:34А нічого, що у цієї карти в специфікаціях вказано Pci-e 3.0, а у моєї мп лише 2.0?
Нет, они совместимы. И сейчас ревизии 2.0 хватает вполне. Это никак не отразится на карточках с ревизией 3.0

Glebun

Armatura

Всем привет, снова я. Сегодня получу свой термоклей и займусь видеокартой. Как вы думаете, нормально ли будет, если я отрежу вот эту медную часть от штатной СО

которая охлаждает чипы питания

Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

и поставлю ее вместо тех радиаторов, которые есть в комплекте с Acellero S1

DMX

Не думаю що ідея гуд. Потім коли прийдеться продавати карточку то продати її з рідною СО буде вигідніше ніж вже з Acellero.
Position Of Power

Armatura

DMX

На рахунок цього не хвилюйся, якщо й буду продавати, то продам її за копійки. Як це буде в плані охолодження?

DMX

Я про те що можна потім продати окремо й Acellero S1 і вийде більш вигідно ніж продавати карту в зборі з СО, так як на СО ніхто не дивиться. ;)
Ну впринципі якщо рідний радіатор залізе під Acellero S1 то можна спробувати, так як всетаки мідь + радіатор більший, хоча я б цього не робив, радіатори від Acellero S1 не такі вже й погані.
Position Of Power

Armatura

DMX

Питання продажу мене зовсім не хвилює, мені потрібна ваша авторитетна думка з питання встановлення мідної частини(яка на картинці) СО на чіпи живлення. Чи буде вона ефективною та достатньо охолоджувати те що треба і таке інше.

Sanьka

Цитата: Armatura від 20 Липень 2012, 14:15:41и поставлю ее вместо тех радиаторов, которые есть в комплекте с Acellero S1
Я тебе уже говорил об этом. Так будет лучше (не намного правда)

Armatura

Sanьka

Понятно. Просто отрезать и не снимая термопрокладок прикрепить на винтах?

Sanьka

Цитата: Armatura від 20 Липень 2012, 15:44:08Понятно. Просто отрезать и не снимая термопрокладок прикрепить на винтах?
Да, так как элементы не на одном уровне что бы использовать термопасту.

Armatura

Думаю что с креплением этого кусочка не будет проблем. Да и с охлаждением чипов питания тоже.

DMX

Цитата: Armatura від 20 Липень 2012, 14:17:54Чи буде вона ефективною та достатньо охолоджувати те що треба і таке інше.
Я вже відповів, так як тут вивід сам напрошується:
Цитата: DMX від 20 Липень 2012, 14:04:40так як всетаки мідь + радіатор більший
а звідси й відповідь що єфективніше всетаки буде рідний радіатор, а не ті маленькі обрізки.
Position Of Power

Voldemar

В третьем квартале NVIDIA планирует представить еще два графических решения http://www.easycom.com.ua/news/v_tretem_kvartale_nvidia_planiruet_predstavit_esche_dva_graficheskih_resheniya/?lang=ru

ЦитатаНа данный момент подтвержден только выход NVIDIA GeForce GTX 660 Ti, которая по своей производительности должна быть равна AMD Radeon HD 7950.
если это будет действительно так, то имеет смысл ждать ее выхода...хотя что-то мне кажется что производительность будет на уровне 7870.

ЦитатаВидеокарта NVIDIA GeForce GTX 660 ожидается стоимостью около 229 $
Цена довольно интересная, осталось дождаться оф.характеристик и тестов.

Sanьka

Цитата: Voldemar від 20 Липень 2012, 20:57:52если это будет действительно так, то имеет смысл ждать ее выхода...хотя что-то мне кажется что производительность будет на уровне 7870.
при цене в 300 баксов это будет не удивительно. 7870 уже опустится к этой отметке, ведь АМД начала снижать цены.

Armatura

Что-то клей долго не застывает, в чем может быть проблема?

Денис235

Здравствуйте, помогите подобрать видеокарту, типа 7770 незнаю БП потянет?
проц.- Athlon X2 5200+
блок питания- termaltake TR2-420 PP

Sanьka

Цитата: Денис235 від 22 Липень 2012, 21:59:14Здравствуйте, помогите подобрать видеокарту, типа 7770 незнаю БП потянет?
Можно взять 7770, БП потянет. Карта отличная и очень экономная как для своего уровня. Она будет даже с запасом.
Если апгрейда ЦПУ не будет, то можно взять и менее мощную например 7750, так как данный ЦПУ навряд ли сможет выжать все из 7770.

SilverK

Вітаю, народ. Мене сьогодні з самого ранку порадувала моя відеокарта тим, що перестала працювати. Це дуже дивно, так як вчора нормально виключив ПК і + мама витягнула з електромережі видовжувач, тож цілу ніч він був знеструмлений.
Вранці увімкнув і спостерігав таке: темний екран, але система (судячи зі звуку запуску) завантажилася. При вимкненні ПК ніби вимикався, але вентилятори продовжували працювати, допомогло лише довготривале утримування кнопки запуску.
Зараз під'єднав до вмонтованої графіки і все працює, але цікавить питання: якого милого, яка причина і чи є спосіб відновити відеокарту?

WEBLegolas

Цитата: Катарина Сергій від 03 Серпень 2012, 11:27:30Вітаю, народ. Мене сьогодні з самого ранку порадувала моя відеокарта тим, що перестала працювати. Це дуже дивно, так як вчора нормально виключив ПК і + мама витягнула з електромережі видовжувач, тож цілу ніч він був знеструмлений.Вранці увімкнув і спостерігав таке: темний екран, але система (судячи зі звуку запуску) завантажилася. При вимкненні ПК ніби вимикався, але вентилятори продовжували працювати, допомогло лише довготривале утримування кнопки запуску. Зараз під'єднав до вмонтованої графіки і все працює, але цікавить питання: якого милого, яка причина і чи є спосіб відновити відеокарту?
Співчуваю колега по нещастю. В мене нещодавно була майже аналогічна ситуація, лише відеокарта не показувала чорний екран, а якусь спотворену картинку.  А в тебе яка відеокарта на цьому ПК?
Спробуй під'єднати спершу до іншого відео-виходу і ще спробуй все ж цю відеокарту на іншому ПК, бо це ж може бути і проблема у гнізді в мат.платі чи ще чомусь на мат.платі.

SilverK

Дякую за співчуття :) Але я вже випробував інше гніздо, інший шнур і жодного результату.

WEBLegolas

Цитата: Катарина Сергій від 03 Серпень 2012, 11:43:35
Дякую за співчуття :) Але я вже випробував інше гніздо, інший шнур і жодного результату.
А все ж іншу мат.плату? Якщо і то не допоможе то тільки у СЦ або до друга-шамана по платах. Ще поглянь на відеокарту чи немає видимих фізичних змін.

DMX

Серж, шкода але 8600 певно вже спеклась :( Роки беруть своє + вона в тебе з самого початку з пасивною СО, тому можливо й таке що чіп відстав від текстоліту. Перевір відео на іншому компі. Якщо ж і там все глухо знач їй прийшов кінець, але можна спробувати її прогріти.
Position Of Power

SilverK

З МП все добре, відеокарту я оглянув... Жодних видимих причин несправності. Кажу ж комп працює, але на вмонтованому відео, тож сумніваюся, що проблема в мамці, хіба в слоті РСІ-Е. Карточку перевірю як буде змога на сестровому ПК.

На рахунок прогріву я вже також думав, але спочатку попробую на іншому компі.

Дійсно, ця карточка через багато пройшла :)

WEBLegolas

Цитата: Катарина Сергій від 03 Серпень 2012, 12:00:04На рахунок прогріву я вже також думав
Це може бути не тільки відвал чіпу, а і іншу несправності на платі.

Grey Viper

Помогите подобрать видеокарту. Свой выбор остановил на 7950. Подскажите, какая из них наиболее оптимальная для покупки по эффективности СО и заводскому разгону и сколько Вт потребляет посоветованный вами экземпляр. Также необходимо, чтобы она могла выводить изображение на 4 монитора: 1 HDMI, 1 DVI, и 2 D-sub, подключенных к DP. Еще меня интересует вопрос, с помощью какого переходника можно покдлючить D-Sub монитор к DisplayPort? В моем случае нужен активный? И есть ли принципиально отличие mini DisplayPort от обычного DP? Заранее спасибо за помощь :)!

DMX

Position Of Power

Voldemar

Цитата: Grey Viper від 03 Серпень 2012, 12:16:57
Помогите подобрать видеокарту. Свой выбор остановил на 7950. Подскажите, какая из них наиболее оптимальная для покупки по эффективности СО и заводскому разгону и сколько Вт потребляет посоветованный вами экземпляр. Также необходимо, чтобы она могла выводить изображение на 4 монитора: 1 HDMI, 1 DVI, и 2 D-sub, подключенных к DP. Еще меня интересует вопрос, с помощью какого переходника можно покдлючить D-Sub монитор к DisplayPort? В моем случае нужен активный? И есть ли принципиально отличие mini DisplayPort от обычного DP? Заранее спасибо за помощь :)!
Рекомендую выбирать из вот этих вариантов:
Sapphire HD 7950 OC Version
MSI Radeon HD 7950 Twin Frozr 3GD5/OC
Gigabyte Radeon HD 7950 (GV-R795WF3-3GD)
ASUS Radeon HD 7970 DirectCU II

У всех экземпляров хорошая СО и присутствует заводской разгон :)

P.S. Как вариант можно немного добавить и взять 7970: XFX FX-797A-TDBC или Gigabyte GV-R797OC-3GD

DMX

Цитата: Voldemar від 03 Серпень 2012, 12:53:34Рекомендую выбирать из вот этих вариантов:
Sapphire HD 7950 OC Version
Підтримую. Дуже хороша карточка вийшла від Sapphire.
Від себе добавлю варіант від XFX, обзорчик - XFX R7950 Double Dissipation Edition в обзорі якраз можна послухати карточку, глянути графік споживання нею Вт, показники розгону і детальний огляд СО.
Тому я би радив вибрати щось з цих двох - http://hotline.ua/computer/videokarty/cmp/?s=554229-576291
Position Of Power

Sanьka

Цитата: Катарина Сергій від 03 Серпень 2012, 11:43:35Але я вже випробував інше гніздо, інший шнур і жодного результату.
Если СО пассивная то отвал чипа очень вероятен. Сначала конечно надо обойтись малой кровью - проверкой на другом ПК. Если нет, то терять нечего, прожарка в духовке, а еще лучше монтажным феном тебе в помощь. Многим помогло.

Цитата: Grey Viper від 03 Серпень 2012, 12:16:57Свой выбор остановил на 7950. Подскажите, какая из них наиболее оптимальная для покупки по эффективности СО и заводскому разгону и сколько
Рекомендую HIS HD7950 IceQ Turbo 3GB H795QT3G2M http://hotline.ua/computer-videokarty/his-hd7950-iceq-turbo-2gb-h795qt3g2m/ частоты 900/5000
В отличие от выше предложенных, данная карта выбрасывает горячий воздух наружу. Это огромнейший плюс в закрытом корпусе, ведь 200Ватт (хотя в реале куда меньше) тепла внутри корпуса довольно сильно портят картину. И видяха гоняет уже и так прогретый воздух.

stasik

Подскажите какую видеокарту выбрать. в игры не играю.смотрю видео включая blu-rey.возможно в будущем видео 3d. чтоб сильно не переплачивать и с заделом на будущее.
m4a785g htpc / amd athlon ii 640

LoRDEP

Цитата: stasik від 04 Серпень 2012, 23:55:06
Подскажите какую видеокарту выбрать. в игры не играю.смотрю видео включая blu-rey.возможно в будущем видео 3d. чтоб сильно не переплачивать и с заделом на будущее.
m4a785g htpc / amd athlon ii 640
http://hotline.ua/computer-videokarty/sapphire-radeon-hd6750-512-mb-11186-06/
Підтримка HDMI 1.4a.

SilverK

Якщо це на майбутнє, то можна придивитися і до більш дорогих моделей: GТХ 550Ті або Радеон 6850.

Sanьka

Цитата: stasik від 04 Серпень 2012, 23:55:06одскажите какую видеокарту выбрать. в игры не играю.смотрю видео включая blu-rey.возможно в будущем видео 3d.
Рекомендую HIS HD7750 iCooler 1GB H775F1GD http://hotline.ua/computer-videokarty/his-hd7750-icooler-1gb-h775f1gd/
Последнее поколение карт с всеми последними примочками, очень экономная для своего класса, последние технологии энергосбережения.

Voldemar

А что скажите про Powercolor HD7950 (AX7950 3GBD5-2DH) стоит ли ее брать за 270$? или лучше взять GIGABYTE HD7870 (GV-R787OC-2GD) за 300$  :-\

Эх перезвонили с инет-магазина сказали что цена ошибочная и стоит Powercolor HD7950 ~400$ :(
Вопрос снимается.

GA-EV3

Нужна видеокарта до 1000грн под Атлон II Х2 3Ггц с этого магазина:
http://www.era.kh.ua/videocards/PCI-express/
Поторопитесь восхищаться человеком, ибо упустите радость!

Sanьka

GA-EV3

А почему не 550Ti?
Всё, заказал товарищ себе вот это видео:
http://www.era.kh.ua/videocards/PCI-express/powercolor_hd_7770_1024_ax7770_1gbd5-pp2dh___44123.html
На вопрос, почему не из двух рекомендованых выше, был дан такой ответ:
Цитатану так эта помощьнее чучуть
:D
Санька, спасибо за консультацию! :)

Sanьka

Цитата: GA-EV3 від 15 Серпень 2012, 16:11:16А почему не 550Ti?
Потому что 550Ти везде сливает 7770.  К тому же 7770 меньше жрет и лучше гонится. http://www.overclockers.ua/video/amd-radeon-hd7770-hd7750-asus/1/
Цитата: GA-EV3 від 15 Серпень 2012, 16:11:16Санька, спасибо за консультацию!
;)

GA-EV3

А как та, что они заказали? Я про неё немного нашёл, вроде не ругают:
http://www.overclockers.ua/news/hardware/2012-03-15/108939/

Sanьka

Цитата: GA-EV3 від 15 Серпень 2012, 17:04:41А как та, что они заказали? Я про неё немного нашёл, вроде не ругают:
Норм карта. Разогнана на заводе. Можешь взять Гигу (разница в 20грн).

killer555

День добрый, прошу помоч с выбором видюхи, но переплачивать за то что не будет работать на все 100% как то не охото.
система:
камень :Intel® Core™2 Quad Processor Q6600
(8M Cache, 2.40 GHz, 1066 MHz FSB).
мать: Asus P5K Deluxe  (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394).
Системная память   8192 Мб  (DDR2-800 DDR2 SDRAM):
Kingston 2G-UDIMM   2 Гб DDR2-800 DDR2 SDRAM (Х4).
видео: ATI Radeon HD 3850 (RV670) 512mb. щас стоит.
БП: FCP ATX 400PNF.
Операционная система   Microsoft Windows 7 Ultimate х64.
монитор на 22 Prestigio.
вопрос состоит в том: какую видюху потянет эта система:
1 БЕЗ ЗАМЕНЫ БП (типа бюджетный вариант)
2 С ЗАМЕНОЙ БП (на все что способна данная конфигурация).
зарание благодарен.

SilverK

Яку суму можеш виділити на покупку?
З заміною БЖ можна і GTX660Ti брати, питання чи вона "влазить" в бюджет.

Sanьka

Цитата: killer555 від 11 Вересень 2012, 18:16:07День добрый, прошу помоч с выбором видюхи, но переплачивать за то что не будет работать на все 100% как то не охото.система:
ЦПУ хоть и квад но работает на очень низких частотах. Если его не разгонять, то я бы советовал 7770. Она мощная, очень экономная (для своего класса).
Можно конечно что то уровня 560Ти или 7850, но без разгона ЦПУ не выжмет из нее все, да и БП придется менять.
660Ти не рекомендую, так как цена на нее пока не уситаканилась.