Питання до установки Radeon HD3850

Автор Shugai., 11 Листопад 2008, 15:27:07

Попередня тема - Наступна тема

Shugai.

Коротше, купив Radeon HD3850 і там є вихід на два шлейфи. Один я вивів до блока живлення, а другий підійшов до шлейфа, що з"єднує сідюки/дівідішники із жорстким диском. Я на всяк випадок його під"єднав (інструкції не було), але мені кажуть, що другий кінець не треба було конектити, бо, мовляв, в жорсткому диску механіка і він дає якийсь імпульси на картку і та прораховує операції кілька разів. Питання - треба підключати картку до другого шлейфа чи ні???

MishaM

Цитата: Shugai. від 11 Листопад 2008, 15:27:07
Коротше, купив Radeon HD3850 і там є вихід на два шлейфи. Один я вивів до блока живлення, а другий підійшов до шлейфа, що з"єднує сідюки/дівідішники із жорстким диском. Я на всяк випадок його під"єднав (інструкції не було), але мені кажуть, що другий кінець не треба було конектити, бо, мовляв, в жорсткому диску механіка і він дає якийсь імпульси на картку і та прораховує операції кілька разів. Питання - треба підключати картку до другого шлейфа чи ні???
Ти про що :)? Ніякого шлейфку не потрібно - просто підключи додаткове живлення через 6-pin конектор выд БЖ і встав відеокарту в PCI Express X16. Все :).

Ось зображення 3850 без кулеру. Зверху є 6 - pin роз'єм (чорний) - його і потрібно підключити. Більше нічого.

Shugai.

ага в мене цей 6-pin конектор роздвоюється на два 4--pin конектори, один я вивід на БЖ, а другий ... я вже написав куди... виходить, я неправильно зробив  :( 

MishaM

Цитата: Shugai. від 11 Листопад 2008, 15:36:38
ага в мене цей 6-pin конектор роздвоюється на два 4--pin конектори, один я вивід на БЖ, а другий ... я вже написав куди... виходить, я неправильно зробив  :( 
Тобто ти переключаєш черес перехідник 2 molex --> 6 - pin? Якщо так, то два молека підключаєш до БЖ. Ось так виглядають молекси:

Таким чином, два молекса - до БЖ, вони "сходяться" до 6-ти пінового, який потрібно підключити до відповідного роз'єму на платі.

Edd.Dragon

Цитата: Shugai. від 11 Листопад 2008, 15:36:38
Да не вывел ты его на жесткий диск!

Ты просто присоединил И видеокарту, И жесткий диск к одному и тому же выходу блока питания. Точно так же как ты в тройник включаешь и утюг, и телевизор например. Если других "розеток" (т.е. таких же 4-контактных выходов) у тебя с блока питания не выходит, то ты все сделал правильно. Но обычно торчат лишние, тогда конечно лучше будет распределить разные устройства на разные разъемы\линии. Чисто для самоуспокоения. Например винт и привод на один. А видеокарту на второй отдельно.

Shugai.

Дякую, тепер загалом я вже зрозумів  :) Тобто молекс - це суто по живленню?