Помощь в выборе, покупке ноутбуков, суб/нет буков + их обсуждение + FAQ

Автор SliCk, 01 Квітень 2009, 16:49:44

Попередня тема - Наступна тема

SilverK

Цитата: San4esS від 23 Листопад 2012, 16:35:49есть ли смысл брать тогда Lenovo G580A (59-341489) 4 598 грн
Ну так само собою, що ні!
Але для ігор краще взяти Самсунг.

San4esS

SilverK

demon lord

Хелло пипл, помогите подобрать ноут другу, бюджет 5000  +- 500 грн., для мультимедии, учёбы, игр, пока подобрали что-то типа http://rozetka.com.ua/hp_pavilion_g6-1354sr_b2y84ea/p222949/#tab=characteristics   .
заранее спасибо =0

SilverK

Подивися щось з цього.
Найкращий для ігор - Леново, для роботи - НР ProBook, а "золота середина" - HP Pavilion g6-2283sr (C6S34EA) 5 416 грн.

Sanьka

Цитата: demon lord від 27 Листопад 2012, 10:31:01Хелло пипл, помогите подобрать ноут другу, бюджет 5000  +- 500 грн., для мультимедии, учёбы, игр, пока подобрали что-то типа
Самое тяжелое из списка - игры. Значит надо учесть видяху.
Думаю HP ProBook 4540s (B7A56EA) http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/hp-probook-4540s-b7a56ea/
У него матовый экран!!! Мощная видяха + остальные параметры на высоте и5/ 6ГБ/750ГБ
Главный эксперт во всем!!!

SilverK

Цитата: Sanьka від 27 Листопад 2012, 10:51:05У него матовый экран!!!
Матовий екран це звичайно класно, але не розумію чому за ним всі женуться... працював на ноутах з глянцевими і матовими екранами і різниці між ними, доки не виходиш під прямі сонячні промені, практично немає. ;)
Цитата: Sanьka від 27 Листопад 2012, 10:51:05Самое тяжелое из списка - игры. Значит надо учесть видяху.
Тому запропонований мною Lenovo IdeaPad V580A (59-342660) або Lenovo IdeaPad V580A (59-332151) будуть більш продуктивні в іграх. Можна взяти і НР Павіліон з і5 та 7670, який також буде більш продуктивний в іграх.

Про Бук класний ноут, але за таку суму можна купити інші ноутбуки з більш потужними комплектуючими.

Sanьka

Цитата: Катарина Сергій від 27 Листопад 2012, 15:43:20Матовий екран це звичайно класно, але не розумію чому за ним всі женуться... працював на ноутах з глянцевими і матовими екранами і різниці між ними, доки не виходиш під прямі сонячні промені, практично немає.
Когда солнце светит в глянцевый, работать вообще не возможно/очень не удобно.
А когда не светит, то на черном/темном фоне при просмотре фильма, иге и т.п. видишь свой фейс. У меня ноут с глянцевым экраном, по сему говорю из собственного опыта.
Цитата: Катарина Сергій від 27 Листопад 2012, 15:43:20Про Бук класний ноут, але за таку суму можна купити інші ноутбуки з більш потужними комплектуючими.
Согласен, но с глянцевым экраном. Что важнее - решать автору  ;)

Миколка

Доброго вечора! Друзi, планую придбати ноут в межах 6тисяч +/- 300-400 грн. Використовуватись ноут буде за схемою 80% iгри та 20% робота. Ось дві моделі вибрані мною. Якi моделi ви можете порадити? Буду дуже вдячний за вiдповiдi.

http://hotline.ua/computer/noutbuki-netbuki/cmp/?s=586915-600038
Гравець WorldOfTanks

Hryak

Цитата: Миколка від 29 Листопад 2012, 19:57:19рузi, планую придбати ноут в межах 6тисяч +/- 300-400 грн. Використовуватись ноут буде за схемою 80% iгри та 20% робота
Что-либо из этого- http://hotline.ua/computer/noutbuki-netbuki/33373-884-11862/ Лично мне импонируют ноуты от НР.
Поменьше свинства - побольше свинины

Sanьka

Цитата: Миколка від 29 Листопад 2012, 19:57:19Доброго вечора! Друзi, планую придбати ноут в межах 6тисяч +/- 300-400 грн. Використовуватись ноут буде за схемою 80% iгри та 20% робота. Ось дві моделі вибрані мною. Якi моделi ви можете порадити? Буду дуже вдячний за вiдповiдi.
Dell Inspiron 7520 (I7520I321061000ALB) http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/dell-inspiron-7520-i7520i321061000alb/
Мощный ЦПУ/Видяха и винт на 1ТБ. правда экран глянцевый, если это не проблема, можно покупать.
Или этот, с матовым экраном Lenovo ThinkPad Edge E530 (NZQL3RT) http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/lenovo-thinkpad-edge-e530-nzql3rt/

SilverK

Найпотужнішим буде Dell Inspiron 7520 (I7520I321061000ALB), хоча запропоновані тобою Леново особисто мені краще дивляться в якості естетики, та і відяха не набагато гірша... Кеплер як не як...

Sanьka

Цитата: Катарина Сергій від 30 Листопад 2012, 01:00:49
, та і відяха не набагато гірша... Кеплер як не як...
Она не Кеплер, это очередной ребрендинг НВидии. Посути это переименованная 555м. Но тоже не плохая.

SilverK

Ну тоді тут пишуть фігню... і до речі 640-а навіть потужніша, ніж 7730...
Миколка, хапай Леново... отримаєш, можливо навіть, кращу продуктивність за нижчу вартість...

Миколка

Дякую за поради=) Буду ще обирати=) Щодо ноуту ДЕЛЛ то відяхи радеон невитягують мої навантажень... :'(
Гравець WorldOfTanks

SilverK

ну в посиланні, що я надав вище є рейтинг мобільних відеокарт. Так в ньому 640-а і 7730 одна біля одної (але 640 вище), тож великої різниці між ними не буде..

Миколка

Дякую=) Посилання дуже корисне=) Я його ще досі вивчаю=) Відяхи то поряд, але я чомусь завжди віддавав перевагу GF більше ніж АТІ... Ще жодного разу мене мій вибір не підвів=) ХОча можна й спробувати 7730, думаю теж буде хороша, але ще трохи часу до придбання є, тому можна ще пошукати щось цікаве=) Ну або може щось новеньке вийде(більш потужне або за смачною ціною..)
Гравець WorldOfTanks

SilverK

Вже були новини, що ставлять нові відяхи (GT730M і Радеони 8-ї серії) на ноутбуки, але коли врешті почнеться масове виробництво та масовий випуск чорт його знає... :)

Миколка

Гравець WorldOfTanks

Sanьka

Цитата: Катарина Сергій від 30 Листопад 2012, 12:50:05Ну тоді тут пишуть фігню... і до речі 640-а навіть потужніша, ніж 7730... Миколка, хапай Леново... отримаєш, можливо навіть, кращу продуктивність за нижчу вартість...
Цитата: Катарина Сергій від 01 Грудень 2012, 01:22:43ну в посиланні, що я надав вище є рейтинг мобільних відеокарт. Так в ньому 640-а і 7730 одна біля одної (але 640 вище), тож великої різниці між ними не буде..
Цитата: Миколка від 01 Грудень 2012, 12:23:36якую=) Посилання дуже корисне=) Я його ще досі вивчаю=) Відяхи то поряд, але я чомусь завжди віддавав перевагу GF більше ніж АТІ... Ще жодного разу мене мій вибір не підвів=) ХОча можна й спробувати 7730, думаю теж буде хороша, але ще трохи часу до придбання є, тому можна ще пошукати щось цікаве=) Ну або може щось новеньке вийде(більш потужне або за смачною ціною..)
А где вы там увидели 640-ку? там NVidia GeForce GT 635M!

Миколка

Друзі, а що ви скажете за такий ноут??? Начинка просто клас! Ціна теж класна, дизайн начебто непоганий=) І йде зразу чистий, тобто без ОС!!

http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/fujitsu-lifebook-ah532-ah532mpzf5ru/
Гравець WorldOfTanks

Sanьka

Цитата: Миколка від 01 Грудень 2012, 21:46:23Друзі, а що ви скажете за такий ноут??? Начинка просто клас! Ціна теж класна, дизайн начебто непоганий=) І йде зразу чистий, тобто без
Классный ноут, если матовый экран не удручает, то рекомендую.

MAXIMUS mx

Цитата: Миколка від 01 Грудень 2012, 21:46:23
Друзі, а що ви скажете за такий ноут??? Начинка просто клас! Ціна теж класна, дизайн начебто непоганий=) І йде зразу чистий, тобто без ОС!!

http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/fujitsu-lifebook-ah532-ah532mpzf5ru/
Отличный ноут, да еще и с матовым дисплеем.

Sanьka

Цитата: MAXIMUS mx від 01 Грудень 2012, 21:57:39Отличный ноут, да еще и с матовым дисплеем.
ЦитатаТип покрытия экрана    глянцевое
Парни, какие грибы вы курите? Одному кажется 640-ка, другому матовый экран там где его нет.... Поделитесь?
Цитата: Миколка від 01 Грудень 2012, 21:58:46Санька а що ти скажеш за такий? http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/acer-aspire-v3-771g-53214g75makk-nxryqeu003/
Те же яйца, только от Высер. Смотри на дизайн + цена и выбирай.

MAXIMUS mx

Цитата: Sanьka від 01 Грудень 2012, 22:01:28
Парни, какие грибы вы курите? Одному кажется 640-ка, другому матовый экран там где его нет.... Поделитесь?
Упс, my bad. Просто прочитал обзор его и там был матовый. Тогда, просто отличный ноут за деньги. Также, существует версия с матовым дисплеем.

Цитата: Миколка від 01 Грудень 2012, 21:58:46
Санька а що ти скажеш за такий? http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/acer-aspire-v3-771g-53214g75makk-nxryqeu003/
Хоч я i не Санька  :) Для мене 1600x900 на 17" краще за 1366x768 на 15". Але на Acer малувато RAM i в iграх 1600x900 буде менше кадрiв.

Миколка

Цитата: MAXIMUS mx від 01 Грудень 2012, 22:14:15малувато RAM i в iграх 1600x900 буде менше кадрiв

Тому й цікавлюсь вашою думкою=) Хоча я думаю що 4 гіга опери та 2 гіга відео для ігр буде достатньо=) Головне щоб ці 2 гіга відео були не з оперативки...
Гравець WorldOfTanks

Sanьka

Цитата: Миколка від 02 Грудень 2012, 02:07:34
Тому й цікавлюсь вашою думкою=) Хоча я думаю що 4 гіга опери та 2 гіга відео для ігр буде достатньо=) Головне щоб ці 2 гіга відео були не з оперативки...
4 гиги ОЗУ вполне хватит, к тому же ОЗУ дешевая и ее можно докупить. А 2 Гб видеопамяти - это чистый маркетинг, для 640-ки они лишние там и 1гб с запасом.
К примеру моя 570-ка с 1280Мб видеопамяти пока вытягивает современные игры на 2560х1440. То есть в первую очередь надо смотреть на гпу, а потом на объем памяти.

Миколка

Цитата: Sanьka від 02 Грудень 2012, 08:27:34моя 570-ка с 1280Мб видеопамяти пока вытягивает современные игры
У мене в компі тежж 570-та стоїть ПІЧ :D Витягує все=)
Гравець WorldOfTanks

WEBLegolas

Цитата: Миколка від 01 Грудень 2012, 21:58:46
Санька а що ти скажеш за такий? http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/acer-aspire-v3-771g-53214g75makk-nxryqeu003/
Шикарний характеристики та діагональ!
Цитата: MAXIMUS mx від 01 Грудень 2012, 22:14:15Але на Acer малувато RAM i в iграх 1600x900 буде менше кадрiв.
4гб мало?  :o А ще й крім того, що можна доставити її це взагалі не буде проблемою. А те, що менше кадрів - на мою думку це дрібниці. В крайньому можна в іграх виставляти менше розширення. ;) Та і не єдиними іграми жити, тому в програмах та інтернеті це також буде перевагою, вже навіть не говорячи за фільми. 

MAXIMUS mx

Цитата: WEBLegolas від 02 Грудень 2012, 17:11:40
4гб мало?  :o А ще й крім того, що можна доставити її це взагалі не буде проблемою. А те, що менше кадрів - на мою думку це дрібниці. В крайньому можна в іграх виставляти менше розширення. ;) Та і не єдиними іграми жити, тому в програмах та інтернеті це також буде перевагою, вже навіть не говорячи за фільми.
Я вважаю що 4GB у 2012 роцi це мало. Так само як i 1600x900 це мало. Але враховуючи бюджет - це дуже гарний ноут, RAM завжди можна докупити, а кращий дiсплей не знайти.

Враховуючи усе вищезазначене, я б брав Acer.

Миколка

А те що на асері стоїть лінукс че ж не проблема змінити лінукс на вінду? Чи буде гемоРР?
Гравець WorldOfTanks

Sanьka

Цитата: Миколка від 02 Грудень 2012, 19:59:42А те що на асері стоїть лінукс че ж не проблема змінити лінукс на вінду? Чи буде гемоРР?
Нет.

MAXIMUS mx

Цитата: Миколка від 02 Грудень 2012, 19:59:42
А те що на асері стоїть лінукс че ж не проблема змінити лінукс на вінду? Чи буде гемоРР?
Не проблема, вiнда ставиться як i на любий iнший ноут. Ось один з перших туторiалiв що видав Google, якщо ви не знайомi з установкою вiнди (для 8 все майже так само). Плюс ви не платите "Windows - таксу", що приємно  ;)

SilverK

Цитата: Sanьka від 01 Грудень 2012, 21:19:00А где вы там увидели 640-ку? там NVidia GeForce GT 635M!
Цитата: Sanьka від 01 Грудень 2012, 22:01:28Парни, какие грибы вы курите?
Гриби... ну приблизно такі
Цитата: Миколка від 29 Листопад 2012, 19:57:19
http://hotline.ua/computer/noutbuki-netbuki/cmp/?s=586915-600038
І до речі грибочки фігові попалися, бо не вставляють ;D
Миколка, якщо ти не будеш тягати часто з собою ноут, то можна взяти і 17 дюймів. Якщо це йде як заміна ПК. А якщо все ж таки для того, щоб часто з собою носити, то все таки, особисто моя думка, краще 15 дюймів ;)
Але без сумніву Acer з 17,3'' - відмінний вибір.

Миколка

Цитата: Катарина Сергій
/quote]
Власне ПК у мене вдома стоiть вiдмiнний. Ноут Я беру виключно на роботу для роботи, ну I для iгор коли немаэ роботи :D А iздитиме ноут лише в машинi  8)
Гравець WorldOfTanks

SilverK

В такому випадку можна брати і 17,3''. Якщо ти його в руках не "таргаєш", то це буде відмінний вибір. Правда швидше буде помітна нестача потужностей через більшу роздільну здатність екрану, але це можна буде компенсувати "відмінним" ПК, який стоїть вдома. :)

Hryak

Цитата: Миколка від 03 Грудень 2012, 09:53:17
[quote author=Катарина Сергій

Власне ПК у мене вдома стоiть вiдмiнний. Ноут Я беру виключно на роботу для роботи, ну I для iгор коли немаэ роботи :D А iздитиме ноут лише в машинi  8)
Я так понял, что это твои слова, а не цитата катарины.
Я что хотел сказать. У меня в самого 15" ноут, но он у меня не мобильный. Авто у меня нет... Но, дело в том, что тут некто Кулеш, большой спец по ноутам писал не раз о том, что для мобильности (самолёты, пароходы и, наверное, автомобили) лучше всего подходит ноут с 13" экраном... ;)

Миколка

Товариш Хряк, для ноута(поки що наявного та не проданого старого ноута) У мене є спіціальний рюкзак=) І тягаю я ноут в ньому з дому в машину та навпаки=) А це загалом десь 35-40 хвилин він проводить навулиці=) Для нового також придбаю рюкзак=)(Дуже корисна штукенція!)

Цитата: Hryak від 03 Грудень 2012, 15:28:06Я так понял, что это твои слова, а не цитата катарины.

Саме так=) Просто писав з телефону, от і помилочка вийшла=)
Гравець WorldOfTanks

Hryak

Цитата: Миколка від 03 Грудень 2012, 15:46:46Товариш Хряк, для ноута(поки що наявного та не проданого старого ноута) У мене є спіціальний рюкзак=) І тягаю я ноут в ньому з дому в машину та навпаки=) А це загалом десь 35-40 хвилин він проводить навулиці=) Для нового також придбаю рюкзак=)(Дуже корисна штукенція!)
Врать не буду, я не очень вникался читкой того, что там написано выше.
Я хотел сказать то, что если с ноутом РАБОТАТЬ в машине, семолёте и тому подобное, то лучше малый экран. А ежели его нужно с машины и в машину перенести, то тогда да, и 17-шка покатит :D

Миколка

Гравець WorldOfTanks

SilverK

Цитата: Миколка від 03 Грудень 2012, 20:39:36
Друзі, а хто може підказати який тип DDR3 стоїть в цьому http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/acer-aspire-v3-771g-53214g75makk-nxryqeu003/ асері?
В переважному ставлять 1333 МГц майже на всі ноути з DDR3
Але от що помітив... на офіційному сайті пише, що стоїть GT630M ???
http://www.acer.ru/ac/ru/RU/content/model-datasheet/NX.RYPER.001

Миколка

Цитата: Катарина Сергій від 03 Грудень 2012, 20:42:32на офіційному сайті пише, що стоїть GT630M

Так на ньому вінда 7-ка стоїть... А той що я планую брати йде з лінуксом ;)
Гравець WorldOfTanks

SilverK

одним словом, коли будеш брати скажи, щоб уточнили характеристики.. ОС - не проблема, а от різниця між 630М і 640М буде суттєва на такому екрані та з такою роздільною здатністю..

finalplayer

Подскажите с какой видеокартой взять ноутбук, что б можно было нормально поиграть не на минимальных.
635M? 640M?
Бюджет 5000-6000 грн.

MAXIMUS mx

Цитата: finalplayer від 28 Грудень 2012, 11:38:44
Подскажите с какой видеокартой взять ноутбук, что б можно было нормально поиграть не на минимальных.
635M? 640M?
Бюджет 5000-6000 грн.
Ну 640m>635m, и до 6K можно взять 640M но не больше. Поиграть разве что в игры уровня CoD MW3 можно будет на близких к максимальным настройках. Что-то более тяжелое на средних. Я бы на хотлайние ввел критерии и выбирал бы по цвету, все равно они все одинаковые в этой ценовой категории. Lenovo, Fujitsu...

Hryak

Сегодня у меня был очередной бред мозга, пока в метро с работы ехал... Вот почему бы не замутить ноутбук, или даже ультрабук, такой вот, типа и3 впаяный в МП и памяти, скажем 4гига... И такой вот тоненький, чтобы только для инета, скайпа... чего там ещё такого широко распространённого.. ну, фильмы там... не знаю даже. Что ещё есть для того, чтобу он нужен был. И вот это всё такое тонкое, лёгкое, и с экраном 15.6 или 17 дюёмов, и всё это, скажем, за 1500 гривен. Как вы на это смотрите? А ведь никто и не сделает... ПАДЛЫ! >:( :D

Mantikor

Цитата: Hryak від 28 Грудень 2012, 16:11:51за 1500 гривен
Ага :D
Описанный тобой ноут для небольшого кола потребителей, а производитель ориентируется на массового пользователя, вот и старается делать более универсальные ноуты.

Hryak

Цитата: Mantikor від 28 Грудень 2012, 16:27:57
Ага :D
Описанный тобой ноут для небольшого кола потребителей, а производитель ориентируется на массового пользователя, вот и старается делать более универсальные ноуты.
Как раз наоборот. Для серфинга и фильмов, описаного мной ноута хватит с головой :P
Напиши мне то, для чего нужен ноутбук рядовому и неискушённому пользователю. Например, той же домохозяйке, которая сидит в разных там контактах ;)

finalplayer

Цитата: Hryak від 28 Грудень 2012, 16:55:31
Как раз наоборот. Для серфинга и фильмов, описаного мной ноута хватит с головой :P
Напиши мне то, для чего нужен ноутбук рядовому и неискушённому пользователю. Например, той же домохозяйке, которая сидит в разных там контактах ;)
Ноут для того, что тебе и большинству людей нужно стоит, сабака, не 1500, а от 2500. Если дешевле, то это нетбук и пусть он горит огнём. А учитывая твои требования: тонкий и лёгкий, то добавляются, грубо говоря, по 2 000 грн за каждое. Мир не справедлив  :)
Я когда подбираю себе, что-то такое с желаемыми требованиями, то всегда вспоминаю правило: Компьютер никогда не был дешёвым удовольствием.

Кстати, я определился: http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/lenovo-ideapad-z580a-59-340586/, после НГ подумаю 4 или 6 ГБ ОЗУ. Это не мне, но у меня будет возможность его помучать и отписаться о его возможностях.