Проблема з Zotac GeForce 8800GTS 512MB

Автор matsupa, 01 Серпень 2009, 17:55:18

Попередня тема - Наступна тема

matsupa

Всім привіт. Після ввімкнення компа все зображення стало в різнокольорових артефактах, навіть перед початком старту Windows. Я вважаю, що згоріла відеопам'ять, але можу помилятися.....Що скажите?
Intel Core 2 Quad Q6600; Asus P5K Premium;4x1 GB Geil Ultra; Palit GeForce GTX275; Thermaltake Toughpower 700W.

pelik911™

Цитата: matsupa від 01 Серпень 2009, 18:55:18Я вважаю, що згоріла відеопам'ять
Вполне возможно сгорел один из чипов
Цитата: matsupa від 01 Серпень 2009, 18:55:18Що скажите?
Лучше всего обратиться по гарантии по месту продажи, а если гарантии уже нет - в сервис-центр. Пусть смотрят

s@rbon

Цитата: matsupa від 01 Серпень 2009, 17:55:18
Всім привіт. Після ввімкнення компа все зображення стало в різнокольорових артефактах, навіть перед початком старту Windows. Я вважаю, що згоріла відеопам'ять, але можу помилятися.....Що скажите?
Перевстанови дрова та ОС, якщо не допоможе то звертайся у сервісний центр
Жизнь похожа на собачью упряжку - если ты не вожак, картина перед глазами не
меняется.

Annihilator

Цитата: s@rbon від 01 Серпень 2009, 18:51:18
Перевстанови дрова та ОС, якщо не допоможе то звертайся у сервісний центр

Если артефакты до начала загрузки ОС то это не поможет, лучше сначала проверить видяху на другом ПК ;)

matsupa

На жаль, гарантії вже немає та і сервісний центр наврядчи допоможе :'(. А в чому може бути причина поломки? Отанім часом розгоном не балувався та і в ігри фактично не грав.....
Intel Core 2 Quad Q6600; Asus P5K Premium;4x1 GB Geil Ultra; Palit GeForce GTX275; Thermaltake Toughpower 700W.

pelik911™

Цитата: s@rbon від 01 Серпень 2009, 19:51:18Перевстанови дрова та ОС, якщо не допоможе то звертайся у сервісний центр
Драйверы загружаются уже после загрузки ОС. И впредь не давайте бредовых советов, так как переустановка ОС ничего не добавит кроме кучи проблем с установкой всего софта, драйверов, настроек и т.д. Потому что ОС загружаться ещё не начала, но артефакты уже есть.
Цитата: matsupa від 02 Серпень 2009, 10:32:52і сервісний центр наврядчи допоможе
Ну ты-то точно уже не отремонтируешь самостоятельно. Желательно проверить видеокарту на другом компе. Будут те же проблемы - нести в сервис-центр. Ты всё-равно ничего не потеряешь. Если не отремонтируют - деньги платить не надо будет. Попытка не пытка, обратись. Может это и не видеопамять вовсе.

Diablo5

Вдруг проблема в самом проводе? Не помешало бы и его проверить.

matsupa

На іншому компу те саме. Поставив собі Radeon X500-все нормально....Схоже, що причиною поломки був саме перегрів, бо радіатор під кожухом був забитий пилом і котячою шерстю ;D, тому гаряче повітря просто не виходило за межі корпуса....Не підкажите сервісні центри в Києві?

Edd.Dragon

l1nk

Собственно, тоже самое случилось с моим покойным (а, может, уже у кого-то и воскресшим^^) Asus EN8800 GTS 512 mb... Видимых причин на то не было - и СО самой карты, и вентиляция в системном блоке были нормальными, и мощности БП было предостаточно, и разгоном не занимался... А она "развлекала" меня целой феерией  артефактов, правда, только в 3D. Отнес в сервис, они ее "помучили" неделю и "выписали с диагнозом "заводской дефект памяти""... Неси в СЦ, сам ты ее не починишь.
If I had a second chance, I'd make amends
Only to find myself losing in the end

matsupa

Цитата: Edd.Dragon від 02 Серпень 2009, 12:10:43
Почему?

Я на 95% відсотків впевнений, що повністю накрилась відеопам'ять, так як відеокарта навіть не опреділяется системою. А заміна відеопам'яті просто неможлива....Я її свісно віднесу в СЦ, але впевнений, що з цього нічого не вийде.

Edd.Dragon

Цитата: matsupa від 02 Серпень 2009, 19:23:14А заміна відеопам'яті просто неможлива....
Это просто чипы, которые можно перепаять. Если взять такие негде или паять нечем, то да, тогда не возьмутся.

MishaM

Цитата: matsupa від 02 Серпень 2009, 18:23:14
Я на 95% відсотків впевнений, що повністю накрилась відеопам'ять, так як відеокарта навіть не опреділяется системою. А заміна відеопам'яті просто неможлива....Я її свісно віднесу в СЦ, але впевнений, що з цього нічого не вийде.
Можливо згорів тільки один або декілька з чіпів. Заміна відеопам'яті ще й як можлива, так само як і GPU чи силових елементів (їх пересаджують з іншої відеокарти BGA пайкою). Просто не завжди є сенс проводити таку "операцію".

matsupa

На днях віднесу в ремонт, але мені всеодно мало віреться, що заміна відеопам'яті можлива...По-перше, слід знайти потрібні чіпи, а по-друге, я сумнівюся, що можливо провести таку "ювелірну" роботу....До речі, в когось є ідеї, як використати відеокарту якщо її все ж таки не відремонтують ;)

Hryak

Цитата: matsupa від 02 Серпень 2009, 22:52:43До речі, в когось є ідеї, як використати відеокарту якщо її все ж таки не відремонтують
Прибить на стену!
Извините за оффтоп, но на такой вопрос невозможно ответить по другому.
Поменьше свинства - побольше свинины

matsupa

В СЦ сказали, що ремонт обійдеться в 70$. Я відмовився, тимпаче, що вже знайшов покупця, який готовий заплатити за неї 50$ :)

Edd.Dragon

Цитата: matsupa від 06 Серпень 2009, 20:17:44
В СЦ сказали, що ремонт обійдеться в 70$. Я відмовився, тимпаче, що вже знайшов покупця, який готовий заплатити за неї 50$ :)
Ну после продажи за $50 тебе придется доплатить больше чем $70, чтобы взять новую 8800 GTS или 9800 GTX. Но думаю, так будет лучше. Тем более, если есть возможность и желание взять что-то другое