Разгон Radeon X1600 Pro Silent

Автор archibaltywka, 03 Серпень 2009, 14:38:56

Попередня тема - Наступна тема

archibaltywka

Всім привіт! Допоможіть з розгоном відеокарти X1600 Pro Silent.
-Яку програму і яку її версію краще використати?
-За допомогою чого можна перевірити чи немає помилок після розгону?
-Доречі, найголовніше чи витримає охолодження на теплових трубках підняття частот? 

MishaM

Перші два питання розкриті тут. Так як у карти пасивна СО, слідкуй за температурами. Корпус повинний продуватися вентиляторами щоб гаряче повітря не застоювалось в ньому.

Edd.Dragon

Цитата: archibaltywka від 03 Серпень 2009, 15:38:56-Доречі, найголовніше чи витримає охолодження на теплових трубках підняття частот?
Для начала в FurMark в режиме прогрева проверь на сколько сейчас разогревается карта (если конечно у нее есть датчик и температура будет отображаться). Если она и так перегревается или датчика нет, то лучше не разгонять вовсе.

archibaltywka

я скачав FurMark 1.6.5, що далі?

Edd.Dragon

archibaltywka

а наскільки довго? через скільки часу завершить тест?

Edd.Dragon

Если само не сглючит, то до тех пор, пока график температуры не выровняется полностью. Минут 20. И ничем не мешай ему
Потом скажешь какая температура в итоге была достигнута.
Если до сотни дойдет - вырубай.

archibaltywka

я взяв тест на роизводительность, тест закінчився:
[ SCORE: 904246 ms ] - Frames: 10000
Max GPU Temp: 0°C
Resolution: 1024x768 (FS) - MSAA: 0X
FPS: min=10  max=15  avg=11

Edd.Dragon

Цитата: archibaltywka від 03 Серпень 2009, 16:37:34Max GPU Temp: 0°C
Понятно
Температура неизвестна

Проблема в том, что поскольку карта уже старенькая, то в случае перегревов может оказаться, что вместе с первыми вылетами или глюками она еще и работать перестанет. Банально контакт ножек у какой-нибудь микросхемы нарушится при высокой температуре. Так что, смотри сам надо оно тебе или нет. Это как паровой котел кочегарить не зная температуры. С тем лишь отличием что видеокарта не взорвется как котел )))

archibaltywka

ну а якщо підняти хоча б на 30-40 MHz я думаю нічого страшного не станеться, навряд чи згорить

MishaM

Цитата: archibaltywka від 03 Серпень 2009, 15:52:08
ну а якщо підняти хоча б на 30-40 MHz я думаю нічого страшного не станеться, навряд чи згорить
Тільки не факт що ти отримаєш суттєві переваги при такому розгоні. В сучасні ігри ти все одно не зможеш пограти з комфортом. А щодо температури, то перевіряй її хочаби пальцем - якщо його держати на радіаторі не можеш, то скидуй все в номінал (або прикрути вентилятор до радіатора).

Edd.Dragon

Цитата: archibaltywka від 03 Серпень 2009, 15:52:08
Именно что ничего не случится. Ни плохого, ни хорошего. Толку с такого разгона?

archibaltywka

ну а якщо по ядру підняти на 50-70 а по памяті 40-50? це може спричинити суттєву зміну температури? надіюсь не згорить?

archibaltywka

доречі я підняв на 30 Mhz по ядру і натиснув применить після чого екран засніжив

Edd.Dragon

Цитата: archibaltywka від 03 Серпень 2009, 19:56:33
доречі я підняв на 30 Mhz по ядру і натиснув применить після чого екран засніжив
Увы ))

Цитата: archibaltywka від 03 Серпень 2009, 17:20:05ну а якщо по ядру підняти на 50-70 а по памяті 40-50? це може спричинити суттєву зміну температури?
Я выше говорил о том, а будет ли тебе толк от поднятия частоты ядра на 40? Что это даст?

archibaltywka

доречі я хотів брати GeForce 9600 але мій бюджет накрився, доки знов назбираю ціни можуть декілька разів змінитись, та і чи буде тоді доцільна її покупка?

Edd.Dragon

Цитата: archibaltywka від 03 Серпень 2009, 23:10:52
доречі я хотів брати GeForce 9600 але мій бюджет накрився, доки знов назбираю ціни можуть декілька разів змінитись, та і чи буде тоді доцільна її покупка?
Толку спрашивать сейчас, если покупать сейчас не собираешься?
Ответ на этот вопрос точно так же как и цены и прочее - может триста раз измениться

archibaltywka

я мав на увазі чи є сенс її купляти щоб гроші на вітер не викинути,просто хочеться ще деякі ігри пограти а моя відеокарта їх не потяне, а в іграх я не гонусь за максимальними налаштуваннями і зглажуванням (доречі я вагаюся чи купляти її чи ні тому і питав, а гроші не проблема, сьогодні нема завтра будуть, мені найголовніше знати чи варто її купувати???)

Edd.Dragon

По сравнению с твоей - это небо и земля. Стоит ниже $100. Не старая. Практически для любой подобной карты вложенные средства на 100% оправданы +\- $5-10 за бренд\марку, новизну или что-нибудь еще. Т.е. не критично. Но можешь взять что-нибудь из Radeon за примерно такую же цену.

archibaltywka

а що б порадив з радеон?

Edd.Dragon

тема - о разгоне X1600
А в соседних темах за последние пару дней уже не раз советовали

archibaltywka

від розширення екрану залежить навантаження на відеокарту?
доречі в мене Athlon X2 3800+ Windsor
материнська плата M2N-MX
БП на 350 w
як на рахунок ATI Radeon HD 4770, БП її витягне?

Edd.Dragon

да
а ты разве во время игр этого не замечал, меняя разрешение?

archibaltywka

так до чого я веду в мене екран 1024х768, в тестах які проводились на відеокартах розширення набагато більше, отже продуктивність таких відеокарт у мене на декілька відсотків буде вищою? мені ось це було цікаво

Edd.Dragon

Я ж попросил не отходить от темы

По разгону все? Значит хватит ту писать

archibaltywka