Допоможіть з організацією дискотеки

Автор MIXAIL_vasylykiv, 04 Жовтень 2009, 13:04:34

Попередня тема - Наступна тема

MIXAIL_vasylykiv

Всім привіт.
Хочу організувати в селі дискотеку. Є приміщення 15х10х3 м.
Підкажіть, яку апаратуру використовувати, на які нюанси треба звертати увагу. Короче, будь-яка інформація буде корисною. Може знаєте актуальні ссилки по-даній темі-скидайте.
П.С. Може є хтось зі Львова, хто готовий допомогти з пошуком апаратури або просто порадити де, що, як і по чому - пишіть, з мене потім поляна.

Potter

какой бюджет? Если мероприятие разовое, то имеет смысл арендовать аппаратуру

MIXAIL_vasylykiv

Цитата: Potter від 04 Жовтень 2009, 13:08:05
какой бюджет? Если мероприятие разовое, то имеет смысл арендовать аппаратуру
Значить так.
Бюджет - до 2 к гривень.
Дискотека планується на постійній основі (ну з переривами - є в селі таке поняття як ПІСТ)
Людей буде дуже мало-зразу кажу. Приміщення дозволяє десь 50-70 людей(було би дуже добре)
Реально приходить(бачив, як проводили)- 30-40 людей.
ТУт питання не стільки в заробітку(хоча і в ньому теж), скільки в тому , щоб організувати якийсь відпочинок, а то внас НІЧОГО нема - ні клубу, ні бару. П"ють пиво і їдять СЄМАЧКІ під магазином  :D
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

Potter

компьютер, явижу есть :)
приобретайте б/у усилитель и колонки под 100Вт мощностью и вперед. Вариант дикий  и жлобский, но под поставленные задачи и бюджет- самое оно

MIXAIL_vasylykiv

Цитата: Potter від 04 Жовтень 2009, 14:27:00
компьютер, явижу есть :)
приобретайте б/у усилитель и колонки под 100Вт мощностью и вперед. Вариант дикий  и жлобский, но под поставленные задачи и бюджет- самое оно
Маємо те що маємо (с)
Так, комп дійсно є. :)  Питання чи хватить інтегрованої звукової карти?
Такі колонки - Амфітон 35АС-018", роб. ст., макс. 100 Ват, 2 кол.      (470 грн.) підійдуть ?
І скільки сумарно треба ватт (200 хватить?).
П.С.Potter, дякую що відгукнувся, лови +

Potter

Спс, только хотел предложить  Одиссей 010+35АС-хх(пример Radiotehnika 35АС-012 (S-90))=700-800грн., а ты уже.
Амфитон неплох, но если скинуть хоть 50грн будет хорошо)) Желательно включить, послушать, возможно понадобится, верне нужен почти обязательно(в такой ситуации можно и пожертвовать) эквалайзер.
Также подумайте над светом.

MIXAIL_vasylykiv

Та то я відкрив Ваш магазин і знайшов переше-ліпше оголошення :) А так то не дуже в тому розбираюсь :( Треба буде певно піти на радіобазар - там є цілий відділ по акустиці, придивитись, ну але й ціни там напевно...
Я так зрозумів, радянські колонки будуть найкращим варіантом?
Зі світла, що можеш порадити-щоб дешево і сердито?

RaveGenerator

Rave - это не музыка. Rave - это движение.
Вообще то музыка Рейв есть, игралась в Манчестере в 1988-ом году, но любителям электроники слушать её не советую.

Potter

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 04 Жовтень 2009, 15:04:06
Я так зрозумів, радянські колонки будуть найкращим варіантом?
Враховуючи фінансові можливості, мабуть, що так. :)

Зі світла, що можеш порадити-щоб дешево і сердито?
Саморобка;)
Треба буде певно піти на радіобазар - там є цілий відділ по акустиці, придивитись, ну але й ціни там напевно...
Різні. треба просто уважно усе роздивлятись. З уся могуть повитягати гарні конденсатори чи то мікрухи, на колонках- замінити динаміки. >:(

Добавлено: Sun Oct  4 14:31:03 2009

Цитата: RaveGenerator від 04 Жовтень 2009, 15:21:46
Стиль музыки?
наверное популярные ремиксы+ популярный дэнс. :)

Nikolai

Я вважаю, що краще брати колонки мінімум на 150 Вт кожна для того, щоб вони не працювали на максимумі (жодне обладнання не повинно працювати на макс.). З тих 150 Вт. будеш використовувати ват 100-130 на кожній, буде добре.

Коли вибереш акустику зверни увагу на її Омність ("сопротивление"), це тобі допоможе при виборі підсилювача (будеш знати, що акустика, наприклад, має 4 Оми, тож звернеш увагу скільки ват дає підсилювач при 4 омах навантаження, бо з різним навантаженням у підсилювача різна максимальна вихідна потужність).
Потужність підсилювача тех треба брати із запасом, щоб він працював якнайбільше на 80% своєї максимальної потужності.
If you do what you have always done, you'll get what you have always got

MIXAIL_vasylykiv

Цитатанаверное популярные ремиксы+ популярный дэнс. Улыбка
В точку  :D І басів побільше  ;D
В принципі в нас колись крутили одні хлопці- такий собі збірник українські народні, тієсто і пакіто  :D Пішло на ура :)Народ в нас невимогливий.  :)
2 RaveGenerator:
Можеш порадити якісь ресурси, за якими можна відслідковувати новинки (я сам люблю рей і ти теж, судячи з ніку). Я ж кажу будь яка інформація по обладнанню/музиці/організації буде корисною. Так що не соромтесь, діліться досвідом, ссилками, всім віддячу  ;) Я в цій справі дилетант, але, зважаючи на ситуацію, яку описав вище, думаю справлюсь :)
2 Nikolai:
О, спасибі, візьму на замітку  ;)

RaveGenerator

Я так скажу, про репертуар. Не надо гоняться классностью по рейтингам. Нужно самим слушать и делать выбор. Многие из голосующих - терпеть не могут электронную музыку, но это...... популярно, а значит клёво.
Также не ищите не только супер-пупер новое, охватите весь  период, да и 90-е тоже.
Если акцентировать своё внимание на новизне + эффекты, вы проиграете. Вы должны ПОЧУВСТВОВАТЬ идею той или иной композиции. Не тупое копирование, а именно идею. Тут не важно, какие инструменты используются, главное сама музыка. Увы, много продавцов на Петровке сильно погрязли в предубеждениях. :(
Проверял на Петровке как под Евро Хаус начала 90-х подплясывали посетители. Главное - именно музыка.
ЗЫ: Вдогонку - верьте, что mp3 клёво. Это отстой.
Наличие фирменных дисков или хотя бы lossless кодеков, повысит ваш статус. Наличие норм аудио СД коллекции или винила - приводит к бонусам уважения.

Rave - это не музыка. Rave - это движение.
Вообще то музыка Рейв есть, игралась в Манчестере в 1988-ом году, но любителям электроники слушать её не советую.

Potter

я на слух мр3 и аудио CD не различаю. Это дома и в не самых плохих наушниках. А на дискотеке и подавно.

Добавлено: 04 Жовтень 2009, 16:12:05

при стартовом капитале 2000грн., с чего играть CD, а тем более винил???

Nikolai

Цитата: Potter від 04 Жовтень 2009, 16:11:16
я на слух мр3 и аудио CD не различаю. Это дома и в не самых плохих наушниках. А на дискотеке и подавно.
Не в то вслушиваешься, значит). А на дискотеке и впрям неважно.

MIXAIL_vasylykiv

В принципі згідний з RaveGenerator  на рахунок репертуру - музику треба відчути.
На рахунок формату - мр3 хватить з головою. Про вініл я вже мовчу :) Мишка буде головним інструментом  :) ;)

Nikolai

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 04 Жовтень 2009, 16:47:33
На рахунок формату - мр3 хватить з головою. Про вініл я вже мовчу :) Мишка буде головним інструментом  :) ;)
Доречі можна поставити DJ-ський софт для роботи з mp3, буде нагадувати винилові програвачі (нагадувати, бо в реалі задіяно дві руки, а на компі - 1 миша). Але бажано мати 2 звукові карти (друга для навушників-моніторів).

MIXAIL_vasylykiv

Отже, що ми наразі маєм (тобто що потрібно):
2 колонки по 150 Вт
підсилювач (приблизно які характеристики?)
еквалайзер
мікрофон(?).

Potter

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 04 Жовтень 2009, 17:58:26
Отже, що ми наразі маєм (тобто що потрібно):
2 колонки по 150 Вт

еквалайзер
мікрофон(?).

Одразу ж проблема. Я пропонував брати радянський комплект підсилювач+колонки чи то Амфітон, чи то Радіотехніка. Цей варіант вигідний своєю розповсюдженністю та доступністю. орієнтуючись на апаратуру ~150Вт треба шукати якогось японця чи то німця. Звичайно якийсь там техникс чи ямаха буде кращим, але це інші гроші ;)

Добавлено: Sun Oct  4 17:12:18 2009

от я дивлюсь: міську газету об'яв: S90+У101+Электроника Э043. Хочуть за все 900грн.  Ти згадав про мікрофон. Ще гривень 150, якщо знайдеш щось путнє.

MIXAIL_vasylykiv

ЦитатаS90+У101+Электроника Э043
Це типу колонки+підсилювач+еквалайзер?
Potter, мабуть колонки 2х100 ват хватить - тільки що ходив дивився, там приміщення менше ніж я думав - 12х7 м.

Potter

справа не у потужності, а у тому що ~100Вт є доволі доступна радянська апаратура, а більш потужні німці, японці чи самороб коштують значно дорожче ;)

Nikolai

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 04 Жовтень 2009, 18:32:58
Potter, мабуть колонки 2х100 ват хватить - тільки що ходив дивився, там приміщення менше ніж я думав - 12х7 м.
Я ж не мав на увазі строго 150 Вт, це так, для орієнтиру. Але моя думка в тому, що завжди потрібно брати трошки більше, ніж потрібно, якщо є можливість. Якщо приміщення менше, то й 100 вистачить напевне (адже це 2 по 100).

Треба знати омність колонок, на цій омністі підсилювач повинен мати не менше 100 Вт на канал (якщо колонки на 100 Вт). Можна й менше, але колонки не виведутся на повну потужність, якщо потрібно (а ще й підилювач не можна на 100% викручувати)

еквалайзер
Не думаю, що "залізний" еквалайзер тобі буде потрібен :D Еквалізацію на компі можна буде зробити, якщо треба.

Добавлено: Sun Oct  4 19:09:50 2009

Potter, а Амфитон это ты что-то типа такого предлагаешь? http://i.i.ua/photo/images/pic/7/9/2964397_61205355.jpg
Это же домашняя комнатная техника)))

Potter

Цитата: Nikolai від 04 Жовтень 2009, 20:01:32
Potter, а Амфитон это ты что-то типа такого предлагаешь? http://i.i.ua/photo/images/pic/7/9/2964397_61205355.jpg

Ты пользовался такой "домашней" техникой? А ты качественная аппаратура высшего(0) класса. по идее, для подзвучки такого помещения должно хватить. Обрати внимание, что подобные системы часто встречались в кабаках и т.п. заведениях.

И главное бюджет. В 2к надо уложить звук и хоть какой-то свет. Вариантов тут не много. Я цены на подходящие импортнячие устройства сейчас назвать не могу. Возможно завтра, и то Дндз. Но то что это дороже- однозначно.

MIXAIL_vasylykiv

Цитатаа Амфитон это ты что-то типа такого предлагаешь? http://i.i.ua/photo/images/pic/7/9/2964397_61205355.jpg
О, в мене в сусіда така одна є  :D Треба сказати, що "рубає" вона досить непогано  ;)
Скажіть, чи буде велика різниця між інтегрованою звуковою картою і, наприклад, Creative Audigy 2 ZS ?

Potter

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 04 Жовтень 2009, 21:07:23
О, в мене в сусіда така одна є  :D Треба сказати, що "рубає" вона досить непогано  ;)
Скажіть, чи буде велика різниця між інтегрованою звуковою картою і, наприклад, Creative Audigy 2 ZS ?
Треба слухати. можливо, що на якісній, потужній системі буде

noodles

MIXAIL_vasylykiv, советую в первую очередь продумать безопасность в заведении, хотя бы один-два охранника должны быть, только не лыганы какие-нибудь, а нормальный побритый, трезвый взрослый здоровяк в костюме или форме. Тут конечно вложиться  в 2к грн тяжело будет. Также продумай процесс организации мероприятий: как будешь решать конфликтные ситуации, что будешь делать с "синевой", драками... подумай об уборке помещения, туалетов (если есть) по утрам и прочее. Местная милиция или участковый - обязательно познакомься с ними, чтоб знали что ты планируешь, поговори кароче.

- село большое?
- далеко ближайшие сёла? Что у них есть из развлекалова?
- далеко до трассы?

P.S. а, и если планируешь зарабатывать, то надобно как-то зарегистрироваться, СПД например, хотя как там это в сёлах я незнаю.
Крепче за шофёрку держись баран!

MIXAIL_vasylykiv

noodles, почитай першу сторінку, там все написано :)
Блін, мушу зробити фотки і закинути, щоб ви оцінили цей майбутній Казантіп.
Я ж кажу, що все має бути напівкустарно.
Грошей хоча би на амортизацію апаратури заробити. про охоронців і мова не йде охоронців.
Міліція, реєстрація-лишні. МАСШТАБ не той  :) ;)
Приміщення-суміжне з магазином,фактично йому і належить. Но директорка не проти, я вже говорив(ще би, виручка від продажі алкоголю як не як). Це фактично те саме, що я би поставив на подвір"ї колонки і крутив музику в своє задоволення.
П.С. Хоча в майбутньому подивимось-може й вдасться розширитись - напроти магазину є приміщення, яке ідеально підходить під клуб - танцпол десь 15х20 м, кілька приміщень, можна поставити барну стійку. Але це все в перспективі...ну і питання грошей. Зараз, дай Бог, організувати те, що задумав  ;)

Nikolai

Цитата: Potter від 04 Жовтень 2009, 21:03:17
Ты пользовался такой "домашней" техникой? А ты качественная аппаратура высшего(0) класса. по идее, для подзвучки такого помещения должно хватить. Обрати внимание, что подобные системы часто встречались в кабаках и т.п. заведениях.
Говоря "домашняя" я имел ввиду мощность, а не качество; но видимо ее должно хватить и в таком компактном корпусе.

MIXAIL_vasylykiv

Значить так.
Сьогодні був на радіобазарі.
Найдешевший комплект (2х150 Вт + підсилювач коштує..... 300 уе  :o)
Варіант 1: шукати радянський комлект 2х100 вт + підсилювач. Як вже писав Поттер, він має коштувати в районі 1000 грн.
Варіант 2: сьогодні їхав і думав- а що якщо купити комп"ютерну акустику (наприклад Лоджітек Z550 або щось схоже на 200-300 Вт) ? Приміщення там невелике. По грошах виходть не дуже дорожче, зате можна буде і вдома послухати якісний звук(якщо ще звичайно прикупити звукову). Як такий варіант? ЧИ все таки попередній варіант кращий?
П.С. Є Колонки "Клівер 30 АС 201". Варто чи ні? Взагалі в нас в місті тяжко знайти радянську аудіоапаратуру. Тим більше з перших рук, а перекупщики залуплять ціну...хоч бери і їдь до Поттера в Дніпродзержинськ  :D
П.П.С. А чому це в клівера, амфітона, радіотехніки маркіровки схожі- ХХХ 30(35) АС ХХХ ? Розтлумачте, якщо не важко плз.

Nikolai

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 09 Жовтень 2009, 17:48:41
Найдешевший комплект (2х150 Вт + підсилювач коштує..... 300 уе  :o)
Так це ж приблизно 2500 грн., може ще підкопиш 500 грн.? :) Чи тобі ще на світло треба?

Цитата: MIXAIL_vasylykiv від 09 Жовтень 2009, 17:48:41
Варіант 2: сьогодні їхав і думав- а що якщо купити комп"ютерну акустику (наприклад Лоджітек Z550 або щось схоже на 200-300 Вт) ?
Не варто, не варто. Вона не розрахована на велике навантаження, та тривалу і регулярну роботу на максимумі, та спроєктована і зібрана відповідно. Та й зовнішнє виконання зазвичай передбачає домашнє використання.

MIXAIL_vasylykiv

ЦитатаНе варто, не варто. Вона не розрахована на велике навантаження, та тривалу і регулярну роботу на максимумі, та спроєктована і зібрана відповідно. Та й зовнішнє виконання зазвичай передбачає домашнє використання.
Шкода... Приглядів систему 2.1  http://hotline.ua/tx/edifier_s730 , якщо вірити тех.характеристикам, її би хватило навіть з запасом (пищалки по 75 Вт і саб на 150, сумарно 300). Якщо її викрутити на 2/3, то 200 Вт би хватило. Тим більше, наскільки я розумію, в саб встроєно підсилювач і можна навіть підключити ще кілька колонок?

Potter

MIXAIL_vasylykiv  , як вже писали вище, мультиимедійна АС не спроектовано з огляду на підзвучку навіть помірно великої площі. ЇЇ  "хліб" - якісний, об'ємний звук на певному місці. До того ж вбудованого підстлювача ледь вистачає, щоб качати на макс власне систему, а якщо ще первантажити :o

Щодо маркіровок. Вони схожі, оскільки усі АС є одноплановими. Різняця вони динаміками, э система навіть с ізодинамічними головками! Також є різні комплекти(Електроніка, Амфітон, Радіотехніка тощо) і назви різняця в залежності від цього. Фактично, будь-яка АС з 35 ватами у паспорті підійде, я про це писав. На максимумі вона видасть десь 90, про що на тякає назва Радіотехніки S90 :)
Нажаль я зараз не вдома, гадаю ближче до ночі дістанусь, то гляну у довідничку необхідні тобі моделі.

MIXAIL_vasylykiv

Спасибі, Potter, за кваліфіковану відповідь.
Даа... :( Шкода. Я ще подумаю. МОже й куплю радянський комплект (хоча його ще треба добре пошукати). Але на всякий випадок, яку систему з цих двох ви би порадили для озвучки ,скажем так, великої кімнати:
http://hotline.ua/tx/edifier_s550  чи
http://hotline.ua/tx/edifier_s730
і яка схема  взагалі краще - 2.1 чи 5.1? Просто я подумав, що коли не потрібно буде крутити музику, можна буде вдома послухати якісний звук. КРІМ ТОГО, комп"ютерна акустика точно дасть різницю між інтегрованою звуковою і звичайною. *ушол думать*

Potter

Якщо вже брати мультимедіа- то F&D SPS 2000. Для таких розмірів та потужності - наддешева система(близько 200долярів). Ахтунг! ВЧ динаміки летять на раз- перший кандидат на заміну. Для твоїх цілей не кращий варіант.

Static-X

От себя скажу, звука мало будет, а так как я знаю, что такое дискотеки, вам захочется выжать всё с Амфитонов, подвесы если у них родные - улетят в первые же 15 минут. И еще мое мнение - 20-30 человек заглушит 2 амфитона, у этих совковых систем - среднечастотники и высокочастотники слабоваты, годятся отлично низкочастотники.
На всякий случай, если будете брать Амфитоны - закупорьте фазоинвертор(чтоб внутри образовался вакуум, для меньшего движения диффузоров), как усилитель им хватит 75 советских ватт(выше для них уже будет слишком, по своему опыту).

Добавлено: 10 Жовтень 2009, 19:26:11

кстати, я подключил 2 низкочастотных динамика от Амфитона к усилителю 35 ватт от системы 5.1, благо тому, что усилитель идет 8Ом, он может качать 2 колонки(подключал мостом), минусы - рискую спалить усилитель, но все же играет, и качает достаточно хорошо, в глазах дрожит.
Intel Core i5 2500K---ASUS SABERTOOTH P67 (REV 3.0)---Corsair H60 watercool---Corsair Vengeance 2x4Gb 1600MHz 1.5v---4xHDD total >2Tb---1xSDD Samsung Evo 120Gb---Gigabyte GeForce GT 1030 2GB  ---Thermaltake Smart SE 630W

MIXAIL_vasylykiv

Nikolai

Цитата: Static-X від 10 Жовтень 2009, 19:20:31
закупорьте фазоинвертор(чтоб внутри образовался вакуум, для меньшего движения диффузоров)
Ага-ага, чтоб тот диффузор вообще почти встал, перегрелся, и сгорел? Диффуззор должен двигатся и охлаждатся, иначе ему жить не долго. А то, что слабая подвеска - это другой вопрос, который диффузоров не волнует, и решать его нужно иначе.

Static-X

Цитата: Nikolai від 11 Жовтень 2009, 00:08:40Ага-ага, чтоб тот диффузор вообще почти встал, перегрелся, и сгорел? Диффуззор должен двигатся и охлаждатся, иначе ему жить не долго. А то, что слабая подвеска - это другой вопрос, который диффузоров не волнует, и решать его нужно иначе.
Ну, если подумать, то даже если мы закупорим ФИ, мы не добъемся полной остановки диффузора, он будет двигаться, но с меньшей амплитудой, так что не сгорит ничего. Кстати, подумай про сабвуферы в ЗЯ(закрытый ящик), говорят что хорошо сделанный ЗЯ при нажатии на диффузор - должен возвращатся в течении нескольких секунд на место ;)

Добавлено: 10 Жовтень 2009, 23:55:29

единственное что, так это звук изменится при закрытии ФИ
Intel Core i5 2500K---ASUS SABERTOOTH P67 (REV 3.0)---Corsair H60 watercool---Corsair Vengeance 2x4Gb 1600MHz 1.5v---4xHDD total >2Tb---1xSDD Samsung Evo 120Gb---Gigabyte GeForce GT 1030 2GB  ---Thermaltake Smart SE 630W

Nikolai

Цитата: Static-X від 10 Жовтень 2009, 23:50:24
Ну, если подумать, то даже если мы закупорим ФИ, мы не добъемся полной остановки диффузора, он будет двигаться, но с меньшей амплитудой
Цитата: Nikolai від 10 Жовтень 2009, 23:08:40
диффузор вообще почти встал

Я все-же считаю, что препятствовать проэктной амплитуде движений диффузора не должно ничто.

Static-X

Цитата: Nikolai від 11 Жовтень 2009, 01:09:28Я все-же считаю, что препятствовать проэктной амплитуде движений диффузора не должно ничто.
Вообще не динамики под коробки делают, а коробки под динамики.
Не знаю или смог донести до тебя информацию этой фразой.

Nikolai

Цитата: Static-X від 11 Жовтень 2009, 00:33:27
Вообще не динамики под коробки делают, а коробки под динамики.
Так я тоже так считаю... :-\

Static-X

Цитата: Nikolai від 11 Жовтень 2009, 16:48:03Так я тоже так считаю... В замешательстве
тогда зачем пишешь:
Цитата: Nikolai від 11 Жовтень 2009, 01:09:28Я все-же считаю, что препятствовать проэктной амплитуде движений диффузора не должно ничто.
ведь если подумать логически - хозяин выбирает в чем играть его динамикам, будь то ЗЯ, ФИ, БП4-6...

Nikolai

Цитата: Nikolai від 11 Жовтень 2009, 00:09:28
Я все-же считаю, что препятствовать проэктной амплитуде движений диффузора не должно ничто.
Правильно, в соответствии с характеристиками и требованиями спикеров и должен быть подобран (инженерами на заводе) короб.