Выбор стабильного Wi-Fi-роутера 300mb+

Автор faustgothica, 25 Вересень 2012, 22:32:44

Попередня тема - Наступна тема

faustgothica

Всем доброго времени суток!

Прошу помощи в выборе роутера со стабильный максимальным за свою цену Wi-Fi сигналом.
Что нужно:
1) Что бы не резал скорость по LAN
2) Максимальна пропускная способность по Wi-Fi
3) Стабильная работа(много смотрел моделей и у многих пишут что какие-то проблемы с прошивками и скоростью)
4) Хорошая дальнобойность сигнала(что бы пробивал 4-6 толстых стен)
5) Недорогой (250-400 гривен, цены смотрю по хотлайну и www.itbox.ua)
6) Желательно симпатичный, так как пользоваться буду я, смотреть на него девочка)

Несколько присмотренных варииантов:
http://hotline.ua/network-besprovodnoe-oborudovanie/tp-link_tl-wr941nd/
http://www.itbox.ua/product/Marshrutizator_Wi_Fi_D_Link_DIR_615-p3908/
http://hotline.ua/network-besprovodnoe-oborudovanie/tp-link_tl-wr940n/

Очень надеюсь на помощь, уже который день не могу определится.
Заранее благодарен)))

Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

YuGa-92

Цитата: faustgothica від 25 Вересень 2012, 22:32:44http://hotline.ua/network-besprovodnoe-oborudovanie/tp-link_tl-wr941nd/
http://www.itbox.ua/product/Marshrutizator_Wi_Fi_D_Link_DIR_615-p3908/
http://hotline.ua/network-besprovodnoe-oborudovanie/tp-link_tl-wr940n/
Між TP-Link TL-WR940N та TP-Link TL-WR941ND єдина різниця в тому, що в першій моделі антени не відкручуються. А в остальному залізяки однакові.
На рахунок TP-link і D-link - ти вибрав досить хороші моделі за ту ціну. 

На мою думку в TP-link сигнал буде трошки стійкішим за рахунок третьої антени. Але не суттєво.  В самого був такий роутер (941), поки не згорів від перепаду напруги. Якигось мінусів я в ньому не знайшов за 4 місяці експлуатації.

З D-link`ами остерігайся ревізій D. В них в середині стоїть платформа на основі  Ralink. І вони люблять підглючувати. Відгуки про ці ревізії не дуже добрі. В остальних ревізіях в середині такий же самий Atheros 400mhz як і в ТП-лінка. І вони працюють теж нормально (мав справу з ревізіями С4 і В2).

Але на рахунок 4-6 товстих стін - я сумніваюсь що сигнал буде стійким. В мене вдома роутер стояв за 3 товстих стіни + двері. І сигнал був менше 50%. Я б радив перше позичити в когось девайс на день якщо є така можливість  і перевірити як воно буде працювати щоб не викинути гроші на вітер.
Або можна попробувати варіант з сильнішими антенами (8 dBi чи більше) правда в них досить високі ціни.
Якщо в голову прийшла ідея - головне щоб вона знайшла дорогу до мозку між цими банками та склянками...

Mantikor

Цитата: faustgothica від 25 Вересень 2012, 22:32:44Прошу помощи в выборе роутера со стабильный максимальным за свою цену Wi-Fi сигналом.
Если сможешь прошить прошивкой от DD-WRT - тогда рекомендую ASUS RT-N13U, у него довольно мощное железо, но заводская прошивка не идеальная.

faustgothica

ЦитатаЗ D-link`ами остерігайся ревізій D. В них в середині стоїть платформа на основі  Ralink. І вони люблять підглючувати. Відгуки про ці ревізії не дуже добрі. В остальних ревізіях в середині такий же самий Atheros 400mhz як і в ТП-лінка. І вони працюють теж нормально (мав справу з ревізіями С4 і В2).

Але на рахунок 4-6 товстих стін - я сумніваюсь що сигнал буде стійким. В мене вдома роутер стояв за 3 товстих стіни + двері. І сигнал був менше 50%. Я б радив перше позичити в когось девайс на день якщо є така можливість  і перевірити як воно буде працювати щоб не викинути гроші на вітер.
Або можна попробувати варіант з сильнішими антенами (8 dBi чи більше) правда в них досить високі ціни.

Сейчас стоит D-link D615 K1 (обновленный корпус), и полностью меня как то не радует. По кабелю все хорошо, даже если режет то 2-4мб. А вот по воздуху непонятное что-то, максимум на Айподе 10мб, тоже самое почти и у ноутбука.
Дальность так себе, 4-х комнатную квартиру вроде бы накрывает, а вот лестничная площадка уже в большой минус.
Это разве нормально, то что так режет по воздуху?

ЦитатаЕсли сможешь прошить прошивкой от DD-WRT - тогда рекомендую ASUS RT-N13U, у него довольно мощное железо, но заводская прошивка не идеальная.
Прошить думаю не проблема, только то что антенны у него внутри и он со старых моделей не делает его устаревшим\не мощным?

YuGa-92

Цитата: faustgothica від 26 Вересень 2012, 13:32:29Сейчас стоит D-link D615 K1 (обновленный корпус), и полностью меня как то не радует. По кабелю все хорошо, даже если режет то 2-4мб. А вот по воздуху непонятное что-то, максимум на Айподе 10мб, тоже самое почти и у ноутбука.
10 мегабіт - це дійсно мало для нього. Ти налаштування перевіряв? Там часом  802.11b не виставлено? В нього пропускна здатність 11 мегабіт.
А в n стандарту в теорії до 300.
В мене зараз тимчасово працює d-link dsl 2740u в якого тільки b та g стандарти. Так я на ньому витягую біля 45 мегабіт.
Цитата: faustgothica від 26 Вересень 2012, 13:32:29Прошить думаю не проблема, только то что антенны у него внутри и он со старых моделей не делает его устаревшим\не мощным?
Те, що з старих моделей - це нічого. Dir 615 також досить старенький роутер. В нових ревізіях тільки корпус поміняли. А залізо те ж саме (ну хіба що сама компоновка плати змінена).
UPD пробив по ревізії k1 і інтернеті. Так там не тільки корпус, а й залізо в середині поміняли. Навіть не знав. Іменно про цю ревізію тоді нічого не можу сказати.
А те, що він з внутрішніми антенами на мою думку гірше. Зовнішні можна направити як завгодно, покрутив куди треба, зігнув і радієш. А з внутрішніми такого не вийде. Потрібно роутер нормально поставити, положення вибрати і т.д.
Якщо в голову прийшла ідея - головне щоб вона знайшла дорогу до мозку між цими банками та склянками...

Hryak

Цитата: faustgothica від 26 Вересень 2012, 13:32:29Это разве нормально, то что так режет по воздуху?
Хрен пойми. У меня TP-Link TL-WR741ND на нём написано 150мбит (не пойму откуда такая цифирь...) А от моёй сетки режет треть, то есть дауна свыше 60 я не видел ни разу :(
Поменьше свинства - побольше свинины

Mantikor

Цитата: YuGa-92 від 26 Вересень 2012, 14:56:14А те, що він з внутрішніми антенами на мою думку гірше. Зовнішні можна направити як завгодно, покрутив куди треба, зігнув і радієш. А з внутрішніми такого не вийде. Потрібно роутер нормально поставити, положення вибрати і т.д.
В мене ще ні назу не виникало потреби крутити антеною роутера, при тому що в мене одна, і "лупить" вона до підїзду(я на 7 поверсі) втрачаючи тільки половину потужності. А тут їх аж три. Так що хз.

YuGa-92

Цитата: Mantikor від 26 Вересень 2012, 15:25:30В мене ще ні назу не виникало потреби крутити антеною роутера, при тому що в мене одна, і "лупить" вона до підїзду(я на 7 поверсі) втрачаючи тільки половину потужності. А тут їх аз три. Так що хз.
Це моя особиста думка. Не люблю роутерів з внутрішніми антенами.
А на рахунок "лупить- не лупить" це взагалі окрема історія. Був в знайомого TP-link wr-8910g - з першого поверху бив на метрів 150 радіусі навколо будинку. Там і дерева і стіни мішали. В мене ж по дому цей самий роутер не міг нормально пробити три стіни з нормальним сигналом ;D. І в стінах нічого такого немає (ні свинцю, ні арматури :D).
Цитата: Hryak від 26 Вересень 2012, 15:13:19Хрен пойми. У меня TP-Link TL-WR741ND на нём написано 150мбит (не пойму откуда такая цифирь...) А от моёй сетки режет треть, то есть дауна свыше 60 я не видел ни разу
Цифра 150 це лише маркетинг. Вона досягається в ідеальних умовах з однаковим (чи сумісним) залізом, яке підтримує всі технології виробника. А нам доводиться обмежуватись половиною, чи навіть меншою частиною з цієї швидкості.

faustgothica

Цитата10 мегабіт - це дійсно мало для нього. Ти налаштування перевіряв? Там часом  802.11b не виставлено? В нього пропускна здатність 11 мегабіт.
А в n стандарту в теорії до 300.
поставлен на n стандарт, все выбрано по максимуму вроде бы.

Так какой посоветуете? TP-Link TL-WR940N?

Или нет смысла переплачивать и взять себе тот же DIR-615?

YuGa-92

Цитата: faustgothica від 26 Вересень 2012, 16:46:53Так какой посоветуете? TP-Link TL-WR940N?

Или нет смысла переплачивать и взять себе тот же DIR-615?
Впринципі подивився в dir-615 дві антени по 2 dBi.
В 940N  - три антени по 3 dBi.
В теорії сигнал має бути сильніший в TP-link`а. Але чи буде відчутно в користуванні сказати важко. Твердо сказати чи варто переплачувати 100 грн за ТП-лінк  не можу.

faustgothica

Прояснили немного картину.)
С TP-link какую модель брать TL-WR941ND, TL-WR940N?
У 940 вроде бы антенны длиннее или это просто хотлайн такие картинки выдает.
Присмотрел еще 1043 модель, но эту наверное можно сразу откидывать из-за дороговизны?

vetos

Цитата: Hryak від 26 Вересень 2012, 15:13:19Хрен пойми. У меня TP-Link TL-WR741ND на нём написано 150мбит (не пойму откуда такая цифирь...) А от моёй сетки режет треть, то есть дауна свыше 60 я не видел ни разу
Собственно... А что же ты хотел за 200 грн?  :)
Если серьезно - Wi-Fi модуль ноута способен принимать сигнал на частоте 40МГц? Если да, то небось на роутере 20МГц стоит.  :D От седа и скорость не выше 65 Мбит/c.  ;) Крути настройки...
Цитата: YuGa-92 від 26 Вересень 2012, 15:33:45Цифра 150 це лише маркетинг.
Ну, не совсем так. Частенько пользователь доверяет настройки сети "Мастеру настройки сети", понятия не имея (впрочем как и мастер настройки сети  :D) что у него там за железо и что можно выжать из скорости по Wi-Fi. Следовательно, соединение есть... но скорость минимальная может быть. Потому как обычно настраивается в автоматическом режиме 802.11g — 54 Мбит/c., например  :).
802.11n - именно в этом режиме и можно воспользоваться преимуществами повышенной скорости и увеличенной дальностью передачи данных, обеспечиваемыми стандартом 802.11n.
Цитата: faustgothica від 25 Вересень 2012, 22:32:444) Хорошая дальнобойность сигнала(что бы пробивал 4-6 толстых стен)
Пробить то можно... но при этом какая скорость будет за шестой толстой стеной? ???
Тут надо подумать либо о внешней антенне в третьей, четвертой комнате... или купить точку доступа/второй маршрутизатор и использовать их как повторитель.
Цитата: faustgothica від 26 Вересень 2012, 16:46:53Так какой посоветуете? TP-Link TL-WR940N?Или нет смысла переплачивать и взять себе тот же DIR-615?
Есть смысл доплатить и взять двухдиапазонный маршрутизатор. На дворе 2012 год. :)
Ну, на худой коней взять маршрутизатор с несколькими съемными антеннами... Это позволит провести одну из антенн (купить/сделать самому выносную) на дальние рубежи, так сказать... 

YuGa-92

Цитата: faustgothica від 26 Вересень 2012, 18:57:39С TP-link какую модель брать TL-WR941ND, TL-WR940N?
У 940 вроде бы антенны длиннее или это просто хотлайн такие картинки выдает.
Як я вже говорив різниця тільки в тому, що антени в 941 відкручуються. Можливо довші, але від цього ні холодно, ні тепло. В них коефіцієнт підсилення однаковий = 3 dBi.
Цитата: vetos від 26 Вересень 2012, 19:02:03Ну, не совсем так. Частенько пользователь доверяет настройки сети "Мастеру настройки сети", понятия не имея (впрочем как и мастер настройки сети  ) что у него там за железо и что можно выжать из скорости по Wi-Fi. Следовательно, соединение есть... но скорость минимальная может быть. Потому как обычно настраивается в автоматическом режиме 802.11g — 54 Мбит/c., например  .
І таке є. Хоча мені ніколи не вдавалось добитись похожої швидкості на обладнанні, яке мав.
Цитата: vetos від 26 Вересень 2012, 19:02:03Тут надо подумать либо о внешней антенне в третьей, четвертой комнате... или купить точку доступа/второй маршрутизатор и использовать их как повторитель.
Доречі так. Можна трошки переплатити. Але бути спокійним за нормальний сигнал. Купити дешевший Dir-615 і в якості повторювача TP-link 340G. Сам хочу організувати мережу в свому домі і на території за такою схемою.

Цитата: vetos від 26 Вересень 2012, 19:02:03Это позволит провести одну из антенн (купить/сделать самому выносную) на дальние рубежи, так сказать...
Але тут інша проблема - довжина кабелю не повинна бути дуже великою. Бо сигнал буде втрачатись від опору кабелю. Хоча метрів 10 50-ти Ом-ного кабелю хватить і падіння сигналу не буде дуже великим. Та й 50 Ом кабель + конектори (в випадку ручної збірки) або готова антена обійдеться в суму, за яку можна купити дешевий повторювач.

faustgothica

ЦитатаЕсть смысл доплатить и взять двухдиапазонный маршрутизатор. На дворе 2012 год.
Ну, на худой коней взять маршрутизатор с несколькими съемными антеннами... Это позволит провести одну из антенн (купить/сделать самому выносную) на дальние рубежи, так сказать...

А на самом деле нужен этот двухдиапазонник? Где можно встретить поддерживающие устройства?. 
Да и тем более с скоростью интернета потолок 100мбит, думаю не пригодится.

Думаю буду брать TP-Link TL-WR941ND, а там уже по нужде буду одну, две из антенн выносить подальше.

vetos

Цитата: faustgothica від 26 Вересень 2012, 21:26:17А на самом деле нужен этот двухдиапазонник?
Учитывая перспективы диапазона 5 ГГц - думаю что уже нужен. :) А там уже и внедрение IEEE 802.11ac не загорами...
Цитата: faustgothica від 26 Вересень 2012, 21:26:17Где можно встретить поддерживающие устройства?.
С каждым днем их становится все больше... от АйФонов, АйПэдов, ноутбуков и смартфонов до не дорогих но более-мение качественных китайских планшетов и смартфонов.
Вот прикупишь в ближайшее время девайс, который как раз поддерживает каналы шириной 40 MHz... и что тогда, новый маршрутизатор покупать? :)
Цитата: faustgothica від 26 Вересень 2012, 21:26:17Да и тем более с скоростью интернета потолок 100мбит, думаю не пригодится.
-Не беда! Чем выше скорость беспроводного подключения - тем быстрее будет проходить обработка сигнала между маршрутизатором и подключенными к нему устройствами. Тем быстрее он будет отправлять/принимать запросы, пускай даже потолок у проводного подключения 100мбит.  К тому же захочется тебе создать беспроводную локалку, наверняка. Дабы перебрасывать файлы по воздуху между устройствами.  ;) Думаю, может пригодится... очень даже скоро.

faustgothica

ЦитатаУчитывая перспективы диапазона 5 ГГц - думаю что уже нужен.  А там уже и внедрение IEEE 802.11ac не загорами...
В принципе прав, но дорого(сейчас не готов столько выкладывать, думал вообще брать примерно за 250грн.)

Цитата-Не беда! Чем выше скорость беспроводного подключения - тем быстрее будет проходить обработка сигнала между маршрутизатором и подключенными к нему устройствами. Тем быстрее он будет отправлять/принимать запросы, пускай даже потолок у проводного подключения 100мбит.  К тому же захочется тебе создать беспроводную локалку, наверняка. Дабы перебрасывать файлы по воздуху между устройствами.   Думаю, может пригодится... очень даже скоро.
Уже приобрел 941 так как более вменяемый по цене и сигналу.
Хотелось бы конечно двушку, но сейчас(и в скором времени) не нужно так как ставлю Wi-fi только для айпода и очень редкого использования, когда будут приходить друзья с ноутом поиграть вместе.

ЦитатаК тому же захочется тебе создать беспроводную локалку, наверняка. Дабы перебрасывать файлы по воздуху между устройствами.
А как это можно организовать? Буду признателен если скинете какую-то "правильную" статейку.

Большое спасибо всем за помощь!

еще буду отписывать мнение по поводу купленного роутера)

vetos

Цитата: faustgothica від 27 Вересень 2012, 20:43:48думал вообще брать примерно за 250грн.
Ну, это вообще не прилично дешево для "стабильного Wi-Fi-роутера 300mb+".  :D
Цитата: faustgothica від 27 Вересень 2012, 20:43:48Уже приобрел 941 так как более вменяемый по цене и сигналу.
... но четырехлетней давности (выход на рынок) и с портами 100 Мбит.  :) ...можно было посмотреть на эти.
Цитата: faustgothica від 27 Вересень 2012, 20:43:48ставлю Wi-fi только для айпода и очень редкого использования
??? Тогда вообще можно было "отделаться" свистком - Wi-Fi USB адаптер. Я думал тебе нужно "раздавать" интернет круглые сутки/семь дней в неделю по всей хате через шесть стен. :)
Цитата: faustgothica від 27 Вересень 2012, 20:43:48А как это можно организовать? Буду признателен если скинете какую-то "правильную" статейку.
Пожалуйста. Этого добра в сети полно...

Mantikor

Цитата: vetos від 27 Вересень 2012, 21:28:40
??? Тогда вообще можно было "отделаться" свистком - Wi-Fi USB адаптер. Я думал тебе нужно "раздавать" интернет круглые сутки/семь дней в неделю по всей хате через шесть стен. :)
Как раз роутера за 250грн ему бы хватило с головой. Надо было свой советовать  :D

vetos

Mantikor

Цитата: vetos від 28 Вересень 2012, 14:37:56
Какой?
ASUS RT-N10+
У меня он бьёт через три стенки не теряя мощности сигнала, не греется, не виснет, и вообще лапочка ;D
Правда это все на альтернативной прошивке, на родной довольно уныл.

faustgothica

ЦитатаНу, это вообще не прилично дешево для "стабильного Wi-Fi-роутера 300mb+".
пробовал д-линк дир 615 и разницы с купленным не заметил. Потому и сделал вывод что эта стоимость вменяема(если брать на складах и онлайн-магазинах)

ЦитатаASUS RT-N10+
Еще то чудо, недавно наблюдал картину как эта модель напрочь отказалась раздавать вафлю и не захотела заходить в меню настройки, что только не пробовали и ресет и разные браузеры и т.д.

Еще есть пару вопросов):
1) Страшно ли если заменить лан кабель с родного(что был в коробке) на другой с другим обжимом на разных концах провода(обжим разный на каждой стороне)?
2) Почему у меня на Ipod 3th потолок скорости 10мбит(по спидтесту), на вики смотрел что у него поддерживается протокол G(а он должен выдавать в идеале 54мбит или хотя бы 20)?
3) Выбор канала по вафле какой лучше ставить автоматом или какой-то определенный?
4) Нужна ли в действительности Функция QSS?
5) И главный вопрос насколько вреден Wi-fi если ставить его в комнате которой постоянно находишься и отдыхаешь?

YuGa-92

Цитата: faustgothica від 28 Вересень 2012, 17:01:561) Страшно ли если заменить лан кабель с родного(что был в коробке) на другой с другим обжимом на разных концах провода(обжим разный на каждой стороне)?
Якшо обжим правильний, то нічого страшного. Головне, щоб з двох боків була однакова обжимка. Ось, почитай. Попробуй тикнути кабель в роутер, якщо запрацює, то добре. Ні - нічого поганого не станеться з роутером.
Цитата: faustgothica від 28 Вересень 2012, 17:01:562) Почему у меня на Ipod 3th потолок скорости 10мбит(по спидтесту)?\
На скільки я знаю в айпод стандарти b та g. Стандарт g підтримує швидкість з'єднання до 54 мегабіт. b - до 11 мегабіт. Я не впевнений. Але подивись в налаштуваннях самого айпод'а чи він на автоматі працює чи виставлений якийсь конкретний стандарт. Бо по суті якщо витягує 10 мегабіт (не більше 11) то він працює в b стандарті.
Цитата: faustgothica від 28 Вересень 2012, 17:01:563) Выбор канала по вафле какой лучше ставить автоматом или какой-то определенный?
Найкраще вибирати той канал, який найменш загружений. Якщо в твому районі є багато точок доступу, то скачай програму wirelessmon з офіційного сайту(вона платна, але демо версії тобі хватить). І подивись на яких каналах працюють точки доступу в твому районі. І вибираєш той, який не загружений або той, який найдальше від інших каналів.

Цитата: faustgothica від 28 Вересень 2012, 17:01:564) Нужна ли в действительности Функция QSS?
QSS допомагає швидко створити захищене з'єднання роутера з пристроєм. Тобто якщо ти не ставиш шифрування на роутер, ти можеш нажати кнопку QSS і підключитись до нього пристроєм. І до цього каналу по суті ніхто інший не зможе підключитись. Але якщо ти ставиш шифрування на ключ, то ця функція не потрібна. Шифрування точки поставити краще зразу, щоб сусіди халявщики не "тирили" інтернет :D
Цитата: faustgothica від 28 Вересень 2012, 17:01:565) И главный вопрос насколько вреден Wi-fi если ставить его в комнате которой постоянно находишься и отдыхаешь?
А це вже спорне питання. Хтось каже, що це шкідливо і бажано виключати на ніч. Хтось протримується думки, що випромінювання радіосигналу не таке вже й велике на фоні інших випромінювань, з якими ми стикаємось кожен день.

Mantikor

Цитата: faustgothica від 28 Вересень 2012, 17:01:561) Страшно ли если заменить лан кабель с родного(что был в коробке) на другой с другим обжимом на разных концах провода(обжим разный на каждой стороне)?
Нет все обжимы одинаковы(почти), т.е. есть два стандарта, но обычно все пользуются EIA/TIA-568B, я ещё не встречал другого.
Цитата: faustgothica від 28 Вересень 2012, 17:01:56
5) И главный вопрос насколько вреден Wi-fi если ставить его в комнате которой постоянно находишься и отдыхаешь?
В шапочке из фольги будет все ОК, я так постоянно хожу по дому.

faustgothica

ЦитатаЯкшо обжим правильний, то нічого страшного. Головне, щоб з двох боків була однакова обжимка.
В том то и суть что с двух сторон разная обжимка, вместе прилаживал и смотрел. но работает как работало, на той же скорости и похоже с тем же пингом.
ЦитатаНа скільки я знаю в айпод стандарти b та g. Стандарт g підтримує швидкість з'єднання до 54 мегабіт. b - до 11 мегабіт. Я не впевнений. Але подивись в налаштуваннях самого айпод'а чи він на автоматі працює чи виставлений якийсь конкретний стандарт. Бо по суті якщо витягує 10 мегабіт (не більше 11) то він працює в b стандарті.
Тоже так подумывал, но настраивать там нечего.  Может wi-fi модуль полетел или он цельный на все протоколы?
ЦитатаНайкраще вибирати той канал, який найменш загружений. Якщо в твому районі є багато точок доступу, то скачай програму wirelessmon з офіційного сайту(вона платна, але демо версії тобі хватить). І подивись на яких каналах працюють точки доступу в твому районі. І вибираєш той, який не загружений або той, який найдальше від інших каналів.
Програмулина говорит что-то типа "не найден беспроводной модуль" Как связать роутер с компьютером что бы определялся?
ЦитатаQSS допомагає швидко створити захищене з'єднання роутера з пристроєм. Тобто якщо ти не ставиш шифрування на роутер, ти можеш нажати кнопку QSS і підключитись до нього пристроєм. І до цього каналу по суті ніхто інший не зможе підключитись. Але якщо ти ставиш шифрування на ключ, то ця функція не потрібна. Шифрування точки поставити краще зразу, щоб сусіди халявщики не "тирили" інтернет
Так и подумывал, но малоли что-то полезное) уже зашифровал.
ЦитатаА це вже спорне питання. Хтось каже, що це шкідливо і бажано виключати на ніч. Хтось протримується думки, що випромінювання радіосигналу не таке вже й велике на фоні інших випромінювань, з якими ми стикаємось кожен день.
А личное мнение?. тоже дома стоит же?

ЦитатаВ шапочке из фольги будет все ОК, я так постоянно хожу по дому.
Именно так ;D , а еще комбинезон :D

YuGa-92

Цитата: faustgothica від 28 Вересень 2012, 18:15:13Програмулина говорит что-то типа "не найден беспроводной модуль" Как связать роутер с компьютером что бы определялся?
Для тої програми потрібен ПК з безпровідним модулем (ноутбук/ПК з карткою).
Цитата: faustgothica від 28 Вересень 2012, 18:15:13А личное мнение?. тоже дома стоит же?
Вдома стоїть в особляку на горищі :)  Тому не звертаю уваги на це. Раніше в кімнаті стояв TP-link 941ND. Я його прошив альтернативною прошивкою і налаштував щоб wi-fi на ніч вимикалась.
Ось моя тема на рахунок вимкнення wi-fi http://dpk.itc.ua/forums/index.php/topic,15725.0.html

faustgothica

ЦитатаДля тої програми потрібен ПК з безпровідним модулем (ноутбук/ПК з карткою).
Я уже так и понял, думал что можно как то через вафлю роутера

ЦитатаВдома стоїть в особляку на горищі   Тому не звертаю уваги на це. Раніше в кімнаті стояв TP-link 941ND. Я його прошив альтернативною прошивкою і налаштував щоб wi-fi на ніч вимикалась.
Ось моя тема на рахунок вимкнення wi-fi http://dpk.itc.ua/forums/index.php/topic,15725.0.html
Спасибо за ссыль)
Кстати а эиа альтернативная прошивка ставиться на вверх или заменяет родную?
как и куда прописывать скрипты?

Mantikor

Цитата: faustgothica від 30 Вересень 2012, 19:29:47Кстати а эиа альтернативная прошивка ставиться на вверх или заменяет родную?
Заменяет родную.
Цитата: faustgothica від 30 Вересень 2012, 19:29:47как и куда прописывать скрипты?
Если тебе нужно просто чтобы он на ночь выключался, на альтернативных прошивках, обычно, есть планировщик задач - Cron. Там будет спец.поле куда вводить, все просто.
Что-то типа этого

vetos

Цитата: YuGa-92 від 28 Вересень 2012, 17:26:54Якшо обжим правильний, то нічого страшного.
Это как? Что в твоем понимании правильный обжим?  :)
Цитата: faustgothica від 28 Вересень 2012, 17:01:562) Почему у меня на Ipod 3th потолок скорости 10мбит(по спидтесту), на вики смотрел что у него поддерживается протокол G
-Угу. А роутер об этом знает?  :) Я имею в виду какая скорость установилась между Ipod и маршрутизатором? Может твой интернет в момент теста мог только 10мбит?
Цитата: Mantikor від 28 Вересень 2012, 17:37:40Нет все обжимы одинаковы(почти), т.е. есть два стандарта,
Вообще то TIA/EIA-568-B — набор из трёх телекоммуникационных стандартов...
Цитата: Mantikor від 28 Вересень 2012, 17:37:40я ещё не встречал другого.
Тем не менее они есть: Для скорости 100 мегабит/с (10base-T/100base-TX crossover (T568B), для скорости 1 гигабит/с (10base-T/100base-TX/1000base-T/T4 crossover (T568B).
Цитата: faustgothica від 28 Вересень 2012, 18:15:13В том то и суть что с двух сторон разная обжимка, вместе прилаживал и смотрел. но работает как работало, на той же скорости и похоже с тем же пингом.
Перекрёстный, кабель (англ. crossover). Этот используется для соединения двух компьютеров или двух хабов...
Не стоит переживать потому как почти все устройства Ethernet (последних лет пяти) способны автоматически определять тип (прямой или перекрёстный) подключенного кабеля (или, что одно и то же, тип порта) и подстраиваться под него. Эта функция обозначается как Auto-MDIX.
Цитата: faustgothica від 28 Вересень 2012, 18:15:13А личное мнение?. тоже дома стоит же?
Помойму, по улице тоже вредно ходить... Там помимо всевозможный радиоволн разной частоты еще ездят автомобили и загрязняют все вокруг своим выхлопом:
"Наибольшую опасность для здоровья человека представляют оксиды азота, нежели домашний маршрутизатор..."  :D

Mantikor

Цитата: vetos від 30 Вересень 2012, 20:22:48Вообще то TIA/EIA-568-B — набор из трёх телекоммуникационных стандартов...
Вообще-то есть разница между TIA/EIA-568-B и EIA/TIA-568B.
Цитата: vetos від 30 Вересень 2012, 20:22:48Тем не менее они есть: Для скорости 100 мегабит/с (10base-T/100base-TX crossover (T568B), для скорости 1 гигабит/с (10base-T/100base-TX/1000base-T/T4 crossover (T568B).
Это ты к чему? Я знаю, а ему это знать не обязательно(если хочет - почитает соответствующею статью), он может обжать хоть последовательно, так как ему нравится, главное чтобы на обеих концах одинаково. На скорость передачи данных это никак не повлияет.

YuGa-92

Цитата: vetos від 30 Вересень 2012, 20:22:48Это как? Что в твоем понимании правильный обжим?
В мому розумінні- це не зроблений через одне місце  :D Бачив я  такого продався на радіоринку.Мені самому було лєнь обжимати, понадіявся на людину. Так він оюжав дроти як попало, головне, що в конекторі були вцеплені ;D
Цитата: Mantikor від 30 Вересень 2012, 19:34:00Что-то типа этого
Та все правильно

aNGeL

Цитата: YuGa-92 від 30 Вересень 2012, 21:05:57В мому розумінні- це не зроблений через одне місце   Бачив я  такого продався на радіоринку.Мені самому було лєнь обжимати, понадіявся на людину. Так він оюжав дроти як попало, головне, що в конекторі були вцеплені
Тестер вас поделит :)
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

vetos

Цитата: Mantikor від 30 Вересень 2012, 20:34:05Вообще-то есть разница между TIA/EIA-568-B и EIA/TIA-568B.
Это вопрос?  :D
Цитата: Mantikor від 30 Вересень 2012, 20:34:05Это ты к чему?
Так... захотелось поумничать. ыыыыыы
Цитата: YuGa-92 від 30 Вересень 2012, 21:05:57В мому розумінні- це не зроблений через одне місце
Ясно... У такому випадку я б замінив у реченні слово "правильний" на слово "якісний.  ;)