Общее обсуждение современных и будущих видеоадаптеров

Автор rayven, 19 Лютий 2008, 11:59:58

Попередня тема - Наступна тема

RUSL

Цитата: Edd.Dragon від 29 Грудень 2025, 11:16:21отак
сам шукай де хочеш

І що , там будуть вільні місця для оперативки ?
Сам бери паяй ?  ;D

Конструктор юний технік блин .  :D

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 29 Грудень 2025, 11:06:22наступні ж без оперативки будуть
пишуть в 2027.
прогноз на відсутність оперативки до 2028..
мабуть ти правий.
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

graved1gger

Цитата: RUSL від 29 Грудень 2025, 11:35:10І що , там будуть вільні місця для оперативки ?
Сам бери паяй ?  ;D

Конструктор юний технік блин .  :D
так русня вже почала пам'ять випаювати з різних девайсів і паяти на китайські плати-заготовки ддр4/5
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

graved1gger

Цитата: finalplayer від 28 Грудень 2025, 22:49:59скорее нет, чем да, но у невидии ещё есть nvenc, куда... Если сильно надо, то 150 баксов заплатишь.
Цитата: aNGeL від 28 Грудень 2025, 23:47:01Чекати можна завжди, але ціни не чекають)
Цитата: Edd.Dragon від 29 Грудень 2025, 11:06:22наступні ж без оперативки будуть
Цитата: Mantikor від 29 Грудень 2025, 08:34:53AMD та NVIDIA можуть почати поетапне підвищення цін на відеокарти із січня 2026 року
ви всє пєдіки, мене налякали і я замовив xfx 9070xt merc oc

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 29 Грудень 2025, 12:44:42ви всє пєдіки, мене налякали і я замовив xfx 9070xt merc oc
нє, ви бачили того пі... мажора?

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 29 Грудень 2025, 13:01:06нє, ви бачили того пі... мажора?
мажор це той хто 5080 купує))

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 29 Грудень 2025, 13:02:16мажор це той хто 5080 купує))
ти хоть би адресу доставки у мене спитав...
я б тобі перевірив, знак якості поставив
або лайном облив...

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 29 Грудень 2025, 13:03:22ти хоть би адресу доставки у мене спитав...
я б тобі перевірив, знак якості поставив
або лайном облив...
ти аббажжі. я вже оплатив а магаз не телефонує)

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 29 Грудень 2025, 13:07:12ти аббажжі. я вже оплатив а магаз не телефонує)
а, там теж мать є кому потестіровать

Mantikor

Цитата: graved1gger від 29 Грудень 2025, 12:44:42xfx 9070xt merc oc
brother ;D
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

P.S. Розганяти не пробуй, марна трата часу.

graved1gger

Цитата: Mantikor від 29 Грудень 2025, 18:26:03brother ;D
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

P.S. Розганяти не пробуй, марна трата часу.
офіційну з оф гарантією на 3 роки за 29к? ніколи таких цін не було на по суті кращу з 9070хт.
чи була десь?
хотлайн по графіку цін не бачить, найнижча 35к була
але походу ти десь нарив ) ну норм) за 30к збс)

Цитата: Mantikor від 29 Грудень 2025, 18:26:03P.S. Розганяти не пробуй, марна трата часу.
це ж не правда.
дивлячись що ти маєш на увазі під розгоном - те що прям повзунок частоти гпу не тягаєш?
-100мв може дати +100мгц, а якщо паверліміт 400 ватт поставити, то я бачив навіть 3300 в людей.

graved1gger

graved1gger

Цитата: graved1gger від 29 Грудень 2025, 19:02:37дивлячись що ти маєш на увазі під розгоном - те що прям повзунок частоти гпу не тягаєш?
-100мв може дати +100мгц, а якщо паверліміт 400 ватт поставити, то я бачив навіть 3300 в людей.
якщо що, то я знайду мінімальне значення скіки можна опустити напругу і максимальне значення пам'яті до моменту коли преформанс падає бо есс не встигає помилки виправляти. потім поділюсь

Mantikor

Цитата: graved1gger від 29 Грудень 2025, 19:02:37офіційну з оф гарантією на 3 роки за 29к? ніколи таких цін не було на по суті кращу з 9070хт.
чи була десь?
хотлайн по графіку цін не бачить, найнижча 35к була
але походу ти десь нарив ) ну норм) за 30к збс)
Що значить "офіційну"? На сайті XFX пише що вони продають свої продукти в північній та південній америці. Навіть про європу нічого немає.
Я свою брав за 34к з гарантією 2 роки, потім через місяць-півтора побачив що її можна було купити за ~29к.

Цитата: graved1gger від 29 Грудень 2025, 19:02:37це ж не правда.
дивлячись що ти маєш на увазі під розгоном - те що прям повзунок частоти гпу не тягаєш?
Тут я трохи збрехав, пам'ять вже не та. Я даунвольт робив десь -75(потім -50, потім -25), і вона не стабільна. Тести проходить, а потім раз в два дні падає в синій екран. Залишив стандартні налаштування і тепер все стабільно.

graved1gger

Цитата: Mantikor від 29 Грудень 2025, 19:35:35Що значить "офіційну"? На сайті XFX пише що вони продають свої продукти в північній та південній америці. Навіть про європу нічого немає.
Я свою брав за 34к з гарантією 2 роки, потім через місяць-півтора побачив що її можна було купити за ~29к.
хм. один з дуже старих поставщиків у нас, на рівні з ерц чи йолкою
пишуть шо вони оф... https://www.asbis.ua/vendors/xfx
ну і всюди де магази продають з 36 міс гарантії - має бути офіційна.

graved1gger

Цитата: Mantikor від 29 Грудень 2025, 19:35:35Тут я трохи збрехав, пам'ять вже не та. Я даунвольт робив десь -75(потім -50, потім -25), і вона не стабільна. Тести проходить, а потім раз в два дні падає в синій екран. Залишив стандартні налаштування і тепер все стабільно.
о курва((
не пощастило з чіпом(((

Mantikor

Розгін то для молодих

graved1gger

Цитата: graved1gger від 29 Грудень 2025, 19:43:22хм. один з дуже старих поставщиків у нас, на рівні з ерц чи йолкою
пишуть шо вони оф... https://www.asbis.ua/vendors/xfx
ну і всюди де магази продають з 36 міс гарантії - має бути офіційна.
в телемарті в наявності були всі відяхи. і наскільки знаю телемарт сіряк не продає.
досі є квіксільвер - 36міс гарантія.
та нє, схоже таки офіційно все

Edd.Dragon

Цитата: Mantikor від 29 Грудень 2025, 19:35:35Що значить "офіційну"? На сайті XFX пише що вони продають свої продукти в північній та південній америці. Навіть про європу нічого немає.
Тут я трохи збрехав, пам'ять вже не та. Я даунвольт робив десь -75(потім -50, потім -25), і вона не стабільна. Тести проходить, а потім раз в два дні падає в синій екран. Залишив стандартні налаштування і тепер все стабільно.
це як у мене з процом було а-шкою. можна добу в лінпаку ганять. ігри не вилітають. а в зє крю при перегляді таблиці рекордів, коли скролиш багато, черкз раз випадає гра. Ну звичайно розробники винні. А без розгону - не вилітає...

graved1gger

Цитата: Mantikor від 29 Грудень 2025, 19:46:54Розгін то для молодих
@Mantikor в тебе гпу-з нормально пише псіе швидкість?

атмєна все ок. я дурак...
підпер підпоркою настільки що вийняло кінець слота)) на райзері він без лапки ж

finalplayer

Цитата: graved1gger від 30 Грудень 2025, 18:32:21@Mantikor в тебе гпу-з нормально пише псіе швидкість?
а как должно быть нормально?

Mantikor

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 30 Грудень 2025, 18:32:21@Mantikor
підпер підпоркою настільки що вийняло кінець слота))
ось хто айфони в трубочку скручував!

graved1gger

Цитата: Mantikor від 30 Грудень 2025, 19:22:19PCIe x16 5.0 @ x16 4.0
ладно, тепер нормальне питання, коли в адреналіні збільшуєш паверліміт на максимум - 10%, моніторинг каже що яким став ліміт?

374 чи 400?

graved1gger

розгон з даунвольтом норм так накидують. питання чи він в мене стабільний. але бенчмарками я награвся

Mantikor

Цитата: graved1gger від 30 Грудень 2025, 19:41:44ладно, тепер нормальне питання, коли в адреналіні збільшуєш паверліміт на максимум - 10%, моніторинг каже що яким став ліміт?

374 чи 400?
Цього я не пробував

finalplayer

В интернетах говорят - амд потребляет немного больше видеопамяти чем нвидия. Наверное побоку, если ее 16 ГБ в среднем сегменте?

graved1gger

https://www.3dmark.com/3dm/148802654

7880!
стім дав ачівку легендарі

Цитата: finalplayer від 31 Грудень 2025, 01:04:59В интернетах говорят - амд потребляет немного больше видеопамяти чем нвидия. Наверное побоку, если ее 16 ГБ в среднем сегменте?
це не так працює.
якщо в тебе 12гб і 16гб, а для налаштувань певної гри в ідеалі б мати 13гб. то на карточці з 16гб воно візьме всі 13гб одразу, а на 12гб візьме 11800 наприклад, а ще зайвий гігабайт буде з оперативки підгружати коли потрібно.
в залежності від гри це може бути реалізовано норм, а може бути всрато і різниця буде середні 0.3фпс.
нє, звісно коли карточці не вистачає всі 5гб оперативки, то тут вже як не реалізовуй буде туго... але все ж.

finalplayer

Цитата: graved1gger від 31 Грудень 2025, 14:49:34це не так працює.
не, с одинаковым объёмом памяти и при одинаковых настройках

Edd.Dragon

Цитата: finalplayer від 31 Грудень 2025, 15:14:53не, с одинаковым объёмом памяти и при одинаковых настройках
ну так мать на те амд і пхає 16 гіг там, де хуанг може впхнути або 12 або 24 і тому - 12.

може навіть все навпаки. ізза цієї "проблеми" хуангв вони може єкономлять опкративку за рахунок трішки більшого викорастання гпу (бо дозволяє і так конкурувати).

ну типу, як завжди, різний погляд на керування обмеженими ресурсами + оця незрозуміла хєрня з розрядністю, яка не дозволяє мати 16 гіг на тих чи інших чіпах.

І не забувай, що раніше були текстури, геометрія і код (шейдери). А зараз ще й дані для нейронок, що скейлять, генерують. І якісь проміжні дані для лучів бобра.

Будь яка генерація загалом має декілька підходів - більше проміжних даних, але але швидше. І навпаки - економія пам'яті але повільніше. Так що зараз це більше чорний ящик ніж раніше.

Тож, питання в тому чи вистачає. Я думаю в порівнянні rtx 12 gb vs amd 16 gb останні можуть собі дозволити більший оверхед по пам'яті

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 31 Грудень 2025, 15:27:10А зараз ще й дані для нейронок, що скейлять, генерують. І якісь проміжні дані для лучів бобра.
я додам шо вони ніхуйово так пам'ять жеруть. фреймген взагалі норм шматок відгризає в середньому

graved1gger

Цитата: finalplayer від 31 Грудень 2025, 15:14:53не, с одинаковым объёмом памяти и при одинаковых настройках
те що едік сказав + при однакових об'ємах загальних - це буде важко знайти.  ;D
ну і питання наскільки. 500мб то в межах похибки може бути взагалі.

graved1gger

graved1gger

Цитата: graved1gger від 31 Грудень 2025, 16:03:387950
https://www.3dmark.com/3dm/148808330
"сток" цієї відяхи
7291
https://www.3dmark.com/3dm/148811252?

мабуть базові ще менше.

9.3% разгіном вийшло. не те щоб багато, але й не мало.

graved1gger

Наскільки топовий радіатор на цій хфх, настільки ж уйобіщні вентилятори. Тупо хлам.
Дешрауд треба робити, але в обхід пломби))

Mantikor

Цитата: graved1gger від 06 Січень 2026, 01:21:19Наскільки топовий радіатор на цій хфх, настільки ж уйобіщні вентилятори. Тупо хлам.
Дешрауд треба робити, але в обхід пломби))
А що не так? Шумлять?

graved1gger

Цитата: Mantikor від 06 Січень 2026, 08:48:10А що не так? Шумлять?
так.
вони реально гучні і налаштування дефолтної кривої зашитої в біосі доволі агресивне і теж не допомагає з цим.
по друге в мене є сумніви наскільки вони норм дмухають, бо дизайн крильчатки якась фигня.
ну а далі все логічно - погано дмухають - треба більше обертів - більше шуму.

але шоб ти розумів. 2х120 фантекса т30 чи арктіка п12 нових - на 1000 обертів порівняно з 1000 обертів на хфх - можна вважати бесшумними (хоча це звісно не так, але відносно хфх да)

глянь на крильчатку нітро чи ред девіла. на нітро виглядає наче взагалі наче арктіки прикрутили до відяхи)

graved1gger

Mantikor

Цитата: graved1gger від 06 Січень 2026, 21:53:15по друге в мене є сумніви наскільки вони норм дмухають, бо дизайн крильчатки якась фигня.
Температури відеокарти нормальні, тому пофіг. А в звичайних задачах вентилятори навіть не включаються.

graved1gger

Цитата: Mantikor від 06 Січень 2026, 23:28:43Температури відеокарти нормальні, тому пофіг. А в звичайних задачах вентилятори навіть не включаються.
температури в нормі бо гарний радіатор і коли відяха працює на всі 340ватт вентилятори йдуть на зліт щоб їх тримати.
Я особисто до такого не звик.

Ще раз - якщо плюс мінус норм температури на 1600+- то це означає що з нормальними це буде на 1200, що вже тихіше само по собі,  а якщо ще й норм дизайн, то значно тихіше

Я вже гуглив, що нітро що таічі що ред девіл мають не таку агресивну криву. У мене є ще ідея прошити біос від девіла, але ж якшо крутити ці менше, то температурам гірше буде

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 07 Січень 2026, 01:20:39температури в нормі бо гарний радіатор і коли відяха працює на всі 340ватт вентилятори йдуть на зліт щоб їх тримати.
Я особисто до такого не звик.

Ще раз - якщо плюс мінус норм температури на 1600+- то це означає що з нормальними це буде на 1200, що вже тихіше само по собі,  а якщо ще й норм дизайн, то значно тихіше

Я вже гуглив, що нітро що таічі що ред девіл мають не таку агресивну криву. У мене є ще ідея прошити біос від девіла, але ж якшо крутити ці менше, то температурам гірше буде
а мсі афтебурнер не годиться для кривої?

Mantikor

Цитата: Edd.Dragon від 07 Січень 2026, 07:18:43а мсі афтебурнер не годиться для кривої?
Навіть простий Fan Control який я використовую для кривої СВО годиться.
Щойно запустив калібровку вентиляторів відеокарти (воно від 100% до 0% ганяє швидкість, з кроком 10), то вони цілком безшумні до 40%.

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 07 Січень 2026, 07:18:43а мсі афтебурнер не годиться для кривої?
та навіть в адреналіні є,  але воно там криво працює.

Цитата: Mantikor від 07 Січень 2026, 08:17:54Навіть простий Fan Control який я використовую для кривої СВО годиться.
Щойно запустив калібровку вентиляторів відеокарти (воно від 100% до 0% ганяє швидкість, з кроком 10), то вони цілком безшумні до 40%.
В мене фан контрол перший раз норм,  а потім перестав детектити відяху  :D
Не те щоб я дуже хотів зайві тулзи запускати.

--
У всіх своя "бесшумність"))

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 07 Січень 2026, 08:59:21та навіть в адреналіні є,  але воно там криво працює.
Ну, в Адреналін я все ще не вєрую. Стрьомно. Афтебурнер, якщо щось не так, тупо можна прибрати з автозагрузки і всьо стартоньот. А з Адреналіном тілько дрова повністю видаляти з настройками в безпечному режимі, якщо він сам не розрулить і не скине на дефолт...

А Афтебурнер - удобно. І розгін з павер лімітом перемикати, і криві різні забити. Але стикався, не пам'ятаю на якій карті, шо Афтебурнер вважав, що керує оборотами, а на справді - ні.

Більш за все огорчає, що на не рідних відухах він частенько не може напругою керувати. Коли Адреналін - може!

Mantikor

Цитата: graved1gger від 07 Січень 2026, 08:59:21а потім перестав детектити відяху
Там є різні версії, одна на .NET 10, інша на Net Framework 4.8.
Може ти щось не те поставив, чи не оновив.

Vlad

Цитата: Edd.Dragon від 07 Січень 2026, 09:05:36Ну, в Адреналін я все ще не вєрую.
Правильно делаешь. С ним FPS заметно ниже и из игр иногда выкидывает. Я из него ставлю голые дрова а мониторинг осуществляю MSIAfterburner.
Ryzen 2700, MSI B450-A PRO, DDR4 32GB 3200Mhz, 512GB SSD NWMe +1Tb SSD Samsung+ SEAGATE 6Tb, GIGABYTE Radeon RX 5700XT 8Gb, Монитор 32", Vinga 750W

finalplayer

Адреналин хоть скриншоты раскладывает по папкам, а не в кучу, как и дрова нвидии. А у мси все игры в одной папке.

Vlad

Цитата: finalplayer від 07 Січень 2026, 16:14:32Адреналин хоть скриншоты раскладывает по папкам, а не в кучу, как и дрова нвидии. А у мси все игры в одной папке.
Возможно. Никогда скриншоты не делал, так что для меня не  имеет значения.
Ryzen 2700, MSI B450-A PRO, DDR4 32GB 3200Mhz, 512GB SSD NWMe +1Tb SSD Samsung+ SEAGATE 6Tb, GIGABYTE Radeon RX 5700XT 8Gb, Монитор 32", Vinga 750W

aNGeL

[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

rayven

Хто хоче шукає можливості. Хто не хоче, шукає виправдання