Общее обсуждение современных и будущих видеоадаптеров

Автор rayven, 19 Лютий 2008, 11:59:58

Попередня тема - Наступна тема

graved1gger

this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

meΛkuu

meΛkuu

Цитата: graved1gger від 14 Квітень 2026, 19:54:16як і свіч1
Да, но а где ты ещё в марио поиграешь?

Хотя последние полгода я на нём только ючюб смотрю

graved1gger

Цитата: meΛkuu від 16 Квітень 2026, 19:57:26Да, но а где ты ещё в марио поиграешь?

Хотя последние полгода я на нём только ючюб смотрю
ніде.
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

meΛkuu

graved1gger

Цитата: meΛkuu від 18 Квітень 2026, 15:01:40
так а толку? Ну охолодив роз'єм.. А провода далі?)

До речі цікаво виходить  в двох 8пін псіе стільки ж 12в проводів як і в одному 12вхпвр.

Але чогось номінально 3х8 де виходить 9 проводів номінально 450 ватт,  12вхпвр 650.
Тобто 4.1а на провод проти 9а на провод.
Але чогось я не помічав щоб в 12вхпвр були дуже товсті провода.  То й нема чого дивуватися шо воно горить якщо окремий провод 12-15а бере на себе.

meΛkuu

Так проблема ж в месте контакта штекера с разъемом, а не с проводами.

graved1gger

Цитата: meΛkuu від 18 Квітень 2026, 17:55:54Так проблема ж в месте контакта штекера с разъемом, а не с проводами.

проблема в тому що, на один з 6 проводів може піти замість 8-9а всі 20а в найгіршому випадку і відеокарта на це ніяк не реагує (ну зараз асуси і ще хтось роблять з моніторингом, але це вже костиль). чого воно може так піти, бо для блока живлення і відеокарти ті 6 проводків це як один товстий провод з 6 жил, якщо 4 чогось перестали працювати, то всі ампери підуть через 2 працюючих.
Ну всі грішили на місце контакту коннекторів, але потім виявилось, що так як провода тонкі, різні вигини проводів можуть впливати, якість проводів, ну звісно і якість конекторів

ну пусти вдома по своїй проводці 30а (хз, 7квт обігрівач в розетку), весь провод буде грітись, а горіти почне де "найслабше" місце - якісь перегиби, скрутки чи контакти. від того що ти охолодиш один контакт - це не допоможе всьому проводу

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 18 Квітень 2026, 17:53:09так а толку? Ну охолодив роз'єм.. А провода далі?)

До речі цікаво виходить  в двох 8пін псіе стільки ж 12в проводів як і в одному 12вхпвр.

Але чогось номінально 3х8 де виходить 9 проводів номінально 450 ватт,  12вхпвр 650.
Тобто 4.1а на провод проти 9а на провод.
Але чогось я не помічав щоб в 12вхпвр були дуже товсті провода.  То й нема чого дивуватися шо воно горить якщо окремий провод 12-15а бере на себе.

Ти ж рахуй не всі провода. Там частина - сигнальні.

aNGeL

Цитата: Edd.Dragon від 18 Квітень 2026, 19:41:11Ти ж рахуй не всі провода. Там частина - сигнальні.
сигнальні окремо ідуть жмутом тонких
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 18 Квітень 2026, 19:41:11Ти ж рахуй не всі провода. Там частина - сигнальні.
>:(  >:(  >:(  >:( тому я і написав
6 проводів в 12вхпвр
і по 3 в кожному 8пін

>:(  >:(  >:(  >:(
так шо це ти рахуй
 >:(  >:(  >:(

graved1gger

12вхпвр:

6 12в, 6 землі, 4 сигнальні

один 8пін:

3 12в, 3 змелі, 2 сигнальні

три 8 пін:
9 12в, 9 землі, 6 сигнальні = 450ватт номінал. 4.1а на живленнях
при тому що в 12вхпвр = 600ватт номінал. 9а на живленнях. якщо кілька проводів перегнув чи конектор погано контачиться, вже не 9а, а більше на окремий проводок.
але самі провода, що адаптер від нвідії, що в нормальних блоках живлення щось не дуже товстіше

graved1gger

і якщо ви почнете зараз заливати про те що зміна конектору на нову версію 12в2х6 щось змінила, то не змінила.
в новій версії просто довше самі піни і трошки тугіше сидять.
на папері взагалі все чудово. менше дротів, акуратніше, кабеля працюють на межі з мінімальним запасом, враховувати можливі не ідеальні умови використання чи виробництва ми не будемо, тому і захист теж не потрібен, все буде ідеально.

aNGeL

Треба V16 кабель робити - маслкар серед кабелів!
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

graved1gger

я тут сидів какав і подумав...
якщо ці 6 12в проводів рахуються просто як один многожильний з обох боків...
то можна було взяти два 10мм^2 провода - один під 12в, другий під землю, і ті чотири сигнальні.
зробити товсті мідні конектори під ці два провода і все - проблем би не було.

10mm квадратних це діметр десь 3.5мм - не такий і товстий провод був би.
можна і 4мм діаметром, щоб запас був побільше - 12mm квадратних!

Миха

Цитата: graved1gger від 18 Квітень 2026, 23:29:55я тут сидів какав і подумав...
якщо ці 6 12в проводів рахуються просто як один многожильний з обох боків...
то можна було взяти два 10мм^2 провода - один під 12в, другий під землю, і ті чотири сигнальні.
зробити товсті мідні конектори під ці два провода і все - проблем би не було.

10mm квадратних це діметр десь 3.5мм - не такий і товстий провод був би.
можна і 4мм діаметром, щоб запас був побільше - 12mm квадратних!
Можна, але це на 75 центів дорожче!
Багатомільярдні корпорації не переживуть такий удар
В случае атаки ботов - три красных свистка вверх.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 18 Квітень 2026, 22:00:31в новій версії просто довше самі піни і трошки тугіше сидять.
так в цьому ж суть
горить то контакт в першу чергу
і горить хуйовий контакт

там взагалі треба намертво заварить і всьо

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 19 Квітень 2026, 02:45:31так в цьому ж суть
горить то контакт в першу чергу
і горить хуйовий контакт

там взагалі треба намертво заварить і всьо

чогось не дуже допомогло, якщо суть ;)
І горять не тільки 5090, а й 5080 з 9070хт теж
І повертаючись до теми: якщо охолодиш контакт,  то буде горіти інше слабке місце, бо весь провод гріється.

aNGeL

Сумно(

Intel скасовує лінійку ігрових відеоадаптерів Arc Celestial з архітектурою Xe3P
https://www.overclockers.ua/ua/news/intel-cancels-arc-celestial-xe3p-gaming-gpus/

Миха

В случае атаки ботов - три красных свистка вверх.

graved1gger