Флудилка:)

Автор S!N, 29 Квітень 2008, 13:06:50

Попередня тема - Наступна тема

graved1gger

а ще треба отримувати задоволення від того що дивишся як єбуть партнера

this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

graved1gger

так шо дімка мімо
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

Edd.Dragon

#windows

Я тут заіпався. Так шо, заморочився. Від чого заіпався вдруге...

Короче, вирішив вияснити, де в реєстрі всі потрібні мені настройки. Встановив чисту вінду, запустив моніторінг записів в реєстр...

Ну то, шо з нього всі кому не лінь читають тонами - то понятно. А то, шо в нього пишеться теж тонами, то трішки здивувало. Наприклад, статистика скільки разів яка прога запускалась - там. Дуже підходяще місце, блин... При кожному введенні в поля вводу пишеться в ключ HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Input\TypingInsights. Ну це хоча б відключити можна. А це - ні:

; Статистика переключений, запусков, нажатий на иконки и т.д.
[-HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FeatureUsage]

; Статистика запусков программ
[-HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\UserAssist]

Тільки видаляти ключі періодично.

Ну а крім цього при кожному пукі масса записів в ключі
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Wbem\WDM
HKCU\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\BagMRU
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Notifications\Data
і таке інше.

Але більш за все забавляє таке. Наприклад:
коли водиш мишою по іконкам в таскбарі - регулярно перезаписуються (звісно ж не змінюючись) НАСТРОЙКИ типу
HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search\TraySearchBoxVisible = 0
HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search\TraySearchBoxVisibleOnAnyMonitor = 0

Ну тобто зрозуміло, нашо системі перечитувати цей ключ при переході з іконки на іконку - оновлюється зображення таскбара і читаються всі відповідні параметри. А перезаписувати деякі з цих параметрів нащо?!  ???

І подібної поведінки по вінді достатньо... В основному це роблять explorer.exe та svchost.exe.

Короче. Змоніторив майже все, що настроюю в голій вінді.
Непотрібні магазинні додатки та компоненти вінди видаляю із образа до встановлення.
Ім'я машини та параметри мережевого інтерфейса задаю в файлі автоматичної установки.
Тепер і параметри в реєстр образа можна загнати в дефолтний профіль.

Окрім того, що настроюю через інтерфейс вінди, зібрав ще все, що настроюю в O&O ShutUp, дещо з Win10 Debloater та звідси

Загалом вийшло
"Settings - Machine.reg" - 600 рядків, 42 КБ
"Settings - User.reg" - 800 рядків, 62 Кб

Тобто, це близько 400-500 значень в реєстрі.

Ще залишилось розібратись, як в образі повидалити непотрібні заплановані задачі

А потім замутити скрипт, який перевіряє, чи не змінилось щось взад )

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 03 Вересень 2024, 15:18:58щоб бути куколдом, нада тян чи кун.
О! Він - срун!

Хотя нє. Срун - то Дімка

Mantikor

Цитата: Edd.Dragon від 03 Вересень 2024, 16:46:01А перезаписувати деякі з цих параметрів нащо?!
Тому що можуть.
Це ж по суті зміни в оперативці з періодичною синхронізацією на диск.
А альтернативи гірші.

Dmytro

Цитата: graved1gger від 03 Вересень 2024, 15:18:58щоб бути куколдом, нада тян чи кун.

Так была ж у тебя одна тян, да ушла. Увели.
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

aNGeL

Цитата: Edd.Dragon від 03 Вересень 2024, 16:46:34О! Він - срун!

Хотя нє. Срун - то Дімка
Дімочка серун!
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

finalplayer

Цитата: Edd.Dragon від 03 Вересень 2024, 16:46:01Я тут заіпався. Так шо, заморочився. Від чого заіпався вдруге...
а люди хейтят зборки зверСД, а человек ипался и мониторил )

Dmytro

Цитата: aNGeL від 03 Вересень 2024, 18:11:11Дімочка серун!
Сегодня срал в 3 утра, в 3:35 и в 7 утра. Послдение 2 раза - жидко.
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

Г О Ш А

Українці вирішили запитати в Intel  - чому російські ракети мають їхні компоненти. Корпорація не заморочилась із відповіддю.

Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.
Процессор AMD Ryzen 5 5600,Материнка MSI B550-A Pro,GeForce RTX 4060,32 ГБ DDR4-3200

Dmytro

Dmytro

graved1gger

Цитата: Dmytro від 03 Вересень 2024, 17:30:23Так была ж у тебя одна тян, да ушла. Увели.
так і шо?! це навпаки найкраще що могло статись

graved1gger

Цитата: Г О Ш А від 03 Вересень 2024, 22:38:26Українці вирішили запитати в Intel  - чому російські ракети мають їхні компоненти. Корпорація не заморочилась із відповіддю.

ну якщо вони з матюками написали)

T1000

Треба навчити росіян дуже гарній традиції сепуку. Вона їм допоможе в житті. :D
AMD FX 8350, 16GB 1600 goodram,gigabyte  ga-970а - DS3P, ATI RX5500 XT(7nm) 8 Gb, 1tb hdd Toshiba, chieftec proton 650вт.

Edd.Dragon

Цитата: Г О Ш А від 03 Вересень 2024, 22:38:26Українці вирішили запитати в Intel  - чому російські ракети мають їхні компоненти. Корпорація не заморочилась із відповіддю.
Цікаво б подивитись, як саме запитували. Гадаю, масу зачіпок для бану можна було знайти )

Edd.Dragon

#windows

Іпать, у вінди виявляється досі велика проблема отримати аптайм в секундах, або час запуску (в UTC і у вигляді таймстампу, а не локалізованого рядка для відображення на екрані)!

Через wmic можна отримати час запуску, але у вигляді локалізованого рядка в локальному часі. Хєр ти його перетвориш універсально стандартними засобами. Окрім того, wmic is deprecated.

Була від МС спеціальна тулза типа uptime.exe. Але її не додавали в дистрибутив вінди і взагалі видалили. Discontinued.

Наразі можна використовувати команду Get-Uptime в PowerShell (з якої можна і в секундах, і тіках, і як хочеш). Але... Її ввели в PS6, поточна версія - 7, а десятка все ще комплектується 5-им повершелом...

:)

І вішенка на цій купці гівна:
If Windows fast startup is enabled, Windows does not update the value stored in LastBootUpTime. To disable fast startup, run the following command: Powercfg -h off.

Доречі. З отриманням поточного часу таймстампом в UTC приблизно та ж хєрня. Тому тупо з батніка чи павершела запускаешь файлик з наступним jscript-ом:
WScript.Echo(Math.round(new Date().getTime()/1000));
for /f "tokens=*" %%a in ('cscript //nologo //e:jscript "GetTime.js"') do set CurrTime=%%a
При чому це буде працювати навіть на Win XP  :)

graved1gger

народ, порадьте протирачки для моніторів.

бо я заєбався. чим не протру монітор потім розводи

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 05 Вересень 2024, 10:52:45народ, порадьте протирачки для моніторів.

чиста вода  ???

вологою тряпочкою, підходящою для екрану, витираєш жир та пил
сухою витираєш залишки вологи

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 05 Вересень 2024, 10:55:42чиста вода  ???

вологою тряпочкою, підходящою для екрану, витираєш жир та пил
сухою витираєш залишки вологи

о_О
так все одно розводи

graved1gger

я пам'ятаю в 98році у батька на роботі спер баночку протирачок і вони були ахуєнні, я років 6 протирав екрани ними)))

потім намагався знайти аналоги і нема, все якась херня...
оно якось в розетці на виході з магазу купив ось таке
https://rozetka.com.ua/ua/colorway_cw_lcd_tft_100/p129845/

воно максимально хуйове(

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 05 Вересень 2024, 11:27:10о_О
так все одно розводи
звідки, якщо ти насухо витреш?
хіба шо там пилу на палець і ти його розвозив, а не видалив
ну або жирні плями не достатньо старанно зтер

а від спецзасобів розводи ще від самого засобу. воду стирати простіше ніж їх

Dmytro

Цитата: graved1gger від 05 Вересень 2024, 10:52:45народ, порадьте протирачки для моніторів.

Я юзаю для всех экранов стандартный чистящий комплект от ColorWay - брызгалка + тряпочка. Норм вытирает.

Dmytro

Edd.Dragon

От Грейв чому такий злий був? Бо у нього зарядної станції не було! (с) ПростоНаше

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 05 Вересень 2024, 16:19:30От Грейв чому такий злий був? Бо у нього зарядної станції не було! (с) ПростоНаше
бо антидепресанти не пив

Xella

Цитата: Edd.Dragon від 05 Вересень 2024, 16:19:30От Грейв чому такий злий був? Бо у нього зарядної станції не було! (с) ПростоНаше
азаза

Edd.Dragon

вырубился сервак на фряхе по питанию. хз как. упс живой. может он долго на упсе без питания торчал, но мне тупо не сообщили.

ну вырубился и вырубился. вруби и забудь. а хер там! грузится. а через минуту после появления приглашения для логина запускается фоновая fsck, которая должна починить некорректно отмонтированные разделы. Они ж могут быть огромные, потому по умолчанию это делается фоном. И фиг там. Падает в панике и вешает комп. Тупо глюк в утилите какой-то. Пытается освободить уже освобожденный блок памяти. Фоновая проверка типа многопоточная в отличии от запущеной вручную. Фряха старая.

Вот и на тебе в конце дя квест. Найди как отключить фоновую проверку (с фряхой я работаю только когда у ней проблемы). И сделай это менее чем за минуту (от логина до падения)

;D

К счастью надо всего одну строчку дописать в rc.conf.

Edd.Dragon

Так еде нагуглил. Оказалось что это один мз вопросов, на которые гугол предлагает что угодно по fsck, кроме его настройки в rc.conf

Edd.Dragon

А, и что примечательно, фоновая fsck упала впервые за все годы работы сервака без специалиста, который мог это починить. А выключался он за эти годы не один десяток раз ресетом (не специалисты не вкурсе, что павером он вырубается корректно) да и по сбоям питания.

aNGeL

Тряпочка від епл! А взагалі - люба мікрофібра. Але за пів року викидаєш і куплаєш нову.
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

Edd.Dragon

Цитата: aNGeL від 05 Вересень 2024, 22:03:25Тряпочка від епл! А взагалі - люба мікрофібра. Але за пів року викидаєш і куплаєш нову.
сухою дуже проблемно не пил відтирати. типу пальцем ткнув, комаря знімав. а вологою - ліпше чистої води тільки містер мускул для скла, але ним не можна. все інше - херня

aNGeL

Цитата: Edd.Dragon від 05 Вересень 2024, 22:20:16сухою дуже проблемно не пил відтирати. типу пальцем ткнув, комаря знімав. а вологою - ліпше чистої води тільки містер мускул для скла, але ним не можна. все інше - херня
мікрофіброю все витирав окрім крапель води чи чаю засохші.

Edd.Dragon

Цитата: aNGeL від 05 Вересень 2024, 22:26:33мікрофіброю все витирав окрім крапель води чи чаю засохші.
або чхнеш
а побачиш розводи тільки назавтра

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 05 Вересень 2024, 22:33:12або чхнеш
от!
відкрив пиво чи воду - полетіло в монітор.
чхнув - полетіло в монітор
заєбало.

graved1gger

я гігабайт новий по суті виходить півроку не протирав, бо знаю шо зроблю гірше але вже нема сечі терпіти ці борошна

graved1gger

замовив пачку вологих для протирання і 4 тряпки з мікрофібри

aNGeL

Цитата: Edd.Dragon від 05 Вересень 2024, 22:33:12або чхнеш
розводи мікрофібра прибира на ура

aNGeL

Цитата: graved1gger від 05 Вересень 2024, 22:36:06от!
відкрив пиво чи воду - полетіло в монітор.
чхнув - полетіло в монітор
заєбало.
у мене на макбуку клава коли жирніша - на екрані сліди залиша

Edd.Dragon

#windows

Дивлюсь на одному з компів.
c:\windows\WinSxS\Temp
17 файлів, 13 800 папок...

Видалення папочки c:\windows\servicing\LCU на цьому ж компі (HDD 250 Gb):
2 Гб (173к файлів + 75к папок).
Почало з ~400 елементів/сек
Зараз - ~200...250 елементів/сек
Прогноз 10-15 хвилин ))
Видалення.
Сміття.

Edd.Dragon

aNGeL

graved1gger

Цитата: aNGeL від 06 Вересень 2024, 12:24:41Бачив, думаю про купівлю в стімі)
русню підтримуєш?

T1000

Купляти це не можна. :o
AMD FX 8350, 16GB 1600 goodram,gigabyte  ga-970а - DS3P, ATI RX5500 XT(7nm) 8 Gb, 1tb hdd Toshiba, chieftec proton 650вт.

aNGeL

Dmytro

Нифиговой длины поезд как для узкоколейки.

OzzyZig

здоров, бандити

aNGeL

Edd.Dragon

Vlad1

«Дайте мені Волю, або поцілуйте мене в дупу!»