Помощь в выборе, покупке ноутбуков, суб/нет буков + их обсуждение + FAQ

Автор SliCk, 01 Квітень 2009, 16:49:44

Попередня тема - Наступна тема

SilverK

dezmond, це ти своїй дівчині шукаєш? :D
Просто цікаве поєднання: для дівчини - щоб Фіфу грати :)
В такому варіанті Асус досить гарний вибір, бо і не дуже важкий і відеокарта, мабуть, найпотужніша.
Хоча, особисто моя думка, що для дівчини з головою вистачить цього Асуса за 4 200 грн. Хоч не і5 і не дискретна відеокарта, але судячи з того, що я на дискретному і5 + HD2500 грав Сталкера, думаю Фіфа запуститься. ;) Також в цьому ціновому діапазоні можна подивитися до Про бука від НР, який має, омріяний багатьма, матовий екран.
По суті, цей ж Про бук, але з і5 та дискретною графікою (яка буде слабша від 635-ої) можна взяти за 5000-5100 грн. Також, досить непоганий вибір - Делл. Мав справу з ним - досить, так сказати, елегантна річ, якщо не враховувати маси. та і відеокарта буде потужніша.

Якщо рівняти Асус і НР, то різниця тільки в екрані та графіці. 635-а має бути потужніша від 7650, але для декого екран грає важливішу роль.

dezmond

Дякую за варіанти, подивлюся.
Оффтоп
Цитата: Катарина Сергій від 28 Лютий 2013, 18:19:45це ти своїй дівчині шукаєш?
Якби ж... майбутній дружині брата  ;D
Цитата: Катарина Сергій від 28 Лютий 2013, 18:19:45Просто цікаве поєднання: для дівчини - щоб Фіфу грати
Вона професійно займається футболом, взагалі така няша :-* шкода, що не наша  :-[
У FIFA буду грати я з братом, коли він покине батьківське гніздо ;D

KiRa

Доброго времени суток )
На следующей неделе планирую купить новый ноут, вот решила посоветоваться со знающими людьми  :)

Основные требования:
1) чтобы не долго *думал*
2) будет использоваться для просмотра фильмов, интернетсёрфинга, скайпочатоконференции (желательна качественная клава с подстветкой), но самое главное игр. Не прошу чтобы использовались высокие настройки, но на средних должен качественно летать )
3) экран желательно 17д, но можно и 15. Глянцевость приветствуется, как ни странно )
4) Желателен оригинальный дизайн )
Бюджет - 5000-6000
До этого были три ноута марки делл, поэтому хотелось бы продолжить традицию, хотя и кошусь в сторону других марок )
Вот, что я выбрала, что думаете:

http://fotomag.com.ua/dell-inspiron-n5720-%285720gi3210d4c500bsclpink%29-lotus-pink-info.html

http://fotomag.com.ua/hp-pavilion-g7-2180sr-%28b3s07ea%29-sparkling-black-info.html

SilverK

Цитата: KiRa від 01 Березень 2013, 20:47:16Доброго времени суток )
Вітаю. :)
Зразу ж зауважу одну деталь. Якщо ноутбук буде використовуватися для ігор, то можливостей відеокарт в цьому ціновому діапазоні може бути не достатньо для 17'' екрану. Але на 15 дюймах ігри ще будуть "іти". Тому, якщо ноутбук для ігор, то рекомендую зупинитися на 15'' екрані.
Значить можна щось глянути з цього списку. Всі вони більш-менш подібні, але найпродуктивнішим буде Lenovo IdeaPad V580A (59-356210), але не вір, що там матовий екран - це опечатка. В цього ноута є перевага в дизайні (особисто моя думка), він (дизайн) найкращий саме в вищевказаної моделі.
Якщо ж душа лежить до він не буде гіршим варіантом. Правда я як "буржуй" в список включив найдорожчий варіант ноутбука цієї фірми, але судячи з цього вони практично нічим одне від одного не відрізняються. Правда в Делів немає бічної цифрової клавіатури (не знаю чи це + чи - ).

Тому я за вищевказаний варіант від Леново, хоч до його екрану у людей є претензії. Але ж це ноутбук ;)

Harricein

Цитата: Катарина Сергій від 01 Березень 2013, 21:18:31
Вітаю. :)
Зразу ж зауважу одну деталь. Якщо ноутбук буде використовуватися для ігор, то можливостей відеокарт в цьому ціновому діапазоні може бути не достатньо для 17'' екрану. Але на 15 дюймах ігри ще будуть "іти". Тому, якщо ноутбук для ігор, то рекомендую зупинитися на 15'' екрані.
Значить можна щось глянути з цього списку. Всі вони більш-менш подібні, але найпродуктивнішим буде Lenovo IdeaPad V580A (59-356210), але не вір, що там матовий екран - це опечатка. В цього ноута є перевага в дизайні (особисто моя думка), він (дизайн) найкращий саме в вищевказаної моделі.
Якщо ж душа лежить до він не буде гіршим варіантом. Правда я як "буржуй" в список включив найдорожчий варіант ноутбука цієї фірми, але судячи з цього вони практично нічим одне від одного не відрізняються. Правда в Делів немає бічної цифрової клавіатури (не знаю чи це + чи - ).

Тому я за вищевказаний варіант від Леново, хоч до його екрану у людей є претензії. Але ж це ноутбук ;)
Тут даже добавить нечего, прав и все.  :)
Одесса-это большая деревня!
Я скромный гений интернета.

max.sim

Кто видел http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/samsung-355v5c-np355v5c-s0dru/, там действительно будет матовое покрытие экрана? А то уже не доверяю писакам характеристик, вечно что-то не совпадает.  :) И вообще, есть какие-то претензии к этому ноуту, может там глючит что-то и т.п? Хар-ки и дизайн мне подходят.

finalplayer

Дизайн ноутов Самсунг такой же обмылочный как у смартфонов ))

Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

Geleznodorognik

Доброго времени и суток !
Прошу помощи в выборе ноутбука.
-Бюджет 5000-6000
-Требуется высокая производительность в офисных приложениях и IDE
-Возможная работа в связке с 23" монитором, поэтому дисплей не критичен, но не больше 15". Игры не интересуют.
-Портативность, вес до 2.5 кг
-Автономность около 4-5 часов
Присматриваюсь к http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/asus-k56cm-k56cm-xx055d/ и http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/acer-aspire-timeline-ultra-m3-581tg-nxrykeu008/ В первом понравился дизайн и клавиатура. Во втором наличие ссд и автономность. Какая из этих моделей предпочтительней? Есть ли более производительные модели в данном ценовом сегменте и столь же автономные? Можно ли двд-ром в к56 заменить на ссд?

SilverK

Geleznodorognik, Timeline непоганий варіант, але можна ще подивитися до мого посту вище і переглянути мої варіанти. Правда у всіх них вага вища за 2,5 кг. ;)

Geleznodorognik

Посмотрел выше железо, характеристики почти те же, у леново дизайн убивает.  Cклоняюсь к asus k56  с покупкой к нему ссд.

RUSL

Цитата: Geleznodorognik від 03 Березень 2013, 21:30:55
  Cклоняюсь к asus k56 
Очень  многие  склоняются  обматюкать  этот  новый  асусовский  тачпад  без  кнопок .

эти  "плачи  ярославны"   ,   обломали  мне   всё   желание  смотреть  на  асус . х.з.

а  у  асуса  сейчас  только  такие ,  и выбирать  не  приходится .

SilverK

Цитата: RUSL від 04 Березень 2013, 06:42:52Очень  многие  склоняются  обматюкать  этот  новый  асусовский  тачпад  без  кнопок .
Цікаво чи він дійсно без кнопок, чи просто кнопки не виділені окремо... В знайомого є НР, в якому подібна ситуація, так там кнопки є, але вони приховані під цією панеллю.

finalplayer

Цитата: Катарина Сергій від 04 Березень 2013, 11:13:15
Цікаво чи він дійсно без кнопок, чи просто кнопки не виділені окремо... В знайомого є НР, в якому подібна ситуація, так там кнопки є, але вони приховані під цією панеллю.
Я немного за таким поработал, толком не понял, но этот тач слегка наклоняется при нажатии.

SilverK

Цитата: finalplayer від 04 Березень 2013, 11:52:02
Я немного за таким поработал, толком не понял, но этот тач слегка наклоняется при нажатии.
Ну от і я про це. Це не сенсорна панель, а намах організму. ;)

RUSL

Цитата: Катарина Сергій від 04 Березень 2013, 11:13:15
Цікаво чи він дійсно без кнопок, чи просто кнопки не виділені окремо...
Там  вроде  как  одна  кнопка ,  вернее  весь  тачпад   как  одна   кнопка ,
типа  если  нажать  слева  на   тачпад -  клик  левой  кнопкой ,
если  нажать  справа  на  тачпад - клик  правой  кнопкой , 
по  идее  должно  быть  удобно  ,  но  народ  как-то  воспринял  его  безрадостно  ,  или  вовсе  с  матюками   :D  , мотивируя  что  он  работает  неадекватно   и  пользуется  исключительно  мышкой ,
вобщем  х. з. ,
я  на  всякий  случай  ,  вместо   ASUS-а    которого  хотел  ,    заказал    HP  с   привычными  кнопками   и  матовым  экраном  .
У  ASUS-а  чё-то    сплошняком   пошли  глянцевые  экраны  и   монолитные  тачпады .    ???

Geleznodorognik

Попробовал асус к56 й5 и асер м3 й7 (без ссд) на 8ке, пришел к выводам, что видео вообще не нужно и интегрированного должно хватить для большого монитора. Может были плохо отлажены но работали не расторопно. Есть что-то похожее на ссд до 6000 без видеокарты и будет ли в течении месяца?

zhorik

Доброго вечору вельмишановні знавці
Допоможіть у виборі ноутбука.
Критерії дуже розмиті, але все ж.
1. Бюджет: 5к грн
2. Знайомі просять, щоб був максимум хороший на ці гроші звісно.
3. Мабуть хотілося б, щоб була вже вінда на ньому (не хочеться мені з ним гратися, хоча на скільки це вплине на ціну.)
4. Думаю, що в більшості він все ж таки буде вдома використовуватися, фільми, інтеренет, можливо якісь ігри(не думаю, що важкі) Взагалі люди далекуваті від світу ПК.
На питання для чого він їм вперто кажуть купи який собі купив би :)
То ж підсумок буде 5к на все про все (можливо і докинуть 1к якщо скажу, що треба, але думаю воно їм не потрібно) ну і кращий на цей бюджет.
Спасибі :)

SilverK

Ну дивися... тут ноути з ігровими відеокартами, але НР Про Бук має і гарних характеристики і відмінний дизайн... за 5 тис. досить непоганий вибір. Можна було б щось глянути з інтегрованим відео, але я вважаю, що не варто.
На жаль на цих ноутбуках або DOS або Лінукс, тож доведеться ставити окремо вінду.
Можеш переглянути варіанти ноутбуків з ОС, але на більшості 8-а вінда... можливо вона і гарна, але я її не люблю. ;)

dezmond

Цитата: dezmond від 28 Лютий 2013, 17:18:33
Потрібен ноутбук для дівчини на день народження, не ігровий але щоб тягнув спокійно FIFA 14 (некстген все ж таки). Бюджет 5500 грн, поки що придивляюся до ASUS K56CM 
бюджет піднято до 7к.

zhorik

Цитата: Катарина Сергій від 25 Березень 2013, 22:26:31
Ну дивися... тут ноути з ігровими відеокартами, але НР Про Бук має і гарних характеристики і відмінний дизайн... за 5 тис. досить непоганий вибір. Можна було б щось глянути з інтегрованим відео, але я вважаю, що не варто.
На жаль на цих ноутбуках або DOS або Лінукс, тож доведеться ставити окремо вінду.
Можеш переглянути варіанти ноутбуків з ОС, але на більшості 8-а вінда... можливо вона і гарна, але я її не люблю. ;)
Спасибі пане Сергію
НР Про досить непоганий, одна вада все ж прийдеться мені ставити вінду (це не проблема звісно), надіюсь що з драйверами не буде негараздів, а то іноді такі чудеса бувають :)
Звісно 8 вінда, мені здається, буде важкою для новачків, і мене просто "задовбуть питаннями". Тому, задля економії свого майбутнього часу я від неї звісно відмовлюся :)

SilverK

Цитата: zhorik від 25 Березень 2013, 22:36:44надіюсь що з драйверами не буде негараздів,
не повинно бути
Цитата: zhorik від 25 Березень 2013, 22:36:44Звісно 8 вінда, мені здається, буде важкою для новачків, і мене просто "задовбуть питаннями".
Не думаю... ця версія ОС просто мені не подобається... але для сприйняття вона не така вже і складна. ;)

Цитата: dezmond від 25 Березень 2013, 22:32:57
бюджет піднято до 7к.
О це вже діло! :D 8)
Хоча по суті легше не стало... От це "для дівчини" б'є по вазі (ноутбука ;D) і з одного боку дуже важкого не охота радити, а потім думаю... де ж вона буде його тягати?
Коротше, такі варіанти:
ASUS S56CM (S56CM-XX231H) 6 200 грн.
Практично всі вимоги, які поставлені в ньому є. Не важкий, стильний, тягне Фіфу, але скаржаться на віндовс і розбивку диску, тож або міняти (вінду), або щось інше придумувати.
Lenovo IdeaPad Z580A (59-343985) ті самі 6 200 грн.
В цьому графіка краща і процесор не для утльтрабуків + виглядає також непогано. Про те вага 2,6 кг.
Lenovo IdeaPad V580A (59-353511) 6 000 грн.
Найдешевший з мого списку, але самий "я тобі зараз" по графіці. Все на місці, але деякі скаржаться на кути огляду екрану в саме цих моделях, ну і вага 2,5 кг.
І останній претендент з категорії "п'ємо на всі гроші" Lenovo IdeaPad Z500A (59-363559) 7 000 грн.
Характеристики як в вищенаведеного ноута за 6 тис., але.... (барабанний стукіт) на 300 г легший... :D

Мій висновок: другий або третій варіант. Можна було б глянути в сторону ультрабуків з інтегрованою графікою HD4000 (Фіфу потягне), але це вже кажи ти: варто чи ні. ;)

dezmond

Я також придивляюся до asus k55vj (k55vj-sx065d). Додаткова умова, щоб був "сіренький" :D

finalplayer

zhorik, вникай моим словам внимательно
1.
Цитата: zhorik від 25 Березень 2013, 20:14:44Взагалі люди далекуваті від світу ПК.
Цитата: zhorik від 25 Березень 2013, 20:14:443. Мабуть хотілося б, щоб була вже вінда на ньому (не хочеться мені з ним гратися, хоча на скільки це вплине на ціну.)
С тамики юзерами, мне кажется, ты должен знать что установка ОС на их ноут это минимальные испытания, которые тебе придётся пережить. Им нужно ещё софт наставить чтоб всё было как им хочется. Так что не важно будет ли на нём Винда.
2.
Цитата: zhorik від 25 Березень 2013, 20:14:44люди далекуваті від світу ПК.
Цитата: zhorik від 25 Березень 2013, 20:14:44фільми, інтеренет, можливо якісь ігри(не думаю, що важкі)
Цитата: zhorik від 25 Березень 2013, 20:14:44На питання для чого він їм
Таким людям не нужен ноут за 7000, это пустая трата денег. Дискретная карта это трата аккумулятора, диванно-вконтактное использование продлится не так долго как хотелось бы.
Поэтому возьми их за горло и твёрдо спроси: -в игры играть будете? Таскать с собой будете? Иначе, после встретят тебя и начнут выдвигать претензии. Отличный вариант - ведёшь и в большой гламурный гипермаркет электроники, показываешь полки с ноутами с прашиваешь какой нравится.
Лично я бы ориентировался на дискретное видео, минимальный вес и хорошо собранный металлический корпус.

SilverK

Цитата: dezmond від 25 Березень 2013, 23:15:07Додаткова умова, щоб був "сіренький"
Ну... як без того... знав, що не в гігабайтах щастя ;D
Слухай, dezmond, дивися що знайшов Samsung 370R5E (NP370R5E-S01RU) 7 000 грн.
Або плюнути на все і взяти один з цих. ;)

YuGa-92

Цитата: Катарина Сергій від 25 Березень 2013, 22:26:31Ну дивися... тут ноути з ігровими відеокартами, але НР Про Бук має і гарних характеристики і відмінний дизайн... за 5 тис. досить непоганий вибір.
Ось і я на заміну свому Acer`y хочу взяти HP Probook 4540s. От тільки мене матовий екран трошки бентежить. Можливо сприймете мене за шизофреніка ;D бо багато хто навпаки матовий шукає. Але сам я ніколи за таким не працював. А в інтернеті начитався що в матових дисплеїв менша різкість, контрастність і кольори здаються в'ялими через матовість. Ще й іменно дивився огляди Probook і там звертали увагу на "посередній" екран. Для мене це важливо так як це основна робоча машина буде.
Як взагалі в нього екран?
Якщо в голову прийшла ідея - головне щоб вона знайшла дорогу до мозку між цими банками та склянками...

SilverK

YuGa-92, от біля мене зараз стоїть модель 4530.. (правда не моя) і все добре... нормальний екран, ну на скільки це можна чекати від ноутбука, і нормальна кольорова гамма... Хоч я і не дизайнер якийсь і моє око не "пристріляне" до ідеального бачення екрану, але за таким можна нормально працювати.
Єдине, що мені не подобається - клавіатура... а точніше розміщення клавіш зі стрілками... НФС нормально не поганяєш :D

YuGa-92

Судячи з того що я прочитав, то в 4540 гірша якість екрану ніж в 4530. Але це може бути особистим відчуттям власників, тому вірити не варто.
"Щупав" сьогодні в фокстроті ноутбуки з глянцевими і матовими екранами. Так на двох самсунгах (6-7к грн, моделі не пам'ятаю, бо консультант вчепився і старався забити голову "корисною інформацією"  ;D) мені картинка на матовому екрані дуже сподобалась. Спокійна і водночас з соковитими кольорами. Але порівняно з глянцевим lenovo збоку все ж не така яскрава здається. А от на дешевшому Samsung 355V5X зображення було значно гірше.
Загалом буду шукати пробук в магазинах щоб подивитись на екран. Якщо не підійде або не знайду, то візьму Lenovo Z580A.
Якщо в голову прийшла ідея - головне щоб вона знайшла дорогу до мозку між цими банками та склянками...

SilverK

Vitalino

Я понял один из самых важных моментов для портативной техники -это хорошо продуманая система охлождения. Так что рекомендую обратить внимаие на ввод и вывод воздуха(чтоб ввод не находился в таком месте где особо и не "втянеш")....

dezmond

Поки що зупинився на Lenovo IdeaPad V580A (59-353522). Але думаю, може взяти з core i5 але з кращим відео :-\

SilverK

Цитата: dezmond від 28 Березень 2013, 15:23:03
Поки що зупинився на Lenovo IdeaPad V580A (59-353522). Але думаю, може взяти з core i5 але з кращим відео :-\
Обана... а я навіть на і7 не дивився... по суті це монстр. Не знаю чи ти знайдеш потужнішу графіку на і5, бо 7730М - на рівні 640М, а 645-а по суті найпотужніша. ;)

major2

SilverK

Блін... ну як я так фільтрував дані, що мені ні цієї моделі не показало ні попередньої :-\ 
major2, правий... хоча ще залежить що буде робитися на даному ноуті... але якщо це не кодування відео, то і5 з головою вистачить..

dezmond

Цитата: dezmond від 28 Березень 2013, 15:23:03Поки що зупинився на Lenovo IdeaPad V580A (59-353522)
Купив. Як тепер увімкнути опцію Dual Graphics, щоб GT645M працював разом з Intel HD 4000 в іграх? 

Volan

посмотри драйвера серии OPTIMUS
они отвечают за две видеокарты

dezmond

Цитата: Mr_Volan від 06 Квітень 2013, 21:18:36посмотри драйвера серии OPTIMUS
Де їх знайти? По суті Оптімус відразу йде в комплекті останніх дров під моє відео. Але як перевірити чи він працює?

Volan

YuGa-92

Цитата: dezmond від 06 Квітень 2013, 21:30:27Де їх знайти? По суті Оптімус відразу йде в комплекті останніх дров під моє відео. Але як перевірити чи він працює?
Якщо драйвера з оптимусом встановлені, то в треї повинен бути індикатор активності ГП:

Коли працює інтегроване відео - буде картинка як на скріншоті. Коли включиться дискретна відеокарта, то він повинен мигати кольоровим градієнтом і при наведенні на нього мишою буде відображатись статус. Це відображається навіть якщо гра запущена і звернута.
Цитата: dezmond від 06 Квітень 2013, 20:15:26Купив. Як тепер увімкнути опцію Dual Graphics, щоб GT645M працював разом з Intel HD 4000 в іграх?
Але якщо я правильно зрозумів і мені не зраджує пам'ять то в nVidia немає режиму Dual Graphics. Це здається тільки в АМD (процесор АМД з інтегрованим + АМД дискретне) реалізовано. Тобто в nvidia optimus є можливість лише переключення на потужнішу відеокарту для ресурсоємких задач плюс прив'язка обчислень PhythX на конкретне відеоядро. Але я можу чогось не знати. Можливо мене поправлять якщо не правий.

dezmond

Цитата: YuGa-92 від 06 Квітень 2013, 23:56:22Якщо драйвера з оптимусом встановлені, то в треї повинен бути індикатор активності ГП:
На жаль немає. І де тепер знайти ці драйвера з Оптімусом? На сайті Nvidia нічого подібного не бачив.
До речі ноут щось не дуже. Вінда завантажується якось повільно. Думав після свого ПК відчую приріст в продуктивності, а вийшло навпаки. В іграх краще але не набагато. Треба терміново SSD купити.
Цитата: dezmond від 28 Лютий 2013, 17:18:33Потрібен ноутбук для дівчини на день народження, не ігровий але щоб тягнув спокійно FIFA 14 (некстген все ж таки)
не знаю як справиться з FIFA 14 але 13-ту тягне на макс. спокійно. :)

YuGa-92

Цитата: dezmond від 07 Квітень 2013, 00:17:05На жаль немає. І де тепер знайти ці драйвера з Оптімусом? На сайті Nvidia нічого подібного не бачив.
Просто скачай останню версію драйвера для свого відео. З ними повинен йти і оптимус. Ще перед тим подивись в панелі налаштувань nvidia чи є вибір відео. І, можливо, там просто виключене відображення значка в треї.

Цитата: dezmond від 07 Квітень 2013, 00:17:05До речі ноут щось не дуже. Вінда завантажується якось повільно. Думав після свого ПК відчую приріст в продуктивності, а вийшло навпаки.
А яка швидкість в вінчестера? Можливо все в нього впирається?

dezmond

Цитата: YuGa-92 від 07 Квітень 2013, 00:39:25А яка швидкість в вінчестера? Можливо все в нього впирається?
5400
Цитата: YuGa-92 від 07 Квітень 2013, 00:39:25можливо, там просто виключене відображення значка в треї.
Так і є. Судячи з
Цитата: YuGa-92 від 06 Квітень 2013, 23:56:22Коли включиться дискретна відеокарта, то він повинен мигати кольоровим градієнтом і при наведенні на нього мишою буде відображатись статус. Це відображається навіть якщо гра запущена і звернута.
Optimus працює.

YuGa-92

Цитата: dezmond від 07 Квітень 2013, 10:44:025400
Напевно й тому ти відчуваєш повільність :). Дивився в профілі, то в тебе всі на 7200 + SSD.
Доречі, можливо не знаєш- є спосіб, не чіпаючи HDD, доставити ще один накопичувач в ноутбук. Але для цього прийдеться пожертвувати читалкою дисків.
Hdd caddy, ось:

pignatenko

Здравствуйте,

есть ли тут реальные пользователи ASUS VivoBook S200(модель на Intel Core i3-3217U) - http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/asus-x202e-x202e-ct128h/?

Как скорость работы, не греется ли?

Nik738

Цитата: dezmond від 28 Березень 2013, 15:23:03

Dezmond, я тоже присмотрел эту модель. Привлекает именно 4-х ядерный i7. Видеокарта тоже хорошая, но она мне не понадобится.
Вы собирались ssd туда ставить - подскажу, в єтой модели под крішкой должен быть слот msata (скорее всего SATA2), туда можно поставить ssd msata и тем сохранить наличие DVD.

В форумах я встречал жалобы на нагрев у этой модели.
Какие у вас впечатления от ноута? Есть серьезные  недостатки?
Как корпус, экран, клавиатура?

dezmond

Цитата: Nik738 від 03 Травень 2013, 16:09:33В форумах я встречал жалобы на нагрев у этой модели.
Видув збоку, ноги сильно не гріє, перед цією моделлю був Asus K50ID, так от в порівнянні з Lenovo останній охолоджується краще.
Цитата: Nik738 від 03 Травень 2013, 16:09:33Какие у вас впечатления от ноута?
Не дуже адекватно веде себе Тачпад: спочатку дрова криво лягли, як наслідок він часто зависав, зараз ніби Ок, але юзабіліті мені не подобається. В основному враження позитивні, але я його бачу рідко, адже купував не собі а
Цитата: dezmond від 28 Лютий 2013, 17:18:33Потрібен ноутбук для дівчини
Цитата: Nik738 від 03 Травень 2013, 16:09:33Как корпус
Зібрано на рівні, поки що ніде не люфтить.
Цитата: Nik738 від 03 Травень 2013, 16:09:33экран
Кути огляду могли б бути кращими, а так LCD як LCD.
Цитата: Nik738 від 03 Травень 2013, 16:09:33клавиатура
Подобається, легенький хід, між клавішний простір. Зроблено на 5.
Цитата: Nik738 від 03 Травень 2013, 16:09:33Вы собирались ssd туда ставить - подскажу, в єтой модели под крішкой должен быть слот msata (скорее всего SATA2), туда можно поставить ssd msata и тем сохранить наличие DVD.
Та я в курсі, що можна легко вставити, але я думаю чи не злетить гарантія, якщо я вставлю ssd сам?

Nik738

Dezmond,  большое спасибо за быстрый ответ! как раз сейчас принимаю решение о покупке.

Мои мысли на счет гарантии (не факт, что так и есть): на болтах крышки нет пломб, т.о. можно вставить и снять SSD незаметно. Как потом можно догадаться и доказать, что ноут разбирался?
Не знаю как в гарантиях на ноутбуки, но местные производители стационарных ПК при разборке корпуса снимали гарантию, почему-то только на блок питания.
Так что сам буду ssd ставить и снимать, если пойду по гарантии.

Относительно нагрева - на моём старом CQ50-106ER напрягает не столько выдув, сколько сильно горячая нижняя левая сторона ноутбука. Уже привык, но реально постоянно напрягает - левая  нога СИЛЬНО красная, когда работаю на диване и ноут на коленях. Кажется ещё градусов 10-20 и будет невыносимо и ожог. Чистил пылесосом - только вентилятор стал тихо работать - температура та же.
В магазине попробовал все Lenovo серий: Y, V, E, Z - так они тоже тепленькие снизу. Так это с минимальной нагрузкой ОС Ubuntu+прокрутка заставки - меньше нагрузку не придумаешь. А что будет с windows и под нагрузкой?
Как у Вас на V580А снизу греется?

Вчера был в магазине сравнивал понравившиеся мне V580А (i7 4х2,2 ГГц;  6 Гб)  и E530 (i5 2х2,6 Ггц; 8Гб) - основная разница в скобках, остальное в конфигурациях почти одинаково. Кстати, у E530 тачпад вообще болтается при каждом прикосновении.
Появились и вспомнил еще вопросы:
- говорят батарея у V580А в режиме без особой нагрузки держит часа 2, так ли?
- у обоих экраны матовые, но сразу бросилась в глаза разница: у V580А белый цвет - сильно БЕЖЕВЫЙ,
у E530 - БЕЛЫЙ как белый у рядом стоящих глянцевых. Как у Вас с цветопередачей на V580А (белый, черный, другие цвета)?

Dezmond,  подскажите, пожалуйста, если не трудно.

dezmond

Цитата: Nik738 від 04 Травень 2013, 08:55:15Как у Вас на V580А снизу греется?
З лівої сторони гріється більш за все, адже там розташований процесор, тому в районі кнопок W, A, S, D нагрів відчутний найбільше. Але точно такого нема як ви написали про CQ50-106ER, так що ноги будуть цілі  :)
Цитата: Nik738 від 04 Травень 2013, 08:55:15А что будет с windows и под нагрузкой?
Навіть не скажу, бо як вище писав я ним не користуюся. Катався десь хвилин 20 в останній НФС, ногу не спік. Все повітря виводиться збоку, а не вниз.
Цитата: Nik738 від 04 Травень 2013, 08:55:15говорят батарея у V580А в режиме без особой нагрузки держит часа 2, так ли?
Не знаю як в кого, але я користувався більше 2,5 годин, ще навіть залишалося.
Цитата: Nik738 від 04 Травень 2013, 08:55:15Как у Вас с цветопередачей на V580А (белый, черный, другие цвета)?
Цікаве питання, раніше не придивлявся, зараз протестувати не можу. Якщо щось би було не те з передачею кольору, я б помітив відразу.

Hryak

Цитата: Nik738 від 04 Травень 2013, 08:55:15Уже привык, но реально постоянно напрягает - левая  нога СИЛЬНО красная, когда работаю на диване и ноут на коленях. Кажется ещё градусов 10-20 и будет невыносимо и ожог.
Юморист. Так и здоровье можно угробить. Подставка и ещё раз подставка ;)
Поменьше свинства - побольше свинины

Nik738

Цитата: Hryak від 04 Травень 2013, 09:21:24
Юморист. Так и здоровье можно угробить. Подставка и ещё раз подставка ;)

Ага, эту тему можно развить, например, картина: диван-согнутые колени-охлаждающая подставка-ноутбук :)
Работаю в основном на диване, лежа на спине, ноут на коленях, а когда уж сильно припекает, ложусь на живот.

major2

подставка это громоздко и малоэффективно,проще всего взять лист пластика и на него ставить и еще вентиль всегда работает не на полных оборотах и если разорвать синий провод идущий на него он начинает работать на полную,это можно использовать поставив выключатель, а лучше термоконтакт с температурой 60...70градусови закрепив его на теплотрубке или теплосьемнике
я так сделал и теперь даже в самых тяжелых условиях,температура выше 60 не идет,раньше до 80доходила(термопаста MX-2,просто ноут горячий)