Последнее художественное произведение, которое вы прочитали

Автор РастВор, 20 Жовтень 2007, 03:47:12

Попередня тема - Наступна тема

cold-one

dezmond

Річарда Баха "Чайка Джонатан Лівінгстон" "Илюззии"
Цитата: dezmond від 19 Березень 2012, 18:55:00читаємо далі
Далі вже нормально, краще за дитячу Чайку, але далеко не втекло. Я на самому початку зрозумів, чим все закінчиться.

GA-EV3

Цитата: dezmond від 19 Березень 2012, 22:47:10Я на самому початку зрозумів, чим все закінчиться.
А я так и не понял, чем всё закончилось. :)
Поторопитесь восхищаться человеком, ибо упустите радость!

WEBLegolas

Остайнє що прочитав це книгу Василя Шкляра "Залишенець/Чорний ворон".
Дуже хороша книга.
Книга базується на багатьох достовірно-історичних фактах.
В ній розповість іде про хороброго отамана Чорного ворона ,який  протистояв окупації українських земель .
Події розгортаються на легендарних територіях Холодного Яру.
В ній немає романтизованих образів,все досить реалістично і жорстко .
На мою думку ця книга дуже потріба молоді яка не знає історію нашої батьківщини.
Одним словом ,я раджу цю книгу до прочитання[/color]  :)

Червоний звичайним юзерам табу.

Scorpion2

Цитата: WEBLegolas від 10 Квітень 2012, 14:53:11Книга базується на багатьох достовірно-історичних фактах.
"Вурдалак - Тарас Шевченко" - книга исключительно написана по историческим фактам. На автора 9 раз подавали в суд разные националистические организации - ни одного выиграного дела. Это к слову, что факты можно преподносить по разному.
Цитата: WEBLegolas від 10 Квітень 2012, 14:53:11який  протистояв окупації українських земель .
От кого? От красных, немцев, поляков, татар, молдован....? :)
Цитата: WEBLegolas від 10 Квітень 2012, 14:53:11ця книга дуже потріба молоді яка не знає історію нашої батьківщини.
В этой стране самая правдивая история, та которая передаётся от родителей к детям, внукам и т.д. Официальная всегда была политизированна, что до 1917, что после 1991. Между этими годами - вообще беспредел.

Цитата: WEBLegolas від 10 Квітень 2012, 14:53:11Одним словом ,я раджу цю книгу до прочитання
Поищу в электронном виде, если понравится может даже куплю бумажное издание. Маловато у меня хороших книг украинских авторов.

WEBLegolas

Цитата: Scorpion2 від 10 Квітень 2012, 18:02:18От красных
від них
Цитата: Scorpion2 від 10 Квітень 2012, 18:02:18В этой стране самая правдивая история, та которая передаётся от родителей к детям, внукам и т.д.
Я історією цікавлюсь і багато говорив з свідками  Другої світової .
І багато цікавився у людей про різні воєнні групування 1916-1950  ;)
Але в основному вже не з свідками а з дітьми свідків або внуків  :)
Цитата: Scorpion2 від 10 Квітень 2012, 18:02:18
Маловато у меня хороших книг украинских авторов.
Ще клансий твір Багряного "Тигролови" це про людину яку відправили ешелоном на заслання але він зміг втекти з потяга ,вистрибнувши з нього.
І опинився у лісі ,без їжі ,зброї,води і теплого одягу  :)
Потім він рятує життя і далі починаються дійсно неймовірні пригоди .
Це також твір частково побудований на реальних подіях(частково) .
Твір не є великим за обсягом (180-260ст) але читається дуже динамічно і дуже гарна мова у автора....

Ще з українських раджу прочитати Остапа Вишні "Мисливські усмішки" це дуже смішні нариси ,іноді в них можна розгледіти сарказм проти загарбницьких військ
До речі я з радістю прочитав три його збірки "усмішок" і якщо б ще знайшов якісь також би їх мабуть читав .

GA-EV3

WEBLegolas

Останнє,що прочитав це - "451° за фаренгейтом" Рея Бредбері .

Книга хоч є фантастикою, але це тільки тло для роздумів головного героя і його життя в утопії (а для когось це антиутопія ).
Він працює пожежником який спалює "минуле" ,спогади про колишнє життя.
Спершу головний герой гордиться своєю справою,але після випадкової(чи ні?) зустрічі з дівчиною,яка має кардинально інші погляди на життя чим решта оточуючих, він міняє свою думку і починає бунтувати......
В книзі показано майбутнє яке уже частково настало, а подекуди вже і набагато далі зайшло.
Книга спонукає задуматись на тему багатьох проблем піднятих у цьому творі і тільки читачеві вирішувати,що приймати близько до серця,а що пропускати транзитом через думки .

Я раджу книгу до прочитання.

P.S. Читав українське видання з українським перекладом .
Дуже якісна типографія(давно такої не бачив) і хороший переклад.
Одна з найкращих книг які мені доводилося тримати в руках  по рівні якості перекладу і типографії .
Видання те що на картинці

GA-EV3

Цитата: GA-EV3 від 31 Грудень 2010, 15:17:53
"- А вы когда-нибудь читаете книги, которые сжигаете?
Он рассмеялся:
- Это карается законом...
- Правда ли, что давным-давно пожарники тушили пожары, а не разжигали их?
- Нет. Дома всегда были несгораемыми. Поверьте моему слову".

Р. Брэдбери "451 по Фаренгейту"
Очень понравилось
:)

Sanьka

Главный эксперт во всем!!!

dezmond

Джордж мартин

«Песнь Льда и Пламени»
Танец с драконами

Мусаси Миямото
Книга пяти колец

WEBLegolas

Останнє що прочитав це дивовижну книгу Річарда Баха "Ілюзії" .

Книга розповідає про питання які рано чи пізно почитають хвилювати більшості з нас.
І легка подача сприяє розуміння того.що хотів до читача донести автор. Автор веде події на тлі пригод двох пілотів "легких" літаків. І не озброєним поглядом помітно щире зацікавлення автора літаками(Річад Бах служив  пілотом у Військово-Повітряних Силах США ) і це тільки додає книзі романтизму польоту.

Книга дуже схожа на романи і основні засади Пауло Куельйо, але все подано трішки з іншої сторони .
Від цих книг можна почерпнути кохання до життя і прагнення удосконалення.

І що мене сподобалось на фоні інших представників жанру,що ця книга дає більш повну картину головної ідеї твору. І максимально розкриває зміст перед читачем у зрозумілій формі .

Раджу до прочитання

aNGeL

Стивен Кинг - Побег из Шоушенка, как всегда книга понравилась больше фильма  8)
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

Scorpion2

Цитата: aNGeL від 23 Квітень 2012, 10:08:28как всегда книга понравилась больше фильма
В 99% случаев так и бывает.
Цикл "Звёздные волки" Сухинова - перечитываю всё подряд.

GA-EV3

Оно может быть и не художественное, а документальное: Варлам Шаламов "Очерки преступного мира"
http://shalamov.ru/library/6/

Shadow87

"Терминатор" Рэндела Фрэйкса. Намного больше интересных деталей по сравнению с фильмом. :)

Репутация как деньги: ее легче заработать, чем сохранить.

WEBLegolas

Остійній твір який прочитав це Ернеста Хемінгуея "Старий і Море" 
Твір про старого і досвідченого рибака-відчайдуху на імя Сантяго.
Неймовірно захоплююча розповідь про відвагу,відданість своїй справі і мужність людини. Незважаючи на будь які обставини він завжди виходив непереможеним. Ідея твору простежується просто,але її можна і не намітити якщо читати як звичайний пригодницький роман. Так що читати раджу вдумливо і уважно,смакуючи кожним реченням і перетравлюючи його деякий час.
Один з найкращих творів які я читав.
Автор чудово передає емоції головних героїв і це сприяє легкого занурення атмосферу твору.

Дуже раджу до прочитання.

P.S. Перед прочитанням твору дуже раджу прочитати біографію автора,навіть якщо ви її знаєте все рівно краще ще раз повторити. Це неймовірна людина.
Таких одиниці в наш час.

YuGa-92

Дві останні книги прочитав по рекомендаціям WEBLegolas - "451 градус по фаренгейту" та "Илюзії". Обидві сподобались.

Доречі, тут теми про вибір книг немає. То я тут запитаюсь, якщо ви не проти.
Хочеться почитати щось легке, чи навіть комедійне, щоб відійти від проблем та забутись. Що порадите?
Якщо в голову прийшла ідея - головне щоб вона знайшла дорогу до мозку між цими банками та склянками...

omg_wtf

Цитата: WEBLegolas від 21 Квітень 2012, 20:34:24Я раджу книгу до прочитання.
Ооо, я же говорил хорошая книга.  :D

Цитата: YuGa-92 від 08 Травень 2012, 01:41:03Хочеться почитати щось легке, чи навіть комедійне, щоб відійти від проблем та забутись. Що порадите?
Терри Пратчетт

Scorpion2

YuGa-92

Цитата: omg_wtf від 08 Травень 2012, 10:49:00Терри Пратчетт
З циклу "Плоский світ"?

Цитата: Scorpion2 від 09 Травень 2012, 10:21:54Так кто ж знает какой жанр тебе нравится?!
Жанр? Та всі, крім драми і жахів. Але я говорив, щось легеньке, тому не думаю, що  радили б іменно драму або жахи  ;)
Якщо в голову прийшла ідея - головне щоб вона знайшла дорогу до мозку між цими банками та склянками...

GA-EV3

Цитата: YuGa-92 від 09 Травень 2012, 20:20:22Та всі, крім драми і жахів.
Может Чингиза Абдулаева посмотришь? В основном боевики-детективы, но "Заговор в начале эры" - это шедевр.

Scorpion2

Последние лет 20 читаю на 90% фантастику. Как на меня попробуй Гаррисона "Фантастическая сага" или цикл "Стальная крыса", Адамс "Автостопом по галактике"(как на меня больше для любителей англицкого юмора), Фостер цикл "Чародей с гитарой"(особенно) первые 3 книги), Белянин цикл "Меч без имени" и т.д. Перечислять можно долго, но на вкус и цвет сам понимаешь. :)

GA-EV3

Примерно понятно, а как на счёт Стругацких, Г.Л.Олди, Р.Бредбери?

giena

Старенькое захотелось перечитать...
Гарри Гаррисон

• Рождение Стальной Крысы
  • Стальная Крыса идёт в армию
АБС

• Пикник на обочине
  • Парень из преисподней
  • Обитаемый остров
  • Жук в муравейнике
  • Волны гасят ветер

Серп в жатве сеч - Сек жадно меч, Был ран резец Клинка конец И стали рдяны От стали льдяной Доспехи в рьяной Потехе бранной

Scorpion2

Цитата: giena від 10 Травень 2012, 09:11:56giena
Хорошие вещи, а касаемо АБС, вообще без комментов. Не знаю кому как, но мне основной цикл СК больше нравится. Рождение, армия и блюз, больше похожи на чисто коммерческие произведения написанные мастером на гребне славы основной части цикла.

omg_wtf

omg_wtf

Цитата: GA-EV3 від 09 Травень 2012, 20:59:27
Может Чингиза Абдулаева посмотришь?
ФУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
русский быдлодетектив.

GA-EV3

Цитата: omg_wtf від 10 Травень 2012, 10:54:01русский быдлодетектив.
Так точно! Но все же осмелюсь ещё раз порекомендовать "Заговор в начале эры" :)

aNGeL

Цитата: Scorpion2 від 10 Травень 2012, 10:36:31Не знаю кому как, но мне основной цикл СК больше нравится
Так у всех авторов есть такие произведения :) У меня у гаррисона очень нравяться стебы над в всем чем можно в цикле о Билле :) Хотя конечно классическая СК доставляет больше всех. С ней разве что может только соревноваться "Неукротимая планета".
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

YuGa-92

Цитата: GA-EV3 від 09 Травень 2012, 20:59:27Может Чингиза Абдулаева посмотришь?
Подивлюсь в сторну цього автора.
Зараз почав читати Пауло Коельо " 11 минут".

Цитата: omg_wtf від 10 Травень 2012, 10:53:14Даа!
Тоді обов'язково прочитаю. Говорили, що інтересне.

Тьома

samand

[Raymond]

Ю. Андрухович "Дванадцять обручів". Классная книга, но маты там лишние.

Тьома

Марио Пьюзо "Пусть умирают дураки" - Марио Пьюзо в своем стиле : мафия,коррупция,махинации... 75% книги очень крутые, а дальше пошла немного муть  :'(

omg_wtf

Эдгар По. Золотой жук, Лигея и другие рассказики в процессе.

aNGeL

Виктор Суворов - "Аквариум", интересненько достаточно

GA-EV3

Как мне кажется книгам В.Суворова как раз и место в этом разделе, хотя он сам их не относит к художественным.

WEBLegolas

Цитата: Тьома від 14 Червень 2012, 10:28:16Марио Пьюзо "Пусть умирают дураки" - Марио Пьюзо в своем стиле : мафия,коррупция,махинации... 75% книги очень крутые, а дальше пошла немного муть
А ти читав Хрещений Батько ?
Якщо читав, то чи набагато гірше "Нехай помирають дурні" від "Хрещеного Батька" ?

Тьома

Цитата: WEBLegolas від 14 Червень 2012, 12:45:02А ти читав Хрещений Батько ?
Якщо читав, то чи набагато гірше "Нехай помирають дурні" від "Хрещеного Батька" ?
Читав Хрещеного Батька, хоча й трохи давніше і підзабув. Нехай помирають дурні(як смішно звучить по укр  ;D) як на мене,не гірше, а можливо навіть краще. Тільки кінцівку я не зміг прочитати, там вже муть почалась.

WEBLegolas

Цитата: Тьома від 14 Червень 2012, 16:11:44Тільки кінцівку я не зміг прочитати, там вже муть почалась.
Кінцівка це десь скільки сторінок?

Тьома

Цитата: WEBLegolas від 14 Червень 2012, 16:12:39
Кінцівка це десь скільки сторінок?
я читаю в електронному вигляді, і точно тобі не скажу. Книга розділена на декілька частин, так що погана кінцівка ніяк не вплине на твоє загальне враження від тексту  :) Можливо тобі кінцівка і не покажеться такою поганою, це моя субєктивна думка.

dezmond

Тьома

Харуки Мураками

Слушай песню ветра [Первая часть «Трилогии Крысы»]
Пинбол  [Вторая часть «Трилогии Крысы»]

aNGeL

Джеймс Роллинс - "Айсберг". Очень хороший и качественный триллер.

Gael

Pentium G 860, Asrock Z77 Pro3, Zotac 450 GTS 1 Gb DDR3@840/1680, 8 Gb Ram, 1000 Gb Toshiba + 60 Gb SSD Intel 330
+ Acer eMachines E630 notebook

dezmond

Макс Брэнд - Ночной всадник
Оливер Стрэндж - По ту сторону закона

dezmond

Сергей Юров - Белый Шайен
Юрій Андрюхович - Дванадцять обручів

aNGeL