S.T.A.L.K.E.R. 2

Автор dezmond, 13 Серпень 2010, 21:24:37

Попередня тема - Наступна тема

Як вам гра?

5 - Супер
5 (35.7%)
4 - Круто
2 (14.3%)
3 - Непогано
5 (35.7%)
2 - Такс собі
1 (7.1%)
1 - Погано
1 (7.1%)

Всього голосів: 14

aNGeL

Цитата: Dmytro від 30 Березень 2025, 06:18:45А зачем шутеры на консолях выпускают?
Щоб гроші заробити
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

Dmytro

Цитата: aNGeL від 30 Березень 2025, 07:48:41Щоб гроші заробити
Правильно. И зарабатывают  - а это значит, что игры покупают. И явно покупают чтоб играть, а не просто для коллекции.
А играют на консолях преимущественно на геймпадах.
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

aNGeL

Цитата: Dmytro від 30 Березень 2025, 08:00:15Правильно. И зарабатывают  - а это значит, что игры покупают. И явно покупают чтоб играть, а не просто для коллекции.
А играют на консолях преимущественно на геймпадах.
Грати в шутери на консолях - збочення
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

graved1gger

Цитата: Dmytro від 30 Березень 2025, 06:18:45А зачем шутеры на консолях выпускают?
щоб гроші заробляти і ринок мати.
на пк на геймпаді у всі ці ігри теж можна грати
і наскільки знаю, то до боксів серіес і до пс5 можна клавомишку підключати
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

Dmytro

Цитата: aNGeL від 30 Березень 2025, 10:26:14Грати в шутери на консолях - збочення
Если нет другого выбора то придется.
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

Dmytro

Цитата: graved1gger від 30 Березень 2025, 14:23:29і наскільки знаю, то до боксів серіес і до пс5 можна клавомишку підключати
Можно, но нужно чтоб еще игра их поддерживала.

graved1gger

Цитата: Dmytro від 30 Березень 2025, 14:49:48Если нет другого выбора то придется.
знаю людей які на пк грають сінглові шутери з геймпада... кажуть їм так банально комфортніше і в сінглі нема куди поспішати.
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

Dmytro

Цитата: graved1gger від 30 Березень 2025, 15:14:07знаю людей які на пк грають сінглові шутери з геймпада... кажуть їм так банально комфортніше і в сінглі нема куди поспішати.
Ну если ты научился на геймпаде играть, то можно и не только в сингл. Прицеливание большим пальцем правой руки и при активной помощи большого пальца левой руки это совсем не то, нежели прицеливание локтем и запястьем правой и руки и небольшая помощь трех пальцев левой.

Ты же я так понимаю не учишься на нем играть и не хочешь учиться. Это также как ездить на велосипеде. Я не умею и не хочу учиться, мне это не нужно. А необходимости нет.

graved1gger

Цитата: Dmytro від 31 Березень 2025, 10:45:55Прицеливание большим пальцем правой руки и при активной помощи большого пальца левой руки это совсем не то, нежели прицеливание локтем и запястьем правой и руки и небольшая помощь трех пальцев левой.
в якому сенсі не то?
ну про лікоть загнув. лікоть не ворушиться коли мишку йорзаєш.

ну якщо на то пішло, то мені в шутері більше сподобалось прицілювання гіроскопом, ніж стіком. інтуітивніше.

Dmytro

Цитата: graved1gger від 31 Березень 2025, 11:05:51в якому сенсі не то?
ну про лікоть загнув. лікоть не ворушиться коли мишку йорзаєш.
Смотря кто как играет. При развороте например это может быть нужно. Или просто при перестановке мыши.

Цитата: graved1gger від 31 Березень 2025, 11:05:51ну якщо на то пішло, то мені в шутері більше сподобалось прицілювання гіроскопом, ніж стіком. інтуітивніше.
Ну опять же надо чтоб это поддерживал и геймпад, и игра. Плюс не знаю насколько такое прицеливание конкурентноспособно в онлайне.

[Raymond]

Нарешті вчора сів нормально на цілий вечір. Три-чотири рази вилітав, пару разів встиг порозтягуватись і помити посуд, поки компілювались шейдери (уже ніби пройшло). Але яке тут класне все те, що між вильотами :%) Гроза така, що справді не хочеться виходити. Деякі квести - прям дуже сподобались.
Сходив на макове поле, пройшовся по сховках, прикрутив до найгіршого АК коліматор та інші апгрейди, просто бо можу :D
Ще до АК, забіг в бандитський підвал, напхав повні кишені їхніми консервами, виходжу, а там ціла банда голодних власників. І в мене найпростіший дробовик, плюс гадюка з 2 обоймами. Дуже сподобалось визирати і вигризати ті консерви з майже пустим дробовиком  :D
Вчора грав на Він10, а сьогодні побігав на Убунті, то або не встигло викинути, або тут справді гра йде стабільніше. Треба ще перевірити.
На моїй системі включив графіку на "помірно", додав якість текстур і інтелівський апскейл включив на натив. Видає десь 48-50 фпс, картинка подобається. Трохи ще хочу підкрутити чутливість керування, бо в масових боях у Сфері відчув певну скутість в стрільбі

Г О Ш А

Кажуть на днях новий патч завезуть 1.4 то теж засяду по новому.
Процессор AMD Ryzen 5 5600,Материнка MSI B550-A Pro,GeForce RTX 4060,32 ГБ DDR4-3200

W. Z. Vulso

Тут нам ремастер старих частин на ПК підвезли. Хоча якщо його буде потрібно окремо купляти то я трішки підофігію, бо після такого "чудового старту" другої частини, на мою думку тим кто володіє ультімейт виданням 2-го сталкеру це потрібно видавати повністю безкоштовно як моральну компенсацію. 

Ну і окремо системні вимоги:

[Raymond]

Цитата: W. Z. Vulso від 14 Травень 2025, 16:52:03Тут нам ремастер старих частин на ПК підвезли. Хоча якщо його буде потрібно окремо купляти то я трішки підофігію, бо після такого "чудового старту" другої частини, на мою думку тим кто володіє ультімейт виданням 2-го сталкеру це потрібно видавати повністю безкоштовно як моральну компенсацію. 

Ну і окремо системні вимоги:

Таке пишуть:
Оновлення буде безплатним для всіх, хто вже купив консольну версію трилогії на Xbox One. Аналогічна можливість буде і в користувачів ПК, якщо вони мають у бібліотеці оригінальні частини S.T.A.L.K.E.R.

Але самому лінь сорси перевіряти)

Г О Ш А

Вийшов патч 1.4

основні зміни в апгрейді.

Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

ШІ та Бойова система

Баланс

+ дофігіща всяких правок по сюжетній лінії і доп.місіях.

Процессор AMD Ryzen 5 5600,Материнка MSI B550-A Pro,GeForce RTX 4060,32 ГБ DDR4-3200

[Raymond]

А хто на якому драйвері грає/грав? Цікавить червона команда)

graved1gger

А на якому треба? Давно не заходив Тули правда

Обамка

Цитата: Г О Ш А від 15 Травень 2025, 13:03:43Вийшов патч 1.4

основні зміни в апгрейді.

ШІ та Бойова система

Баланс

+ дофігіща всяких правок по сюжетній лінії і доп.місіях.

Пропали просадки фпс в местах скопление нпс

W. Z. Vulso

Ну що шановне панство, поїхали! Я дуже сильно сподіваюсь що вони нічого не зламали.

Edd.Dragon

Цитата: W. Z. Vulso від 20 Травень 2025, 12:37:35
Ну що шановне панство, поїхали! Я дуже сильно сподіваюсь що вони нічого не зламали.

Улучшенная графика с обновлёнными текстурами для большей детализации персонажей и окружения.

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (2008) [Ru/Multi] (Build 18465670) Repack Let'sРlay [Enhanced Edition] -  4.15 GB
Не запакованый - не видно ничерта у тебя на скрине, но вроде как 6.5 GB...

Я думал, там тоже что-то вроде ремастера / 4К текстуры, все дела
Глянул скрины - опешил...
Посмотрел размеры релиза - расстроился.

Резкость текстурам навели что ли и всё?
Походу никакой разницы окромя лучей солнца и улучшеных отражений - нема.

Так бы может в Сталкер наконец-то поиграл. А так и не поиграю ((

Многочисленные исправления ошибок и улучшения качества игры.

100500 лучше б написали

graved1gger

Цитата: Обамка від 16 Травень 2025, 17:21:19Пропали просадки фпс в местах скопление нпс
ахуєть!

W. Z. Vulso

Честно, вот поиграл пару минут и знаете что можно сказать!? Ох и лютый же кал нам гей ворлд выдал. Вообще после отвратительного и провального (с технической точки зрения) релиза второй части и не менее посредственной её поддержки. Где нам добавление сраных белочек и падающих звезд ночью выдают как за офигеть какой новый контент, а фундаментальные баги и проблемы с квестами и утечки памяти не исправляются местами по полгода. То я уже чего-то особенного от них и не ждал. Для более менее нормального ремастера от них по сути требовалось взять оригинальную трилогию, натянуть на нее более красивое освещение, более красивые текстурки и накрутить эффектов там разных и в принципе все. Но и с этим они обосрались, так что так по порядку:
- Перерендерили ролики в более высокое качество, скорее всего через нейронку но в целом окей это +
- Включили официально тени от травы (хотя в принципе это и раньше можно было сделать путем правки конфигов) ну допустим +
- Увеличили дальность прорисовки той-же травы и растительности в целом (хотя в принципе это и раньше можно было сделать путем правки конфигов) ну допустим +
- Улучшили шейдеры воды добавив на них отражения +
- Немного подтянули освещение в целом, эффект солнечных лучей хоть и в простеньком виде но появился теперь и в ТЧ
- Добавили намокание плоскостей в ТЧ из ЧН и ЗП
- Добавили ачивки и достижения в стим.
На этом условные плюсы заканчиваются а теперь минусы.
- Мыло мыльнейшее причем во всей трилогии и такое что просто болят глаза и хочеться блевать 24/7. Отключение FSR делает ситуацию еще хуже что удивительно. Единственный способ хоть немного уменьшить мыло это оставить FSR в режиме базовый и выкрутить резкость FSR на максимум.
- Убрали или ухудшили эффект объемной кирпичной кладки по сравнению с оригиналом (замечено в ТЧ). Да и в целом некоторые текстуры почему-то теперь выглядят хуже чем в оригинале.
- Теперь нельзя настроить дальность броска гранаты
- Болт достаётся и кидается так долго, что как буд-то ГГ это старый дед который уже при смерти и пытается достать и кинуть этот болт из своих трусов. 
- Украинская озвучка и локализация в целом представляет из себя лютый треш винегрет из русского и украинского. Нет целостности озвучки и текста как в сталкер 2. А по умолчанию игра вообще стартует с русским текстом и английской озвучкой и если ее не трогать, то в игре начинает происходить вообще лютый треш а именно русский текст с английской озвучкой и вкраплением русских и украинских фраз.
- Убогие шрифты которые вылазят за пределы интерфейсных окон.

Пока на текущий момент это худший ремастер в который я когда либо играл.

Обамка

Вдобавок игра похерила мне сейвы после 35 часов игры. Норм, чо.

Edd.Dragon

Цитата: Обамка від 20 Травень 2025, 19:34:42Вдобавок игра похерила мне сейвы после 35 часов игры. Норм, чо.
Небось неглядя закрыл окно, где спрашивали "Продлевать будете?"?  :-\

finalplayer

Вы охуилы жаловаться на русском языке? Прочитал отзывы на стиме. В целом у русских бомбит из-за озвучки. Не понимаю, чего им не насрать. Ремастер визуально ничего особенного не принёс, играйте в моды или играйте в новые игры. Пусть хохлы  страдают, тешьте себя этим.
А что там по многоядерности?

Обамка

Цитата: finalplayer від 20 Травень 2025, 22:17:41А что там по многоядерности?
Сыграл меньше 10 минут в Зов Припяти. По многоядерности - почти никак.

Текстурки как были картонными, так и остались. Добавили мыла и типу лучей, вот и весь сталкер.

Цитата: Edd.Dragon від 20 Травень 2025, 21:58:56Небось неглядя закрыл окно, где спрашивали "Продлевать будете?"?  :-\
Нет, просто открыл однажды игру, а она говорит - ваші збереження пошкоджені, йдіть лесом

Vlad

Цитата: W. Z. Vulso від 20 Травень 2025, 19:00:03Честно, вот поиграл пару минут и знаете что можно сказать!? Ох и лютый же кал нам гей ворлд выдал.
Понятно. Даже пробовать не буду.
Первая трилогия понравилась, так что не хочу портить впечатления.
Ryzen 2700, MSI B450-A PRO, DDR4 32GB 3200Mhz, 512GB SSD NWMe +1Tb SSD Samsung+ SEAGATE 6Tb, GIGABYTE Radeon RX 5700XT 8Gb, Монитор 32", Vinga 750W

T1000

Я так розумію, що новий дум нікому не потрібен? Навіть за 230 грн.
 В сталкера мене вистачило на 2 гри, третю я не можу. А от новий уже можу через гейпас. Так воно зараза 150Gb  :o Нікуди і довго піська.
AMD FX 8350, 16GB 1600 goodram,gigabyte  ga-970а - DS3P, ATI RX5500 XT(7nm) 8 Gb, 1tb hdd Toshiba, chieftec proton 650вт.

Dmytro

Цитата: W. Z. Vulso від 20 Травень 2025, 19:00:03Пока на текущий момент это худший ремастер в который я когда либо играл.
А никто и не говорил что это ремастер. Это так, переиздание с плюшками и без русского. А вы прям подумали щас графон пойдет.

W. Z. Vulso

Цитата: T1000 від 20 Травень 2025, 22:55:45Я так розумію, що новий дум нікому не потрібен? Навіть за 230 грн.
 В сталкера мене вистачило на 2 гри, третю я не можу. А от новий уже можу через гейпас. Так воно зараза 150Gb  :o Нікуди і довго піська.
Я продовжую грати в новий дум але сьогодні відволікася на ремастер сталкера та спалив собі дупу. 

Dmytro

Цитата: T1000 від 20 Травень 2025, 22:55:45Я так розумію, що новий дум нікому не потрібен? Навіть за 230 грн.
Мне - да. Как раз снова установил СТалкер 2, буду провторон проходить.

[Raymond]

Ого, як GSC розворушити людей, і на Реддіті палає, і тут оживилось :D

[Raymond]

Цитата: graved1gger від 15 Травень 2025, 23:33:33А на якому треба? Давно не заходив Тули правда
Та цікаво, у кого на чому виходить грати з мінімальними вильотами. Все ще перебираю варіанти.В мене десь з 1.4 ніби стабільніше стало на Лінуксі і з включеним ФСР (це може бути просто збігом обставин), але просто недостатньо часу, щоб відтестити - це просто не встигаю вилетіти, чи справді уже все ок. Ну і Вінду трохи довше включати, тому поки більше експериментів на Лінуксі. Але думав, може поставити якийсь інший драйвер і спробувати там

graved1gger

Цитата: [Raymond] від 21 Травень 2025, 08:54:58Та цікаво, у кого на чому виходить грати з мінімальними вильотами. Все ще перебираю варіанти.В мене десь з 1.4 ніби стабільніше стало на Лінуксі і з включеним ФСР (це може бути просто збігом обставин), але просто недостатньо часу, щоб відтестити - це просто не встигаю вилетіти, чи справді уже все ок. Ну і Вінду трохи довше включати, тому поки більше експериментів на Лінуксі. Але думав, може поставити якийсь інший драйвер і спробувати там
не знаю про лінукс, але в мене крашів майже не було після першого ж патчу. і до патчу де вони "фіксили" компіляцію шейдерів.
потім були краші на компіляції шейдерів але і це пофіксили.
драйвера завжди останні

meΛkuu

Цитата: finalplayer від 20 Травень 2025, 22:17:41Не понимаю, чего им не насрать.
И шо, никто им не напомнил, что украинский - это диалект русского? Что там непонятного им в украинской озвучке?

finalplayer

Цитата: meΛkuu від 21 Травень 2025, 11:39:39И шо, никто им не напомнил, что украинский - это диалект русского? Что там непонятного им в украинской озвучке?
так там намешано с английским, как я понял

Edd.Dragon

Цитата: finalplayer від 21 Травень 2025, 11:42:21так там намешано с английским, как я понял
русня любит коктейли...  :-\

aNGeL

Цитата: meΛkuu від 21 Травень 2025, 11:39:39И шо, никто им не напомнил, что украинский - это диалект русского? Что там непонятного им в украинской озвучке?
а не підкажеш коли це українська стала діалектом російської?

Edd.Dragon

Цитата: aNGeL від 21 Травень 2025, 17:42:59а не підкажеш коли це українська стала діалектом російської?
Це у росіянських гравців треба питати, коли вони лаються на незрозумілу озвучку, яка за їх словами є лише діалектом вєлікого і могучего.

Xella

,
ти щось сплутав це кацапський діалект української мови

meΛkuu

Цитата: aNGeL від 21 Травень 2025, 17:42:59а не підкажеш коли це українська стала діалектом російської?
В головах кацапів завжди була, то тут, то там спливають коментарії, що української не існує, що це діалект російської

Цитата: Xella від 21 Травень 2025, 18:55:05ти щось сплутав це кацапський діалект української мови
Годиться.

Г О Ш А

Цитата: [Raymond] від 21 Травень 2025, 08:54:58В мене десь з 1.4 ніби стабільніше стало на Лінуксі і з включеним ФСР

Поганяв трохи сталкача,твердо можу сказати що FSR 3.1 нормально так допрацювали,картинка супер,тепер ФСР не гавно і вильотів не наблюдаю.

graved1gger

Цитата: Г О Ш А від 21 Травень 2025, 21:59:54тепер ФСР не гавно
в майже всіх іграх на уе5 + фуллхд і 1440п - фср гавно.

Г О Ш А

Цитата: graved1gger від 21 Травень 2025, 23:43:48в майже всіх іграх на уе5 + фуллхд і 1440п - фср гавно.
нема можливості позирити в 2к і 4к,тим більше у всіх ігрушках на рушії уе5,але в сталкері на 1080 пі реально стало збсь.Не секрет шо в мене неприязнь до радеоновських костилів,але тут фср підтягнули на 10 балів з 10,тепер FSR 3.1 не гірше длсс,а може й краще.

aNGeL

graved1gger

Цитата: Г О Ш А від 21 Травень 2025, 23:55:55нема можливості позирити в 2к і 4к,тим більше у всіх ігрушках на рушії уе5,але в сталкері на 1080 пі реально стало збсь.Не секрет шо в мене неприязнь до радеоновських костилів,але тут фср підтягнули на 10 балів з 10,тепер FSR 3.1 не гірше длсс,а може й краще.
Ти знову плутаєш тепле і м'яке.
Вони підтянули до типового фср як і в інших іграх, пофіксили баг в самому сталкері.
Бо в сталкері фср був зламаний ледь не повністю для фуллхд (і це не проблема амд,  це проблема розробників гри).
Але загалом по якості фср поступається длсс і ксесс, коли вони всі правильно працюють.
Так зрозуміліше?

Edd.Dragon

Мде. Дальність - бачу, має бути. Те, що дуже здивувало, коли малому на ноут оригінали ставив - лисе болото. Ну тобто якоїсь лоу-полі трави можно було натикати на заміну повноцінної при віддаленні. В оригіналі.

Тепер воно не лисе. Ок! Справедливість відновлено.
Ну і відображення на воді жидєнькі. Але хоча б такі.

Всьо!

Все інше - відсутність засвітлень від освітлення - ну такоє. Вони створювали хоча б якусь ілюзію надто яскравого джерела освітлення (при якому в реальності хочется одягнути окуляри), а тепер все нормалізоване. Як каже автор - так реалістичніше. Не згоден. Було не реалістично по одному, тепер НЕ реалістично - по іншому. Поліпшення текстур навіть при порівнянні не дуже видко. А без порівняння. Покращення шейдерів видно тільки по підвищенному навантаженню.

То ж тепер вати херачать, а толку більше стало тільки в дальності відображення природи.

Пустопорожню роботу провели...

Г О Ш А

Цитата: graved1gger від 22 Травень 2025, 13:40:29Вони підтянули до типового фср як і в інших іграх
Вчора ти говорив шо типовий фср у всіх іграх на уе5 гавно. кстаті я це теж говорив  :D
Цитата: graved1gger від 22 Травень 2025, 13:40:29пофіксили баг в самому сталкері.
честь їм і хвала
Цитата: graved1gger від 22 Травень 2025, 13:40:29Бо в сталкері фср був зламаний ледь не повністю для фуллхд (і це не проблема амд,  це проблема розробників гри).
ну блін я хз,якшо фср фігово працює на всіх іграх уе5 - то проблема таки в фср (амд). Хоча мені їхати а не шашечки,пофіксили той добре.Я одне трохи жалкую шо не взяв 6700хт замість 4060.

graved1gger

Цитата: Г О Ш А від 22 Травень 2025, 14:46:51Вчора ти говорив шо типовий фср у всіх іграх на уе5 гавно. кстаті я це теж говорив  :D
ну так залежить же з чим порівнювати))
я ж не в абсолюті кажу.
Цитата: Г О Ш А від 22 Травень 2025, 14:46:51ну блін я хз,якшо фср фігово працює на всіх іграх уе5 - то проблема таки в фср (амд).
це проблема розробників уе5 і проблема розробників ігор на уе5

а от те що в середньому, коли все правильно працює, фср трошки гірше за длсс і ксесс - ну це вже окремий факт.

Обамка

Та короче, непонятно вообще зачем в этот шлакоблок старый играть. Ремастер из разряда ремастера Сан андреаса. Хоть бабла сверху не взяли за это, и на том спасибо.