Флудилка:)

Автор S!N, 29 Квітень 2008, 13:06:50

Попередня тема - Наступна тема

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 13 Червень 2025, 22:31:53ий цим теплом взагалі можливо воду назад підігріє
не підігріє.
воно настільки швидко продуває, шо те повітря фізично не може забрати все тепло ні з першого, ні з другого.

this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 13 Червень 2025, 22:31:53накожен радіатор має подаватись свіже повітря
в ідеалі. та для коня в вакуумі.

а в реальності - он глянь на сучсну тенденцію де всі ставлять здорові 360 радіатори на морду чи на бокову панель корпусів на вдув і радіють МАМА Я ВАДЯНЩІК, вдуваючи відносно тепле повітря з радіатора в корпус. і чогось такі сетапи стоять роками в людей і ніхто не здох.
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

graved1gger

Цитата: graved1gger від 13 Червень 2025, 23:56:42не підігріє.
воно настільки швидко продуває, шо те повітря фізично не може забрати все тепло ні з першого, ні з другого.

женщина легкого поведения, ви хтось хоча б міряли температуру на радіаторі, а потім температуру наприклад на кришці корпусу при працюючих вентиляторах?

graved1gger

питання як проганяти те повітря.
і якщо ти крутиш ті всі вентилятори на всі їх умовні 3к обертів, то радіатори фізично не віддатуть стільки шоб підігрівати сусідні радіатори.
так ефективність менше.
так краще з вулиці свіже на кожний брати.
але є певні обмеження.
звісно, якщо крутити 800 обертів, то тоді буде прогрівати, в мене навіть при 50 градусах на відясі на 800 обертах верхня кришка трошки тепленька коли довго щось кручу.
але якщо поставити 2000 обертів, ще й ліміт до 300 ватт підняти, то верхня кришка тупо не встигає нагріватись. там десь 15мм між радіатором і верхньою сіточною кришкою.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 13 Червень 2025, 23:56:21так, ефективність менше ніж свіже повітря з кімнати.
але чи не безразлично?
і я все ще майже впевнений що воно краще за турбінку коли відяхи варяться в тій коробці
з турбінками воно б мабудь і не стало

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 13 Червень 2025, 23:58:45в ідеалі. та для коня в вакуумі.

а в реальності - он глянь на сучсну тенденцію де всі ставлять здорові 360 радіатори на морду чи на бокову панель корпусів на вдув і радіють МАМА Я ВАДЯНЩІК, вдуваючи відносно тепле повітря з радіатора в корпус. і чогось такі сетапи стоять роками в людей і ніхто не здох.
так якщо в тебе в пустій коробці водянки і на проц, і на відяху, то якби і пофіг, що ти туди підігріте повітря заганяєш. Радіатор водянки продувається ж назовні?

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 14 Червень 2025, 00:08:38питання як проганяти те повітря.
і якщо ти крутиш ті всі вентилятори на всі їх умовні 3к обертів, то радіатори фізично не віддатуть стільки шоб підігрівати сусідні радіатори.
так ефективність менше.
але є певні обмеження.
звісно, якщо крутити 800 обертів, то тоді буде прогрівати, в мене навіть при 50 градусах на відясі на 800 обертах верхня кришка трошки тепленька коли довго щось кручу.
але якщо поставити 2000 обертів, ще й ліміт до 300 ватт підняти, то верхня кришка тупо не встигає нагріватись. там десь 15мм між радіатором і верхньою сіточною кришкою.
От, правильно. Треба поставити бутерброд із трьох кулерів, тоді третій БУДЕ встигати нагріватись!

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 14 Червень 2025, 08:07:44От, правильно. Треба поставити бутерброд із трьох кулерів, тоді третій БУДЕ встигати нагріватись!
Я теоретично можу перевірити)))
Але не хочу комп розбирати.

aNGeL

Цитата: graved1gger від 14 Червень 2025, 00:08:38питання як проганяти те повітря.
так ефективність менше.
але є певні обмеження.
а якщо там турбіна на 5к обертів?)
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

graved1gger

Цитата: aNGeL від 14 Червень 2025, 13:45:55а якщо там турбіна на 5к обертів?)
так не влзаить же)
ну і вода швидше "забирає" тепло з чіпа

OzzyZig

привіт
 хлопці

Xella

graved1gger

Цитата: Xella від 14 Червень 2025, 18:39:38привіт
 хлопець
не ігнорь мене
хлоець

Xella

Цитата: graved1gger від 14 Червень 2025, 18:46:43не ігнорь мене
хлоець
Ой, блин я тебе смахнув в архів ((

Mantikor

Цитата: aNGeL від 14 Червень 2025, 13:45:55а якщо там турбіна на 5к обертів?)
Щоб ви розуміли, нормальні серверні вентилятори мають максимальну швидкість 28000-30000 RPM. В них в рази більший статичний тиск повітря порівняно з звичайними корпусними вентиляторами.
Я спеціально заліз на робочий сервер щоб зробити скріншот
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

aNGeL

Цитата: Mantikor від 14 Червень 2025, 19:05:26Щоб ви розуміли, нормальні серверні вентилятори мають максимальну швидкість 28000-30000 RPM. В них в рази більший статичний тиск повітря порівняно з звичайними корпусними вентиляторами.
Я спеціально заліз на робочий сервер щоб зробити скріншот
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

але ж то у тебе явно не 120мм )
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

Mantikor

Цитата: aNGeL від 14 Червень 2025, 20:25:53але ж то у тебе явно не 120мм )
У звичайних серверах нема 120мм вентиляторів. У 2U сервера висота всього 89мм, нема куди його втиснути.

aNGeL

Цитата: Mantikor від 14 Червень 2025, 20:37:33У звичайних серверах нема 120мм вентиляторів. У 2U сервера висота всього 89мм, нема куди його втиснути.
Ну а я мав на увазі "турбіни" 120мм )))

Edd.Dragon

Трамп часу не гає

The SEC declared effective Trump Media's registration for its Bitcoin treasury deal, opening the door for the firm to acquire BTC with the $2.3 billion in capital it recently raised.

The company did not state how much Bitcoin it plans to acquire, noting that purchases are discretionary and the raised capital may be used for general corporate purposes.

The filing includes a $12 billion universal shelf, allowing Trump Media to issue more stock, debt or warrants at any time.

graved1gger

Цитата: Mantikor від 14 Червень 2025, 20:37:33У звичайних серверах нема 120мм вентиляторів. У 2U сервера висота всього 89мм, нема куди його втиснути.
та шо ти приєбався до 2у. крім 2у ще є 1у, 3у, 4у, 5у.

на відео взагалі якась здорова і висока коробка. рекламою якої і є відео.
якщо загуглити оригінал то там ще й кажуть що робиться для зручності, щоб виняв зі стійки і легко переставив що треба - дійсно там швидкі фіттінги. тобто сам комп виймається за 30 сек за потреби.
по друге. там чотири 60мм радіатора. хоча видно тільки два)
на перший радіатор бере повітря з кімнати.
ну і я доволі чітко вгадав з 3к обертів. бутербро з 9 120мм по 3300 обертів.
ну і така конструкція явно буде краще за 7 штук турбінних які не влізуть, але будуть навіть якщо влізуть то повітря брати з сусідньої відяхи, вода яка швидше буде забирати тепло з чіпів, теплоємність здоровенних 60мм 360 радіаторів... ага, розкажіть блин про ефективність. пздц.

graved1gger

Цитата: graved1gger від 15 Червень 2025, 18:06:37там чотири 60мм радіатора. хоча видно тільки два)
Цитата: graved1gger від 15 Червень 2025, 18:06:37бутербро з 9 120мм по 3300 обертів.
щось мені підказує що знизу на тих шо ми не бачимо теж бутерброди

Edd.Dragon

Edd.Dragon

Обман, везде обман!

Edd.Dragon

"Понятное дело, что весь рендеринг - это жульничество еще то..." (с)

Edd.Dragon

Бляха, мальовничі гори на початку Ведьмака 3 (коли він на балькон виходить) - це фікція!!! Тупо бігборди!

Edd.Dragon

Йопта, це якраз пацани, які "дєлали" ремастер старих сталкерів... От кому піздюлєй давать!
Або додєлували...

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 16 Червень 2025, 11:21:28Обман, везде обман!

шо значіт неконтролірованоє? а коли з вга 640х480 чи цга 320*200 докотилось до 1280*1024, а потім і до 1920*1080 це контролірованоє було?  нагадати, як карточки 1920*1080 не тягнули? нє?
шо це за далбайоби?

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 16 Червень 2025, 10:17:21
едік, засунь будь ласка цю русню в сраку, яка тупо краде (бо без посилань на оригінал) оригінали і накручує перегляди

я б навіть не відкривав, якби не побачив на прев'ю "о, знайома морда"

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 16 Червень 2025, 12:37:42шо значіт неконтролірованоє? а коли з вга 640х480 чи цга 320*200 докотилось до 1280*1024, а потім і до 1920*1080 це контролірованоє було?  нагадати, як карточки 1920*1080 не тягнули? нє?
шо це за далбайоби?
як довго карточки не тянули 1080? А як давно ми заходим в 4К і все ніяк?
Крива росту обчислювальних ресурсів дуже уповільнилась порівняно з початком століття, коли 2х за пару років стабільно було
а тепер мільярди і зусилля перетікають в софт для "сдєлать утріроване 4К (бо желєза не буде!), але шоб не плювались"

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 16 Червень 2025, 12:41:13едік, засунь будь ласка цю русню в сраку, яка тупо краде (бо без посилань на оригінал) оригінали і накручує перегляди

я б навіть не відкривав, якби не побачив на прев'ю "о, знайома морда"
я взагалі не бачив до цього ні оригіналу, ні цієї русні

нє, ну взагалі подібний контент бачив звичайно. а хто, чій - я хз. і навіть не збираюсь зараз розбиратись. це не підписки, а рандом, який стрічка видає )

graved1gger

женщина легкого поведения шо вони несуть... а це точно якісь розробники? це вагина лесом))

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 16 Червень 2025, 12:44:20як довго карточки не тянули 1080? А як давно ми заходим в 4К і все ніяк?
Крива росту обчислювальних ресурсів дуже уповільнилась порівняно з початком століття, коли 2х за пару років стабільно було
тільки не забувай, шо тоді ми грали в 28фпс і це була перемога всіх перемог.
хоча, в принципі, все як завжди. купив топову карточку і комфортно граєш в макс резолюшені. в чому проблема?
якщо купиш 5090 то більшість ігр можна грати в нативному 4к.
те що карточки дорожче стали, ну вибачте.

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 16 Червень 2025, 12:44:20як довго карточки не тянули 1080
а як довго ми в 1080 заходили?))) от нінада блин)

про 1680*1050 вже забули, коли до 1080 ще не дійшли... і то туго було)

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 16 Червень 2025, 12:48:48тільки не забувай, шо тоді ми грали в 28фпс і це була перемога всіх перемог.
Ну смотря в шо. В гоночки було складно :(

Цитата: graved1gger від 16 Червень 2025, 12:48:48якщо купиш 5090 то більшість ігр можна грати в нативному 4к.
те що карточки дорожче стали, ну вибачте.
І це НАРЕШТІ в 2025!
Бодай до 2030 це стане нормою на соснолях

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 16 Червень 2025, 12:44:20коли 2х за пару років стабільно було
3090ті вс 5090 - майже чітко в два рази  :D

але я нагадаю що на релізі 3090ті про 4к мало хто думав, та й зараз 1440п основний резолюшен

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 16 Червень 2025, 12:50:21а як довго ми в 1080 заходили?))) от нінада блин)
Та ну не було такої епопеї, як зараз. Тим паче з горою технологій для того щоб сімуліровать, бо ще довго до нативу в Плейстейшині.

Раніше всьо чотко було - ця гра 1080 не тяне, дивись розтяжку з 720. Всьо. Досвідос. Книга жалоб - он там.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 16 Червень 2025, 12:52:363090ті вс 5090 - майже чітко в два рази  :D

але я нагадаю що на релізі 3090ті про 4к мало хто думав, та й зараз 1440п основний резолюшен
Неє, мало хто думає, бо практика по голові стукнула і сказала - не нада пока думать.
А так думать почали давненько. І вже навіть 8к планували на довгу переспективу. Але не довго планували...

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 16 Червень 2025, 12:50:38І це НАРЕШТІ в 2025!
шо нарешті? тобі стім залізо принести?

1920 x 1080 55.35%

2560 x 1440 19.49%

3840 x 2160 4.48%

куда нарешті?)

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 16 Червень 2025, 12:54:46шо нарешті? тобі стім залізо принести?

1920 x 1080 55.35%

2560 x 1440 19.49%

3840 x 2160 4.48%

куда нарешті?)
Нарешті можна переходити з категорії 1080 в категорію 4К, якщо є гроші на топ
Ну із-за грошей - все ще не можна :D

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 16 Червень 2025, 12:52:36але я нагадаю що на релізі 3090ті про 4к мало хто думав, та й зараз 1440п основний резолюшен
Просто я навіть і не пам'ятаю в які саме роки був цей хайп с 4к і очікування, що залізо підтягнеться вподовж 2-3 років. Ага.
Десь мабудь коли я з 1024 на 1080 переліз, або чуть пізніше

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 16 Червень 2025, 12:53:14Та ну не було такої епопеї, як зараз. Тим паче з горою технологій для того щоб сімуліровать, бо ще довго до нативу в Плейстейшині.

Раніше всьо чотко було - ця гра 1080 не тяне, дивись розтяжку з 720. Всьо. Досвідос. Книга жалоб - он там.

шо шо?

шоб плойка давала тобі ті 30фпс, вони робили динамічний апскейл без оцих модних алгоритмів ще з часів першої))
так-так, тобі рендерило 320*200 іноді і розтягувало.

женщина легкого поведения. та далеко ходити не треба. кіберпук на пс4 бачив? а я бачив. візьми розтягни мою 100х100 аватарку на весь фуллхд екран - от буде те саме

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 16 Червень 2025, 12:58:04шоб плойка давала тобі ті 30фпс, вони робили динамічний апскейл без оцих модних алгоритмів ще з часів першої))
Саме так. Не ламали голову і не вкладали ярди грошей. Розтягнули і всьо.

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 16 Червень 2025, 12:57:43Просто я навіть і не пам'ятаю в які саме роки був цей хайп с 4к і очікування, що залізо підтягнеться вподовж 2-3 років. Ага.
коли тільки анонсували 4к?
а хайпу по фуллхд не пам'ятаєш?
та камон

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 16 Червень 2025, 12:58:04а я бачив. візьми розтягни мою 100х100 аватарку на весь фуллхд екран - от буде те саме
Нє-нє, 100х100 - це я показував скріни, коли в Облу грався на RX 480  ;D
Гарний шум  ;D

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 16 Червень 2025, 12:59:17а хайпу по фуллхд не пам'ятаєш?
нє

квадрат наше всьо!

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 16 Червень 2025, 12:55:36Нарешті можна
впевнений?
я сиджу за 4к монітором на відясі з 2020 року і якось не страждаю. але так, в якомусь новому лайні доводиться погіршувати картинку. але я не так щоб багато в то граю.

а для тунків чи фіфи - 100-120фпс 4к в нативі я собі маю)

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 16 Червень 2025, 13:00:18нє

квадрат наше всьо!
квадрат хароший був

а взагалі я сумую за 1920*1200 - воно вже не квадратне, але й місце по вертикалі було!
хотілось би 4к з такими пропорціями, ех...

Edd.Dragon

Але, головне: подивишся цих хлопчиків і розумієш, чому порти або ремастери - гамно. Бо це як ремастер аккумів індусами. Не до творчості. Треба задешево зробити побільше.

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 16 Червень 2025, 13:03:45Але, головне: подивишся цих хлопчиків і розумієш, чому порти або ремастери - гамно. Бо це як ремастер аккумів індусами. Не до творчості. Треба задешево зробити побільше.

або бо хлопчики самі не дуже розуміють про шо балакають)) вони лоди продають як наєбалово. це смішно блин.
ну і як завжди замовник поганий))

або чуваки спецом не кажуть реалії гейдева))

aNGeL

Цитата: Edd.Dragon від 16 Червень 2025, 12:44:20як довго карточки не тянули 1080? А як давно ми заходим в 4К і все ніяк?
а тепер мільярди і зусилля перетікають в софт для "сдєлать утріроване 4К (бо желєза не буде!), але шоб не плювались"
Я в 4К зайшов в 2022 році.