Флудилка:)

Автор S!N, 29 Квітень 2008, 13:06:50

Попередня тема - Наступна тема

finalplayer

Прям заметно числа подскочили

Xella

Цитата: finalplayer від 21 Грудень 2025, 10:09:10Прям заметно числа подскочили
думаю якщо видалити пару ігр по 100 гб то краще би стало ніж від цього ))

graved1gger

Цитата: Xella від 21 Грудень 2025, 09:52:41до

після

sams 980 практично забитий під завязку в PCI 3.0 x4 слоті
самсунговського драйвера вище 970  я так розумію не існує
ну от,  рандом покращився
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

meΛkuu

Объясните для детей природы шо делать?
У SK Hynix нема драйвера, просто ждать, пока с обновой приедет майкрософтовский?

Wolf256

Цитата: Обамка від 21 Грудень 2025, 09:25:31Моя оперативка яку я купував для ноута весною за 4100, вже коштує 12500
моя за пару місяців з $130 до $400+ виросла  :(

Xella

Цитата: graved1gger від 21 Грудень 2025, 11:33:16ну от,  рандом покращився
звільнив пів диска, результат в межах того як було зайнято 83 відсотка ((

Wolf256

Цитата: meΛkuu від 21 Грудень 2025, 14:09:14Объясните для детей природы шо делать?
У SK Hynix нема драйвера, просто ждать, пока с обновой приедет майкрософтовский?
Выше уже объяснили что для новых сосунгов тоже нет, но, как видишь прирост не столь драматический чтобы об этом слишком много думать.

Xella

Цитата: meΛkuu від 21 Грудень 2025, 14:09:14Объясните для детей природы шо делать?
https://www.deskmodder.de/blog/2025/12/18/windows-11-auch-mit-nativer-nvme-unterstuetzung/
пропиши в реєстрі, якщо хочеш поексперементувати. Але лесом воно надо в цілому хз

OzzyZig

подякуємо ші за ціни) та всім причетним.

Wolf256

Цитата: OzzyZig від 21 Грудень 2025, 14:19:35подякуємо ші за ціни) та всім причетним.
є теорія що всім нам навпаки треба максимально юзати всі квоти в ШІ роблячи всяких БОМБАРДІРО КРОКОДІЛО, щоб підораси скоріше збанкрутували

finalplayer

Цитата: Xella від 21 Грудень 2025, 14:13:07Але лесом воно надо в цілому хз
ради азарта поймать синий экран

graved1gger

який саме хунікс в тебе?
під мій п31 голд нема, а під п41 платіну стає солідігма
ну і на п31 голд після цього переведення покращився рандом
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

graved1gger

Цитата: Wolf256 від 21 Грудень 2025, 14:12:43Выше уже объяснили что для новых сосунгов тоже нет, но, как видишь прирост не столь драматический чтобы об этом слишком много думать.
а, таки нема

graved1gger

я вчора писав:
Цитата: graved1gger від 21 Грудень 2025, 00:44:32якщо ставили драйвер від виробника - то безразлично
якщо не ставили драйвер від виробника чи його нема того драйвера - то є сенс перевести в той нейтів сторейдж.

graved1gger

Цитата: Xella від 21 Грудень 2025, 14:13:07Але лесом воно надо в цілому хз
та якраз є сенс, суттєве покращення рандому це рахуй покращення всього дефолтного використання, а послідовне - ну це ситуативно.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 21 Грудень 2025, 01:05:27або драйвер поставити.
мабуть драйвер поставити більш безпечний варіант. хоча може вінді нейтів краще. карочі не ясно.
мс просто виправило свій провтик який був через легасі фігню.
нє, краще рідний ґ, якщо є

Edd.Dragon

А так, почекати доки викотять офіційно в він11

meΛkuu

Цитата: graved1gger від 21 Грудень 2025, 15:43:02який саме хунікс в тебе?
під мій п31 голд нема, а під п41 платіну стає солідігма
ну і на п31 голд після цього переведення покращився рандом
p31
я замеры не проводил, но теперь в диспетчере показывает как NVMe драйв, нраицца

graved1gger

Цитата: meΛkuu від 21 Грудень 2025, 17:07:31p31
я замеры не проводил, но теперь в диспетчере показывает как NVMe драйв, нраицца
варто було поміряти, а то ж тепер не знаєш допомогло чи ні))

RUSL

"Меня терзают смутные сомнения"

Шо цэ таке ?
Шо з моїм Гнусмасом ?
Шо 60 % вільного місця зосталося , чи як ?

graved1gger

Цитата: RUSL від 21 Грудень 2025, 18:51:29Шо 60 % вільного місця зосталося , чи як ?
до чого тут вільне місце?

здоровля залишилось. стер ти його

aNGeL

Цитата: RUSL від 21 Грудень 2025, 18:51:29Шо цэ таке ?
Шо з моїм Гнусмасом ?
Шо 60 % вільного місця зосталося , чи як ?
скіки ще йому залишилося жити на запис поки не дасть коней. Інколи воно раніше настає до 0% інколи пізніше, це досить усередженне значення яке базується на записах виробника в прошивку щодо TBW
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 21 Грудень 2025, 16:25:04нє, краще рідний ґ, якщо є
едік розумний.  Повернув всі диски на рідні драйвера виробника

RUSL

Цитата: aNGeL від 21 Грудень 2025, 19:11:40скіки ще йому залишилося жити на запис поки не дасть коней. Інколи воно раніше настає до 0% інколи пізніше, це досить усередженне значення яке базується на записах виробника в прошивку щодо TBW

Цитата: graved1gger від 21 Грудень 2025, 18:55:03до чого тут вільне місце?
здоровля залишилось.

Зрозуміло .
У 15-ти річних механічних HDD здоров'я на 100 % , а відносно молодий SSD (в двое молодший) подихае на очах .
Шо тут незрозумілого , ... все понятно .  :-[

Цитатастер ти його
Хто стер ? ,   я стер ?
То Wінда стерла .
Я поставив 250-ку SSD під Wінду , як всі люди роблять , і Wінда її стерла .
Це у всіх так ?

PS
У другому компі Кінгстон 500 Mb NVMe M.2 , така ж муйня .  :(

graved1gger

чим гавняністій ссд тим швидше стирається. на старенькому crucial m4 64gb який я купив в 2011 - 63%

qlc стирається найшвдше, потім tlc, потім mlc, потім slc (а вони існують? коли були але дуже дорого)

виробник може гавняні чіпи нанд поставити... бачив же в спеках пишуть TBW і чогось між однаковими розмірами і типом пам'яті цей параметр може відрізнятись між дисками.

драмлесс може стиратись трошки швидше ніж з драм.

Mantikor

Цитата: RUSL від 21 Грудень 2025, 21:27:58Це у всіх так ?
Більш-менш у всіх.
Під ОС ресурс диска зменшується швидше.
І ще чим більше об'єм диску — тим більше і ресурс.

graved1gger

Цитата: Mantikor від 21 Грудень 2025, 21:45:21І ще чим більше об'єм диску — тим більше і ресурс.
це в рамках однієї моделі диску))
а так-то фактори я описав вище)

finalplayer

Цитата: RUSL від 21 Грудень 2025, 21:27:58Це у всіх так ?
да, но на моём ссд 96%  :D

graved1gger

на самому першому п44 про - 99%

RUSL

Цитата: finalplayer від 21 Грудень 2025, 22:35:53да, но на моём ссд 96%  :D

Он на системе , или там музыка записана на хранение ?

finalplayer

Цитата: RUSL від 21 Грудень 2025, 23:29:47Он на системе , или там музыка записана на хранение ?
система, танки, ему до 4-х лет

graved1gger

в мене є інтел 670п на 500гб, от той стирається... я на нього кожен день пишу по 40гб

RUSL

Цитата: graved1gger від 21 Грудень 2025, 22:55:26на самому першому п44 про - 99%

Аж в Гугл забил ....

Неужели нельзя писать нормальные названия  : P44 Pro NVMe M.2 ,  что-бы понятно о чём идёт речь .

Не в каждой материнке имеется соответствующий разъем под NVMe M.2  .
Да и NVMe M.2 нихрена не быстрее стандартного квадратного SSD в реальной жизни .
Только в попугаях в тестовых программах .

RUSL

Цитата: graved1gger від 22 Грудень 2025, 00:37:13в мене є інтел 670п на 500гб, от той стирається... я на нього кожен день пишу по 40гб

І як він себе почуває ?
Білі тапочки ще не засвітилися на обрії ?

Edd.Dragon

Цитата: RUSL від 21 Грудень 2025, 21:27:58Зрозуміло .
У 15-ти річних механічних HDD здоров'я на 100 % , а відносно молодий SSD (в двое молодший) подихае на очах .
Шо тут незрозумілого , ... все понятно .  :-[
Хто стер ? ,   я стер ?
То Wінда стерла .
Я поставив 250-ку SSD під Wінду , як всі люди роблять , і Wінда її стерла .
Це у всіх так ?

PS
У другому компі Кінгстон 500 Mb NVMe M.2 , така ж муйня .  :(

У тебе новорічна криза?

При чому тут хдд до флешпамяті, у якої обмежена кількість циклів пкрезапису?

Альо! Флеш як літієва батарея. У одної 500 циклів, у дорогої може й 3000.

RUSL

Цитата: Edd.Dragon від 22 Грудень 2025, 07:09:03У тебе новорічна криза?

При чому тут хдд до флешпамяті, у якої обмежена кількість циклів пкрезапису?

Ты говоришь как инженер , но отбросим все проф. тонкости , и грубо говоря , с точки зрения среднестатистического юзера :
новый вид "винчестера" , електронного "винчестера" , должен быть быстрее и долговечнее старого механического "винчестера" с крутящимся диском . Ведь для этого SSD и разрабатывался , - на ЗАМЕНУ старого механического HDD .
Быстрее конечно получилось , но нихрена не долговечнее , даже хуже .

Edd.Dragon

Цитата: RUSL від 22 Грудень 2025, 07:19:19Ты говоришь как инженер , но отбросим все проф. тонкости , и грубо говоря , с точки зрения среднестатистического юзера :
новый вид "винчестера" , електронного "винчестера" , должен быть быстрее и долговечнее старого механического "винчестера" с крутящимся диском . Ведь для этого SSD и разрабатывался , - на ЗАМЕНУ старого механического HDD .
Быстрее конечно получилось , но нихрена не долговечнее , даже хуже .
1) Кому должен? Нормальная флеш продается с 5летней гарантией. Это вменяемый цикл жизни. 
2) А чо аккумуляторы никому не должны? В обычных упсах и 3 лет батареи не держатся. Где долговечность?!
3) Ссд создали чтобы убрать механическую часть и конские задержки по доступу. Кто тебе долговечность был должен - хз.
4) У тебя за годы юзания ушло только 40% ресурса. Был бы ссд покручее - было б только 20%. Где ты нашел повод для возмущений?!

aNGeL

Цитата: RUSL від 22 Грудень 2025, 06:20:39Да и NVMe M.2 нихрена не быстрее стандартного квадратного SSD в реальной жизни .
Бистріше
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

graved1gger

Цитата: RUSL від 22 Грудень 2025, 06:20:39Да и NVMe M.2 нихрена не быстрее стандартного квадратного SSD в реальной жизни .
Только в попугаях в тестовых программах .
це брехня

graved1gger

Цитата: RUSL від 22 Грудень 2025, 06:20:39Неужели нельзя писать
нельзя.
тут дві сторінки балакаємо про ссд і нормальна людина розуміє про що контекст і які в кого ссд

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 22 Грудень 2025, 08:03:341) Кому должен? Нормальная флеш продается с 5летней гарантией. Это вменяемый цикл жизни. 
2) А чо аккумуляторы никому не должны? В обычных упсах и 3 лет батареи не держатся. Где долговечность?!
3) Ссд создали чтобы убрать механическую часть и конские задержки по доступу. Кто тебе долговечность был должен - хз.
4) У тебя за годы юзания ушло только 40% ресурса. Был бы ссд покручее - было б только 20%. Где ты нашел повод для возмущений?!

абсолютно підтримую..
руслу хтось должєн.

якщо відкунути оце пиздувати що "йому всє должні", то мабуть він має на увазі що хдд довше не сипеться (але в самого ж русла посипався), потім він щось каже про реальне життя... так от в реальному житті стерти нормальний ссд - буде важко.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 22 Грудень 2025, 09:07:54абсолютно підтримую..
руслу хтось должєн.

якщо відкунути оце пиздувати що "йому всє должні", то мабуть він має на увазі що хдд довше не сипеться (але в самого ж русла посипався), потім він щось каже про реальне життя... так от в реальному житті стерти нормальний ссд - буде важко.
Так он у 15-річних ХДД 100% здоровля!
Щоправда, вони нікому вже не потрібні. Проте довговічні!

graved1gger

русл просто шукає валідацію юзання свого старого лайна

RUSL

Цитата: aNGeL від 22 Грудень 2025, 08:30:06Бистріше
На скільки ?
Бистріше в моєму розумінні в 2-3 рази бистріше .
Наприклад флешка USB 3.0 в 2 рази бистріше флешки USB 2.0 , і це в реальному житті , а не в попугаях на тестових програмах .

aNGeL

Цитата: RUSL від 22 Грудень 2025, 10:07:41На скільки ?
Наприклад флешка USB 3.0 в 2 рази бистріше флешки USB 2.0 , і це в реальному житті , а не в попугаях на тестових програмах .
десь так в рази і бистріше

Edd.Dragon

Цитата: RUSL від 22 Грудень 2025, 10:07:41Наприклад флешка USB 3.0 в 2 рази бистріше флешки USB 2.0 , і це в реальному житті
В реальному житті це лише один із можливих варіантів. А по факту можуть бути однакові. Бо ЮСБ - це лише труба. А шо по ній будуть ганяти - це вже від пам'яті і контролера залежить. Так шо ЮСБ3 частеньо бува така ж тормознута як і ЮСБ2. 20-25 мб на читання та 5 мб на запис. Це навіть для ЮСБ2 не потолок. Так шо, очікування - то є очікування.

Edd.Dragon

Як і з флешками - залежить від того, шо за діч ти взяв. Інтерфейс - то лише труба. Від нього діаметр залежить.
Якшо і начинка сучасна, то буде агінь.

Інша справа, як ти збираєшся цей агінь використовувати. Якшо нічим нагрузити на повну, то як тоді помітити в роботі?

Але, раз для тебе юсб3 однозначно краще ніж юсб2, то й nvme так само однозначно краще за SATA

Edd.Dragon

ЛітоКалу прикурюють ))

Xella

у мене є три різні флешки usb 3.0, дві гірші на запис ніж та що була колись дорога corsair voyager gt 2.0 )

graved1gger

Цитата: RUSL від 22 Грудень 2025, 10:07:41Бистріше в моєму розумінні в 2-3 рази бистріше .
десь так воно і є в 3-4 рази швидше.

а при копіюванні лайна, то може бути й в 5-10 разів