Флудилка:)

Автор S!N, 29 Квітень 2008, 13:06:50

Попередня тема - Наступна тема

Edd.Dragon

Цитата: Dmytro від 04 Січень 2026, 11:48:57Хотя и я неправильно респисал. У пека и консолей, именно всех консолей вместе взятых, примерно паритет. Ранее у консолей доля была чуть больше, в 2025 вроде пека взял 55 процентов, уже он чуть опередил.
а источники можна? 55% чего? и доля в чем?

рынок в основном деньгами считают. 43 млрд на пк, 45 на консолях и шото типа 80 на мобайл.

поштучно я даже хз как считать. Продано - это одно, активны - это другое (но эти статы хер кто показывает), донатят - третье (но главное сумма, которая как раз в основном и известна).

Edd.Dragon

только все это блаблабла

разговор с чего начался?
кого чаще покупают: амд или жирафа?

чем вам статистка стима  не угодила? там выборка малая что ли?
нехуевая выборка
с чего вы взяли, что она не отражает весь рынок пк?

graved1gger

Цитата: Dmytro від 04 Січень 2026, 11:48:57Хотя и я неправильно респисал. У пека и консолей, именно всех консолей вместе взятых, примерно паритет. Ранее у консолей доля была чуть больше, в 2025 вроде пека взял 55 процентов, уже он чуть опередил.
ти тупо брешеш ні звідки, або ти взяв загальну якусь,  де насрано інді і дотами з кс.
А для типових ааа я своїми очима цей "паритет" бачив)) а ти не бачив))
Ні, ти правий зараз доля пк виросла і вона більше ніж 10 чи 20 років тому.  Але до паритету дууууууууже далеко і якщо мультиплатформерна гра продалась 30% на пк то це вже єбать неймовірна перемога пк-геймінга.
Я коли то побачив зрозумів чого пк за платформу не рахували роками.

Цитата: Dmytro від 04 Січень 2026, 07:01:02Нет, а вот тут стоп. Чего это продажи игр на ПК это 20% всех продаж? Или ты каждый игровой девайс (Стимдек, каждую версию Соньки и Свича) отдельно считаешь?
Я нічого не рахую.  Є статистика яку веде паблішер/розробник - пк/пс5/бокс/свіч. Стімдек до речі окремо поки не разують і він йде в стастику пк. Але зазвичай три платформи актуальні - пс5, бокс,  пк.

Ну і окремо про стім, я там написав як:
Якщо видавець має свій власний магазин (епік гей стор, еа оріджін,  юбісофт конект і т.д., а ще гог), то стім це 20-30% продажів на пк. Звісно якщо гра ексклюзив в стімі,  чи стім як основний магаз,  ну тоді так, можна про щось балакати.
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

finalplayer

Цитата: Edd.Dragon від 04 Січень 2026, 12:16:32только все это блаблабла

разговор с чего начался?

нехуевая выборка
это @graved1gger чем-то не доволен

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 04 Січень 2026, 12:16:32только все это блаблабла

разговор с чего начался?

нехуевая выборка
З одного боку наче і норм вибірка.
Але після дроча на статку стіма з іграми і розуміння наскільки вона може бути нерепрезентативна, з'являється певний скептицизм.

Я навів приклад з іграми, коли статка стіма взагалі не репрезентативна, але всім подобається.  Чого так не може бути і з залізом?
0. Шо там,  в стімі досі 1060 6 найпопулярніша відяха?
1. Не всі грають через стім
2. Не всі постять сурвей по залізу, там кнопашку нажати треба. Типу засабмітьте мій сетап
3. Дота і кс - можна грати на будь чому,  але то таке.
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

Dmytro

Цитата: Edd.Dragon від 04 Січень 2026, 12:14:52а источники можна? 55% чего? и доля в чем?

рынок в основном деньгами считают. 43 млрд на пк, 45 на консолях и шото типа 80 на мобайл.

поштучно я даже хз как считать. Продано - это одно, активны - это другое (но эти статы хер кто показывает), донатят - третье (но главное сумма, которая как раз в основном и известна).
И по количеству проданых копий, и по доходности.
Мобилки не берем ибо разговор был про репрезентативность статистики стим, а игры, что есть в стиме, на пк есть не только в нем и вообще есть и на консолях, а на мобилках сталкера и экспедиции 33 нет.
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

Dmytro

Цитата: graved1gger від 04 Січень 2026, 13:46:10З одного боку наче і норм вибірка.
Але після дроча на статку стіма з іграми і розуміння наскільки вона може бути нерепрезентативна, з'являється певний скептицизм.
Ну да. Если говорить про общую популярность игр, основываясь только на стиме, то получается почти тоже самое, что делать подобные выводы, основываясь только на рынке консолей. Хотя те же игры есть на пека и некоторых портативках.

Как говорить что в инфекционном отделении у каждого понос, но при этом учли только самих дрыстунов, а ведь там еще есть рвотники.
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

graved1gger

О, а ось і новина.
9000 серія амд через 9 місяців після релізу вперше з'явилась в статистиці стіма і то тільки одна відяха - проста 9070,  мабуть бо крис купив і сурвей здав ;D
9060/хт і 9070хт - нема. Виходить якщо вірити стімі, то амд продало нуль))
https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-9070-finally-shows-up-in-steams-hardware-survey

graved1gger

Цитата: Dmytro від 04 Січень 2026, 14:07:19Как говорить что в инфекционном отделении у каждого понос, но при этом учли только самих дрыстунов, а ведь там еще есть рвотники.
бо в стіма це відкрита інфа,  а у всіх інших це супер мега секрет під неймовірними штрафами за порушення нда.

Dmytro

Цитата: graved1gger від 04 Січень 2026, 14:20:35бо в стіма це відкрита інфа,  а у всіх інших це супер мега секрет під неймовірними штрафами за порушення нда.
Филл Спенсер иногда понтуется сколько людей купило/сыграло в определенную игру, правда не детализируя считается там также гейпасс или нет).

Xella

Цитата: graved1gger від 04 Січень 2026, 14:17:59О, а ось і новина.
9000 серія амд через 9 місяців після релізу вперше з'явилась в статистиці стіма і то тільки одна відяха - проста 9070,  мабуть бо крис купив і сурвей здав ;D
тим часом за 50 тижнів на mf ))
AMD liegt beim Absatz mit 1.545 (55%) zu 1.140 (41%) zu 110 Grafikkarten (4%) aktuell vor Nvidia und Intel, während Mindfactory dabei rund 800.000 Euro (43%) mit Radeon-Grafikkarten umsetzt und 1.050.000 Euro (56%) auf die Geforce-GPUs und 25.000 Euro auf Arc-GPUs (1%) entfallen. Nvidia liegt aktuell vor allem bei den Durchschnittspreisen mit rund 930 Euro deutlich vor AMD mit 520 Euro.
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

graved1gger

Цитата: Xella від 04 Січень 2026, 14:56:42тим часом за 50 тижнів на mf ))
AMD liegt beim Absatz mit 1.545 (55%) zu 1.140 (41%) zu 110 Grafikkarten (4%) aktuell vor Nvidia und Intel, während Mindfactory dabei rund 800.000 Euro (43%) mit Radeon-Grafikkarten umsetzt und 1.050.000 Euro (56%) auf die Geforce-GPUs und 25.000 Euro auf Arc-GPUs (1%) entfallen. Nvidia liegt aktuell vor allem bei den Durchschnittspreisen mit rund 930 Euro deutlich vor AMD mit 520 Euro.

не зрозумів останнього. типу нвідія в середньому продає по 930, а амд п 520?

загальний посил типу амд продає більше, але нвідія заробляє більше, бо середня ціна дорожче? ну... логічно...

а, ні, стоп.
ВИ ВСЄ ВРЬОТЄ, ЦЕ ФЕЙКОВІ ПРОДАЖІ - В СТІМІ НЕМА ЗНАЧИТЬ НЕМА!

graved1gger

я тут погуглив...
промт на хардвар сурвей вилазить не всім, а рандомно якось.

How to Participate (Opt-In)
Wait for the Prompt: Steam sends out a notification to a random selection of users monthly asking if they want to participate.
Accept: If you receive it, click to accept and follow the on-screen instructions to preview and submit your anonymous data

https://www.xda-developers.com/what-i-wish-i-knew-before-trusting-steam-hardware-survey/

ЦитатаI learned recently that Valve randomly selects a bunch of users and invites them to participate in the survey at the beginning of each month.

репрезентативність від бога)))

graved1gger

Як жопой чуяв,  що підвох з тим сурвеєм і не дарма скептично поставився

graved1gger

Цитата: graved1gger від 04 Січень 2026, 14:20:35бо в стіма це відкрита інфа,  а у всіх інших це супер мега секрет під неймовірними штрафами за порушення нда.
один певний тайтл,  який за 5 років продався десятками мільонів(унікальних гравців,  тобто з гейпасами і підписками). І вважається один з найуспішніших ігор. Хоча на мій смак гра унила пздц.  На пк близько 20%.
Пк геймінг впєрдє.  Угу.

finalplayer

критику стима учёл, буду смотреть другую статистику

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 04 Січень 2026, 13:46:100. Шо там,  в стімі досі 1060 6 найпопулярніша відяха?
3. Дота і кс - можна грати на будь чому,  але то таке.
Не бачу протиріччя
Бюджетний сегмент дійсно масовий
Більш того, зараз ще й залишки цих 1060 та подібних розпродадуть, доки всьо актуальне дорожає.

Цитата: Dmytro від 04 Січень 2026, 13:58:38И по количеству проданых копий, и по доходности.
Так от ніхєра не зрозуміло, скільки на планеті активних ПК і з якими картами. Бо все починається з грошей. А на ПК дофіга платформ, які не обмінюються статистикою. Плюс ПК, які не активні в жодній з цих платформ. І туєва куча ПК, які активні в декількох платформах одразу. Так що, шо там за долі ринку по ПК. Тим паче не в мільярдах баксів, а в відеокартах - одному Богу відому, і не тому, який Гейб.

А з консолями все набагато простіше. Але там в першу чергу підраховують мільярди долларів.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 04 Січень 2026, 15:16:24Як жопой чуяв,  що підвох з тим сурвеєм і не дарма скептично поставився
та ти хоч гігаскептично стався. а нормальної статистики нема. Так шо Стім набагато краще, ніж пальцем в небо.

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 04 Січень 2026, 16:37:40та ти хоч гігаскептично стався. а нормальної статистики нема. Так шо Стім набагато краще, ніж пальцем в небо.

ну тобто якщо альтернатив нема, то ти і какулі схаваєш? цікава логіка.

от десь так у нас і робляться опитування де 80% вірять у перемогу і війну до кордонів 91 і завжди можна злитись: "а іншого нема".

graved1gger

ще раз, для едік_хоч_якась_статистика:

Цитата: Xella від 04 Січень 2026, 14:56:42тим часом за 50 тижнів на mf ))
Цитата: graved1gger від 04 Січень 2026, 14:17:59О, а ось і новина.

продано тільки кілька простих 9070 згідно статистики стіма - все інше фейк, бо едік вірить стіму, бо іншого "нема".
блин, ну це дічь)

graved1gger

не, я не можу зрозуміти цю логіку, статистика стіма дуже хароша, бо іншої нема... і пофіг, що деяких відях в ній взагалі нема і це протирічить продажам в грошах, пофіг що збирається невідомо як невідомо яким юзерам.

наприклад мені з 2008 року мені стім тільки раз пропонував відправити сурвей. кльова чо.

RUSL

Цитата: aNGeL від 02 Січень 2026, 08:44:19фрапс вже років 5 як помер

А в Танках показауе .

graved1gger

RUSL

Цитата: graved1gger від 04 Січень 2026, 17:38:54бо вони дх11

Бляха муха .
Зараз дх12 .

Заняв 1050ті , поставив 5060 ....  і ні пуя .

Пише непонашену, по-англіськи що хоче дх12 .
Дав йому дх12 з інтернета ,- пуй
дай дрова 50-ту серію ,
Дав дрова - чорний екран , і пуй ,
почекав .... і "тётя Света" хутко зникла ген за обрій .
Не вспів .  :D

.... скоро прийде ... сиджу чекаю ...

цікаві досліди далі буде...

finalplayer

имхо амд 9000 на стиме мы увидим через несколько месяцев, наберут свои пол процента и будут расти понемногу. Примерно с той задержкой, с которой появилась 5000-я серия невидии, если бы я следил.

finalplayer

RUSL

Цитата: graved1gger від 04 Січень 2026, 17:38:54бо вони дх11

Розраби забили болт на цю утілітку ?  ???

RUSL

Цитата: finalplayer від 04 Січень 2026, 17:58:22на ХР нет дх12  :D

;D  ;D  ;D

:D  ти чо ? який ХР ? .  :)

finalplayer

кстати Русл, кажется ты зайфелил с 5060 8 ГБ pci-e x8 под своё железо. А может и нет. Хотя, вряд ли 8 ГБ не хватит.

graved1gger

Цитата: RUSL від 04 Січень 2026, 17:54:14Бляха муха .
Зараз дх12 .

Заняв 1050ті , поставив 5060 ....  і ні пуя .

Пише непонашену, по-англіськи що хоче дх12 .
Дав йому дх12 з інтернета ,- пуй
ніякі дх12 з інтернетів накатувати не треба
дх12 йде встановлений він10 і він11 по дефолту і оновлюється разом з апдейтам, якщо треба, але рідко.

RUSL

Цитата: finalplayer від 04 Січень 2026, 18:16:41кстати Русл, кажется ты зайфелил с 5060 8 ГБ pci-e x8 под своё железо. А может и нет. Хотя, вряд ли 8 ГБ не хватит.

Не думал , что 5000-тая серия такая геморная . Теперь тут какой-то ГеймРеди мозги сношает во всех позах , и никак встромить не может . Всё у него не получается , то яйца мешают , то дырка узкая , то уздечку порвал .
Я фигею без баяна .

1050ti запустила игру как смогла ,
как умела ,
и ничего не артачилась ,
и ничего не спрашивала ,
и помощи не просила .

А этой , то то не так , то это
то дай корабля с матросами .  :D

finalplayer

@aNGeL

aNGeL

Цитата: finalplayer від 04 Січень 2026, 19:08:38@aNGeL

Твоє?
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

Xella

Цитата: finalplayer від 04 Січень 2026, 17:56:04имхо амд 9000 на стиме мы увидим через несколько месяцев, наберут свои пол процента и будут расти понемногу. Примерно с той задержкой, с которой появилась 5000-я серия невидии, если бы я следил.
не факт ))

Масштаб: Хоча точна цифра не публікується, за оцінками аналітиків, з огляду на понад 132 мільйони активних користувачів на місяць та піки у 40+ мільйонів осіб онлайн, розмір вибірки для кожного опитування, ймовірно, становить кілька мільйонів респондентів.
Репрезентативність: Завдяки великій кількості активних гравців, навіть випадкова вибірка вважається статистично значущою для відображення загальних трендів ринку ігрового заліза

але
За даними на початок 2025 року, серія відеокарт AMD Radeon RX 9070/XT продемонструвала рекордні продажі, досягнувши позначки понад 200 000 одиниць за короткий час після запуску

що дивно ))

finalplayer

finalplayer

Цитата: Xella від 04 Січень 2026, 20:07:53не факт ))

Масштаб: Хоча точна цифра не публікується, за оцінками аналітиків, з огляду на понад 132 мільйони активних користувачів на місяць та піки у 40+ мільйонів осіб онлайн, розмір вибірки для кожного опитування, ймовірно, становить кілька мільйонів респондентів.
Репрезентативність: Завдяки великій кількості активних гравців, навіть випадкова вибірка вважається статистично значущою для відображення загальних трендів ринку ігрового заліза

але
За даними на початок 2025 року, серія відеокарт AMD Radeon RX 9070/XT продемонструвала рекордні продажі, досягнувши позначки понад 200 000 одиниць за короткий час після запуску

що дивно ))

рандомный опрос показал, что владельцы 9000х карт амд в рандом не попали

graved1gger

Цитата: Xella від 04 Січень 2026, 20:07:53що дивно ))
або хтось пиздить...
або хтось не надсилає опитування, я сподіваюсь вони якось по таймауту відпадають, бо згідно останньому опитуванню в мене буде ще кор2дура і 4850 ))

Mantikor

Цитата: Mantikor від 03 Січень 2026, 20:23:20Даю Kingdom Come: Deliverance другий шанс з модом на спрощену боївку.
Коротше воно цілком іграбельне з цим модом.
Залипаю всі вихідні.

aNGeL

[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 04 Січень 2026, 17:28:53ну тобто якщо альтернатив нема, то ти і какулі схаваєш? цікава логіка.

так ти домислами "доводиш" шо то какулі. альо!

meΛkuu

Цитата: Xella від 04 Січень 2026, 20:07:53132 мільйони активних користувачів
Цитата: Xella від 04 Січень 2026, 20:07:53понад 200 000 одиниць
Так и сколько процентов в статистике дадут 0.2 миллиона карт на 132 миллиона пользователей?

Xella

Цитата: meΛkuu від 05 Січень 2026, 10:37:15Так и сколько процентов в статистике дадут 0.2 миллиона карт на 132 миллиона пользователей?
а хто опитує 132 млн користувачів))

Edd.Dragon

Цитата: meΛkuu від 05 Січень 2026, 10:37:15Так и сколько процентов в статистике дадут 0.2 миллиона карт на 132 миллиона пользователей?
200k серед декількох мільйонів (опитаних чи шо там). Точна потужність вибірки не відома.

Тобто 5-10% якщо вибірка 2-4 мільйони.

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 05 Січень 2026, 12:18:17Точна потужність вибірки не відома.
в цьому і проблема)
але домисли в мене

Тобто 5-10% якщо вибірка 2-4 мільйони.

але і цього нема, бо... така статистика, або продали нуль. вірьте кому хочете

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 05 Січень 2026, 14:59:16в цьому і проблема)
але домисли в мене
Питання: 200к - це скілько від 130 лямів?
Відповідь: Не від 130 лямів, а від вибірки, яка не відома. Наприклад, якщо 2-4 лями, то буде 5-10%.

Шось не так?

Чого ти такии нєрвний по хуйні всякій, яка й копійки не коштує?

graved1gger

Тут ще такий момент,  що 200к це умовно перший місяць після початку продажів.
А вже 9 пройшло. Тож явно не 200к

Edd.Dragon

Я вам нормальної статистики дать не можу, але...

МЕНЕ АЖ ТРІСЬОТ КОЛИ ВИ ПО СТІМОВСКІЙ СТАТИСТИЦІ ГАДАЄТЕ!
Я ВАМ НЕ ПОЗВОЛЮ!!!

Та чи не пох?...

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 05 Січень 2026, 15:03:20Питання: 200к - це скілько від 130 лямів?
Відповідь: Не від 130 лямів, а від вибірки, яка не відома. Наприклад, якщо 2-4 лями, то буде 5-10%.

Шось не так?

Чого ти такии нєрвний по хуйні всякій, яка й копійки не коштує?

ти зараз описуєш маніпулювання статистикою.

типу головне не хто голосує, а хто проводить опитування і хто рахує.
вибачте, але 9 місяців продажів 0 людей потрапило у вибірку і тільки кілька людей в грудні з однією конкретною картою, серйозно?
може щось не так пішло з вибіркою? чи з відображенням результатів? чи з підрахунками? чи зі збором інфи?

я вище на прикладі ігор навів коли статистика стіма відображає 1/10 продажів у кращому випадку, але всім вона все одно подобається.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 05 Січень 2026, 15:10:45ти зараз описуєш маніпулювання статистикою.
Ще раз:

Питання: 200к - це скілько від 130 лямів?
Відповідь: Не від 130 лямів, а від вибірки, яка не відома.

---

Я взагалі нічого не описую, а підказую людині, яка помилилась в розумінні, куди ті 200к прикладуються

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 05 Січень 2026, 15:10:45типу головне не хто голосує, а хто проводить опитування і хто рахує.
вибачте, але 9 місяців продажів 0 людей потрапило у вибірку і тільки кілька людей в грудні з однією конкретною картою, серйозно?
може щось не так пішло з вибіркою? чи з відображенням результатів? чи з підрахунками? чи зі збором інфи?

я вище на прикладі ігор навів коли статистика стіма відображає 1/10 продажів у кращому випадку, але всім вона все одно подобається.
Нащо мені ця інформація?