Флудилка:)

Автор S!N, 29 Квітень 2008, 13:06:50

Попередня тема - Наступна тема

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 05 Січень 2026, 15:14:12Нащо мені ця інформація?

головне віра, як каже ангел!
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

graved1gger

блін, такий підход можна і до війни і до виборів і куди хоч прикладати - аби шо з невідомо якої вибірки і всі повірять)
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 05 Січень 2026, 15:16:27головне віра, як каже ангел!
У мене взагалі 0% топових карт у знайомих. Їх ніхто не купує.
А шоб ви не глузували, я вам потужність моєї вибірки тех не скажу!  :P

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 05 Січень 2026, 15:17:43блін, такий підход можна і до війни і до виборів і куди хоч прикладати - аби шо з невідомо якої вибірки і всі повірять)
так я так зрозумів, шо тут у вас один тілько варік годний: повна стата по всій множині. Ніяких вибірок...

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 05 Січень 2026, 15:20:42так я так зрозумів, шо тут у вас один тілько варік годний: повна стата по всій множині. Ніяких вибірок...
проблема не тільки у вибірці.
проблема в тому, що не може бути НУЛЬ, якщо вибірка якась більш-менше нормальна.

ну і на прикладі з іграми - стім це вже вибірка. десята частина від всього. наскільки репрезентативна така статистика?

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 05 Січень 2026, 15:24:56ну і на прикладі з іграми - стім це вже вибірка. десята частина від всього. наскільки репрезентативна така статистика?
Ну драсті. Соціологічні дослідження націлені на виявлення трендів/думок, що панують в головах десятків мільйонів, використовують вибірки від пари тисяч до пари десятків тисяч респондентів. Тобто одна тисячна, а то й одна десяти тисячна. І при цьому ти можеш (у разі офіційних/комерційних досліджень - ти мусиш) побудувати репрезентативну вибірку, опитавши лише кожного десяти тисячного.

А наскільки репрезантитвна вибірка в конкретному випадку - я звідки знаю? Давай їм офіційний запит напишемо, хай скинуть відповідну статтю з обчисленням репрезентативності.

Edd.Dragon

Є якась не чітка статистика.
Одні по ній прикидують скільки чого з того, що їх цікавить.
Грейв по ній прикидує, чому вона не годна для прикидування.

Всі три сторони оперують прикидками.
Мають бути всі задоволені... Але - ні!
Шо женщина легкого поведения не так, ще раз питаю?  ;D
Всьо ж наче порівну

Edd.Dragon

От доречи!

А нахуана ми стілько грошви на AI витратили і роздали забудівникам в борг?!
Шоб не мати доступу до суцільно агрегованих справжніх даних по... та по чому тільки душа забажає!

Шо за фігня навколо твориться взагалі?!

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 05 Січень 2026, 15:36:17От доречи!

А нахуана ми стілько грошви на AI витратили і роздали забудівникам в борг?!
Шоб не мати доступу до суцільно агрегованих справжніх даних по... та по чому тільки душа забажає!

Шо за фігня навколо твориться взагалі?!

бо ші котиків малює і пости в сон мережах строчитть

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 05 Січень 2026, 15:33:13Є якась не чітка статистика.
Одні по ній прикидують скільки чого з того, що їх цікавить.
Грейв по ній прикидує, чому вона не годна для прикидування.

Всі три сторони оперують прикидками.
Мають бути всі задоволені... Але - ні!
Шо женщина легкого поведения не так, ще раз питаю?  ;D
Всьо ж наче порівну

ладно, згоден.

Але з ремаркою про ігри - коли бачив справжню статистику, а потім дивишся срачі які розводять на основі стім чартс - хочеться взяти і уєбати))

Ну і окремо сумно за пк як платформу і розумієш чого розробники часто забивають пенис на пк

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 05 Січень 2026, 15:55:52хочеться взяти і уєбати))
Так це взагалі зараз куди не глянь - хочется

Edd.Dragon

був би я молодший і в часи коли мав профіль в ВК, то поставив би такий статус!

meΛkuu

Цитата: Edd.Dragon від 05 Січень 2026, 15:12:37Не від 130 лямів, а від вибірки, яка не відома.
Чому?
В цитате сказано, что продали 200 000 единиц, а не 200 000 попали в выборку опроса.

Если б выборка была в тысячу юзеров, то в опрос попали бы *смортит в калькулятор* полтора юзера с этими видеокартами.

meΛkuu

Все, кому выборка не выборка, могут посмотреть на результаты экзит-поллов и фактические результаты выборов в 2019 и оценить, насколько можно/нельзя строить статистику по 20 000 опрошенных из 18 000 000 голосовавших.

graved1gger

Ну всьо вєрім. Нуль так нуль.

Але з чого ти взяв шо екзітполи так само як втім працюють... Екзіт поли я хоч бачив і спілкувався, а стім хардваре тільки раз))

Edd.Dragon

Цитата: meΛkuu від 05 Січень 2026, 19:36:51Чому?
В цитате сказано, что продали 200 000 единиц, а не 200 000 попали в выборку опроса.

Если б выборка была в тысячу юзеров, то в опрос попали бы *смортит в калькулятор* полтора юзера с этими видеокартами.
Тоді я взагалі не розумію, при чому тут стата Стіма до продаж взагалі невідомо де.

Осьо читайте:
https://ixbt.games/en/news/2026/01/03/v-statistike-zeleza-polzovatelei-steam-vpervye-poiavilis-videokarty-amd-radeon-rx-9070.html

Valve periodically surveys Steam users about the hardware they use. In early 2026, they presented data for December of last year.

For the first time, AMD Radeon RX 9070 (released in March 2025) appeared in the ranking of the most popular video cards.

The share of AMD Radeon RX 9070 is still small — 0.22%. In the list, it is located between Intel HD Graphics 4600 (share 0.23%) and AMD Radeon RX 5500 XT — 0.22%.

Проте, я їх тут не бачу:
https://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/

Так що - хз.

При цьому, в стімі на разі 73% хуанга і 18.5% АМД.

А продаються зараз нові АМД і хуанг в іншому співвідношенні:
https://itc.ua/ua/novini/rynok-komponentiv-pk-2025-q3-amd-naroshhuye-chastku-protsesoriv-i-dyskretnyh-videokart/

За статистикою Jon Peddie Research, дискретні відеокарти демонструють річне зростання на 10,7%. Світовий ринок відеокарт для ПК зріс до 76,6 млн одиниць.
При цьому - 61% Інтел, і 24% / 15% хуанг/амд. 18m одиниць і 11.5m одиниць відповідно

Стаття про 200к штук - це ще від березня, судячи з усього:
https://www.techpowerup.com/334343/over-200-000-sold-radeon-rx-9070-and-rx-9070-xt-gpus-amd-says-no-number-was-given

According to the information shared at the AI PC Innovation Summit in Beijing, AMD claims that it has sold as many as 200,000 Radeon RX 9070 and RX 9070 XT graphics cards in the first wave.

Тобто, скілько їх наразі - набагато більше вочевидь.

Edd.Dragon

А ще ж питання: скільки карт з 16+ гігами купується не для ігорь...
Але то вже інша історія

Edd.Dragon

Теж цікава стата (німецький ретейлер):

Edd.Dragon

А про тиквування чули? За цінами на оперативку якось непомітно пройшло

https://www.club386.com/amd-suddenly-skips-game-optimisations-on-radeon-rx-6000-5000-series-graphics-cards/

Radeon RX 5000 Series and newer cards remain compatible with the most recent suite of Radeon drivers, Adrenalin Edition 25.10.2, but this update marks a notable change. Under the 'Important information' header, AMD details that "New Game Support and Expanded Vulkan Extensions Support is available to Radeon RX 7000 and 9000 series graphics products."

Шоб воно не значило... :D
Ну по Вулкану воно мабудь так і задумано - особливості, які введено в нових серіях, винести в окремі розширення. Нічого такого, в принципі.

Edd.Dragon

А ось ще про нестиковки:

Microsoft планирует в ближайшее время начать пилотное применение архивного носителя Project Silica
....
По текущим оценкам, на одной пластине можно хранить более 7 ТБ. При этом скорость записи остается крайне низкой — менее 1 МБ/с.

Оскільки Мікрософт збирається тестувати, то вочевидь не на тих прототипах писалки, які писали менше метра в секунду. Або ж поки що не з такою щільністю. Бо 7 ТБ на швидкості 0.7 МБ/с - це 10 лямів секунд (115 діб).

meΛkuu

Цитата: Edd.Dragon від 06 Січень 2026, 10:46:49При цьому, в стімі на разі 73% хуанга і 18.5% АМД.
Ну эт нормально, я в последний раз видеокарту покупал пять лет назад и ещё пару лет не собираюсь, так что одна штучка в тех 73% - моя.

Edd.Dragon

4! 4 гигабайта! У меня в Нокии стоит 2 и я не знаю чем их забивать! А тут - 4!

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 06 Січень 2026, 10:46:49Тобто, скілько їх наразі - набагато більше вочевидь.
круто едік. ти перепостив про те що ми балакали і я писав вже 2 сторінки як))

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 06 Січень 2026, 11:00:42А про тиквування чули? За цінами на оперативку якось непомітно пройшло

https://www.club386.com/amd-suddenly-skips-game-optimisations-on-radeon-rx-6000-5000-series-graphics-cards/

Radeon RX 5000 Series and newer cards remain compatible with the most recent suite of Radeon drivers, Adrenalin Edition 25.10.2, but this update marks a notable change. Under the 'Important information' header, AMD details that "New Game Support and Expanded Vulkan Extensions Support is available to Radeon RX 7000 and 9000 series graphics products."

Шоб воно не значило... :D
Ну по Вулкану воно мабудь так і задумано - особливості, які введено в нових серіях, винести в окремі розширення. Нічого такого, в принципі.
після того було ще 3 новини шо їх не так поняли.

а на тему оптимізацій під ігри - а їх хтось колись робив не під нові відяхи? здається ніхто і ніколи)) тільки баги фіксили.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 06 Січень 2026, 14:31:54круто едік. ти перепостив про те що ми балакали і я писав вже 2 сторінки як))
Ви там бла-бла-бла писали

Edd.Dragon

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 06 Січень 2026, 17:34:36Ви там бла-бла-бла писали
хочеться взяти і уєбати... тепер тебе за нечитання

----
Цитата: Edd.Dragon від 06 Січень 2026, 10:46:49Осьо читайте:
https://ixbt.games/en/news/2026/01/03/v-statistike-zeleza-polzovatelei-steam-vpervye-poiavilis-videokarty-amd-radeon-rx-9070.html
вже почитали:
Цитата: graved1gger від 04 Січень 2026, 14:17:59О, а ось і новина.
9000 серія амд через 9 місяців після релізу вперше з'явилась в статистиці стіма і то тільки одна відяха - проста 9070,  мабуть бо крис купив і сурвей здав ;D
9060/хт і 9070хт - нема. Виходить якщо вірити стімі, то амд продало нуль))
https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-9070-finally-shows-up-in-steams-hardware-survey
якраз з цієї новини я і виходив що щось не сходиться. але ти вирішив маніпулювати і не читати  >:(

Цитата: Edd.Dragon від 06 Січень 2026, 10:46:49Стаття про 200к штук - це ще від березня, судячи з усього:
https://www.techpowerup.com/334343/over-200-000-sold-radeon-rx-9070-and-rx-9070-xt-gpus-amd-says-no-number-was-given
і це було
Цитата: Xella від 04 Січень 2026, 20:07:53не факт ))

Масштаб: Хоча точна цифра не публікується, за оцінками аналітиків, з огляду на понад 132 мільйони активних користувачів на місяць та піки у 40+ мільйонів осіб онлайн, розмір вибірки для кожного опитування, ймовірно, становить кілька мільйонів респондентів.
Репрезентативність: Завдяки великій кількості активних гравців, навіть випадкова вибірка вважається статистично значущою для відображення загальних трендів ринку ігрового заліза

але
За даними на початок 2025 року, серія відеокарт AMD Radeon RX 9070/XT продемонструвала рекордні продажі, досягнувши позначки понад 200 000 одиниць за короткий час після запуску

що дивно ))

і навіть про пізніші локальні продажі було:
Цитата: Xella від 04 Січень 2026, 14:56:42тим часом за 50 тижнів на mf ))
AMD liegt beim Absatz mit 1.545 (55%) zu 1.140 (41%) zu 110 Grafikkarten (4%) aktuell vor Nvidia und Intel, während Mindfactory dabei rund 800.000 Euro (43%) mit Radeon-Grafikkarten umsetzt und 1.050.000 Euro (56%) auf die Geforce-GPUs und 25.000 Euro auf Arc-GPUs (1%) entfallen. Nvidia liegt aktuell vor allem bei den Durchschnittspreisen mit rund 930 Euro deutlich vor AMD mit 520 Euro.
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 06 Січень 2026, 18:21:19і це було
ну як би ти писати вмів, то було б. А так - не було

Цитата: graved1gger від 06 Січень 2026, 18:21:19якраз з цієї новини я і виходив що щось не сходиться.
Так а питання в чому взагалі було?

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 06 Січень 2026, 18:25:48ну як би ти писати вмів, то було б. А так - не було
;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 06 Січень 2026, 19:15:00;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D
ну от бач, смайлики ліпить умієш. а посили твої стають зрозумілі тільки після уточнень в процесі лайки. цитуєш себк і дописуєш те, що треба було зразу писати.

Edd.Dragon

ну це норм
не норм псіхувать зза того, що тебе змушують пояснювати

Edd.Dragon

Volan

Цитата: Edd.Dragon від 06 Січень 2026, 21:18:34а шо це за прикол?
велика знижка ж, бери!
Цитата49 900 ₴
50 400 ₴ знижка ще 12 днів
буде дорожче

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 06 Січень 2026, 19:45:38ну це норм
не норм псіхувать зза того, що тебе змушують пояснювати
так я не псіхував і все тобі пояснював, і так і сяк, а ти вперся і всьо.

Dmytro

Капец Эдик тошнотик.
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

Edd.Dragon

Цитата: Dmytro від 06 Січень 2026, 22:18:04Капец Эдик тошнотик.
а ти сфігалі тверезий в 22:18?

finalplayer

Цитата: Edd.Dragon від 06 Січень 2026, 23:32:09а ти сфігалі тверезий в 22:18?
ибо уже, а не ещё

graved1gger

тест б ля навіть тут можна стилусам писати мої каракулі розуміє через раз

aNGeL

Цитата: graved1gger від 07 Січень 2026, 00:33:31тест б ля навіть тут можна стилусам писати мої каракулі розуміє через раз
кіберпанк!
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 07 Січень 2026, 00:33:31тест б ля навіть тут можна стилусам писати мої каракулі розуміє через раз
пиши англійською )

Обама

Logi Options перестав працювати на Маку через те що разраб забув оновити сертифікат. Відповідно всі налаштування миші та клави теж не підтягуються через те що утиліта не запускається.

graved1gger

Цитата: Обамка від 07 Січень 2026, 08:35:05Logi Options перестав працювати на Маку через те що разраб забув оновити сертифікат. Відповідно всі налаштування миші та клави теж не підтягуються через те що утиліта не запускається.
А ти в пам'ять миші не зберіг? Дарма)

Обама

Цитата: graved1gger від 07 Січень 2026, 08:55:37А ти в пам'ять миші не зберіг? Дарма)
В мх мастер такої опції ніколи не було (окей, не буду стверджувати на 100 відсотків, але в мастерах не бачив, в перфоманс можливо). Як бачимо, нажаль. Тобто зараз налаштування зберігаються в хмарі. В Logitech G Hub (та раніше Gaming Software) це було і є. А тут нема, от і бачимо. Маленька бага і усі ці круті функціональні ергономічні миші просто стають непотребом. Воно-то працює, але, наприклад, налаштування сенсора скинуте на дефолт, тому швидкість руху курсора відповідна.

RUSL

.... занепабливо ....

я  мовчки читав останні сторінки ...

і так і не зрозумів ,

о чём спор ?  ???  :'(  :-[

meΛkuu

В основном про то, что публика в университете не изучала статистику, и оно видно.

finalplayer

Цитата: meΛkuu від 07 Січень 2026, 10:08:42В основном про то, что публика в университете не изучала статистику, и оно видно.
кооогооо ты сейчас быдлом назвал?

graved1gger

Цитата: Обамка від 07 Січень 2026, 09:32:16В мх мастер такої опції ніколи не було (окей, не буду стверджувати на 100 відсотків, але в мастерах не бачив, в перфоманс можливо). Як бачимо, нажаль. Тобто зараз налаштування зберігаються в хмарі. В Logitech G Hub (та раніше Gaming Software) це було і є. А тут нема, от і бачимо. Маленька бага і усі ці круті функціональні ергономічні миші просто стають непотребом. Воно-то працює, але, наприклад, налаштування сенсора скинуте на дефолт, тому швидкість руху курсора відповідна.
на г502/г903/г502х - в гхабі жмеш кнопашку зберегти в мишку і воно зберігає. як мінімум з 2020 так воно є. один раз налаштував і видалив гхаб.
особливо зручно коли мишку в іншому компі можеш юзати іноді.

Edd.Dragon

Цитата: meΛkuu від 07 Січень 2026, 10:08:42В основном про то, что публика в университете не изучала статистику, и оно видно.
Нє, ну согласись, выборка на сурвеях без отчета о самой выборке и ее репрезентативности - тоже не айс. Ну топовые железячники тупо болт клали на эти сурвеи, к примеру. А тебе закон не позволяет без разрешения брать и озвучивать инфу. Всё, выборка в малочисленном сегменте выходит не оч. А по большинству железа, которое не малочисленное, думаю, все ок, можно ориентироваться.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 07 Січень 2026, 10:20:10на г502/г903/г502х - в гхабі жмеш кнопашку зберегти в мишку і воно зберігає. як мінімум з 2020 так воно є. один раз налаштував і видалив гхаб.
та нє, можливість зашить - це анівей краще, ніж залежати від чогось, навіть якщо не збираєшься користуватись нею деінде

Обама

Цитата: graved1gger від 07 Січень 2026, 10:20:10на г502/г903/г502х - в гхабі жмеш кнопашку зберегти в мишку і воно зберігає. як мінімум з 2020 так воно є. один раз налаштував і видалив гхаб.
в g hub це є, так (що не відміняє того факту що утиліта з мʼяко кажучи дивним інтерфейсом після gaming software)