Флудилка:)

Автор S!N, 29 Квітень 2008, 13:06:50

Попередня тема - Наступна тема

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 26 Березень 2025, 11:41:45ну он мог и карьеру нотариуса или приватного виконавця вместо этого сделать

в мене тім лід - авокадо і працював після універу помічником авокадо.
друган що загинув - був авокадо, сказав шо це "гниле болото" і пішов у фотографію. а потім сам мобнувся і загинув(
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 11:54:441. я порівнюю  в контексті того, що сказав фред.
бо ти сказав ерунду, якшо розглядати в тому контексті.
коли у нас прибиральник який рік попрацював прибиральником буде заробляти як умовний адмін з твого прикладу - тоді твоя фраза буде вірно.
А, понял.

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 11:54:442.  щодо нас. так, ти правий треба порівнювати одне до одного... в теорії.. у вакуумі в ідеальному світі.

а по факту кнопкодав типу тебе робить роботу на яку не треба кваліфікація і НУЛЬ відповідальності.
при цьому газовщик з київгазу, чи слесарь з жеку - з роками досвіду і треба мати хоча б бурсу якусь - отримує ПАМ ПАРАМ ПАМ ПАМ - менше за тебе. І той самий газовщик з тією самою кваліфікацією перейшовши в бош почав заробляти сильно більше тебе.
улавлюєш про що я?
А нафига ты бюджетников-коммунальщиков приплёл? Я их вообще не учитываю нигде. Выборка с ними непрезентабельна.
Да, я изначально брал газовщика с БОШ, слесаря конвеера на фабрике Дарница и маляра с коммерчески успешного предприятия в промзоне. Я не брал сторожа бурсы, которого запрягли забор покрасить.
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

Mantikor

Треба було йти в стоматологи.
Знаю стоматолога-ортодонта, який за рік після інтернатури, в свої 25 років заробив на машину за 27к євро.

Dmytro

@graved1gger
Я ж кнопкодав в коммерской группе компаний или как там ДВЛ правильно назвать, а не в ЖЭКе с облупленным фасадом)).
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

graved1gger

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 12:05:54А нафига ты бюджетников-коммунальщиков приплёл?
бо на всіх не вистачить такої роботи в нормальних компаніях.

зараз під час війни на токарів слюсарів і зварювальників попит збільшився. і все одно це або ДЕРЖАВНІ підприємства, де платять вже більше, але все одно менше ніж на аналогічних рівнях в якийсь айтішці чи телекомунікаціях.

this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

Dmytro

Цитата: Mantikor від 26 Березень 2025, 12:09:36Треба було йти в стоматологи.
Знаю стоматолога-ортодонта, який за рік після інтернатури, в свої 25 років заробив на машину за 27к євро.
Ты сначала выучись на него чтоб не дропнуть еще на этом этапе.

graved1gger

а в європі чи сша ти взагалі бог, порівняно з ніщебродами типу айтішніків чи інженерів і т.д.)))
якщо диплом підтвердиш і дадуть дозвіл працювати.

graved1gger

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 12:13:28Ты сначала выучись на него чтоб не дропнуть еще на этом этапе.
у мене ж сестра вивчилась))
зараз в польщі ахуєнно себе почуває)

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 11:57:04в мене тім лід - авокадо
Вот кто такой тимлид, это типа как старший среди других инженеров? Т.е. не руководитель отдела, а бригадир так сказать, который не на совещании, а всегда с вами и всегда готов помочь? Который так сказать вместе с вами одни носки нюхает, а не сидит за перегородкой?

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 12:15:31у мене ж сестра вивчилась))
Ну есть люди что не вывозят обучение, есть даже те, кто хочет пойти, но, узнав какая там учеба - идет на что-то стандартное типа экономики или маркетинга.

Dmytro

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 12:16:10Вот кто такой тимлид, это типа как старший среди других инженеров? Т.е. не руководитель отдела, а бригадир так сказать, который не на совещании, а всегда с вами и всегда готов помочь? Который так сказать вместе с вами одни носки нюхает, а не сидит за перегородкой?
Т.е. тимлид это типа как супервайзер в колл-центрах?
Во, вспомнил слово!

graved1gger

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 12:16:10Вот кто такой тимлид, это типа как старший среди других инженеров? Т.е. не руководитель отдела, а бригадир так сказать, который не на совещании, а всегда с вами и всегда готов помочь? Который так сказать вместе с вами одни носки нюхает, а не сидит за перегородкой?
сідіт за перегородкой і цеглини руками не чіпає, навіть не дивитись на ті цеглини, а тільки репорти давай.
хоча в різних компаніях по-різному.
от в поттера шукали такого який би 95% цеглу клав і 5% вирішував питання з замовником/постачальниками і т.д.

Edd.Dragon

Ну да, типа бригадир-пример-для-подражания-наставник

graved1gger

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 12:17:23Ну есть люди что не вывозят обучение, есть даже те, кто хочет пойти, но, узнав какая там учеба - идет на что-то стандартное типа экономики или маркетинга.
у сестри на курсі такі були. ще були сходили з розуму і єбашились головою об стіни.

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 12:18:34от в поттера шукали такого який би 95% цеглу клав і 5% вирішував питання з замовником/постачальниками і т.д.
Тіпо тімлід в тімі з одного тімліда і підсобника на решту 5% роботи?  ;D

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 12:18:34сідіт за перегородкой і цеглини руками не чіпає, навіть не дивитись на ті цеглини, а тільки репорти давай.
от в поттера шукали такого який би 95% цеглу клав і 5% вирішував питання з замовником/постачальниками і т.д.
Ну короче понял.

graved1gger

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 12:18:34сідіт за перегородкой і цеглини руками не чіпає, навіть не дивитись на ті цеглини, а тільки репорти давай.
у нас навіть прописано десь в правилах, що тім лід має бути в курсі проекту і хоча б 1 годину на тиждень дивитись що там на білдах.
по факту більшість лідів проводять 0 годин на білдах))

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 26 Березень 2025, 12:20:20Тіпо тімлід в тімі з одного тімліда і підсобника на решту 5% роботи?  ;D
тім лід в тімі 3х людей ))) де по суті всі рівні)

вони потім ще жалілись що  нікого знайти довго не можуть... бо вакансія тім-лід, а по факту такий раб як і інші, тільки додатково ще роботи і відповідальності накинули)))

взагалі могли сказати шо шукають сініора і типу в їх компанії сініор на пів шишечки ще мінімально займається орг і процесними питаннями, а потім по факту накинути купу роботи)

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 12:21:29у нас навіть прописано десь в правилах, що тім лід має бути в курсі проекту і хоча б 1 годину на тиждень дивитись що там на білдах.
по факту більшість лідів проводять 0 годин на білдах))
Ну а если его руководитель спросит что там в том билде?

graved1gger

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 12:24:59Ну а если его руководитель спросит что там в том билде?
то він прийде до своїх підлеглих і запитає в них.
але його керівник не запитає, доки всі "бамажки" і показники в нормі і все йде плавно.

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 12:26:16доки всі "бамажки" і показники в нормі і все йде плавно.
Проще говоря нет странного запаха...

graved1gger

в принципі я за розділення менеджерсько-керівницьких обов'язків і прямої роботи.
бо коли все разом - то обидві роботи робляться погано, навіть якщо роботи небагато і часу вистачає.
але мене бісить що наші ліди можуть роками на білд не заходити. це не правильно. треба блін бути в курсі того що відбувається.

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 12:32:06але мене бісить що наші ліди можуть роками на білд не заходити. це не правильно. треба блін бути в курсі того що відбувається.
Ну а если ты или твой коллега не знаете что делать, то что тогда? Что тимлид смотрит?

graved1gger

в мене коли тім лід у відпустці був, я його підміняв по цих питаннях.

так це якийсь йобаний стид - тобі пишуть ледь лесом не всі з якоюсь хуйньою, одночасно ти намагаєшся організувати своїм і собі роботу по задачах, сам написати тим хто ці задачі поставив, щоб зі свого боку своїм поставити нормальні задачі.
а потім цю роботу ще й сам разом з іншими зроби

graved1gger

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 12:34:00Ну а если ты или твой коллега не знаете что делать, то что тогда? Что тимлид смотрит?
якщо я чи колега не знає шо робити, то це пройоб ліда.
якщо є що робити, а я чи колега не робить - це видно по темпу і результатах виконання задач (для цього є оці різні таск трекер і проджект менеджмент тулзи типу джир і т.д.)

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 12:37:47якщо я чи колега не знає шо робити, то це пройоб ліда.
якщо є що робити, а я чи колега не робить - це видно по темпу і результатах виконання задач (для цього є оці різні таск трекер і проджект менеджмент тулзи типу джир і т.д.)
Я не так глобально хотел спросить. К примеру вот у меня возник вопрос как на оборудовании посмотреть уровень сигнала на порту? Какая команда, я не могу подобрать.
Вот это я спрашиваю у старшего смены. А ты у кого аналогичное спрашиваешь?

Dmytro

Или вот я проверил то-то и то-то, а что мне проверить дальше? (нестандартная ситуация допустим)

graved1gger

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 12:42:48Я не так глобально хотел спросить. К примеру вот у меня возник вопрос как на оборудовании посмотреть уровень сигнала на порту? Какая команда, я не могу подобрать.
я шукаю в документації, якщо нема в документації - питаю ліда, в 99% разів лід каже що він в душі не єбе, іноді може порадити до кого звернутись.
я йду по горизонтальних зв'язках - інші колеги в чатах.
якщо вони не знають, йду до того хто замовляв нашій команді задачу, або прямо до того хто робив цю фічу.

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 12:46:28я шукаю в документації, якщо нема в документації - питаю ліда, в 99% разів лід каже що він в душі не єбе.
я йду по горизонтальних зв'язках - інші колеги в чатах.
якщо вони не знають, йду до того хто замовляв нашій команді задачу, або прямо до того хто робив цю фічу.
Хреново у вас работать. Я бы на такое взаимодействие никогда не согласился. Мне надо чтоб подсказывали, у меня лапки.

graved1gger

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 12:47:55Хреново у вас работать. Я бы на такое взаимодействие никогда не согласился. Мне надо чтоб подсказывали, у меня лапки.
в цьому і соль.
у нас в більшості теж лапкі.
і більшість коли в них якісь проблеми чи щось не розуміють - просто сидять і єблують доки лід не помітить шо вони єблують і не пне їх.
те що я ото бігаю і задаю питання і можу ліда підміняти - ну то це я і моя ініціатива.

graved1gger

в мене був лід, який в ковід працював з офісу і приходив на годину раніше, ніж прокинуться всі інші і позаходять в чати, щоб чітко підготувати роботу на цей день. це було в принципі максимально зручно, я прокидався, включав комп і знав шо в мене є все для роботи і можна робити пряму роботу і ні про що не паритись.

я цю зручність оцінив тільки коли попрацював з іншими. з іншого боку я на це одному з лідів жалівся, він сказав - "тю, так це тобі збс, в мене буде більше можливостей і більше ричагів щоб подати тебе на підвищення чи підвищення зп"

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 12:50:18і більшість коли в них якісь проблеми чи щось не розуміють - просто сидять і єблують доки лід не помітить шо вони єблують і не пне їх.
А, ну у нас так лучше не делать. Потом уже могут с тебя спросить "а чего ты сидишь молчишь?". Есть же порядок как поступить если не знаешь что делать.

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 12:50:18те що я ото бігаю і задаю питання і можу ліда підміняти - ну то це я і моя ініціатива.
Вот и мы так делаем ибо может хуже быть.

Mantikor

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 12:42:48Вот это я спрашиваю у старшего смены. А ты у кого аналогичное спрашиваешь?
Спочатку пробуєш сам вирішити, якщо за адекватний час не виходить - просиш допомоги в колег. Якщо і колеги не можуть допомогти - то кажеш тімліду що є така от проблема, яку ми не можемо вирішити. Він разом з вами далі має придумати як це вирішити.
Або змінити задачу так щоб тобі цей рівень сигналу не потрібно було дивитись, або запросити консультанта з іншої команди які має ці знання, якщо це потребує додаткових фінансів чи часу - можливо підсвітити це питання перед продукт овнером/менеджером...

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 12:50:18і більшість коли в них якісь проблеми чи щось не розуміють - просто сидять і єблують доки лід не помітить шо вони єблують і не пне їх.
Погодь, а что у вас сичтается еблают? У вас там те трекеры что смотрят? У нас такого нет, у нас типа если заявка висит полдня, а ты там даже записей никаких не подобавлял (у нас тикетная система), т.е. ничего не смотрел - ну вот так не надо.
А так можно и пива отойти бахнуть на 20 минут, только отписаться в чате смены что отошел и потом вернулся. Потом создавать видимость работы решая какие-то другие заявки, попроще)).

aNGeL

Цитата: Edd.Dragon від 26 Березень 2025, 11:42:43так, там студенти і ночують
Ну у мене на потоці дуже багато в ноку працювало поки вчилися, в основному в нічних змінах
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

aNGeL

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 11:48:15Ну называть можно по-разному, да).
Називати треба правильно.
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

Dmytro

Цитата: Mantikor від 26 Березень 2025, 12:55:31Спочатку пробуєш сам вирішити, якщо за адекватний час не виходить - просиш допомоги в колег. Якщо і колеги не можуть допомогти - то кажеш тімліду що є така от проблема, яку ми не можемо вирішити.
В провайдерах и вообще в коллцентроподобных структурах не так немного - ты спрашиваешь сразу у старшего потому что равные тебе коллеги скорей всего тоже это не знают либо могут подсказать неправильно.
Исключение - если ты совсем новенький и пока не знаешь даже банальных вещей, которые точно знают коллеги (ну типа вот мне надо бригаду отправить в город Зажопье, эту на какой регион писать?). Тут да, коллеги знают, что ЗАжопье1 - это пишешь на Харьков, а Зажопье2 - на Полтаву.

Цитата: Mantikor від 26 Березень 2025, 12:55:31Або змінити задачу так щоб тобі цей рівень сигналу не потрібно було дивитись, або запросити консультанта з іншої команди які має ці знання, якщо це потребує додаткових фінансів - можливо підсвітити це питання перед продукт овнером...
Ну это ты уже не в тебе дебри совсем полез)), у нас работа все-таки различается по сути. Вы занимаетесь созданием программного продукта, а мы - диагностикой оборудования и каналов, что уже построено и включено физически.

aNGeL

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 11:48:15А кто работает - не только студенты, я знаю людей с подобными зп которые более чем в 2 раза старше студентов.
Я теж таких знаю. Сидять на сраці рівно і кажуть що їм всі щось винні що вони так хуйово живуть. Або просто бухають.

aNGeL

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 11:53:25Говорят ок, но только сначала мы столько платить не сможем, пока будет 12500 грн.
ну меньше на 1-3 місяці випробувального терміну це +- ок

graved1gger

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 12:56:41Погодь, а что у вас сичтается еблают? У вас там те трекеры что смотрят? У нас такого нет, у нас типа если заявка висит полдня, а ты там даже записей никаких не подобавлял (у нас тикетная система), т.е. ничего не смотрел - ну вот так не надо.
А так можно и пива отойти бахнуть на 20 минут, только отписаться в чате смены что отошел и потом вернулся. Потом создавать видимость работы решая какие-то другие заявки, попроще)).
у нас інша специфіка роботи.
скажімо так, є задачі, кожен знає приблизно скільки по часу та чи інша задача закривається.
якщо те що можна закрити за 30 хвилин закривається 7 годин, то виникають питання))

от буквально на тому тижні було. в нас є задача, я своє і ще один колега зробив... бачимо що в третього процес не йде, вже строки горять. питаємо шо там в тебе, чо так довго, а він "а мені ще геймпад не прислали" - "а коли ти запит оформив?" - "а от тільки сьогодні зранку". і безразлично що він знав 4 дні тому що буде ця таска... діждався...

aNGeL

Зі стоматологами страшно пити. Особливо коли тобі до нього завтра на прийом)

aNGeL

це колега який ще й менеджер над тобою

Dmytro

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 13:00:03Називати треба правильно.
Я на пред-предыдущей работы был "техник информационно-вычислительного центра". Так в трудовой написано.

aNGeL

Цитата: Edd.Dragon від 26 Березень 2025, 12:20:20Тіпо тімлід в тімі з одного тімліда і підсобника на решту 5% роботи?  ;D
Тімлід який єбашить за всіх і ще його зверху їбуть.

Dmytro

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 13:01:29ну меньше на 1-3 місяці випробувального терміну це +- ок
Ну 12500 и 18000 разница существенная, на треть. Пусть нахх идут, я остался там где сейчас.

В законодательстве нет такого понятия как "испытательный срок", тем более снижения зп в этот период. Есть организационно-штатная структура предприятия, где указано у кого сколько. Если у меня меньше зп - значит я на другой должности.

aNGeL

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 12:34:00Ну а если ты или твой коллега не знаете что делать, то что тогда?
Тоді тебе звільняють.

Dmytro

В эти первые 3 месяца у тебя, например, может не быть медицинской страховки, но не может быть меньше зп.

Dmytro

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 13:05:05це колега який ще й менеджер над тобою
Теперь не понял. Так у тебя есть еще руководитель или тимлид это и есть руководитель, а не супервайзер?

aNGeL

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 12:42:48Я не так глобально хотел спросить. К примеру вот у меня возник вопрос как на оборудовании посмотреть уровень сигнала на порту? Какая команда, я не могу подобрать.
а тебе що, в гуглі забанили?

Dmytro

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 13:08:27Тоді тебе звільняють.
А может обучение под твою подпись и 3 месяца смотрят, нет? Если потом не соответствуешь - увольнение. У меня так было когда план продаж не выполнял.