Флудилка:)

Автор S!N, 29 Квітень 2008, 13:06:50

Попередня тема - Наступна тема

Dmytro

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 13:10:38а тебе що, в гуглі забанили?
Не всегда помогает.
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

graved1gger

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 13:10:21Теперь не понял. Так у тебя есть еще руководитель или тимлид это и есть руководитель, а не супервайзер?
у ангела тімлід це його колега який кладе цеглу поруч з ним, але ще й займається орг питанянми, в тому числі його менеджер.
у мене тімлід це просто мій менеджер який орг питанянми займається.
я ж писав - в кожній компанії по різному.
особисто мені більше подобається підхід коли це розділено повністю.
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 13:12:34у ангела тімлід це його колега який кладе цеглу поруч з ним, але ще й займається орг питанянми, в тому числі його менеджер.
А нахрена Ангелу тимлид и менеджер? Что у вас там за структуры нелюдские?
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

Dmytro

Обновление Ханта в 36 гигов. Там же только скинчики да балансные правки...

aNGeL

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 13:08:06Ну 12500 и 18000 разница существенная, на треть. Пусть нахх идут, я остался там где сейчас.

В законодательстве нет такого понятия как "испытательный срок", тем более снижения зп в этот период. Есть организационно-штатная структура предприятия, где указано у кого сколько. Если у меня меньше зп - значит я на другой должности.
в основному по пам'яті намагаються платити на 25% меньше на випробувальному
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

aNGeL

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 13:08:52В эти первые 3 месяца у тебя, например, может не быть медицинской страховки, но не может быть меньше зп.
Здається навпаки
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

aNGeL

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 13:10:21Теперь не понял. Так у тебя есть еще руководитель или тимлид это и есть руководитель, а не супервайзер?
так, з назви видно що це людина яка керує командою.

aNGeL

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 13:11:46А может обучение под твою подпись и 3 месяца смотрят, нет? Если потом не соответствуешь - увольнение. У меня так было когда план продаж не выполнял.
Ні, нікому не цікаві твої проблеми. Не справляєшся - пішов нах.

Dmytro

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 13:26:30в основному по пам'яті намагаються платити на 25% меньше на випробувальному
У нас в компании нет. Спрошу как в Маке когда мама с работы придёт.
У меня по памяти везде где была полностью официальная зп - везде сразу была полная зп. Ну там где бонусная часть от показателей - у тебя ж будет поначалу все не так эффективно. Но как только поймаешь темп - пусть даже на второй неделе - все 100 процентов твои.

Dmytro

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 13:26:46Здається навпаки
Не, именно так. ЗП прописана законодательно, а страхование или скидки на услуги компании - это уже как подарок тебе.

graved1gger

Дмитро.  Якщо ти маєш на увазі супервайзер, як наглядач над рабами,  то  у нас таких позицій нема як танкових,  але керівник може поставити одного з підлеглих отакий наглядачем,  типу підтверджувати виконання робіт,  слідкувати шо все ок і т.д. але воно і не дуже потрібно
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

Dmytro

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 13:27:37Ні, нікому не цікаві твої проблеми. Не справляєшся - пішов нах.
У нас в Службе поддержки сети пацаны уже года два работают сутки-двое вместо сутки-трое. Не могут четвертого найти. Тут бы еще тех кто есть посылать...

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 13:34:58Дмитро.  Якщо ти маєш на увазі супервайзер, як наглядач над рабами,  то  у нас таких позицій нема як танкових,  але керівник може поставити одного з підлеглих отакий наглядачем,  типу підтверджувати виконання робіт,  слідкувати шо все ок і т.д. але воно і не дуже потрібно

Почему тогда тимлида не назвать просто руководителем отдела как у нормальных людей?
У меня есть старший смены, который и свои задачи решает, и над нами надзирает, и на вопросы отвечает. Должность у него - ст. инженер. Есть и другие старшие инженеры, которые на пятидневке например, а не посменно.
А есть руководитель отдела, он меня собеседовал и принимал на роботу.

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 13:02:54і безразлично що він знав 4 дні тому що буде ця таска... діждався...
А вы всегда знаете наперед что будете делать? Типа как строители что пришли на объект и должны провести работы в определенном порядке за определенный срок?

Мы-то работаем по инцидентам, мы не можем знать наперед где что упадет, где от прилета порвет оптику или сгорит блок питания онушки.

Dmytro

Т.е. работы вообще может быть понты, а может жопа)

Dmytro

А когда с домашними абонентами работал - ну там начало месяца когда абонплата снимается и начинается...

aNGeL

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 13:12:34у ангела тімлід це його колега який кладе цеглу поруч з ним, але ще й займається орг питанянми, в тому числі його менеджер.
у мене тімлід це просто мій менеджер який орг питанянми займається.
я ж писав - в кожній компанії по різному.
особисто мені більше подобається підхід коли це розділено повністю.
якщо в мене конкретно то я сам собі тімлід зараз на проєкті де я єдиний розробник і наді мною тіки СТО.

Хоча на іншому адмінському що ще залишилося є менеджер який саме менеджер і 95% це всяка попиздіти і 5% адмінство

aNGeL

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 13:15:44А нахрена Ангелу тимлид и менеджер? Что у вас там за структуры нелюдские?
А яка має бути структура управління?

Dmytro

Dmytro

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 13:51:35А яка має бути структура управління?
Як в армії - в тебе є лише один безпосередній керівник, всі інші - прямі.
Навіщо тут ще менеджер - незрозуміло.

В тебе ще може бути типу бригадир, чи майстер,  чи старший зміни але він не начальник відділу, він просто для забезпечення більш ефективної позмінної роботи. Бо вночі, коли керівник відділу спить, хтось з інженерів має бути старшим. Принцип - де двоє, там один з них старший.

aNGeL

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 13:59:05Як в армії - в тебе є лише один безпосередній керівник, всі інші - прямі.
Навіщо тут ще менеджер - незрозуміло.
менеджер це і є начальник в твоєму розумінні, людина що займається організаційними питаннями.  А от тімлід людина що займається технічними питаннями.

Dmytro

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 13:51:10якщо в мене конкретно то я сам собі тімлід зараз на проєкті де я єдиний розробник і наді мною тіки СТО.

Хоча на іншому адмінському що ще залишилося є менеджер який саме менеджер і 95% це всяка попиздіти і 5%
Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 13:51:10якщо в мене конкретно то я сам собі тімлід зараз на проєкті
Вы там что, только попроэктно работаете?
Деление вроде как по функциональным обязанностям идет, у вас сугубо по проэктам? Ну типа вот админы - они все админят, вот юрист - он обеспечивает правовую защиту и обеспечение интересов, вот завхоз - он лампочки меняет. И ему все равно в какой комнате менять, все лампочки во всех комнатах это его работа.

Dmytro

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 14:01:46менеджер це і є начальник в твоєму розумінні, людина що займається організаційними питаннями.  А от тімлід людина що займається технічними питаннями.
Спрошу по-другому: а у эйчара тоже есть свой менеджер и тимлид? А у юриста?

Dmytro

Вот у нас есть один руководитель отдела, и он занимается и оргинизационными вопросами, и вопросами непосредственной роботы отдела. В моем случае это обеспечение работы поддержки сервисов б2б, в случае если это отдел по закупке рекламной продукции - то ее закупкой.

graved1gger

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 14:01:46менеджер це і є начальник в твоєму розумінні, людина що займається організаційними питаннями.  А от тімлід людина що займається технічними питаннями.
це у ангела так.
Дмитро, це у ангела так.
тобто в нього і керівник і супервайзер.

в мене такого нема.
в мене є керівник-менеджер (тім лід) і його раби.

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 14:15:47Вот у нас есть один руководитель отдела, и он занимается и оргинизационными вопросами, и вопросами непосредственной роботы отдела. В моем случае это обеспечение работы поддержки сервисов б2б, в случае если это отдел по закупке рекламной продукции - то ее закупкой.
але він не опрацьовує інциденти.

тож по твоєму прикладу - мій тім лід це по суті як твій кервіник відділу.

Dmytro

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 13:00:45Я теж таких знаю. Сидять на сраці рівно і кажуть що їм всі щось винні що вони так хуйово живуть. Або просто бухають.
Да вот есть и те, кто норм живет, в семье кто-то зарабатывает, а кто-то город ему копает или там комп чинит.  В итоге всю эту группу лиц все устраивает, все делится между членами общины. Но тут да, ты свой пока ты живешь как все.

graved1gger

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 14:09:42Спрошу по-другому: а у эйчара тоже есть свой менеджер и тимлид? А у юриста?
у наших двох хр є начальник у вигляді що типу директора по персоналу.
крім тих двох хр у нього в підпорядкуванні ще й кілька рекрутерів.

він є тім лід як храми, так і рекрутерам

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 14:35:00це у ангела так.
Дмитро, це у ангела так.
тобто в нього і керівник і супервайзер.
Ясно.
И последний вопрос - а вот эти керівник і супервайзер - они находятся в одной структурной единице или нет? Ну типа есть у них один общий руководитель далее или может сам керівник является руководителем супервайзера?

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 14:35:00але він не опрацьовує інциденти.

тож по твоєму прикладу - мій тім лід це по суті як твій кервіник відділу.
Да, именно так, наш начальник вообще не делает нашу работу, это не его функционал, он занимается другими вещами.  Следит чтоб мы функционировали как структурная единица в общем.
Да, даже он помочь может, что-то объяснить или обратить твое внимание на что нужно, но это только так сказать в ущерб себе и в помощь нам. Ему есть чем заняться.

aNGeL

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 14:07:58Вы там что, только попроэктно работаете?
Більшість по-проєктно. Але я на всіх проєктах )

aNGeL

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 14:07:58Деление вроде как по функциональным обязанностям идет, у вас сугубо по проэктам? Ну типа вот админы - они все админят, вот юрист - он обеспечивает правовую защиту и обеспечение интересов, вот завхоз - он лампочки меняет. И ему все равно в какой комнате менять, все лампочки во всех комнатах это его работа.
є розробник, він пилить проєкт, на інші проєкти йому 99% пофіг) Як і тестувальника, аналітикам та пачці інших позицій

aNGeL

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 14:09:42Спрошу по-другому: а у эйчара тоже есть свой менеджер и тимлид? А у юриста?
Конкретно в мене вони в одній штуці і все)

але на минулих були начальники і ейчарів і юристів

Dmytro

Мне это напомнило как я подрабатывал на терминале Новой Почты - приходишь, кратко оформляешься на втором этаже, дальше тебя направляют на алкотест, а потом уже непосредственно идешь к бригадиру, и он уже говорит сколько человек на какую точку рампы, а кто "иди сюда, щас надо клетки привезти". Вопросами оформления и организации и что там тебе еще надо он не занимается, он чисто "встань сюда и выгружай".

Dmytro

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 14:47:39є розробник, він пилить проєкт, на інші проєкти йому 99% пофіг) Як і тестувальника, аналітикам та пачці інших позицій
Ну короче как у строителей - одна бригада на одном объекте, другая на другом. Ясно.

Edd.Dragon

}{єрасі ви наштопали
А головне - по питанню "яка в хуя різниця, хто кого тімлідом називає? якщо ще на початку вияснили - у всіх по-своєму"

graved1gger

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 14:44:23Да, именно так, наш начальник вообще не делает нашу работу, это не его функционал, он занимается другими вещами.  Следит чтоб мы функционировали как структурная единица в общем.
Да, даже он помочь может, что-то объяснить или обратить твое внимание на что нужно, но это только так сказать в ущерб себе и в помощь нам. Ему есть чем заняться.
саме так. це ти описав те що в мене називається тім лід.

в ангел інкашке, в мантікора теж, в когось взагалі тім лід може бути комбінацією начальника з работніком і заодно хр

graved1gger

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 14:52:34Ну короче как у строителей - одна бригада на одном объекте, другая на другом. Ясно.
у нас іноді може бути на двох.

ще може бути що тім лід веде дві різні команди на різних проектах (або навіть на одному, просто команди, в моєму випадку, мають різну специфіку)

Edd.Dragon

В вікіпедії, доречі, стисло передано те, що я свого часу почерпнув з книг по методологіям розробки. Тобто оце тімлід в моєму розумінні:

Тимлід[1] або тимлідер, тімлід[2][3], тімлідер[4], іноді просто лід[5] (від англ. Team Lead — керівник команди) — це IT-фахівець, який керує своєю командою розробників, володіє технічною стороною, бере участь в роботі над архітектурою проєкту, займається рев'ю коду, а також розробкою деяких особливо складних завдань на проєкті[1][3].

А то, шо тімлідом кого тільки не називають, аж до продакт-манагера... То це "яткавижу" топ-менеджмента. Ну, а хто їм заважає. Прибиральниця теж може назватись клінінг спеціаістом чи як там...

Dmytro

Цитата: Edd.Dragon від 26 Березень 2025, 15:48:39А головне - по питанню "яка в хуя різниця, хто кого тімлідом називає? якщо ще на початку вияснили - у всіх по-своєму"

Да просто я не сразу понял насколько то по-своєму действительно по-своєму

aNGeL

Цитата: Edd.Dragon від 26 Березень 2025, 15:48:39}{єрасі ви наштопали
А головне - по питанню "яка в хуя різниця, хто кого тімлідом називає? якщо ще на початку вияснили - у всіх по-своєму"

А поговорити?

Edd.Dragon

Цитата: Dmytro від 26 Березень 2025, 16:06:41Да просто я не сразу понял насколько то по-своєму действительно по-своєму
Ну я теж трішки здивований, що настільки по-своєму. Бо якщо ти чисто менеджер, то чого тебе так і не називати?

aNGeL

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 15:51:31саме так. це ти описав те що в мене називається тім лід.

в ангел інкашке, в мантікора теж, в когось взагалі тім лід може бути комбінацією начальника з работніком і заодно хр
у мене ще в конторі дивна фигня що проджект менеджери не треба - всі мають самі самоорганізовуватися)

Edd.Dragon

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 16:07:34А поговорити?
Не встигаю записувати!

aNGeL

Цитата: Edd.Dragon від 26 Березень 2025, 16:08:31Не встигаю записувати!
Вмикайте диктофон!

Dmytro

Хм, прикольно учли: в Ханте у всех игроков ступени ивента будут вразброс в плане очередности. Специальности чтоб игра в определенные этапы не раздражала тем, что у всех одинаковые скины.

Dmytro

Цитата: aNGeL від 26 Березень 2025, 16:09:07Вмикайте диктофон!
*внезапно звук пердежа

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 26 Березень 2025, 16:07:55Ну я теж трішки здивований, що настільки по-своєму. Бо якщо ти чисто менеджер, то чого тебе так і не називати?

ну у нас логіка така, що типу тім лідом тостерів ти не зможеш стати якщо не був тостером
тім лідом девелоперів, якщо не був девелопером
і т.д.
щоб розуміти як воно все працює і допомогати своїм підлеглим.
але коли ти стаєш лідом, то на тебе падає вся організація роботи, в теорії вся комунікація з вищестоячими, випрошування технічних засобів, випрошування людей, планування робот і т.д.

звісно в такий картині орг структури є деякі тім ліди які роками вже тім ліди і забули що таке тостінг і чисто манагери.

Wolf256

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 12:14:01а в європі чи сша ти взагалі бог, порівняно з ніщебродами типу айтішніків чи інженерів і т.д.)))
якщо диплом підтвердиш і дадуть дозвіл працювати.
і коштує ця освіта стільки що охуєєш

Dmytro

Цитата: Wolf256 від 26 Березень 2025, 17:57:56і коштує ця освіта стільки що охуєєш
А у вас как-то по грантам если ты перспективный студент вообще нельзя ничего получить?

Dmytro

Цитата: Wolf256 від 26 Березень 2025, 17:57:56і коштує ця освіта стільки що охуєєш
А государственных вузов нет? Ну вот типа я сын ветерана вонйы в Ираке...

Dmytro

Цитата: graved1gger від 26 Березень 2025, 17:52:55але коли ти стаєш лідом

Походу надо им не становиться. Это как мне тут уже дважды предлагали старшим инженером стать, но мне мое самочувствие дороже.
Консоль я купил, наркотики я не употребляю, кредитов нет - мне не надо кровь из жопы бОльшая зп.