Флудилка:)

Автор S!N, 29 Квітень 2008, 13:06:50

Попередня тема - Наступна тема

Phantom of the Opera

Цитата: WEBLegolas від 27 Лютий 2013, 17:50:05Зміст, якщо поміняти то цитата буде змінена.
І навпаки, в чому і проблема перекладу чи інтерпретацій.

Цитата: WEBLegolas від 27 Лютий 2013, 17:50:05Тут ще й треба дотримуватись суті слова
У цій фразі вміщається забагато, щоб надати реченню змісту.
"Мыслящий ум - тот, который постоянно учится, никогда не делая заключений; стили и шаблоны уже приведены к заключениям, и, таким образом, они не могут способствовать мышлению." Брюс Лі

WEBLegolas

Цитата: Phantom of the Opera від 27 Лютий 2013, 17:55:37У цій фразі вміщається забагато, щоб надати реченню змісту.
Я хоч поважаю філософію та майстрів думки і слова. Але думаю, жодна...жодна фраза написана кимось не має більше, чим зміст. Все інше  - це робота наших мізків. А якщо конкретніше, нашого сприйняття світу. Тобто це все проходить через суспільну мораль та виховання. 
Ще раз кажу, я поважаю майстрів слова.
Я вже не пам'ятаю, хто це казав, але:
"Розумний пізнає світ розглядаючи свою руку, а дурень не пізнає побувавши у всіх усюдах."
Звісно це не варто розуміти буквально, але якщо замість слова "руку" підставити "своє місто/село" вийде досить непогано. Хоча це цитата не дослівно. Давно я вже її почув/прочитав.

Scorpion2

Цитата: Phantom of the Opera від 27 Лютий 2013, 17:55:37У цій фразі вміщається забагато, щоб надати реченню змісту.
:-X

Phantom of the Opera

Цитата: WEBLegolas від 27 Лютий 2013, 17:57:45Але думаю, жодна...жодна фраза написана кимось не має більше, чим зміст.
:-\
"Мыслящий ум - тот, который постоянно учится, никогда не делая заключений; стили и шаблоны уже приведены к заключениям, и, таким образом, они не могут способствовать мышлению." Брюс Лі

Phantom of the Opera

Цитата: Scorpion2 від 27 Лютий 2013, 17:58:08
:-X
Перефразуй речення так, як ти його розумієш

Scorpion2

Цитата: WEBLegolas від 27 Лютий 2013, 17:57:45А якщо конкретніше, нашого сприйняття світу.
+1. Например слово - жена. В нашем понимании это - надежда, опора, помощница, мать детей  и т.д. А для некоторых жителей востока - сосуд греха, годный для вынашивания детей, не человек. Другими словами мы не всегда знаем значение/смысл слова, даже если есть его дословный перевод.

WEBLegolas

Цитата: Scorpion2 від 27 Лютий 2013, 18:00:51+1. Например слово - жена. В нашем понимании это - надежда, опора, помощница, мать детей  и т.д. А для некоторых жителей востока - сосуд греха, годный для вынашивания детей, не человек.
А ще для декого - це напилок, або секс рабиня.

GA-EV3

Цитата: Big Brother від 27 Лютий 2013, 16:36:41Цитаты?
Да, пример цитаты в начале этого поста, если что. :)
Цитата: Big Brother від 27 Лютий 2013, 16:36:41Серьезно?
Я похож на шута? Ты мне льстишь. :(
Цитата: Big Brother від 27 Лютий 2013, 17:14:28... а я наказываю, жестоко наказываю.
Библейский персонаж?
Цитата: Hryak від 27 Лютий 2013, 17:20:31Палкой по горбу? Спасибо, обойдёмся
Хряк! :(
Цитата: Edd.Dragon від 27 Лютий 2013, 17:49:49Капец, бывшие модеры через одного не могут решить, кто из них умнее. Теперь еще ITC-шных добавилось.
я хоть и не бывший модер, но тоже претендую на звание самого умного! 8)
Поторопитесь восхищаться человеком, ибо упустите радость!

GA-EV3

фи, глючный форум! Что он натворил с моим сообщением? >:(

GA-EV3

Ладно, так уж и быть - руцями поправлю. :)

Phantom of the Opera

Цитата: WEBLegolas від 27 Лютий 2013, 17:57:45"Розумний пізнає світ розглядаючи свою руку, а дурень не пізнає побувавши у всіх усюдах."
Цитата гарна, але я ніяк не можу зрозуміти хід твоїх думок. Бачу незакінчені речення і невизначеність категорій, занадто вільне оперування словами, більш подібне на вільну особисто-придуману метафору.

Ти мене заплутав :-[ *пішов вдруге перечитувати спочатку*

Phantom of the Opera

Цитата: Scorpion2 від 27 Лютий 2013, 17:41:34Мастерство переводчика - передать дух произведения
Тому я і не зміг перекласти, нема того змісту, нема того "смаку".

GA-EV3

Цитата: Sanьka від 27 Лютий 2013, 17:30:13А модераторская ветка закрыта или это место для выяснения отношений?
Требую доступа к вашим выяснениям отношений!
ЦитатаСтаття 1. Публічна інформація

1. Публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

2. Публічна інформація є відкритою, крім випадків, встановлених законом.
А так, как в наших правилах не прописано, что модераторские выяснения отношений являются закрытыми, то дайте мне ознакомиться!

WEBLegolas

От для нас поняття цнотливості  - це вже якесь розмите поняття у суспільстві.
А в деяких країнах  - це закон. Закон, що майбутня дружина може бути лише цнотлива.
І сприймання цього залежить не від змісту речення, а саме від виховання та сприймання світу через соціум та оточення.

Phantom of the Opera

Цитата: WEBLegolas від 27 Лютий 2013, 17:50:05Приклад з математики:
Ти хочеш мені сказати цифру 5.
Її можна так і написати, а можна, як 3+2, чи 8-3, чи 2,5*2.  Але з цитатою таке не пройде.
Так для чого тоді приклад з математики, якщо так не пройде? :-\

Edd.Dragon

Цитата: GA-EV3 від 27 Лютий 2013, 18:03:27я хоть и не бывший модер, но тоже претендую на звание самого умного!
Недарос  ;D

Phantom of the Opera

Цитата: WEBLegolas від 27 Лютий 2013, 17:50:05Тобто щоб мізки обробляли її з точки В в А через С.
Високий пілотаж, космічний

Big Brother

Цитата: Mr_Volan від 27 Лютий 2013, 17:49:04а кто там любит наказывать жестоко?
АПВС?

Цитата: Mr_Volan від 27 Лютий 2013, 17:49:04мы уж как то без Вас жили, и дальше как то будем жить
Не вижу препятствий. Каждый делает свой осознанный выбор. Никто же не возражает. Живите себе и дальше "как то".

Цитата: Scorpion2 від 27 Лютий 2013, 17:54:54Если для нормального общения
Что есть "нормальное общение"? И чем степень "нормальности" измеряется и определяется?

Цитата: Scorpion2 від 27 Лютий 2013, 17:54:54А вообще у меня такое впечатление, что это Донблас раздобыл где-то погоны супера.
Ага. Все пороблено.
Правосудие настигнет каждого из нас. Не важно за что.

WEBLegolas

Цитата: Phantom of the Opera від 27 Лютий 2013, 18:05:22Цитата гарна, але я ніяк не можу зрозуміти хід твоїх думок. Бачу незакінчені речення і невизначеність категорій, занадто вільне оперування словами, більш подібне на вільну особисто-придуману метафору.Ти мене заплутав  *пішов вдруге перечитувати спочатку*
Вибач, що заплутав. Звісно метафора мною придумана. Адже я ще все ж плекаю надію, що я спроможний думати сам. Я ще поки можу писати свої думки, а не думки перейняті з книг(які б вони мудрими не були).
А що до вільного оперування словами...я не претендую на істину. В кожного вона своя. Я лише виду з тобою невеличку дискусію.

GA-EV3

Вещи, которые делают люди, ни при каких условиях не могут быть более важными, чем мир. И, таким образом, воин относится к миру как к бесконечной тайне, а к тому, что делают люди, - как к бесконечной глупости.

max.sim

Phantom of the Opera

Цитата: WEBLegolas від 27 Лютий 2013, 17:57:45Але думаю, жодна...жодна фраза написана кимось не має більше, чим зміст. Все інше  - це робота наших мізків. А якщо конкретніше, нашого сприйняття світу. Тобто це все проходить через суспільну мораль та виховання.
Я не розумію до чого тут мій підпис. При любому з запропонованих перекладів втрачався той цікавий і нешаблонний зміст, який мені в цій фразі подобався (і, відповідно, чому я її вибрав), а залишилися лиш шаблони. Втратився зміст! До чого тут "більше, ніж зміст"?

max.sim

Цитата: max.sim від 27 Лютий 2013, 18:12:12
http://dpk.itc.ua/forums/index.php/topic,216.msg1137921.html#msg1137921

За этот пост Эда нужно банить.  :D   :'(
Э, а зачем на неделю-то? Всё-таки бывший главный модер же...  :-[

WEBLegolas

Цитата: Phantom of the Opera від 27 Лютий 2013, 18:08:01Так для чого тоді приклад з математики, якщо так не пройде?
Це лише пояснення, що математика  - це не література.  :) Адже інколи зустрічаютсья порівняння. Хоча от філософія у древні часи була зв'язана з математикою.
Цитата: Phantom of the Opera від 27 Лютий 2013, 18:08:59Високий пілотаж, космічний
Не хотів так сильно заплутано. Сподівався навпаки, на просте донесення своєї думки.

GA-EV3

Цитата: Edd.Dragon від 27 Лютий 2013, 18:08:13Недарос
Я прочитал так:
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.
:D

Phantom of the Opera

Цитата: Scorpion2 від 27 Лютий 2013, 18:00:51даже если есть его дословный перевод.
Величезна кількість слів не має дослівного перекладу.

Scorpion2

Цитата: Phantom of the Opera від 27 Лютий 2013, 18:06:52Тому я і не зміг перекласти, нема того змісту, нема того "смаку".
Згоден, інколи фраза звучить найбільш "смачно" саме на мові оригіналу. В даному випадку на російській, бо китайського варіанту ми не знаємо.

фред

Прасти ЭД! я не хотел тебе РО давать! :'( :'(
но сам понимаешь что поблажки никому делать нельзя иначе из летописи флудилку сделают, гаев там самый первый отписываться начнет...
¯\_(ツ)_/¯

WEBLegolas

Цитата: Phantom of the Opera від 27 Лютий 2013, 18:12:42До чого тут "більше, ніж зміст"?
Цитата: Phantom of the Opera від 27 Лютий 2013, 18:12:42При любому з запропонованих перекладів втрачався той цікавий і нешаблонний зміст, який мені в цій фразі подобався (і, відповідно, чому я її вибрав)
Ось тут ти цілком правий!
Але зміст фрази не втрачається. Втрачається лише зміст, який тобі подобався. Це чудово, що ти бачиш у фразі дещо більше. Особливо, якщо воно йде на позитив.  :)

Sanьka

Цитата: Stupid Monkey від 27 Лютий 2013, 18:15:34Прасти ЭД! я не хотел тебе РО давать!  но сам понимаешь что поблажки никому делать нельзя иначе из летописи флудилку сделают, гаев там самый первый отписываться начнет...
Млин нельзя так с дедушкой  :(
Правила они такие правила.
Главный эксперт во всем!!!

WEBLegolas

GA-EV3

Цитата: max.sim від 27 Лютий 2013, 18:13:21Всё-таки бывший главный модер же...
Что ещё тут за кумовство? А я бы Эдда не банил за его мудрые мысли!

Klaxonn

Хы, плеер сам включился. Правда я вчера ресет подержал немного, но сейчас после включения в ПК, он заработал.

GA-EV3

Цитата: Stupid Monkey від 27 Лютий 2013, 18:15:34гаев там самый первый отписываться начнет...
Не, я нашему уважаемому супермодератору писал телеграфом по закрытому каналу. Только видать не дошло сообщение, на фронтах не спокойно.

Phantom of the Opera

Цитата: WEBLegolas від 27 Лютий 2013, 18:11:06Адже я ще все ж плекаю надію, що я спроможний думати сам
Це радше термінологічне питання, ніж філософське. За термінологією, людина здатна думати, ось і маєш відповідь :)

max.sim

Цитата: GA-EV3 від 27 Лютий 2013, 18:25:15
Что ещё тут за кумовство? А я бы Эдда не банил за его мудрые мысли!
При чём здесь кумовство, если привычка. Эдд писал в тут тему ещё с тех времён, когда Хряк банопейнтом занимался, т.е. давным-давно.  :)

Phantom of the Opera

Цитата: WEBLegolas від 27 Лютий 2013, 18:11:06Я лише веду з тобою невеличку дискусію.

GA-EV3

Цитата: max.sim від 27 Лютий 2013, 18:28:08При чём здесь кумовство, если привычка. Эдд писал в тут тему ещё с тех времён, когда Хряк банопейнтом занимался, т.е. давным-давно.
Ах да, я не учёл!  :( Прошу прощения!

Phantom of the Opera

Цитата: GA-EV3 від 27 Лютий 2013, 18:12:08не могут быть более важными, чем мир.
Називається "сиди і думай, про що написано" :-[

Phantom of the Opera

Цитата: WEBLegolas від 27 Лютий 2013, 18:13:26філософія у древні часи була зв'язана з...
Філософія і зараз зв'язана зі всім, математика не виключення :)

GA-EV3

Цитата: max.sim від 27 Лютий 2013, 18:28:08когда Хряк банопейнтом занимался
А что это такое?  ??? :-\
Цитата: Hryak від 25 Січень 2009, 16:59:04
Я снова готовлю банопейнт

Phantom of the Opera

Цитата: Scorpion2 від 27 Лютий 2013, 18:15:11В даному випадку на російській, бо китайського варіанту ми не знаємо.
Книжка, радше, на англійській (американського варіанту), а Брюс Лі мав, як мінімум, не менше німецької крові, ніж китайської :)

GA-EV3

Цитата: Phantom of the Opera від 27 Лютий 2013, 18:32:38Називається "сиди і думай, про що написано"
Вместо того чтобы посвятить себя миру, человек растрачивает себя на дела.

Scorpion2

Цитата: Big Brother від 27 Лютий 2013, 18:10:35Что есть "нормальное общение"? И чем степень "нормальности" измеряется и определяется?
НО - это общение без бравирования модераторскими полномочиями выраженных в фразах 
Цитата: Mr_Volan від 27 Лютий 2013, 17:16:19Ломают двери... а я наказываю, жестоко наказываю.
В моём случае степень нормальности будет определятся реакцией модераторов на мои посты, в вашем - игнорированием Вас или нет, обитателями флудилки. Не думаю, что степень понимания нормальности сильно отличается от ИТС-шного форума.

Миха

Скандалы, интриги, расследования и я опять всё пропустил  :(
В случае атаки ботов - три красных свистка вверх.

GA-EV3

Мир - это все, что заключено здесь. Жизнь, смерть, люди и все остальное, что окружает нас. Мир необъятен и непостижим. Мы никогда не сможем понять его. Мы никогда не разгадаем его тайну. Поэтому мы должны принимать его таким, как он есть, - чудесной загадкой.

WEBLegolas

Цитата: Phantom of the Opera від 27 Лютий 2013, 18:34:09Філософія і зараз зв'язана зі всім, математика не виключення
Філософія  - це наука про життя. Але це якась чорна діра. Чим більше вчиш тим більше тупієш у контексті філософа. Та і загалом - це не істина. Це лише наука про балачки.

Phantom of the Opera

Цитата: WEBLegolas від 27 Лютий 2013, 18:17:35Але зміст фрази не втрачається.
Втрачається, він не може не втрачатись, раз терміни не мають однакового значення.

Sanьka

Млин снова на блаблабла перешли. Даешь срачЪ!!!
Санька давно не участвовал  :(
Главный эксперт во всем!!!

Volan

Цитата: Klaxonn від 27 Лютий 2013, 18:27:01Хы, плеер сам включился. Правда я вчера ресет подержал немного, но сейчас после включения в ПК, он заработал.
понятно