Общее обсуждение современных и будущих процессоров

Автор rayven, 18 Травень 2008, 10:40:30

Попередня тема - Наступна тема

Sanьka

Цитата: Harricein від 21 Березень 2011, 21:10:001. Скорость работы.
Скорее произ-ть на мегагерц.
Цитата: Harricein від 21 Березень 2011, 21:10:00
+1
Цитата: Harricein від 21 Березень 2011, 21:10:003.возможности разгона.
Не корректно сравнивать. У АМГ - гонятся ВСЕ ЦПУ, у Интел только дорогущие с суффиксом "К". Мож и Инт больше выжмет (хотя кто знает),
но победа однозначно у АМД - потому что разогнать можно будет любой проц.
Главный эксперт во всем!!!

Harricein

Цитата: Sanyka від 21 Березень 2011, 22:14:26
Скорее произ-ть на мегагерц.Не корректно сравнивать. У АМГ - гонятся ВСЕ ЦПУ, у Интел только дорогущие с суффиксом "К". Мож и Инт больше выжмет (хотя кто знает),
но победа однозначно у АМД - потому что разогнать можно будет любой проц.
Но узнать в цифре все равно хочется.Вдруг АМД даст пинка  интел по всем параметрам. :D
Одесса-это большая деревня!
Я скромный гений интернета.

Sanьka

Цитата: Harricein від 21 Березень 2011, 22:21:10Вдруг АМД даст пинка  интел по всем параметрам.
Вполне может быть. Во времена последней действительно новой архитектуры - К8 (К10/10.5 ее развитие) она жестко дрюкала Пни4. Арх бульдозеров тоже полностью новая разработка. Посмотрим.....

LoRDEP

Цитата: Sanyka від 21 Березень 2011, 22:14:26у Интел только дорогущие с суффиксом "К".
У Інтела ВСІ ЦП не дешеві так, що "К" не дуже й то вирізняється на їх фоні  ;)
Цитата: Harricein від 21 Березень 2011, 22:21:10Вдруг АМД даст пинка  интел по всем параметрам. :D
...ох ці ж мені мрійники  :D
Цитата: Sanyka від 21 Березень 2011, 22:43:34
...Арх бульдозеров тоже полностью новая разработка. Посмотрим.....
Яка без проблем працює на старих чіпсетах. А може не така вона вже й повністю нова  ??? :%)

Tranceliker

Цитата: LoRDEP від 21 Березень 2011, 22:45:28..ох ці ж мені мрійники
Ох же ж ці скептики інтелята)))
Цитата: LoRDEP від 21 Березень 2011, 22:45:28Яка без проблем працює на старих чіпсетах. А може не така вона вже й повністю нова
Видно ти погано читав про нову архітектуру.
Господь не помиляється

Harricein

Цитата: LoRDEP від 21 Березень 2011, 22:45:28
;)...ох ці ж мені мрійники  :DЯка без проблем працює на старих чіпсетах. А може не така вона вже й повністю нова  ??? :%)
В этот раз АМД серьезно настроена отвоевать у интел часть рынка.
ЦитатаУ Інтела ВСІ ЦП не дешеві так, що "К" не дуже й то вирізняється на їх фоні
вот именно все дорогие. ;)

LoRDEP

Цитата: Tranceliker від 22 Березень 2011, 10:49:27Ох же ж ці скептики інтелята)))
Зауваж я нічого не казав про прихильність але у фан-боїв відразу така реакція  ;) (в мене 2 ЦП від АМД та один від Інтела).
Цитата: Tranceliker від 22 Березень 2011, 10:49:27Видно ти погано читав про нову архітектуру.
Достатньо щоб НЕ зрозуміти з якого дива нова архітектура(як вказали ПОВНІСТЮ нова) буде працювати на старих чіпсетах (БРЄД про те що АМД підтримує свою платформу для своїх шанувальників нести не треба). Єдине логічне рішення того що ПОВНІСТЮ нова платформа такою НЕ є!!! А всього лише покращення певних блоків як АМ2 -> АМ2+ -> АМ3(відповідні тести я вже приводив).
Цитата: Harricein від 22 Березень 2011, 16:50:52В этот раз АМД серьезно настроена отвоевать у интел часть рынка.
Побажаємо їй вдачі  ;)
Цитата: Harricein від 22 Березень 2011, 16:50:52вот именно все дорогие. ;)
За продуктивність на мегагерц та економічність змушені доплачувати користувачі :(

Tranceliker

А ти не думав, що архітектура не обов'язково може мати прив'язку до сокету. Живлення можна вивести по старій схемі, головне - реальні архітектурні зміни. Ти інтел не став у приклад. Йому вигідно парити побільше комплектуючих, хіба не видно. Хіба не могли процесори 1156 лишити? Ні, треба новий, 1155!!! Оце круто! І це нова архітектура! )))  Ти в середину заглядай. Кількість контактів не впливають на продуктивність ;)
Господь не помиляється

Harricein

Цитата: Tranceliker від 22 Березень 2011, 20:25:42
А ти не думав, що архітектура не обов'язково може мати прив'язку до сокету. Живлення можна вивести по старій схемі, головне - реальні архітектурні зміни. Ти інтел не став у приклад. Йому вигідно парити побільше комплектуючих, хіба не видно. Хіба не могли процесори 1156 лишити? Ні, треба новий, 1155!!! Оце круто! І це нова архітектура! )))  Ти в середину заглядай. Кількість контактів не впливають на продуктивність ;)
Итак понятно что интел заработает больше придумав новый сокет,нужно покупать новые процессоры и Новые МП с интеловскими сокетами.Это мега выгодно. :D
ЦитатаДостатньо щоб НЕ зрозуміти з якого дива нова архітектура(як вказали ПОВНІСТЮ нова) буде працювати на старих чіпсетах (БРЄД про те що АМД підтримує свою платформу для своїх шанувальників нести не треба). Єдине логічне рішення того що ПОВНІСТЮ нова платформа такою НЕ є!!! А всього лише покращення певних блоків як АМ2 -> АМ2+ -> АМ3(відповідні тести я вже приводив).
Ты немножко не заметил там есть и 6 и 8 ядерные бульдозеры, извини но без новой архитектуры это физически сделать трудно,так как старая не поддерживает такое количество ядер,технологию,объем кэш памяти и т.д.   

Sanьka

Цитата: LoRDEP від 22 Березень 2011, 20:19:40Достатньо щоб НЕ зрозуміти з якого дива нова архітектура
У тебя очень размытые понятия про совместимость и новизну. Напр твоя 775-я пережила как Нетбурст так и Конрое - в корне разные архитектуры, при чем на одних и тех же МП работают как те , так и другие ЦПУ.  Я молчу о том что шина НТ будет заменена на кардинально другую и т.п., просто новые ЦПУ не полностью себя раскроют на старых МП.
Так что не надо нас лечить  ;)
Цитата: LoRDEP від 22 Березень 2011, 20:19:40як вказали ПОВНІСТЮ нова)
Ты не ошибся, так было сказано.

DMX

Цитата: Tranceliker від 22 Березень 2011, 19:25:42Ти інтел не став у приклад. Йому вигідно парити побільше комплектуючих, хіба не видно. Хіба не могли процесори 1156 лишити? Ні, треба новий, 1155!!! Оце круто! І це нова архітектура! )))
Tranceliker, ти краще почитай ДПК №2 2011 статтю про Sandy Bridge, де ясно розписано про нові зміни в архітектурі та нову шину замість QPI яка сильно стримувала продуктивність + після регресу в Clarkdale з латентністю памяті в нових процах пропускна можливість виросла і стала на рівень попередньої архітектури Lynnfield. Певно через таку велику кількість змін прийшлось робити нову розводку на платі і відповідно змінити сокет, хоча сам факт різкої зміни платформи не радує.
Position Of Power

LoRDEP

Цитата: Tranceliker від 22 Березень 2011, 20:25:42А ти не думав, що архітектура не обов'язково може мати прив'язку до сокету.
Це зрозуміло
Цитата: Tranceliker від 22 Березень 2011, 20:25:42Живлення можна вивести по старій схемі, головне - реальні архітектурні зміни.
Я тільки за  ;) В 1155 вони є у порівнянні з 1156
Цитата: Tranceliker від 22 Березень 2011, 20:25:42Ти інтел не став у приклад.
А кого ж ставити ? ВІА - ?  :) це не приклад.
Цитата: Tranceliker від 22 Березень 2011, 20:25:42Йому вигідно парити побільше комплектуючих, хіба не видно.
Так я ж і не сперечаюсь, надіюсь що ти розумієш що АМД також це вигідно ;)
Цитата: Tranceliker від 22 Березень 2011, 20:25:42Ні, треба новий, 1155!!! Оце круто! І це нова архітектура! )))  Ти в середину заглядай. Кількість контактів не впливають на продуктивність ;)
Постійна зміна сокетів це НЕ круто але якщо поглянути на результати продуктивності 1156 проти 1155 то ефективність одного 1МГц зросла а енергоспоживання зменшилось.
Цитата: Harricein від 22 Березень 2011, 20:47:52Ты немножко не заметил там есть и 6 и 8 ядерные бульдозеры, извини но без новой архитектуры это физически сделать трудно,так как старая не поддерживает такое количество ядер,технологию,объем кэш памяти и т.д.   
:o та не вже  :) а ти не помітив що є 6 ядерні ЦП на АМ3 ? А 8 ядерні (АМ3+) реалізують завдяки 32 нм  ;) Зробити на АМ3 8-ЦП не дозволяє тільки 45нм техпроцес  ;) архітектурних завад в цьому плані не видно(останнє ІМНО).

GA-EV3

Цитата: LoRDEP від 22 Березень 2011, 21:26:47Постійна зміна сокетів це НЕ круто але якщо поглянути на результати продуктивності 1156 проти 1155 то ефективність одного 1МГц зросла а енергоспоживання зменшилось.
ой, на багато? :P
ЦитатаА так, прогресс минимален,
Поторопитесь восхищаться человеком, ибо упустите радость!

Sanьka

Цитата: Віталік DMX від 22 Березень 2011, 21:22:37Tranceliker, ти краще почитай ДПК №2 2011 статтю про Sandy Bridge, де ясно розписано про нові зміни в архітектурі та нову шину замість QPI яка сильно стримувала продуктивність + після регресу в Clarkdale з латентністю памяті в нових процах пропускна можливість виросла і стала на рівень попередньої архітектури Lynnfield. Певно через таку велику кількість змін прийшлось робити нову розводку на платі і відповідно змінити сокет, хоча сам факт різкої зміни платформи не радує.
Что еще раз подтверждает не революционное развитие, а эволюционное.

LoRDEP

Цитата: GA-EV3 від 22 Березень 2011, 21:32:56
ой, на багато? :P
Язичок сховай і тут почитай  ;)

Цитата: Sanyka від 22 Березень 2011, 21:36:58
Что еще раз подтверждает не революционное развитие, а эволюционное.
А скільки треба для революції ? Зауваж твоя відповідь буде відноситься  і до АМ3 проти АМ3+  ;) (коли з'являться тести)

Sanьka

Цитата: LoRDEP від 22 Березень 2011, 21:40:36А скільки треба для революції ?
Разницу между К7 и К8 !
Цитата: LoRDEP від 22 Березень 2011, 21:40:36Зауваж твоя відповідь буде відноситься  і до АМ3 проти АМ3+   (коли з'являться тести)
Да. По тестах посмотрим (надеюсь обещания разработчиков себя оправдают). Но хочу заметить, на тестах с МП на 9хх чипсете, где новые ЦПУ раскроют весь потенциал.

LoRDEP

Цитата: Sanyka від 22 Березень 2011, 21:48:38Разницу между К7 и К8 !
Боюсь що такого вже не буде ні в Інтел, ні в АМД  :(
Цитата: Sanyka від 22 Березень 2011, 21:48:38Но хочу заметить, на тестах с МП на 9хх чипсете, где новые ЦПУ раскроют весь потенциал.
Без проблем. Хоча особисто я в специфікаціях чіпсетів 9хх серіі не побачив нічого такого, чим би вони суттєво переважали чіпсети 8хх. 

GA-EV3

ЦитатаПереход с LGA775 на LGA1155 пройдет безболезненно. Здесь модернизировать  уже нечего, так что если недостаточно быстродействия старой платформы, придется менять все целиком.
Шоб я здох, есле это писал адекват. :P

GA-EV3

Цитата: LoRDEP від 22 Березень 2011, 21:40:36Язичок сховай
А в морду хош? Зачёркиваю, ибо был не прав. Прошу у  LoRDEPа прощения: дружище я не правильно тебя понял и погарячился, забираю свои слова, и в топку их.
Извините, в горячке два поста - объедените, пожалуйста!

Sanьka

Цитата: LoRDEP від 22 Березень 2011, 21:51:33Боюсь що такого вже не буде ні в Інтел, ні в АМД
Кто знает. Но думаю так же.
Цитата: LoRDEP від 22 Березень 2011, 21:51:33Хоча особисто я в специфікаціях чіпсетів 9хх серіі не побачив нічого такого, чим би вони суттєво переважали чіпсети 8хх.
Если честно я вообще не прочитал ничего толком внятного про новые ЦПУ, так что бы с увереностью что то говорить. Сейчас я просто верю обещаниям производителя и говорю с его слов - архитектура кардинально новая (не как К10/10.5).
Цитата: GA-EV3 від 22 Березень 2011, 21:55:54А в морду хош?
Прекращай  >:( Выясняйте отношения в ЛС.

GA-EV3

Цитата: Sanyka від 22 Березень 2011, 22:03:43Прекращай   Выясняйте отношения в ЛС.
Ещё раз дуже пробачаюсь, но не люблю по за углами выяснять отношения.
ИМХО, но АМД  никогда не уступит Интелу. Если сольют в производительности абсолютной, то выиграют в соотношении единица производительности на цену.

Sanьka

Цитата: GA-EV3 від 22 Березень 2011, 22:12:01ИМХО, но АМД  никогда не уступит Интелу. Если сольют в производительности абсолютной, то выиграют в соотношении единица производительности на цену.
Я не про АМД. Я про твое выражение. Это угроза!

GA-EV3

Цитата: Sanyka від 22 Березень 2011, 22:13:31Это угроза!
Да, это угроза. Хотя это интернет. А то я не представляю, к чему бы это угрожать? Как - то по бабски получается. Через сотни км то не достанешь. ;)

Tranceliker

;D
Тут стає цікаво, як у флудильні))
Цитата: LoRDEP від 22 Березень 2011, 21:51:33Боюсь що такого вже не буде ні в Інтел, ні в АМД
В Інтел була революція Р4 - Core2. Далі лише вилизування. АМД вже вилизала К8 і буде нова архітектура К11, що несе в порівнянні з попередниками, величезні зміни. Єдине, що мені не сподобалось - двоканальний режим роботи оперативки. Краще б в FX вперли 4 канали))
Господь не помиляється

LoRDEP

...оффтоп
Ти б краще уважно подивився графіки за лінком той, що я вказав а не показував свою неадекватну поведінку  :) Я тебе не ображав, про що свідчить смайлік в кінці повідомлення.
Цитата: GA-EV3 від 22 Березень 2011, 22:46:58Да, это угроза.
А це випадково не порушує правила форму ? Запитання до модераторів  ;)
Цитата: GA-EV3 від 22 Березень 2011, 21:54:47
Шоб я здох, есле это писал адекват. :P
Це писали редактори ДПК  ;) Добре що ти в нас такий "адекват"  :)

Sanьka

Цитата: Tranceliker від 23 Березень 2011, 08:34:38Краще б в FX вперли 4 канали))
Бред. Как хорошо что они этого не сделали. 4 планки ОЗУ для полноканальной работы  :o Уже сейчас можно построить систему на 16ГБ ОЗУ (дуал). Что мало? Зачем тогда кватро?

Tranceliker

Щоб більша пропускна спроможність була. На майбутнє. Тим паче, в інтелів таке буде.
Господь не помиляється

Volan

Цитата: Tranceliker від 24 Березень 2011, 08:38:37
Щоб більша пропускна спроможність була. На майбутнє. Тим паче, в інтелів таке буде.
Так в будущем будет ДДР4 или даже 5. Пропускной способности будет достаточно. Были бы приложения, которые ее использовали рационально :)
А то получается: ,,хоч дурного, зате МНОГО"  ;D

Tranceliker

Якщо ти читав звіт щодо дослідження ОЗП на ринку, то ддр4 ще не скоро буде, а її ефективність сумнівна. Тому перспективною експерти бачать ДДР5. А для серії FX і 4 канали не жаль. Все-таки ТОР.
Господь не помиляється

Prol

Цитата: Sanyka від 21 Березень 2011, 22:14:26Скорее произ-ть на мегагерц.
Скорее производительность/цена.
Цитата: Harricein від 21 Березень 2011, 22:21:10Вдруг АМД даст пинка  интел по всем параметрам.
Что-то не верится.
Цитата: LoRDEP від 22 Березень 2011, 20:19:40Зауваж я нічого не казав про прихильність але у фан-боїв відразу така реакція
+100. Фанбої, вони такі неврівноважені ;)
Цитата: LoRDEP від 22 Березень 2011, 20:19:40Достатньо щоб НЕ зрозуміти з якого дива нова архітектура(як вказали ПОВНІСТЮ нова) буде працювати на старих чіпсетах
Не має значення чи будуть нові процесори працювати на платах зі старими чіпсетами. Важливіше, чи працюватимуть вони на старих платах (АМ3)
Цитата: Tranceliker від 22 Березень 2011, 20:25:42Хіба не могли процесори 1156 лишити? Ні, треба новий, 1155!!! Оце круто! І це нова архітектура! )))
Якщо продуктивність значно підвищилась (а воно так і є), значить зміни у архітектурі проведені значны. Тому не коректно казати, що можна було залишити старий сокет без втрат продуктивності. Ще й при значному зменшенні енергоспоживання. Також я не впевнений, що АМД не поміняла б сокет, якби вдалося б провести такі зміни у архітектурі, що, припустимо, нові 4-ядерники мали б продуктивність майже на рівні старих 6-ядерників за ту ж ціну. Кожна успішна компанія, в першу, чергу зацікавлена у збільшенні прибутків. Повір, як би АМД була зараз у ролі лідера (точніше її процесори були в середньому значно швидші), то так само як зараз Інтел вони б ставили високі ціни. Просто зараз у АМД немає іншого виходу, як робити ставку на ціновий фактор. Бо процесори значно повільніші. Мається на увазі Sandy Bridge, звичайно.
Цитата: Sanyka від 22 Березень 2011, 21:09:28Напр твоя 775-я пережила как Нетбурст так и Конрое - в корне разные архитектуры, при чем на одних и тех же МП работают как те , так и другие ЦПУ.
Это потому, что NetBurst начинала с 478-го сокета.
Цитата: Sanyka від 22 Березень 2011, 21:09:28Так что не надо нас лечить
"Нас" - это кого?  :D
Цитата: GA-EV3 від 22 Березень 2011, 22:12:01ИМХО, но АМД  никогда не уступит Интелу.
АМД уже уступает! Сравни 4х ядерный 2500К и шестиядерный 1100Т. Цена одинаковая (а по минимальной АМД дороже). Но 1100Т проигрывает везде. Хотя найдется 2-3 теста (из полутора десятков), где у АМД незначительное преимущество.
Цитата: Sanyka від 22 Березень 2011, 22:03:43Если честно я вообще не прочитал ничего толком внятного про новые ЦПУ, так что бы с увереностью что то говорить. Сейчас я просто верю обещаниям производителя и говорю с его слов - архитектура кардинально новая
Он о чипсетах, а ты про процессоры :)
Цитата: GA-EV3 від 22 Березень 2011, 22:46:58Как - то по бабски получается. Через сотни км то не достанешь.
Вибачте, але ви не маєте права на перегляд спойлерів.

Цитата: Tranceliker від 23 Березень 2011, 08:34:38Краще б в FX вперли 4 канали))
Ну, он в 1366 вперли 3 канали. Але як показала практика, з двома каналами продуктивність майже не змінюється. А у двоканальних 1156 при однаковій частоті продуктивність іноді вища. А тут хочеш переходу з 2х каналів на 4. Це лише значно підвищить ціну материнок та процессорів.

Tranceliker

Цитата: Prol від 24 Березень 2011, 11:23:19Якщо продуктивність значно підвищилась (а воно так і є), значить зміни у архітектурі проведені значны. Тому не коректно казати, що можна було залишити старий сокет без втрат продуктивності. Ще й при значному зменшенні енергоспоживання. Також я не впевнений, що АМД не поміняла б сокет, якби вдалося б провести такі зміни у архітектурі, що, припустимо, нові 4-ядерники мали б продуктивність майже на рівні старих 6-ядерників за ту ж ціну. Кожна успішна компанія, в першу, чергу зацікавлена у збільшенні прибутків. Повір, як би АМД була зараз у ролі лідера (точніше її процесори були в середньому значно швидші), то так само як зараз Інтел вони б ставили високі ціни. Просто зараз у АМД немає іншого виходу, як робити ставку на ціновий фактор. Бо процесори значно повільніші. Мається на увазі Sandy Bridge, звичайно.
АМД просто не має права робити як інтел, бо її продукція втратить інтерес і прихильників. І зміни не значні. Структура та ж сама, просто була проведена заміна деяких елементів, їх вдосконалення і введення нових інструкцій. При твоїй логіці, АМД к8 повинна практично дорівнювати К10 бо в них 940 контактів. Але ж К8 вже в рази повільніші за сучасні процесори від АМД. А це свідчить про серйозні зміни. Монолітний кристал, гібридний контролер, нові інструкції, кеш 3 рівня і т.д. от коли вони досягнуть рівня інтела, тоді звісно, ставитимуть вищі цінники і я з цим погоджуюсь.
Цитата: Prol від 24 Березень 2011, 11:23:19Ну, он в 1366 вперли 3 канали. Але як показала практика, з двома каналами продуктивність майже не змінюється. А у двоканальних 1156 при однаковій частоті продуктивність іноді вища. А тут хочеш переходу з 2х каналів на 4. Це лише значно підвищить ціну материнок та процессорів.
Це не підвищить ціну материнок. В них і так 4 планки стоїть. А процесори якщо подорощають то зовсім не значно, тим паче ми мовимо про FX, топовий клас.
Господь не помиляється

Prol

Цитата: Tranceliker від 24 Березень 2011, 12:23:46При твоїй логіці, АМД к8 повинна практично дорівнювати К10 бо в них 940 контактів.
Невірно розумієш мою логіку. Вона така : ми не можемо знати, була можливість зберегти сумісність з 1156 чи ні. Можемо лише здогадуватись на основі відомих фактів. Маю на увазі не лише механічна сумісність, а і сумісність з існуючою системною логікою, бо без останнього, сенсу в механічній сумісності немає. Але судячи зі змін, як мінімум, у зміні нового чіпсету необхідність була :
Цитата: itcРост интеграции, а в будущем и количества ядер привел к отказу Intel от обычной перекрестной топологии, когда каждое ядро имело свое собственное подключение к общей кеш-памяти (L3), в пользу кольцевой межкомпонентной шины. Также она заменит и QPI, которая применялась в Arrandale/Clarkdale для связи с котроллером памяти и графикой и являлась ограничителем производительности. Теперь для сообщения всех ключевых компонентов Sandy Bridge (графического и процессорных ядер, кеша L3 и системного агента) используется высокоскоростная кольцевая шина.
Цитата: Tranceliker від 24 Березень 2011, 12:23:46Структура та ж сама, просто була проведена заміна деяких елементів, їх вдосконалення і введення нових інструкцій.
Така незначна як, наприклад, зміна системної шини  :D
Цитата: Tranceliker від 24 Березень 2011, 12:23:46Це не підвищить ціну материнок. В них і так 4 планки стоїть.
А складність розводки материнок, зростання складності інтегрованного в процесор контролера памяті? Останнє призведе до зростання tdp.

DMX

Цитата: Prol від 24 Березень 2011, 11:42:42Така незначна як, наприклад, зміна системної шини
А я про що писав? Певно що про це ж саме. ;)
Цитата: Віталік DMX від 22 Березень 2011, 20:22:37Tranceliker, ти краще почитай ДПК №2 2011 статтю про Sandy Bridge, де ясно розписано про нові зміни в архітектурі та нову шину замість QPI яка сильно стримувала продуктивність + після регресу в Clarkdale з латентністю памяті в нових процах пропускна можливість виросла і стала на рівень попередньої архітектури Lynnfield. Певно через таку велику кількість змін прийшлось робити нову розводку на платі і відповідно змінити сокет, хоча сам факт різкої зміни платформи не радує.
Position Of Power

rayven

Цитата: Sanyka від 23 Березень 2011, 21:21:16Бред. Как хорошо что они этого не сделали. 4 планки ОЗУ для полноканальной работы  :o Уже сейчас можно построить систему на 16ГБ ОЗУ (дуал). Что мало? Зачем тогда кватро?
а у некоторых товарищей уже больше года чудно работают компы на трех канальном доступе к памяти и ничего.. не жалуются никто с них

Все зависит от желания и возможностей пользователя, если хочется мощный ПК и есть финансы, то почему бы не взять такой?
Хто хоче шукає можливості. Хто не хоче, шукає виправдання

max.sim

Насколько я помню, то трёхканальный режим работы памяти на практике толком ничего не даёт по сравнению с двухканальным. На бумаге он лучше, а в реальной работе разницы практически нет.

Tranceliker

Це до того часу, доки ви не оперуєте великими масивами данних, також варто враховувати швидкодію роботи накопичувачів, кількість оперативної пам'яті. Ну, як на мене, в ТОР-сегменті можна було б похизуватися))
Господь не помиляється

Sanьka

Цитата: Prol від 24 Березень 2011, 11:23:19Это потому, что NetBurst начинала с 478-го сокета.
И что ?  ??? Тем более арх разные в корне, а перекочевали и сокет не помеха. +1 к моему утверждению.
Цитата: Prol від 24 Березень 2011, 11:23:19"Нас" - это кого?
Это выражение, а вообще меня  ;)
Цитата: Prol від 24 Березень 2011, 11:23:19Он о чипсетах, а ты про процессоры
Аналогично и о чипсетах (о них еще меньше даже), я думал и так понятно  :)
Цитата: Rayven від 25 Березень 2011, 02:33:02а у некоторых товарищей уже больше года чудно работают компы на трех канальном доступе к памяти и ничего.. не жалуются никто с них
А я что говорил что будет тормозить  ;D ;D ;D. Я сказал примерно это:
Цитата: max.sim від 25 Березень 2011, 11:16:51Насколько я помню, то трёхканальный режим работы памяти на практике толком ничего не даёт по сравнению с двухканальным. На бумаге он лучше, а в реальной работе разницы практически нет.

thrustmaster

http://www.overclockers.ua/news/hardware/2011-03-24/107266/
для чого робити потужніший продукт по однаковій ціні з слабшим?? хоч і зоооооооовсім трішки, але слабшим? маркетинг?

LoRDEP

Цитата: thrustmaster від 25 Березень 2011, 22:21:16
http://www.overclockers.ua/news/hardware/2011-03-24/107266/
для чого робити потужніший продукт по однаковій ціні з слабшим?? хоч і зоооооооовсім трішки, але слабшим? маркетинг?
Бо ціна на Core i5-2300 зменшиться або його взагалі приберуть  ;) Що тут дивного ?

thrustmaster

Цитата: LoRDEP від 25 Березень 2011, 22:43:45
Бо ціна на Core i5-2300 зменшиться або його взагалі приберуть  ;) Що тут дивного ?

але ж платформа 1155 тільки но недавно вийшла...не пройшло ще й року, як вона на ринку, а вже ЦПУ нові випускають...ще не привикли до неї...

Tranceliker

Господь не помиляється

finalplayer

Планирую менять свою платформу на Intel P67+ проц от i5-2400 до i5-2500K(ещё не определился), но почитав тесты i3-2100 кажется что и его мне хватит, НТ рулит и хорошо доганяет 4 физических ядра. Ещё и дешевле на 600-900 грн. Надеюсь на тест в ДПК всея Санди Бридж + для сравнения Феном 955 ;)

Guru of 3D

HT не рулит по сравнению с физическими ядрами... Не глупи , бери 2500k , лучше проца сейчас нет.

DMX

Леді і джентельмени зустрічаєм... :)
Фотографии процессоров в исполнении Socket AM3+ и Socket FM1

ЦитатаНа страницах китайского форума Zol.com.cn в первый день текущего месяца появились фотографии процессоров в исполнении Socket AM3+ (Zambezi/Bulldozer) и Socket FM1 (Llano), а также процессорного разъёма последнего типа.
Position Of Power

Tranceliker

Треба було ще ліано показати і сокет) Дуже цікавий, я б сказав  :)
Господь не помиляється

DMX

Цитата: Tranceliker від 07 Квітень 2011, 16:40:57
Треба було ще ліано показати і сокет) Дуже цікавий, я б сказав  :)
Все показано далі по ссилці. ;)
Position Of Power

Sanьka

finalplayer

Та к июню у меня будет стоять і5  ;) Привет АМД!

Tranceliker

А я чекатиму.. На Новий Рік зроблю поний апгрейд..  (нарешті, дочекався.. Ще й корпус нормальний прикуплю..) :)
Господь не помиляється

Sanьka

Цитата: finalplayer від 08 Квітень 2011, 08:06:35Та к июню у меня будет стоять і5
только же бери на 1155-м, а не умирающий 1156-й  ;)