Флудилка:)

Автор S!N, 29 Квітень 2008, 13:06:50

Попередня тема - Наступна тема

finalplayer

Цитата: Edd.Dragon від 22 Серпень 2025, 14:24:29https://nnmclub.to/forum/viewtopic.php?t=1813815

Light Image Resizer 7.3.0.120
50.5 MB
НЕ свободная

Ну и на кой это нужно, если все это можно в Фастоне бесплатно?...
Плюс еще много чего
 ???

жалкие подражатели )

finalplayer

Идеальная прога для картинок под винду давно найдена и Эд её озвучил  8)

OzzyZig

max.sim

чайний гриб

finalplayer

Посмотрел Ф1. Ровное кино. В гонках я ничего не понимаю, мне придраться не к чему. Не припоминаю других фильмов про гонки, где бы был акцент на тактику победы используя правила и их нюансы. В основном упор был на талант гонщика, или безрассудство или все вместе. Чаще фильмы про гонки это биография или вымысел с низким бюджетом.

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 22 Серпень 2025, 10:49:31Бляха, я думав так їздити можна тілько в ETS2...

https://youtube.com/shorts/9h2ixGk5Qe4?si=_KfwAa05T53OQkkL
траєкторія норм.
В нас якось гружона тачка і бенз кінчався,  то друг їхав гоночними траекторіями
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

Dmytro

Цитата: finalplayer від 22 Серпень 2025, 19:04:41Идеальная прога для картинок под винду давно найдена и Эд её озвучил  8)
А что вы этой прогой делаете? Чем дефолтных не хватает или какой-то там XnView?
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

Edd.Dragon

Цитата: Dmytro від 23 Серпень 2025, 09:00:29А что вы этой прогой делаете? Чем дефолтных не хватает или какой-то там XnView?
дефолтные - це Windows Photos? Взагалі трешак. Який навіть адекватного діалого друку не має і розтягує зображення на весь лист, включаючи поля поза друком і обрізаючи зображення.

А так Фастон - універсал, який робили для себе. Тому він годнота. І по налаштуванням, і по функціям. Пакетне перекодування з якими хочеш змінами і зображеннях. Пакетне переіменування. Базові функції по корекції, нанесенню написів, чтрілок, тощо. Компонування зображень. Чудовий діалог друку. Навіть два. Додатковий - під компонування декількох зображень на лист. І воно не важить як наприклад Акробат на 2 гіги лише для перегляду документів...

Edd.Dragon

От тіко heic підтримує черкз віндову бібліотеку, сторонньої не має. Можливо ізза відсутності бібліотек з підходящою ліцензією.

Dmytro

Цитата: Edd.Dragon від 23 Серпень 2025, 09:14:02А так Фастон - універсал, який робили для себе. Тому він годнота. І по налаштуванням, і по функціям. Пакетне перекодування з якими хочеш змінами і зображеннях. Пакетне переіменування. Базові функції по корекції, нанесенню написів, чтрілок, тощо. Компонування зображень. Чудовий діалог друку. Навіть два. Додатковий - під компонування декількох зображень на лист. І воно не важить як наприклад Акробат на 2 гіги лише для перегляду документів...
Ясно, я таким не занимаюсь. Мне они нужны чтоб просто рассмотреть изображение, в крайнем случае поменять его размер.
Сегодня звезды встали таким образом, что ты можешь гонять интересы. Однако, есть риск что на бесптичье и твоя жопа - соловей.

Edd.Dragon

Цитата: Dmytro від 23 Серпень 2025, 09:47:38Ясно, я таким не занимаюсь. Мне они нужны чтоб просто рассмотреть изображение, в крайнем случае поменять его размер.
Там при сохранении как фотошопе "до" и "после", и итоговый размер сразу показывает. Пользуясь такими диалогами, понимаешь, что как сжимается и что ты можешь сделать, когда надо вписаться в нужный объем.

При изменении размера доступны несколько алгоритмов. Так же можно резкость навести после сильного уменьшения большой картинки.

Раньше мне часто приходилось фотошопом пользоваться. А для просмотра сначала ACDSee юзали. Потом ирфан. А потом Фастон появился и позволил обойтись без фотошопа.

aNGeL

Цитата: finalplayer від 22 Серпень 2025, 19:04:41Идеальная прога для картинок под винду давно найдена и Эд её озвучил  8)
А колись всі користувалися ACDsee ) Але я теж вже років 10 як на фастоне переліз
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

Edd.Dragon

Точно также с радостью отказались от ожиревшего Акробата как только Хром стал нормально показывать пдф.

Единственное, что не делал ни Акробат Ридер, ни Хром - это разобрать/собрать пдф на картинки. Утилиты по уменьшению сканированных в пдф документов работают отвратительно. Приходится экспортировать в пнг, пережимать с ресайзом пакетно в фастоне, подобрав подходящие параметры, и потом полученные жипеги собирать обратно в пдф. покамест юзаю pdf xchanger, но он немного перегружен функциями. Так же с его помощью можно собрать в один пдф несколько доков А5 (например квитанции) и одной операцией переформатировать полученный документ в А4 по две на лист).

aNGeL

Я все ж тримаю крякнутий акробат про щоб редагувати пдф.
[CCCР]: ИС-7, ИС-4, Об. 277, Об.705А, СТ-II, Об. 268, Об. 268\4, Об. 261, Об. 140, Т-62А, Об. 430У, К-91
[Германия]: Maus, Е100, G.W. E 100 [США]: T110E5 [Франция]: AMX M4 mle. 54, AMX 50B [Британия]: Super Conqueror

finalplayer

Цитата: Dmytro від 23 Серпень 2025, 09:00:29какой-то там XnView?
это как раз аналог фастстона

Цитата: Dmytro від 23 Серпень 2025, 09:47:38Ясно, я таким не занимаюсь. Мне они нужны чтоб просто рассмотреть изображение, в крайнем случае поменять его размер.
и тут фастстон удобнее и понятнее, и он достаточно быстрый чтобы не хотеть юзать стандартный вьювер

finalplayer

Цитата: aNGeL від 23 Серпень 2025, 10:21:14А колись всі користувалися ACDsee
крякнутой, емнип

OzzyZig

Цитата: Edd.Dragon від 23 Серпень 2025, 10:22:36Точно также с радостью отказались от ожиревшего Акробата как только Хром стал нормально показывать пдф.

Единственное, что не делал ни Акробат Ридер, ни Хром - это разобрать/собрать пдф на картинки. Утилиты по уменьшению сканированных в пдф документов работают отвратительно. Приходится экспортировать в пнг, пережимать с ресайзом пакетно в фастоне, подобрав подходящие параметры, и потом полученные жипеги собирать обратно в пдф. покамест юзаю pdf xchanger, но он немного перегружен функциями. Так же с его помощью можно собрать в один пдф несколько доков А5 (например квитанции) и одной операцией переформатировать полученный документ в А4 по две на лист).
хз що з тим акробатом.

завжди сидів на фокс рідері. акробат був на початку, бо популярний і розповсюджений.

OzzyZig

по фоткам Едік гарно розписав.
сиджу давно на фаст стоуні. Бо зручний дуже.
як вьювер так і капчур. Другий платний, але ж ми знаємо де скачати.

Хоча наразі до вьювера в мене виникають питання. При збільшенні рав фотки, він не показує пікселі. А лишаєтьс все розмитим, або збільшує лише частково.
а от з вєе редагованими та експортованими в джпг, проблем нема.

OzzyZig

Edd.Dragon

Цитата: OzzyZig від 23 Серпень 2025, 13:00:17по фоткам Едік гарно розписав.
сиджу давно на фаст стоуні. Бо зручний дуже.
як вьювер так і капчур. Другий платний, але ж ми знаємо де скачати.

Хоча наразі до вьювера в мене виникають питання. При збільшенні рав фотки, він не показує пікселі. А лишаєтьс все розмитим, або збільшує лише частково.
а от з вєе редагованими та експортованими в джпг, проблем нема.

в налаштуваннях э алгортм збільшення при відображенні. за замовчуванням згладжує

aNGeL

aNGeL

оце я розумію оперативність

graved1gger

Цитата: aNGeL від 23 Серпень 2025, 14:49:20
А де брехня?
Це старезна американська тема
Вони ж не пишуть 0.75 а наливають 0.5. А просто зменшуючи об'єм і пишуть про це - не подобається не купуй
this gravedigga is completely broken. all we want is an old version of that toxic angry guy who hates everything and everyone © link. А вот я не уверен,  что старая версия будет доступна.

aNGeL

Цитата: graved1gger від 23 Серпень 2025, 16:00:04А де брехня?
Вони ж не пишуть 0.75 а наливають 0.5. А просто зменшуючи об'єм і пишуть про це - не подобається не купуй
намагаються візуально наїбати, але звісно мене це не торкається - я читаю етикетки)

Edd.Dragon

Ну як би був І старий нормальний об'єм теж, то і пофіг. А так в сирку на 35 грам упаковка і логістика вже мать дорожча за сам товар. Я б купував 70 грам. І він би не коштував як 2х35

Сметана вже по 300 грам, теж майже вдвічі менше адекватного об'єму.

Трішки задовбало платити за гори упаковки.

І це ми так боремось з забрудненням. Тут вже пряма брехня. Ми його збільшуєм.

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 23 Серпень 2025, 16:53:13Ну як би був І старий нормальний об'єм теж, то і пофіг. А так в сирку на 35 грам упаковка і логістика вже мать дорожча за сам товар. Я б купував 70 грам. І він би не коштував як 2х35

Сметана вже по 300 грам, теж майже вдвічі менше адекватного об'єму.

Трішки задовбало платити за гори упаковки.

І це ми так боремось з забрудненням. Тут вже пряма брехня. Ми його збільшуєм.
так а де брехня?  На упаковці написано 300 грам,  ти платиш за 300 грам.

Якби того бренду/товару не було раніше ти б і не знав що раньшє біла лудшє.
От якби начальники зарплату так платили: раніше послуги  едіка коштували 1000, а зараз едік хоче 1200. Брехня! Едіки подорожчали, а об'єму роботи більше не стало!  Перестану купувати едіків,  буду грейвів купувати! 
От ніхто не заважає інше купувати

Купуй великими упаковками якщо хвилюєшся за довкілля. Але тут цікава штука,  останнім часом купити х2 половинчатих дешевше ніж одну велику. В перерахунку на кг.

aNGeL

Тєхналоджія!

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 23 Серпень 2025, 17:15:46так а де брехня?  На упаковці написано 300 грам,  ти платиш за 300 грам.

Якби того бренду/товару не було раніше ти б і не знав що раньшє біла лудшє.
От якби начальники зарплату так платили: раніше послуги  едіка коштували 1000, а зараз едік хоче 1200. Брехня! Едіки подорожчали, а об'єму роботи більше не стало!  Перестану купувати едіків,  буду грейвів купувати! 
От ніхто не заважає інше купувати

Купуй великими упаковками якщо хвилюєшся за довкілля. Але тут цікава штука,  останнім часом купити х2 половинчатих дешевше ніж одну велику. В перерахунку на кг.
І де мені взяти 500-грамовий кулек сметани?

graved1gger

Цитата: Edd.Dragon від 23 Серпень 2025, 18:02:21І де мені взяти 500-грамовий кулек сметани?
а вона така колись була?
зараз зазвичай 350 і 150

0.5 я тіки домашню в банках пам'ятаю...

Mantikor

Цитата: Edd.Dragon від 23 Серпень 2025, 18:02:21І де мені взяти 500-грамовий кулек сметани?
300+200 ;)

Edd.Dragon

Цитата: graved1gger від 23 Серпень 2025, 18:50:56а вона така колись була?
зараз зазвичай 350 і 150

0.5 я тіки домашню в банках пам'ятаю...
вона завжди такою була.
потім поступово зменшили до 450, 400, 350 і тепер 300.

150 - це взагалі чорті що. навіть не склянка

Edd.Dragon

Цитата: Mantikor від 23 Серпень 2025, 19:37:39300+200 ;)
два пакети/стакани замість одного майже того ж самого розміру як і 300 г

Edd.Dragon

Новый кроссовер «Москвич 8», с которым россияне связывали большие надежды, полностью провалился на рынке.
Об этом сообщает The Moscow Times.
Через две недели после того, как его начали продавать, дилерские центры смогли продать только один такой автомобиль. Сделка была заключена в середине августа.

OzzyZig

ну блин, що значить не купуй?
ти стаєш заручником. От є олія1, котра збс для тебе. Якість, ціна все круто.
і потім переходити на аналог, котрий гірше, але 1 літр чесний? нє
от і виходить. Але з часом і чесний літровик перейде на 0.9-0.85 тощо.

Dmytro

Цитата: finalplayer від 23 Серпень 2025, 11:47:39и тут фастстон удобнее и понятнее, и он достаточно быстрый чтобы не хотеть юзать стандартный вьювер
Так вьювер и так мгновенно открывается, куда быстрей?

Dmytro

Цитата: OzzyZig від 23 Серпень 2025, 21:44:06ну блин, що значить не купуй?
Я принципиально такое не покупаю если есть возможнсть купить стандартный литр.

aNGeL

це називається ринкова екноміка

Dmytro

Цитата: aNGeL від 24 Серпень 2025, 10:35:46це називається ринкова екноміка
Точнее то называется партизанский маркетинг.

Dmytro

finalplayer

Цитата: Dmytro від 24 Серпень 2025, 09:42:01Так вьювер и так мгновенно открывается, куда быстрей?
наоборот. Сторонний софт может быть медленнее стандартного, поэтому стандартный в приоритете для простых задач. А в случае фасстона, можно юзать и его не напрягаясь из-за скорости запуска.

Dmytro

Цитата: finalplayer від 24 Серпень 2025, 13:26:05наоборот. Сторонний софт может быть медленнее стандартного, поэтому стандартный в приоритете для простых задач. А в случае фасстона, можно юзать и его не напрягаясь из-за скорости запуска.
Чего? Картинка 900х400 у тебя с разной скоростью открывается?

aNGeL

Цитата: Dmytro від 24 Серпень 2025, 10:50:45Точнее то называется партизанский маркетинг.
Або шрінкфляція

finalplayer

Цитата: Dmytro від 24 Серпень 2025, 14:02:23Чего? Картинка 900х400 у тебя с разной скоростью открывается?
не картинка, а программа

Edd.Dragon

Цитата: Dmytro від 24 Серпень 2025, 09:42:01Так вьювер и так мгновенно открывается, куда быстрей?
виндовый вьювер - откровенный кал, не позволяющий удобно просматривать папки с фотками, не имеющий адекватного полноэкранного режима, не имеющий настроек сглаживания, которое применяется при увеличении картинок на экране, не имеет адекватного функционала для изменения размеров и пересохранения, обрезает при печати.

Хватит о нем.

Edd.Dragon

я в Эксплорере щелкаю по картинке (или в Фаре жму на ней энтер) и у меня моментально на весь экран на черном фоне она отображается. моментально. без лишнего гуя (он спрятан). если большая - уменьшается. но если мелкая, то 1:1 или растянуть на экран - как Я настрою. нажимаю esc и моментально все закрывается. Тупо в пределах 1 секунды я щелкаю картинку, смотрю ее и если не оно, нажииаю Esc и продолжаю в предыдущем окне дальше лазить. Какой такой стандартный вьювер так может?

GA-EV3

Цитата: Edd.Dragon від 20 Серпень 2025, 09:49:53@GA-EV3

Затверджено
постановою Кабінету Міністрів України
від 27 січня 2010 р. N 55

Таблиця транслітерації українського алфавіту латиницею

"Гг" = "Hh"
"Ґґ" = "Gg"
"Єє" = "Ye" - на початку слова але "ie" - в інших позиціях!

Тобто, Гаєв = Haiev,
А от  Ґаев = Gaev (але ця "еееее" дуже не природна тут)

8)  :-[
Дивлячись на банківську карту, то так - "Н", хоча на моїй першій було "G"
Поторопитесь восхищаться человеком, ибо упустите радость!

GA-EV3

Поторопитесь восхищаться человеком, ибо упустите радость!

graved1gger

А розлили з однієї цистерни.
Знайди іншу збс. До речі олію можно купувати 5 літровими баклажками

graved1gger

Цитата: GA-EV3 від 24 Серпень 2025, 17:43:52Дивлячись на банківську карту, то так - "Н", хоча на моїй першій було "G"

В мене прізвище разів 5 мінялась транслітерація. Святі українці 5 разів y та i не могли поділити.
А найцікавіше? В старих польських документах є оригінальне написання латиницею,  але то нікого не єбе

OzzyZig

Цитата: graved1gger від 24 Серпень 2025, 18:09:11В мене прізвище разів 5 мінялась транслітерація. Святі українці 5 разів y та i не могли поділити.
А найцікавіше? В старих польських документах є оригінальне написання латиницею,  але то нікого не єбе
в паспортних столах пріщвище матері не могли нормально відмінювати з за однієї літери.
а ти про своє польське)))

он здається у Олекса теж були перешкоди